- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
debrejo
senior tag
Ugyanezt tapasztaltam én is a 800-nál (unibody házat lenyírta a gyári tok). 710-es jól bírja, kivéve a fizikai gombokat, azon kívül hogy szvsz nem illik hozzá még a nyomáspontja is erősen leromlott így fél év használat után. Az esést viszont bírja, 3x ejtettem le, egy karc vagy repedés nincs rajta.
-
Misály
addikt
-
-
válasz
Oppenheimer #136 üzenetére
Jaaaaj! TE ehhez még kicsi vagy!
-
-
debrejo
senior tag
Vicces
tud lenni, mi?
Mondjuk ezt az új, utazások menüt sem értem teljesen. Oké, a
rendszeresen megtett utakat ide elmentve, időponttal együtt a navi
előtte lekérdezi az útinfót(?) és tervez egy leggyorsabb útvonalat (?).
Teljesen felvillanyozott, mondtam is magamban de jó lesz ez melóba járni
meg onnan haza. Aham, reggel indítom frissíti az útinfót (?), de hangos
navi az nincs. Így max a rutinos bécsinek segít, nekem annyira nem. A
gyalogos úttervezést meg nem találom bár gyanítom ez inkább user error. -
adamadd1
tag
Ó Isten ments a androidos nokiáktól . Egyszerűen nem fér bele a nokia image-be az android piacnak a sajátossága, gondolok itt a piacvezető samsungnak az ideológiájára : Minél olcsóbban , hogy az árakkal mindenki alá menjen , senkit nem zavar hogy a csúcskészüléken kívül akad a telefon os-e , hogy a csúcsnak számító sgs3-nak az összeszerelési minőségi egy 0 . Ez természetesen nem gond mert erre is van igény .
Azonban a Nokia mindig is minőségi termékeket gyártott . Nem véletlen , hogy a reklámokban nem az android usereknek szólt , hanem az iphone tulajoknak . -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
andris1602 #131 üzenetére
van navigon wp-re és az tudja is a sávkirajzolást, majd nyáron megveszem, ha netán szükségem lenne rá.
-
andris1602
aktív tag
válasz
Oppenheimer #129 üzenetére
én navigont próbáltam androidon, Magyarország-Svájc útvonalon, nem.fagyott, a sávokat is jól mutatta. azt nem tudom, hogy van e wp-re, de ha igen, érdemes tenni egy próbát.
-
debrejo
senior tag
válasz
Oppenheimer #129 üzenetére
Nekem is most tűnt fel mennyire fontos ez mondjuk egy idegen fővárosban.
-
debrejo
senior tag
Ami még nem tetszik a Nokia naviban az az hogy nem rajzolja ki előre melyik sávban haladjak. Szívtam már meg azt is hogy "jobbra tartózkodtam", gyakorlatilag azonban jobbról a másodikban jellett volna. A jobb ildali ugyanis lekanyarodott, nekem viszont egyenesen kellett volna mennem még 500 métert majd ott jobbra. Régebben Android+Sygic volt, az kirajzolta. Ellenben az meg spontán fagyogatott, arról is tudnék mesélni.
-
savoo
addikt
válasz
próbakocka #125 üzenetére
Bezzeg androiddal szárnyalnának...
-
próbakocka
senior tag
ha ionágyút tudnának egy telefonba építeni, az sem segítene rajtuk. ez csak rész-szegmense a teljes telefon experience-nek ... tehát hiába lesz csillagmegsemmisítő menügomb, ha a többi rész változatlan.
ebből is látszik a nokia kiegyensúlyozatlansága.
-
debrejo
senior tag
Mondok példát: pár hónapja Bécsben élek, itt elkel a navi, mai napig. Csütörtökön, meló után igyekeztem bemenni a kerületi "magistrat"-ba. Utca, házszám beüt, erre elvitt az utca elejére az 1-es számhoz(én a 105-be mentem). 20 perc gyaloglás után találtam meg. Kiváncsiságból ma is bepötyögtem a címet, megint rossz helyre vitt volna. Másik példa: belső körgyűrű, 4x4 sáv, mondja hogy 2 km után tarzsak jobbra, majd 10 másodperc után azt mondja hogy kanyarodjak le jobbra. Utca ott nem volt csak fák (fuck) meg egy nagy betonpadka. Ezt mondjuk néha autópályán, nyílegyenes szakaszon is eljátszotta úgy hogy nem volt lehajtó. Legalább nem bízok vakon benne
-
debrejo
senior tag
válasz
#16820480 #112 üzenetére
Pont
hogy a Nokia tűnik ki az egyedi programokkal, ingyenes offline navival
és a szerintem jó termékpalettával. Gyúrjanak még kicsit a navin és
tökéletesen elégedett Nokia+WP user leszek.
Hosszabb távon elbuktak volna droid fronton. Másodiknak lenni nem elég, hát még a futottak még kategória... -
B1T3
addikt
válasz
Vassili_Zait #113 üzenetére
Akkor sem az Androiddal van a probléma. Vagyis lehet, az adott telefonoknál még nem volt gatyába rázva és/vagy a gyártó sem egészen jól optimalizálta a rendszert, de manapság már nem létezik a rendszerek közötti (akkora) szakadék, ha a gördülékenységről és stabilitásról van szó.
A Galaxy Nexusomat használom rendesen, mégis ez látható az állapotánál:
-
Воланд
titán
válasz
#16820480 #112 üzenetére
"a Nokiának egyetlen okból értem meg jobban a wp vonal, mert a MS olyan összegekkel támogatta őket, amit a G-től nem kaptak volna meg nyilván"
es nem utolso sorban a navigacios reszleguket sem kellett kukazni.
"szerinted miben különbözik majd egy Samsung, LG, HTC, Huawei meg ZTE telefon, amin wp8 van?"
atlagfelhasznalonak nyilvan semmi, de a programkinalat elterhet.
-
Vassili_Zait
senior tag
-
törölt tag
nézd, a Nokiának egyetlen okból értem meg jobban a wp vonal, mert a MS olyan összegekkel támogatta őket, amit a G-től nem kaptak volna meg nyilván. ezért az új termékvonal nem volt a Nokiának veszteséges, csak a MS-nak. ettől még mindig nem lesz igazán jó, mert úgy összességében nagyon visszazuhant a finnek okostelefon ágazata, ez a 4 és fél milló Lumia nagyon kevés ahhoz képest, hogy pár éve milyen eladásokat produkáltak.
én örülök neki, hogy nem a droidot választották, és szet szerintem tudod te is, mert már írtam, hiszen így nagyobb az esély egy kis piaci versenyre, és hogy lesz talán 3-4 erősebb szereplő.egyébként a kínai cégekhez még annyit, hogy éppen árversenyben vannak, mert egy-két piaci szereplő elkezdte közel alkatrészköltségre nyomni az árakat, és ettől nyilván visszaesik a bevétel is. ettőlg függetlenül tartom a véleményem, hogy droid vonalon nagyobb a variációs lehetőség azért. nem szeretnék ezzel háborút indítani, inkább csak kíváncsiság: szerinted miben különbözik majd egy Samsung, LG, HTC, Huawei meg ZTE telefon, amin wp8 van? a külsőt leszámítva nem sok különbséget lehet azért látni, talán egy-két egyedi csempét. droid vonalon elég markáns különbségek vannak azért egy Holo, Sense, TW, Sony-akármi közt. pont most vettünk telefon decemberben a barátnőmnek, elmentünk egy boltba és végignyomkodtuk az összes lehetséges cuccot (beleértve egy Nokia N9-et, egy L710-et, az új szifont, meg vagy 4-5 különböző droidot), és azért választotta végül a Samsungot, mert a TW felület jön be neki legjobban. számára például semmi különbség nincs az 5 féle wp8 telefon közt.
-
törölt tag
-
B1T3
addikt
válasz
Vassili_Zait #108 üzenetére
Arra is célzott, hogy nem volt egyértelmű, hogy teljesen poénnak szántad a szurkálódásod. Nem sikerült jól a szarkazmus, van ilyen.
Az publikus, milyen androidos telefonod volt?
-
Ricardo
titán
válasz
Vassili_Zait #93 üzenetére
Látatlan leminősítés?
Ha már troll.
"Ja, faszán laggolna, meg kifagyna naponta 5ször de legalább cserébe erősebb hardver kelkene bele "Neked fagyott a telefonod ok, de így általánosságban leírni hogy a droid naponta 5ször fagy az nem troll dolog ugye?
Egy ilyen után ne csodálkozz ha így kezel valaki.
Ez olyan mint amikor egy nő felpolcolja a melleit, felvesz mellé eg y köldökig dekoltált felsőt, aztán rinyál hogy mindenki a mellét nézi.
Szép napot!
-
-
törölt tag
válasz
Vassili_Zait #97 üzenetére
De itt nem arról van szó , hogy jó vagy nem. Szegény Linuxosok pl évek óta mondják milyen jó a Linux (és igazuk van) mégis mindenki Windowst használ.
Jó a WP mobil jó az iPhone is mégis az Android van 70%-n és nem úgy néz ki, hogy megállna ez az előrenyomulás a Nokia meg kimarad a buliból. (Miközben szerintem nem engedhetik meg maguknak, hogy kimaradjanak mi lesz így csőd?)
Tudom, hogy ezerszer ki lett tárgyalva, de elfér az én véleményem is.
Иван: Azért az a pár millió Androidos telefon amit eladnának pepet meglendítené az béka segga alatt lévő Nokia forgalmat. (persze minden viszonyítás kérdése)
-
Воланд
titán
válasz
#16820480 #99 üzenetére
"amiben ugye benne van a hálózati elemek részleg is, meg úgy általában minden."
valoban. es ezt le is irtam.
"már amennyire meg tud élni"
igen, pont erre probalok ravilagitani. hogy "eppen hogy" megelnek.
"hogy némelyiknél nem megy olyan jól a bolt"
nemelyiknel?
"fordított helyzetben, ha a wp8 uralná a piacot így mint az android most,"
ize, nem forditott helyzetrol van szo, meg mi lett volna ha dolgokrol, hanem a jelenlegi allapotokrol. es jelenleg az van, hogy a droid vonalat viszi a samu, meg az occo, kici kinai codak, a tobbiek meg valahogy megelnek. na, ide aztan marhara megerte volna beallnia a nokianak.
-
oO7
őstag
gondold el, hogy ha az arányosan le lehetne kicsinyíteni, akkor a végeredmény ugyanaz lenne csak mégis kisebb méretben... a szenzor lehet kisebb, a lencsék lehetnek kisebbek, vékonyabbak... a basszusos példád pedig azért nem feltételnül helytálló, mert van a membrános "módszer" mellett alternative módja is a hangkeltésnek, ami azonos teljesítményt kisebb, vékonyabb kiszerelésben tud produkálni... szóval arra sem mondanám ilyen egyértelműen, hogy "soha"...
-
törölt tag
arról a két cégről linkelt híreid az egész cégről szólnak, amiben ugye benne van a hálózati elemek részleg is, meg úgy általában minden. a másik pedig az, hogy az utóbbi évben a hazai piacukon olyan áresések voltak, hogy majdnem teljesen eltűnt a profit a termékekről a kis gyártók (Xiaomi, Oppo, stb) hatására. ott van például a Huawei Honor 2, egy felső kategóriás telefon, 1888rmb kisker áron kapható (~67500huf).
a helyzet az, hogy gyakorlatilag majdnem az összes gyártó jelenleg a droidból él. már amennyire meg tud élni. Motorola, Sony, Huawei, ZTE, HTC, Asus, LG, Alcatel, stb. most az, hogy némelyiknél nem megy olyan jól a bolt, az nem azt jelenti, hogy a rendszer szar, és bezzeg wp8-cal milyen jól járnának. fordított helyzetben, ha a wp8 uralná a piacot így mint az android most, akkor sem lennének jobb helyzetben. sőt, mivel ott ugye még kevesebbet lehet tenni, hogy megkülönböztessék magukat a gyártók, nem lehetne Sense, Touchwiz, Motoblur, akármi. ez lehet jó vagy rossz tulajdonság, de a cégek image építés szempontjábl nem előnyös. csak a példa kedvéért: amennyit a wp-hez hozzátettek a Nokiánál, annyit bármelyik másik rendszerhez hozzá tudtak volna tenni.
a másik, amit el szokott felejteni mindig mindenki, hogy amikor 2008-ban elindult az android, akkor egyrészt alig volt kapható, és azok a készülékek is marha drágák voltak, míg az akkori szifont szerződéssel jókora kedvezményekkel osztogatták. talán egy év is eltelt, mire volt választék, és elkezdtek jönni a jobb ár/érték arányú modellek... -
Иван
őstag
"technológiáról van szó, de még nem tartunk ott, hogy ilyet kompromisszummentesen belerakjunk egy telefonba... "
Tény, hogy nem értek az optikához, lehet hülyeséget beszélek, de szerintem ilyen technológia sohase lesz. Ez fizika, helyileg ott kell lenniük a lencséknek, mindegy milyen technológia. Ez oylan mint a laptopon vagy mobilon a basszus. Sohase lesz rá rendes, mert egyszerűen nincs "hely" neki.
dyra: mert szerinted a nokia azért nem gyárt androidot, mert félnek a túl sok profittól?
Ne legyetek hülyék.
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz
#13260800 #96 üzenetére
Hát, pont az apple lehetne erre jó példa, pár éve még mindenki azokon röhögött, akik fehér, vagy szürke mac bookkal ült az egyetemen, vagy a kávézóban... Hogy de hülye ennyiért 2-3 rendes gépet is vehetett volna,aztán 2007óta( iphone bejelentés) nagyot fordult a világ... Na az ő boltjukban sem kapsz androidos telefont... Próbálj ki egy iphone-t vagy egy wp-t hosszabb távon, nem olyan rosszak mint gondolod... Amúgy olvass vissza a fórumban, ott már ezt a témát rendesen kitárgyalták mások...
-
törölt tag
válasz
Vassili_Zait #93 üzenetére
Nokia egy barom cég. Milyen lenne már ha nyitok egy számtek boltot és csak Linuxal értékesítek számítógépet meg mondjuk csak Linuxos gépek szervizét vállalnám. Na most ők pontosan ezt teszik, van egy OS 70% piaci részesedéssel. A Nokia nem gyárt alá telót mert ők WP. Én meg nem veszek Nokia telót pedig amúgy dijaznám ha lenne Nokia Androidos telefon pláne csúcs fényképezős. Pár éve én is azt mondtam jó ez a különcködés legalább valamennyire egyediek lesznek. De ez egy baromság. Az iPhone aki egyedűl képes így megélni. A többieknek mennie kell a piac után a WP mobilok meg egyenlőre buknak nem kicsit nagyot. Illetve bohockódnak 5% alatt.
-
Vassili_Zait
senior tag
-
oO7
őstag
nem a PV szúrja a szemem, én is szivesen látnám a Lumia termékpalettában... az szúrja a szemem, hogy ha a Nokia kihoz bármilyen csúcskészüléket, akkor jellemzően jönnek a hozzáértők a szokásos kérdéseikkel, hogy "miért nem 4 magos proci van benne", "miért nem FullHD a kijelzője", "miért nem Androidot futtat", "miért nincs benne 808 féle PureView"...
nyilván a PureView kamera jobb képet csinál, mint bármelyik másik telefon... mert (nem akarok hülyeséget mondani de kb) 5x akkora optikája van... csak ezzel rögtön keletkezik is egy dudor a telefon hátulján, azaz bár nagyon impresszív technológiáról van szó, de még nem tartunk ott, hogy ilyet kompromisszummentesen belerakjunk egy telefonba... és amilyen célokra az emberek használják a telefonjuk kameráját, jellemzően nem érné meg ez a kompromisszum a szebb képért cserébe... amit ezzel mondani akarok, hogy ez a fajta PV kamera NEM fog belekerülni a mainstream flagship készülék(ek)be, és emiatt kár is telesírni minden Nokia topicot, hogy "bezzeg, ha "rendes" PV lenne benne"...hagyni kéne szerintem a fenébe ezt a lossless zoom dolgot és mondjuk egy Lumia 920 féle kamerát feltuningolni mondjuk 16MP környékére, és arra ráereszteni a PV-ben használt szoftveres technológiákat... szerintem 1x-es zoom mellett egészen pontosan ugyanott lennénk vele, mint a 808 féle 41MP-lel... főleg ha a végeredményt mondjuk nem "nyers" méretben nézegetjük hanem "csak" FullHD-ban...
-
Blyan
félisten
Szerintem meg alábecsülöd ezt a dolgot, vagy pedig magadból indulsz ki. A 808-nak pedig elég nagy sikere van, még ha rétegmobil is és sokan csak a Symbian miatt nem veszik meg.
Azt pedig kár tagadni, hogy egy ilyen technológia jót tenne a WP-nek, még akkor is, ha nem ez lenne a legkeresettebb modell az összes között. De valami, amiben képes a konkurencia fölé nőni. Tényleg nem értem, mi tökért szúrja ez a szemed, de láthatóan nagyon...
-
oO7
őstag
dehát ez már réges rég "be van igérve", hogy jönni fog ilyen 808 féle PV-s WP...
amúgy meg ne hidd, hogy akkora kereslet lenne egy ilyen mobilra, hogy az bármiben is előre lendítené a WP-t mint platformot, vagy akár a Nokiát... nagyságrendileg kevesebb fogyna belőle, mint a normál flagship készülék(ek)ből... -
Blyan
félisten
Semmi baj nincs azzal a kituremkedessel, másrészt nem mondtam, hogy minden modellt azzal kell ellátni.
De legalább egy telefon megjelenhetne (mar csak azért is mert a PV nevet meg mindig a 808-as technológia jelenti az emberek többségének ), mert a technológia életképes, mi több jobb mint amit bármely gyártó csinált korábban. Beleértve a 920-at is - főleg mivel az pont a kamerával vérzett el igazán.
Persze tudom, most jön ra a frissítés.Es nem utolsó sorban a WP-nek is jót tenne egy 808-as kamerás modell. Lenne ra kereslet.
-
Psychopeti
senior tag
Szerintem kiadhatnák inkább a Nokia 808 Pureview-t egy kissé ráncfelvarrt formában is. PL: kétmagos 1.2 processzor, képstabilizátor a 920-ból, A xenon vaku mellé még 1 vagy 2 ledes villanó, a kiemelkedő kamera részt egybe hozhatnák a hátlappal hogy síkba legyen, így egy nagyobb akksi is férne bele
Meg még nem tudom de így jöhetne nekem az biztos
-
daniel909
addikt
válasz
Polarstar #81 üzenetére
az csak marketing bullshit. egyszerűen túl nagy pénzügyi kockázat lenne az android, mert az ms kihátrálna minden megállapodás alól, elvenné a pánzügyi támogatást, a nokia meg szépen elsorvadna magában. nem véletlen h nincs droid. meg persze nem tudnák beleintegrálni a térképszolgáltatásukat, meg egyéb apróságokat.
-
oO7
őstag
válasz
Polarstar #81 üzenetére
a Nokia már jó 5 éve zuhan masszívan, Elop kb 2 éve van ott... rakd össze ebből, hogy akkor mennyire Elop hibája az, hogy ott tart a Nokia ahol... mellesleg még mindig jobb a csőd közelség, mintha konkrét csődben lennének... a WP nélkül már rég lehúzhatta volna a rolót a Nokia, így viszont végre kezdenek vissza fele jönni, és sikerült nekik amit el akartak érni - nem "tucat-gyártók", sőt az ő nevükkel fűződik össze leginkább a WP...
-
Иван
őstag
Azt ugye tudod, hogy a Nokia csak azért ad ki WP-t, mert így kap az MS-től stekszet, cserébe only WP. Ha nem lenne ez a kis tőkeinjekció, valszeg már rég lehúzták volna a rolót.
Csak azért szólok, mert nem azért nem adnak ki androidot, mert nincs kedvük, de majd olvasgatva a HSZ-ediet rájönnek, hogy ez eddig nem is jutott eszükbe!
-
Ez igaz, hogy a Samunak bejött a droid.
De mivel a gugli megvette a motót - ezért keresik az új lépés lehetőségét, mert úgy gondolják, a cég ezzel fog gyártatni és váltani saját gyártóként.
A Tizen lesz a nyerő az Intellel közösen. Bada ejtve, jó játék volt, de nem váltotta be a reményeiket. /no persze pénzt sem tolnak bele, illetve nem nagyon toltak bele./
A pürévjúval nem tudom mi lesz.
A Nokia kapkodását látva, ha megjelenik licenszelhetőként egy másik cégnél, akkor kaput!
A Nokia max fejlesztő cég lesz, de nem gyártó. -
Воланд
titán
-
big-J
őstag
válasz
Vassili_Zait #8 üzenetére
Akkor én megközelítőleg 3613 fagyással vagyok lemaradva
Jó tudni, rendkívül okos és tájékozott emberek nézik ezt a műsort
-
Én attól tartok, hogy lesz a nokiának egy olyan húzása, mint a régmúltban.
Neves, de tartalom nélküli telefont is fog csinálni egy "imitáció" révén.Emlékeztek a régi számítógépes viccekre?
A Novell, MS, Apple légitársaságra?"Leülünk, kitárjuk a kezeinket és berregni kezdünk - mintha repülnénk...!
-
Ricardo
titán
válasz
Quasi_modo #68 üzenetére
-
Depression
veterán
Ezek szerint a PV is a walkman brandet követi...
Mindegy a minőség, meg hogy mi van benne, lényeg, hogy rá legyen írva.
-
tybsen
addikt
Fantasztikus ez a design! Ezen a kepen szerintem egyutt lathato a teljes uj pureview sorozat, ahol az osszes modell egyutt pózol. Erdekes, hogy mertek kreativak lenni es vegre nem csak fekete/feher szinekben lesznek elerhetok! Raadasul az anyaghasznalat is stimmel, csupa fem! A kep bal oldalalan feltehetoleg az uj kulso akkuk?
-
Ricardo
titán
Kíváncsian várom mit hoz a PV a WP keresztezésével. Szerintem ha meg tudják oldani ,akkor nagyot foghatnak a tortából, mert sokakat a symbian riaszt el a 808-tól.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Vassili_Zait #46 üzenetére
"nem vágják át úgy az embereket mint a HTC a Beats audió chip-el..."
köszönöm, de a beats audio erősítő a 8x-emben nagyon is jol van. ezt szeretem a legjobban a telefonban.
-
Vadmeggy
aktív tag
A 920nál ígyis mindenki azon sírt, hogy túl nehéz. Ha a 808 optikáját beletennék, az még rádobna 40-50 grammot biztosan. Így is kellene?
-
jacis
nagyúr
Jól néz ki ez a 808 hátulról
-
Blyan
félisten
Mert nem csak a lossless zoom a lényeg, hanem a képminőség is. Márpedig semmilyen mobilkütyü nem veszi fel a versenyt azzal a nyamvadt 808-cal. És elég sokak vannak meghülyülve egy jó kameráért, látod a 920-at is megvették, főleg emiatt.
A 920 PV? Ne vicceljünk, a képminősége zoom ide vagy oda meg sem közelíti az 808-ét és ehhez csak ki kellene tekinteni egy kicsit a WP kontra Symbian témából és akkor látnád ezt. -
B1T3
addikt
Mert zoom nélkül is klasszisokkal jobb képet csinál, mint a többi telefon. Lehet, rosszabb fényviszonyok között nem feltétlenül, bár ha valakinek nem remeg a keze, ott is elég részletgazdag képek kihozhatóak a fórumos felhasználók képei alapján. Ez egyébként akár lehetne egy pont, ahol fejleszthetnénk a 808 kameráját, tehát optikai képstabilizátorral abszolút a legjobb volna; gondolom, megvalósítható lenne, bár nem tudom, milyen áron (szó szerint és átvitt értelemben egyaránt).
A zoom pedig elsősorban nem képeknél, hanem videóknál hasznos szerintem. A képet úgyis utólag vágnám ki magamnak.
-
oO7
őstag
nemértem miért olyan nagyon nagy dobás az a szerencsétlen "lossless zoom" egy szaros telefonba? még soha életemben nem készítettem telefonnal zoomolt képet és nem azért mert rossz minőségű a digitalis zoom, hanem mert eszembe sem jutott... egy telefon az "point and shoot" felhasználásra van nem finomhangolásra meg zoomolásra meg ilyen "művészkedésre"... 100000x többet ér a Lumia 920 féle PV
-
B1T3
addikt
Kár, hogy a vékonysági mánia behatárolja a lehetőségeket, ha arról van szó, hogy jelentősen előre akarnak lépni a képminőségben. Pedig tényleg nagy dobbantás lenne a 808-féle PureView kamera egy WP8-as telefonban, de ez ellentmondana az előbb említett divatnak.
-
válasz
Quasi_modo #51 üzenetére
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz
DarknessHope #33 üzenetére
Hát ez a marketing, de ezt nem lehet felróni nekik, mert ők legalább a "kamu pureview"-s telókba is jó kamerát tesznek, nem vágják át úgy az embereket mint a HTC a Beats audió chip-el...
Kb ugyan olyan dolog ez, mint a S3 mini, aminek kb annyi köze van az s3-ashoz hogy samsung... de ha valaki megveszi azért nem egy rossz készüléket tudhat magáénak.
Bizots, hogy nekem a lumia 920 kamerája elég lenne, nem érezném magam átvágva...
-
válasz
Quasi_modo #41 üzenetére
Ki tudja. Azért akadnak ritka OS jelöltek amik tetszenek.
-
törölt tag
Többek között már azért is drágább az android a WP-vel szemben, mert licenszdíjak miatt minden egyes androidos készülékböl több bevétele van a MS-nak, mint WP-böl. E mellé WP-n egy felület van, amit nem lehet faragni, így ezen a téren nem lehet kitünni. S felesleges is rá eröforrást költeni.
-
Vadmeggy
aktív tag
válasz
Quasi_modo #41 üzenetére
unalmas
-
Remélem már dolgoznak egy új különlegességen, ki tudja talán elfogadom a csempéket is csak ezért.
-
=Mentor=
őstag
Csak éppen a HTC és más WP gyártók nem kötöttek kölcsönös megállapodást a MS-al és ráadásul nem kevés pénzt kap a Nokia tőlük...
Egyébként napvilágot láttak a Nokia 2012 Q4 adatai: 86 millió eladott mobil, amiből 4.4 millió Lumia.
Az elemzők jóval rosszabb eredményre számítottak, ezért 17%-al nőtt a Nokia részvény árfolyama az adatok nyilvánosságra kerülése után.
-
adamadd1
tag
Szerintem ha drágább akkor , nem ezért drágább az android , hanem maga azért mert nagyobb hardver kell ahhoz hogy zökkenőmentesen fusson az android , szerintem a samsung gs3 kategóriáján kívül nem is fut egy telefonon sem akadás nélkül az android , egyedül nekem ez a bajom az os-el meg hát az h a felsőkategóriás telefonjainak sincs meg a prémium érzete itt pont az sgs3 -ra gondolok .
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz
blade zte #28 üzenetére
Kár, hogy a zte, huawei, alcatel is pont most jelentett be wp telókat... Pedig még igazad is lehetett volna ha nem ìgy lenne... És a nokia is kidobta a 620, meg az 510-et... Azok azért elérhető árban vannak.... És a nokia 710 volt talán a legjobb wp7 vétel, még mindig nagyon olcsó.
-
törölt tag
"Amíg androidból kinőtt legalább 1 gyártó a samsung és azért a HTC is az androidnak köszönheti az összes eddigi igazi sikerét és még most is nyereségesek de nem hiába veszítenek piacot."
Mondd királyfi, mióta követed a mobilpiacot? HTC pont WinMo-nak köszönheti a sikerét, nem androidnak.
#28 blade zte: androidon meg midnenki azért sír, mert kiadják a telefont, aztán a köv OS-generációt már nem kapják meg a készülékek...
-
DarknessHope
senior tag
válasz
Vassili_Zait #2 üzenetére
kár hogy ezt a Pureview nevet is mindenre rá fogják húzni ezentúl. mert szerintem ez ezt jelenti.. még rendesen meg sem ismerték a nevet... (persze úgy általában a lakosság, nem a mobilarénások, itt mindenki tudja milyen volt)
a rendes pureview egy igazi wp8-ban azért ütősen hangzik. -
oO7
őstag
válasz
blade zte #28 üzenetére
őőő Lumia 510, Lumia 610, Lumia 620? Csak, hogy egy pár olcsó WP-t említsek? bőven 100k alatt... mellesleg mielőtt még előjönnél azzal, hogy bezzeg a csodálatos OpenSource Android az olcsó és azzal van igazán lehetőség a kitörésre... nem... sokkal több pénzbe kerül egy Androidhoz a gyártóknak egyedi drivereket írni, egyedi launchert fejleszteni, hozzáfarigcsálni a konkrét készülékhez, mindezen túl pedig iszonyat mennyiségű licenszdíjat fizetni... többe kerül az ingyenes Android egy gyártónak, mint a WP
-
istnag
addikt
Helyes,helyes jöjjenek csak.
Remélem a többi gyártó is példát vesz és hasonló innovációval készül kamera szinten.Hallod HTC
ha saját maguk nem tudnak legalább állapodnának meg a Nokiával és licenszeljék, nyilván nem a wp vonalon,mert gondolom nem állítana magának konkurenciát,de mondjuk Android vonalon eladhatnák a technikát...
Tudom nem reális,de mindenki jól járna szerintem.(#29) woland_y2k. azért a Samsungra nehéz mit mondani,komolyan mondom,már kínomban nevetek.
-
oO7
őstag
"De wpből hány gyártó nőtt ki? 0?"
Hát azért a Nokiát tán csak megemlíteném már egynek... amúg persze tudom, kifogás meg minden, de azért vegyük már figyelembe az ilyen szardobálásnál, hogy az Android a felső kategóriába szánt és árazott iPhone mellett lépett be egy gyakorlatilag üres piacra 5 évvel ezelőtt, ezzel ellentétben a WP 2 éves és egy masszívan telített piacon kellett bizonyítania... ehhez képest az, hogy a fontosabb piacokon már 5-10% körül jár a részesedése (még ha globálisan van is hova növekedniük) szerintem nagyon is jó teljesítmény... -
Воланд
titán
válasz
Vassili_Zait #26 üzenetére
-
blade zte
őstag
Többek között feljött még a Huawei, a ZTE...
Tudod az android az egyetlen oprendszer jelenleg, mellyel feljöhet valaki. Láttál te wp8-at bármely gyártó telóján a top10-es gyártókon kívül?Symbian már nincs is felsökategóriában, webos besült, firefox os még nincs(de az is csak egy android alapú OS), IOS nem mehet, csak iphoneon, ubuntu OS sincs még kint, bada nem lett menö, nameg samsungos.
A jelenlegi wp8-al pedig az a probléma, hogy támogatást szinte kötelezö biztosítani, meg minden microsoft elöírást, a frissítésekröl nem is beszélve,+a microsoftnak fizetni extrát stb... . Ez az egyik, ami miatt senki sem jön fel vele, mert költséges árulni, a microsoft szerintem meg eleve meghatározza hogy olcsóbb semmiképp se legyen egy csúcsteló, mint 100ezer forint, avagy megakadályozza, hogy az ö hozzá hü nokia hihhetetlen drága telóit nehogy elárasszák olcsó kínaiakkal.
-
Воланд
titán
válasz
Vassili_Zait #23 üzenetére
igen, a sony jo uton jar, de egyelore ott sem fenekig tejfol az elet.
-
Blyan
félisten
válasz
Vassili_Zait #23 üzenetére
Nem veszteségesek?
-
Ha a kettőt összeraknák - az lenne a frankó.
Symbiannal /Sailfish OS?/. Liike!
vindózzal nekem nem kellene. Akkor inkább Pentax MX-1...
-
edward2
addikt
Amíg androidból kinőtt legalább 1 gyártó a samsung és azért a HTC is az androidnak köszönheti az összes eddigi igazi sikerét és még most is nyereségesek de nem hiába veszítenek piacot.
De wpből hány gyártó nőtt ki? 0? Na addig akkor marad az hogy az android 2 gyártót is kitermelt más kérdés, hogy a HTC egy ideje rossz irányba evez.
Amúgy még annyit, hogy bizony a Sonyval számolni kell android fronton a jövőben. Aki ezt nem látja az vak.
-
Vassili_Zait
senior tag
A htc nagyon rossz felé halad... 0 innováció, mindenből a közepessel beérik(kivéve anyaghasználat, ott azért a legjobbak), és androidfronton sem fejlesztik elég jó ütemben a sense-t... Wp fronton meg botrányos, hogy egy kanyi gyári plusz szoftver nem adtak ki több mint egy éve... A nokia meg szinte eltüntette a kìnos hiányosságokat az androiddal szemben... Túlárazott telefonok mellett legalább itt megfoghatnák a vevőket... De valamiért erre tesznek nagyìvben, a nokia meg csenben elviszi a wp8as piac 2/3át... (egy boldog htc tulaj...)
-
edward2
addikt
És a samsungét láttad?
A htcre egy külön fejezetet szentelhetnénk tudod ők elcseszték. Jó telefonok helyett folyamatos vásárló átverés folyik. (akku idő, frissítések, sd kártya, marketing = ezer verzió per év, új csúcs telefon fél évente stb stb)
Tehát ebben az esetben az androidra fogni kicsit erős.
-
"nem takar semmilyen konkrét technológiát, egyszerűen csak a legjobb képminőséget biztosító képalkotási innovációra utal"
Nagyon PRszagú ez. De hiába hajtani kell a piacot, újra fel kell építeni a márka "imidzsét". Amúgy meg PureView a lehető legjobb elérhető megoldás, szívesen látnám a telómban, de sajna nem WP8-al vagy Symbiannal...
-
Juveman
tag
válasz
Vassili_Zait #10 üzenetére
Persze van esély az MS szerződéses,pénzpumpálós időszak alatt is Nokia Androidra,csak így kell felfogni:http://www.youtube.com/watch?v=KX5jNnDMfxA
-
Ati1979
veterán
válasz
Nem lenne rossz.
Még ha nem is Zte Blade árban lenne.
A többi gyátónak nem sok esélye maradna.
-
edward2
addikt
Pár napja nyilatkozta Nokia éppenséggel, hogy végszükség esetén bármi megtörténhet.
Amúgy a Nokia mint HW gyártó nem köthetné le magát egy OS mellett és főleg nem létezhetne androidos telefonok nélkül. Ha a HTC Samsung tud android/ wp8at egyszerre szállítani...
Amíg viszont nem hajlandóak androidot is kiadni én nem fogok egy könnyet sem hullajtani amikor végre bezárnak örökre.
-
gybazsi
senior tag
Ha előállnának egy olyan telefonnal, ami megkapja a 808-as kameráját a Lumia 920 stabilizátorával, és éjszakai fotó képességeivel, az azért elég nagyot szólna.
-
vinibali
őstag
válasz
ja és két darabot adnak egy áráért, nem?
-
adio
tag
Nagyon jól csinálják, ezzel tudják megkülönböztetni magukat a többi WP-s telefont kiadó gyártótól. Na meg az offline térkép, ami marha jó, és a minőségi gyártással. És ezek a PureView-ek is dúrvák. Várom mi lesz még itt..
-
Vassili_Zait
senior tag
808 Pure view kamera, alu ház, 920as tudás, 820as méretben... Álomtelefon... (Zte blade árban
)
-
Peterson_
addikt
Ha kihoznak egy valódi WP8-as PureView-t, végre gatyába rázhatja a Nokiát
Csak fele olyan kamera legyen benne mint a 808-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- VR topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen videókártyát?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen házat vegyek?
- Óra topik
- Kerékpársportok
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest