Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yany

addikt

válasz Loha #740 üzenetére

Azért durva már, hogy a 2500K cirka 5GHz-en is mennyire lemarad. Én meg azt hittem a 4.3-ra húzott példányommal örökké élni fogok. :D

Persze nem véletlen meredek a jövőbe egy stepping 2-es Ryzenre majd jövőre valamikor.

• Yany

addikt

válasz Hannibhál #454 üzenetére

Nekem egyet azért nem engedtek ki, mert videó (ld aláírásomban), egyet meg mert angolul írtam (ld. aláírásomban). Sajnálom. De fura, hogy gyakorlatilag csak jó szavakat kaptam mindegyikre, valamiért nem fért bele a logout házirendbe, erre kimegy egy ilyen a Ph!-n. Azon a Ph-n, amivel anno semmi nem bírt versenyezni belföldön.

ps.: a videót annak ellenére nem engedték ki címlapra, hogy van "Videó" kategória a cikkeknél. :S

• Yany

addikt

válasz Abu85 #397 üzenetére

"Bemész a boltba, fizetsz két ugyanolyan prociért ugyanannyit, és az egyik lehet, hogy 6-7%-kal is lassabb. Csak nem tudod előre, hogy melyik. Ha még a régi 2-3%-os varianciák élnének, akkor oké, de már rég túlléptek a gyártók azon."

Ez egy bizonytalansági faktor. Azzal szemben, amit most csináltatok, mert ez nem bizonytalan, hanem bizonyosan rossz. Jelenleg ti magatok garantáltátok a hibát, ott meg "benne van az esély, ahogy bármilyen vásárlónál". Ezen kellene filózni.

(segítek picit: a bolti varianciát minden olvasó el fogja fogadni, hiszen az ő lehetőségeikkel azonos körülmények közt produkáltátok az eredményeket, ellenben minden más körülményt állandósítottatok, de továbbra sem értem, hogy a különbséget magadtól miért nem látod)

• Yany

addikt

válasz Abu85 #393 üzenetére

Ne már! Most arról beszélsz, hogy nem jobb a vásárlás, mert nem cherry picked a cucc? Viccelsz most velem, ugye? Ugye nem arról akarsz meggyőzni, hogy a vásárolt megoldással, ahol képes vagy biztosítani az azonos feltételeket, a valós képet rosszabbul lefestő eredmények születnek, mint most, ahogy más bios, más sw verzió, már ramok és még kitudja, hány másminden volt? Ne vidd el ilyen meddő vitába, triviálisan ésszerű dologról beszélek, cserébe ilyen mellédumával jössz.

• Yany

addikt

válasz Abu85 #387 üzenetére

Abu, kritika mindig fog érni titeket a felhozatallal szemben, én amiatt nem is érzek semmi problémát, hiszen ahány játék, annyi eredmény. Nekem inkább a módszertani lyukak szúrnak szemet és az alaposság, hitelesség és relevancia hiánya. Milyen már egy teszt, amire előre kell közölni, hogy az eredmények nem összevethetőek egymással? Nem a tesztet kell átdolgozni, hanem a ph-ban kell rendet tenni. És gagyinak hathat itt az egyik fórumtársunk (sry, nem emlékszem, ki tanácsolta) megoldása, de komolyan: vegyétek meg (igen: drága), adjátok el, vagy sorsoljátok ki (igen: veszteség) a tesztelt cuccokat és maradjatok hitelesek. Ezt hívják haszonáldozati költségnek. Ha nem gondoljátok komolyan ezt a balhét, akkor ki kell szállni. Hiszen nem gondoljátok komolyan. Iconnal szemben semmi ellenérzésem nincs (komolyan nincs), de a PH komolyan gondolta, hogy egy elsőtesztes embernek ad ki egy ekkora feladatot és ráadásul ilyen hibákkal dobjátok ki élesbe? Azt a tesztet, amilyenre már jó ideje vár a ph olvasótábora? Mintha szándékosan akarnátok leírni magatokat mert valamelyikőtök (valami fejes, aki asszem már nem oda való) csak a kiadásokat látja a könyvelőnél, de a szerzet hasznot nem, ezért semmiféle anyagi és/vagy szevezési áldozatra nem hajlandó. Ha pedig a fejes nem szól ebbe, akkor rátok férne egy kolléga, aki nem a szakmával, hanem a közösségi arcotokkal és a hiteletekkel foglalkozik.

A cikk kiadása nem csak tesztelői, újságírói, de cégpolitikai és menedzsment baki is egyben. Én olvasni foglak titeket továbbra is, nekem sokat jelent a PH, éppen ezért is vagyok veletek őszinte.

szerk.: Mo 1. számú hardverportálja csak meg tudja oldani valahogy a tesztelendő cuccok beszerzését és költségént leírását/eladását/sorsolását úgy, hogy anyagilag sem lesz végtelennek tűnő összeg az eredő és még a hiteleteket sem rontjátok le + marketingben is segít. Nem vagytok olyan picik, hogy ezt valaki ne lenne képes kifundálni rendesen a stábban.

• Yany

addikt

válasz Abu85 #381 üzenetére

Abu, az igaz, hogy helyesek, csak azt nem hívjuk processzor tesztnek, mert nem azt teszteled (nem is indukálnak semmit a processzorokra vonatkozóan, max annyit, hogy "igen, kiszolgálják a gpu-t). A teszteknek nem mindent kizáróan egy az egyben a valós körülményeket kell reprezentálni, hanem egyfajta előrevetítést is szolgálnia kell, hogy amikor tényleg a proci a szűk, akkor hogy viszonyulnak egymáshoz. Ha pedig üldözzük a valóságot, akkor pl. a BF, DOTA és társaival kizárólag multiplayert kell tesztelni, mert a gamerek túlnyomó többsége is így tolja és a processzorok terhelése is rögtön másképp néz ki, akár maradva a nagy felbontáson is. Szóval attól mert igazad van, attól még nem a lényeget fogtad meg. Fura, hogy egy szakértő oldal szerkesztőinek ezt meg kell magyarázni, pedig alapvetően én nem is kételkedek a kvalitásaitokban. Most valahogy szétcsúsztatok gyerekek.

szerk.: ha pedig egy teszt mindenképp szeretne foglalkozni olyan valós körülményekkel is (tehát még mindig nem single player BF tesztről beszélek), ahol tényleg nincs igazi különbség a mért adatok között (teszem azt mondjuk egy NFS, vagy DIRT teszt 4K felbontáson, ahol a procik már kvázi vegetálnak kis túlzással), akkor oda elég egy mondatnyi megjegyzés grafikonok nélkül, hiszen nincs jelentősége. A teszt a jelentőséggel bíró elemeket kell hangsúlyozza. Lehet szó apróságokról is persze, de grafikonokat készíteni és elemezgetni és összesítésbe tenni ilyen dolgokra épülő gondolatokat... és ezt neked kell elmondani? :U

• Yany

addikt

Engem eléggé meglepett (lehangolt), hogy BF1 alatt a tuningos Ryzenek rendre az alapfrekis állapot alatt teljesítenek:

• Yany

addikt

:C De rég nem volt már egy méltó teszt a ph-n. Régi szép idők. Na, ugorjunk neki...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés