- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
Jól van, akkor annyira nem voltam messze az igazságtól. Bár, van egy olyan sejtésem, hogy mire elérik az ARM procik az x86-osok teljesítményét, addigra másképpen fog kinézni az ár/teljesítmény arányuk. Valamint biztos vagyok benne, hogy ha az intelt valaki szorongatni fogja, akkor hirtelen fejlődni fognak teljesítmény/fogyasztás arányban.
-
MongolZ
addikt
Értem én, hogy mire gondolsz, viszont - javítsatok ki, hogy ha tévedek - az ARM pont a kis teljesítményigényű közegben domborít, ott jó a teljesítmény/fogyasztás aránya. Mintha régebben lett volna egy olyan cikk, hogy ha el akarnának érni ARM alapokon egy középkategóriás x86/64 proci teljesítményét, többet fogyasztanának, mint a jelenlegi procik.
-
LordX
veterán
Van egy ARM-os Samsung Chromebook 2-m, Ubuntu rá van rakva egy SD kártyára (nem akartam legyalulni a ChromeOS-ot a beépitett 16GB-sről), azt leszámitva, hogy lassú, mint az atom, minden megy rajta tökéletesen. Mondjuk vicces, hogy a Mali OpenCL-ben könnyen lenyomja a Haswell Pentiumos laptopot ( vajon mire használom?
)
-
sayinpety
tag
Long mode compatibility sub-modban van. 64bit modban nincs.
A NOP opcodeja maradt 0x90. Galibat is okozott. 8086nak nincs igazi NOPja. xchgre forditja az assembler. 64bit modban az xchg torli a felso eax 32bitet. Assembler ma mar ketbajtos kodolast 0x87h, 0xC0 general.
AMD64 NOP elonye gyorsasag. Regen a NOP ket-harom ciklus volt. Ma csak egy. -
-
Tudni kéne ténylegesen miről szól a két licensz, mennyire függetleníthető. Azaz a long mode bizonyos utasításai x86-nak tekintendőek-e, vagy az egész AMD64 licensz kiterjed rá.
szerk: na látom leírtad ugyanezt.
szerk2: szerintem szimplán azért kell csak az x86 az AMD-nek, mert rengeteg legacy kód van rá. Ha nem lenne, akkor (feltéve ha az AMD64 nem függ az x86-tól) simán felbonthatná a keresztlicensz-szerződést, hisz minek neki x86, ha senki sem használja?
-
-
sayinpety
tag
Az AMD64 fuggetlen ISA tobb mukodesi moddal. A Long mode 64bitnek nincs koze x86-hoz, csak az AMD tulajdona. Tobbi modhoz kell x86 licence.
Sony PS4-ben csak a Long mode 64bit aktiv. Xbox Oneban aktiv a tobbi.
Microsoft beleszolhat egy akvizicioba. Van elovasarlasi joguk.Mindenkeppen megegyeznenek. Intel nem elhet Long mode 64bit nelkul.
-
mzso
veterán
Siman lehet, hogy mar voltak a szinfalak mogott ilyen targyalasok, de az Intel megtorpedozta a felvasarlast.
Nem látom be ez hogy lehetséges, ha cserébe az intelnek ugrana az AMD64. Inkább magát torpedózná meg.
Amennyibe kerül az AMD akár simán le is lehet állítani a CPU tervezést/gyártást és ráállni az dGPU-kra arm IGP-kre. Az intel meg vakargathatná a fejét, hogy mit kezdjen AMD64 nélkül. Van neki másra épülő processzora ami ér is valamit? Nem nagyon... -
actival63
aktív tag
Az almát én sem érzem igazán vevőnek de ha a Samu mondjuk szeretne pár éven belül betörni a konzol piacra akkor nagyon jó feltételekkel egyezhetne meg az AMD-vel. Szerintem ők is látják, hogy a következő generációs konzoloknak sokkal erősebbnek kell lenni mint a mostaniaknak. Ha az AMD olcsóbban juthat hozzá a Samu gyártáskapacitásához az azt eredményezheti, hogy az AMD olcsóbban adhatja a termékeit tehát versenyképesebb lehet mint a konkurencia.
Ezt a konzol dolgot nem én találtam ki ezt már mások is pedzegették hisz jó lenne valami erős alap a Samu VR világához. -
mzso
veterán
Vagy csak vakok. A GPU-k első rendűek. A CPU-kkal nincsenek észveszejtően lemaradva, amiből sok írható a gyártástechnológiai hátrányra is. A zen meg alig ha nem sokat javít a helyzeten.
A konzoloknál sem sír senki Intelért.Az XBOX igen az AMD-vel meg a játékpiaci helyzetüket is javíthatnák. Meg mint említettem a PC piacon a windows mellet tovább növelhetnék a bevételeiket az Nvidia/Intel kizárásával.
Egyik sem fog egy épkézláb Windows alternatívát összedobni. -
-
AAAgold
senior tag
én is örülök az ilyen kis "színeseknek"... nem nagy hír, de egy pici - és mivel ezt az oldalt szeretem olvasni, miért máshol olvassam ezt?
a cikk terjedelméből látom, hogy nem egy egetrengető dolog, inkább feltételezések, de még így is tájékoztat, legalább a feltételezésekről és irányokról...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest