Hirdetés
- Bemutatta a Vivo az Y29s 5G-t
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
skyrush7
aktív tag
válasz
kinghaxor #3991 üzenetére
Én Simple fizetést használok a Honor 8-om óta. Azon 0-24 működött, még internet nélkül is. Az F3 elég sokszor hoz kellemetlen helyzetbe, nem szereti ha nincs net, a csippantásnál nem jelenik meg a kártya úgy mint a Honornál. Akkor működik biztosan, ha megnyitom a Simplet fizetés előtt. Nincs korlátozásra van állítva az akkukímélő. A régin bármit csinálhattam, csak az NFC-t kellett benyomni és ment minden terminálon. Az F3-at aránylag sokszor elutasítja (99%-ban mobillal fizetek a hétköznapokban).
Google Payt még nem próbáltam, de lassan adok neki egy esélyt mert ez így eléggé idegesítő. -
koppasz1986
aktív tag
+1 cRdroid, 10-11 óra kijelző időim vannak, míg miui-n ugyanolyan felhasználás mellett 7-8 volt, és egy röccenés nincs, ami miui-n hébehóba előfordult párszor, nameg a programok is mind normálisan müködnek, nem zárja be a rendszer, nem kell lakatolgatni meg szarakodni és a gesztus vezérlés is megy nova-val meg bármivel, ha ütnének se raknám vissza a gyári rendszert
-
ginola
addikt
válasz
DroiDMester #3996 üzenetére
És érdekes módom dobozból kivéve megy telekom és digi kártyával is a VoLTE+VoWiFi -is vele
Ez a szolgáltató hibája, Yettellel működik! Amit nem forgalmaz a szolgáltató, az nem támogatott.nem serceg beszélgetés közben
A GT sem, és jó a közelségérzékelője is jó, mert abban van
Lehet bármilyen töltővel és kábellel tölteni, csak az lassú lesz.Még jó, hogy ezek egyike sem szoftveres baki, de sorold csak, a fentiekből egyik sem igaz....
Ez egy szakmai fórum, legyünk már pontosak.Ha már Mi11lite:
Gagyi kijelző, gyári globál MIUI a szokásos hibákkal, ujjlenyomatolvasó idővel kakukk, szériahiba, nincs adaptív kijelzőbeállítás. Közelségérzékelő nem jó, késő, vagy meg nem jövő üzenetek.....ráadásul az anyag használata mérföldekkel el van maradva még a Mi11Lite 5G-től is
Az én kezemben ropogott a 11 lite, de máséban is. -
Nekem meg a GT Master volt használhatatlan, kifejtettem miért, ráadásul az anyag használata mérföldekkel el van maradva még a Mi11Lite 5G-től is, azt kezembe veszem és érződik hogy nem gagyi telfeles pohár anyagból van.
És érdekes módom dobozból kivéve megy telekom és digi kártyával is a VoLTE+VoWiFi -is vele, nem serceg beszélgetés közben ahogy a GT, működik a 4G net is mert ugye GT nél már erre is panaszkodtak, lehet bármilyen töltővel és kábellal tölteni, nem úgy mint azt hogy csak saját töltő+kábel, és még sorolhatnám a sok bugot, szóval én a GT-nél sokkal több problémát látok. -
ginola
addikt
válasz
DroiDMester #3992 üzenetére
Attól, hogy újra leírod még nem igaz, sőt még be is ismered alább.....
Az out of box MIUI global számomra használhatatlan, én is miui.eu-t használtam, de abban is voltak újabb hibák, persze volt, amit tudtak javítani.....de mindig lettek új hibák, eleem lett ebből.
Realme kicsomagolva a dobozból jobb szoftveresen, mókolás nélkül, mint az F3 akár miui.eu Rom-mal, mivel utóbbival telefonálni sem lehetett. Részemről ennyi.kinghaxor
Működik! -
user26
senior tag
A cRdroid is nagyon jó, lassan fél éve, hogy kipróbáltam, F3 -n csak az van.
Szerintem is érdemes kipróbálni AOSP -et, ha van az embernek ideje, kedve, türelme hozzá, főleg huzamosabb ideig, ilyen modellen. Szinte majdnem minden "nyügünkre" van orvosság, vagy folyamatan van MIUI-n kívűl.szer:
@DroiDMester, mondjuk én azért kívácsi lennék egy jól le írt, vagy mutatott, hibára EEA, Global ROM alol, mert értem én, hogy kiherélt, meg ilyen olyan, de eddig amikbe bele futottam az user hiba volt, vagy nem tájékozodtam rendesen.
Ellenben egy biztos számomra, hogy MIUI vonalon, üzemidőben a xiaomi.eu -s heti/stable jobbnak mondható.@kinghaxor, ha jól van beállítva minden mókolt, vagy tiszta rendszeren akkor az működik. Esetek, alternatívák, kivételek voltak, vannak, lesznek.
-
ahogyan írtam már a GT tropikban is nekem ~10.év alatt kb semmi problémám nem volt a MIUI-val!
most sincs, Mi11i, F3, Mi11 Lite 5G NE alatt sem! Annyi a trükk, hogy nem a fos gyári EEA és GLOBAL ROM-okat kell használni mert azok tényleg nagyon vacakok, de a heti kiadású Xiaomi.EU ROM-okkal még nem volt problémám soha!
-
ginola
addikt
válasz
DroiDMester #3989 üzenetére
Inkább stabilan működő rendszer mint egy csili-vili de bughalmaz MIUI.
LOES, Havoc pl teljesen stabil és van is rá a frissítés. -
-
Maxtreme
addikt
Srácok sorry ha volt már róla szó, csak 1-2 oldalt olvastam vissza.
Nálatok az uj miui 13 nem bugos? Nálam random eltűnnek az asztalról a widgetek (naptár, notesz stb) mintha ott sem lettek volna.
van hogy ki és bekapcsolás után, de van mikor 2 képernyő feloldás közt. Mi okozhatja ezt? Próbáltam már hogy kiveszem őket az akku optimizációból, de nem segített.
Van e esetleg erre valami megoldás? -
Műszakis
tag
Nekem most végig bekapcsolva maradt a wifi :-) [kép]
-
hhgygy
senior tag
válasz
Műszakis #3979 üzenetére
Köszi, megint variáltak, eltűnt az "update from package" opció, kigugliztam, hogy a Miui logót kell klikkelni párszor. Ezután jött a következő probléma, hogy nem telepíti "Incorrect path" miatt, azt meg úgy kell megoldani, hogy a Download folderből eggyel feljebb, a gyökérbe (\) kell áthelyezni. Csak a hozzám hasonló lammerek (gyökerek
) kedvéért...
-
Műszakis
tag
Tudom visszaolvastam , nekem nincs ilyen helyzetek menüpont , azért orvosolhatnák ezt mert elég nagy hiba és nem fogom ezért töltőre tenni mikor fel van töltve, egyszerüen mindig van valami ,nincs nagy igényem csak használni szeretném.légyszi jelezz ha találtál rá valami gyógymódot.
-
skyrush7
aktív tag
válasz
DroiDMester #3969 üzenetére
Általánosságban érdeklődtem a bootloader nyitás után, mivel később engem is érinteni fog. Elnézést.
-
Műszakis
tag
Sziasztok!
olyan problémám van ,hogy wifi be van kapcsolva, reggel ránézek a telóra jönnek az értesitések és a wifi akkor kapcsolódik ,miért kapcsolja le a wifit hol tudom beállítani hogy ne tegye? akku kiegyensúlyozott . -
-
skyrush7
aktív tag
válasz
DroiDMester #3962 üzenetére
Másik telefonról van szó.
-
ctvagyok
őstag
válasz
jonnyjoker01 #3966 üzenetére
Köszi a választ, akkor ez a romhoz kötött jelenség. Akkor végül is van megoldás a helyzetemre.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
ctvagyok #3965 üzenetére
Nekem ez MIUI specifikus optimalizációnak tűnik, AOSP-on rendesen kihasználja az erőforrásokat. Videó link
-
ctvagyok
őstag
válasz
DroiDMester #3964 üzenetére
Én csak tényeket közöltem, 3,2 GHz csak benchmarkokban láthat az ember, vagy ha gaming modera kényszeríti az appot.
Az is tény hogy 1,8ghz már a CPU teljesítmény kb fele oda, ezért aztán megéri a 970.
Nyilván azért vettem 970-et hogy aztán egy középkategóriás telefon szintjét se érje el single coreban ha böngészem.
Nem a 970 lassú, hanem a túltolt optimalizáció, ami 33% lecsípi az ígért teljesítményből. Persze a benchmarkokban ott kell a nagy teljesítmény, de a való életben ugye kit érdekel. -
válasz
ctvagyok #3963 üzenetére
lassú?
tudod mi lassú egy 6.éves Snapdragon 820 az talán lassú lenne már most így 6.év után!
De hogy a 870 lassú lenne olyat véletlenül se mondj!
Miért kéne 100% on tekerni böngészés alatt a CPU-nak?
Jobb lenne ha 3.óra alatt leszívná a 4500as aksit?
Neked max az interneted lehet lassú, de hogy egy Snapdragon 870es teló lassú lenne ne mond, a legfrissebb Snapdragon 8 Gen1 csúcs SOC kb 15-20% al gyorsabb csak tőle akkor neked az is lassú lenne.
Párom telójában Snapdragon 845.van, ami már 4.éves, de még az is villám gyors böngészés alatt
-
ctvagyok
őstag
Sziasztok,
Esetleg valaki már rá csodálkozott, hogy állítgatja a telefon a CPU frekvenciát? Performance modeban vagyok miui 13-on. Benchmarkokban egyből felnyomja a procit és használja max teljesítményen, de Chrome közben 2,7ghz fölé nem megy, és minimál használat után le veszi az órajelet. Szépen 2,4-1,3 ig is lemegy a prime core. Gondolnám ennyire borzasztó a termal, de ha megyek benchmarkbam simán ugrik vissza max órajelre. Szóval nagyon spórol a fogyasztáson, de 1,8 körül már ezért eléggé belassult a böngészés is. Sajnos Chrome nem adható hozzá a gaming modeban, a másik böngészők meg lassan pörgetik fel az órajeleket. Gaming Mode nélkül az összes böngésző hasonlóan viselkedik.
Szóval egyszerre van valami energia hatékonysági dolog ami figyeli a fogyasztást és a hőmérsékletet, de nem minden programot egyformán kezel. Elvileg azt gondolnám van benne thermal tartalék, mert az hogy normál használat mellett, alacson fényerőn nem bírja a 2,4ghz sem tartani azt nem hiszem el.
Esetleg valaki valami tuti megoldást tud mondani, xda és keresés után nem találtam egyértelmű tuti működő módszert. Vagy jó lesz ez lassú de keveset eszik 😅 -
-
skyrush7
aktív tag
válasz
DroiDMester #3950 üzenetére
Ennek függvényében akkor nem is szórakozok vele én se, inkább megvárom míg kijön a 13-as stabil az adott telefonra.
Mondjuk kellemetlen az tény, de még mindig jobb mint amikor a Huawei egyszer csak beszüntette ezt a lehetőséget. -
kidnou
őstag
válasz
Már működik, kiderült csak szerver hiba volt
-
kusza80
tag
válasz
dilajoska1 #3955 üzenetére
Köszi
-
kusza80
tag
válasz
DroiDMester #3952 üzenetére
Köszi!
Mi működik újra?
-
dilajoska1
őstag
Újra működik!
-
-
kusza80
tag
válasz
Sziasztok!
Akkor lehet nekem is azért nem sikerült az ismerősöm telóját nyitni?Melyik a legfrissebb heti room?
Kérlek linkeljétek be nekem.
Köszönöm szépen! -
válasz
koppasz1986 #3948 üzenetére
Majd írjàtok meg a fejleményeket, nekem is nyitni kéne még párom telóját, de még csak úton van idefelé.
-
dilajoska1
őstag
válasz
koppasz1986 #3948 üzenetére
Sajnos nem
. Az XDA-n már van róla topic csak még megoldás nincs. Páran azt mondták hogy ha USA régíós accountot csinálsz akkor lehetséges hogy működni fog.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
dilajoska1 #3947 üzenetére
Remélem ez csak vicc
holnap telik le a 168 óra... rühellem a miuit, alig várom letakarítsam róla
-
dilajoska1
őstag
válasz
kusza80 #3938 üzenetére
Szia. Sajnos mi 10T pro-n ugyanez a hiba. Sajnos valamiért pár napja nem lehet nyitni a bootloadertét egyik Xiaomi készüléknek sem. Sajnos hivatos közlemény nincs de sokan azt mondják hogy az EU-s szerverekkel van probléma. Tegnap telt le a 168 óra de sajnos én sem tudtam nyitni 🙁. Csináltam új fiókot új kártyával Amerika régióval, most megint 168 óra. Olyan hírek is keringenek hogy valami EU-s szabályozás miatt már nem is lehet majd nyitni bootladert de ki tudja. Remélem lesz rá megoldás mert akkor végleg viszlát Xiaomi.
-
kusza80
tag
válasz
DroiDMester #3943 üzenetére
Köszi.
Holnap ezzel próbálkozunk akkor! -
pruzsi
őstag
Üdv. Kb másfél hete nem tudom kivetite a telóról tvre .
Kiírja a teven is hogy kapcsolódik majd megszakad .
Tele ,tv, router, újraindítva nincs változás. Elvileg most jött rá egy frissítés és mostmár a Bluetooth nem is kapcsolja be ha ranegyek a kivetitsre , de ezzel sem megy . Gyári rom van rajta , semmi változás nem történt egyik eszközzel sem. Bluetotthon zenét tudok küldeni a tévére
Ötlet ? -
-
kusza80
tag
válasz
DroiDMester #3939 üzenetére
Szia. Végigcsináltuk. Ugyan azt írja. Nem értem. Valami ötlet?
-
skyrush7
aktív tag
válasz
kusza80 #3940 üzenetére
Ha már unlock téma, ezzek kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Mivel nem a sajátom, így fontos az adatvesztés elkerülése. Összekapcsolás után, Mi Unlock és Fastboot alatt ha rányomok az Unlock-ra akkor írja ki a 168 órát és lehet tovább használni a telefont, igaz?
Természetesen adatmentést előtte úgyis csinálunk. -
kusza80
tag
válasz
DroiDMester #3939 üzenetére
Odáig el sem jutottunk sajna.
Azért kérdeztem mit kell csinálni. 😄 -
-
kusza80
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni
Az egyik ismerősőm telójával nem tudok mit kezdeni!
Elösször nem tudtam a telot és a fiókot összehozni a nyitáshoz! Az már sikerült. Most össze van kapcsolva most meg ezt írja ki többszöri próbálkozás után is!
Mi lehet a baj? Mit nem csinálo jól!
Nálam a sajátomatr kb 1 hete nyitottam elsőre sikerült. semmi baj nem volt vele.
Köszi a segítséget
-
-
-
kidnou
őstag
válasz
nobillgates #3928 üzenetére
NFC be van kapcsolva
-
nobillgates
tag
válasz
nobillgates #3928 üzenetére
Heti EU rom frissítés.
-
user26
senior tag
válasz
kusza80 #3920 üzenetére
Szia!
Ha heti eu -t (xiami.eu) -t használsz, akkor érdemes frissíteni az aktuális hetire, ha már azt használod. Különbséget tudsz tenni, álltalad hasznlt dolgok terén van, vagy nincs pl. vagy akár tudod jelezni, hogy ami megszokott dolog jól ment most nem.
De nem kötelező, a frisstés, Te döntöd el mit, hol meddig használsz.
Kicsit egyszerűen...
Ha Xiaomi + alapszintű használat = édes mindegy, gyári EEA is tökéletes.
Ha Xiaomi + kis plusz = xiaomi.eu heti / stable pl:. üzemidő tekintetében jobb
Ha Xiaomi + egyéb ROM = "mókamiki" valamilyen céllal választott modell, indokoltan. -
l@ja2
csendes újonc
srácok,
miui13as poco-n vmiért az időkép widget pár napja elkezdett nem frissülni
(és a frissít részre se frissít, hanem csak megnyílik az app)...amit próbáltam eddig
+ minden jog chk,
+ autoindulás chk,
+ akkukímélő chk,
+ adattörlés,
+ widget törlés majd újrakirakás
... és kezdem feladni...kérnék ötleteket mit próbáljak még
előre is köszi
-
jonnyjoker01
veterán
Minimálisan orvosholható szoftverrel (olyan custom rom használata ahol ezzel külön foglalkoztak), de neked ez a hiba extrém módon jelentkezik, garisan cseréltetném. Mindegyik amoled kijelző veszít a színéből alacsony fényerőn magas frissítési ráta mellett. Viszont ha rosszul kalibrálták be a kijelzőt, akkor sokkal feltűnőbben jön elő a probléma, mint nálad pl.
-
Pew
tag
Hú srácok, levert a víz tegnap...
Színsémát meg mindent állítottam, az se nem volt elállítva se nem segített semmi ha állítottam, huzogattam a csúszkákat manuálisan meg melegséget, módokat állítottam, de semmi.
A megoldást egy random oldal random posztjában találtam félig említve... Szoftveres gond! [kép]
Kijelző, fényerő, sima fényerő váltás... Ha be van kapcsolva meghülyül az alacsony fényerő. "Slight color inaccuracies, az..."
Régóta használom a MIUIt, romoltam is de most tényleg nem tudtam ezt hova tenni kibontása után...
Ha másnak is előjönne ez talán megoldás, ha nem is a green tintre de a fos kijelzőre biztos -
kusza80
tag
válasz
DroiDMester #3918 üzenetére
OK!
Köszi!
Igen csak meglepődtem, hogy feldobta a teló az elérhető frissítést!Amit szeretnék még kérdezni, hogy érdemes feltenni minden frissítést ami kijön?
Ti, hogy csináljátok?
-
rsf
senior tag
válasz
DroiDMester #3918 üzenetére
Nem volt egyértelmű korábban a kapott válasz ezért még egyszer nekifutok jobban megfogalmazva:
Stabil eu romra rá lehet küldeni a wekly romot
fastboot / update -al?
Mindkettő alapja ugyanaz, ezért gondolom, hogy van rá esély mert itt nem a gyáriról jövök.
Üdv. -
-
kusza80
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mivel még ilyennel nem volt dolgom, de ha ezen is túl leszek, akkor már ez nem lesz kérdés!A telefont nyitottam majd feltettem rá az az EU romot 22.4.27
Mai nappal a telo elkezdte feldobálni, hogy van rá frissítés 22.5.11A kérdésem az lenne, hogy a telefonon keresztül kell frissíteni vagy le kell tölteni gépre és ott kell az update elindítani!
Érdemes midig frissíteni?Köszönöm a válaszotokat
-
rsf
senior tag
válasz
DroiDMester #3915 üzenetére
Én arra tippelek, hogy nem hibás a kijelző, csak véletlenül bele lett nyúlva az RGB csúszkákba!
-
-
Pew
tag
Minden nagyon jó a Pocoval, elégedett lennék vele, de…
Ez micsoda? Néztem, hogy az amolednél jelenség a lehet a green tint kisebb nagyobb mértékben/foltokban, de itt az egész képernyő 20% fényerő alatt rondán jelenít meg bármi szürkés/sötétebb/elmosott dolgokat, már már ilyen “black crush” amit találtam és hasonlít rá. Csatolok páf fotót, balra a Poco f3 jobbra egy xiaomi mi 9 lite, szintén amoleddel, mindkettő minimál fényerőn.
[kép] [kép] [kép]
Legfrisebb Global stable 13ra frissített, bár nem tudom ezt szoftveresen lehet e kezelni… Esetleg egy xiaomi.eu vagy készülékcsere?Nappal gyönyörű pörgős készülék, de így este kb használhatatlan… Ha meg készüléke válogatja kb szerencse milyet kapok? Garanciális probléma ez egyáltalán? Vagy van bármi megjelenítési beállítás amivel orvosolható lenne?
-
rsf
senior tag
A fentiről jut eszembe: Stabil eu romot érdemes frissíteni weekly-re?
A frissítéskor megmarad minden, vagy gyalulja a telót?
Köszi. -
Pew
tag
3 nap alatt meg is jött a Goboos Poco, most nézegetem.
Van már rá EEA MIUI 13, de valahogy mégsem olyan mint a Xiaomi.eu Új, garis(elvileg) telóra is ajánlott egyből új ROMot húzni? Valamint m ia különbség a Miui 13 stabil és weekly ROM között? Mármint értem hogy béta, de mennyivel frissebb a rendszer, van e benne annyival több funkció/újítás amiért megéri, vagy valami Poco specifikus bug amit azóta azzal javítottak, és általánosan elég stabil a béta? Xiaomi.eu stabilt használtam már, weeklyt még nem.
-
kusza80
tag
válasz
DroiDMester #3906 üzenetére
Szia
Igen tudom!
Hisz pár napja csináltam meg az enyémet!
Azzal nem volt ilyen gond.
Nem wifivel próbálom. Ezéárt nem értem! -
-
kusza80
tag
Szaisztok!
Segítsetek kérlek.
Magamnak megcsináltam a készülék nyitást ahopgy többen segítettek a szuper leírással.Az egyik ismerősőmnek is nyitni szeretném a telefonját, de a fejlesztői beállításoknál ugye ahol a fiókot hozzá kell rendelni, azt írja ki, hogy probléma a fiók és a telefon összekapcsolásakor.
Fiókba be tudunk lépni
Telefonkeresés megfelelő, hozzá van rendelve, megtaláljaEz miatt a probléma miatt nem tudjuk elíndítani a telefon 168 órás nyítását
Köszi a segítséget
-
niklebi
senior tag
A második képen amit feltöltöttél ott van felül "Battery Saver" mellette "Battery" na erre kell rányomni, vagy másképpen mondva váltani a két lehetőség között, és ott van amit írtam.
Automatikus feladatok-->ott váltani-->My tasks-->és ott van 2 beállítás amit ki kell kapcsolni.
Ehelyett szerintem a kép alapján te simán rányomtál a jobb oldalon felül a fogaskerékre (Settings). -
jonnyjoker01
veterán
válasz
freeknight #3900 üzenetére
Na mondjuk az tényleg nem hangzik túl jól. HOS képes tartani rendesen, nem tudtam hogy MIUI lekapcsolja egy idő után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Csúcshardvert és topkijelzőt hozott a Poco a középkategóriába, kompromisszumokkal.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest