Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
mckangi #5839 üzenetére
Ez azt mutatja, hogy az integrity rendben van. A ROM amit letöltöttél tavaly februárban már a javított verzió.
Szerintem csak nem frissítette magát az app, hogy most már valid a telefonod és mehet a fizetés. Töröld a Google Wallet és Play áruház cache-ét a beállításokban, továbbá a rendszeralkalmazások között keresd ki a "Google Services Framework" nevű appot és töröld az adatait. Ezután egy reboot és működnie kéne.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
mckangi #5800 üzenetére
Nekem is volt ilyen jelenség, kábel volt nálam a ludas. Megróbálnám másik kábellel/másik usb porton/másik géppel a csatlakoztatást.
Még arra tudok gondolni, hogy lehet be van alapértelmezettként állíva valamelyik opció és azért nem ugrik fel az ablak, de akkor is látszódnia kéne az állapotsávban az értesítésnek, hogy csatlakoztatva van a telefon a géphez.
-
jonnyjoker01
veterán
Eljött az idő a váltáshoz, meghalt a Poco F3.
Napon sétálva navigáltam, amikor is egyszer csak elkezdett villódzni a kijelző. Azonnal kikapcsoltam, hazaérve meg be, vibrált a kijelző és folyamat újraindulgatott a telefon. TWRP-be bootolva stabilabb volt, és ugyan a kijelző egy idő után teljesen kikapcsolt, de adb-vel le tudtam menteni az adataimat, mert a titkosítás feloldásához sikerült még beírnom a PIN kódom. Utána megpróbáltam még bekapcsolgatni, de fokozatosan romlott a helyzet. Először csak a kijelző halt meg teljesen, de most már se fastbootba, se recoverybe nem tudok bebootolni, semmire sem reagál. Ha tippelnem kéne akkor magas hő tette tönkre.
Utód egy Red Magic 9 Pro lesz, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Visszatértem MIUI-ra (HyperOS xiaomi eu stabil) mert az új bluetooth adapterem támogatja az LHDC kodeket ami csak MIUI-n elérhető.
Van egy elég súlyos problémám, mégpedig a Wifi kapcsolat minősége nagyon gyatra. Sebességteszten böngészőből nem látszik, legutóbb 470/22-t mértem (500/20-as voda csomagban). Viszont maguk az alkalmazások nem tudnak rendesen csatlakozni az internetre. Van hogy 10-15 másodpercet kell várni míg pl. Google alkalmazásban megjelenjenek a keresési találatok, youtube alkalmazás nem tölti be a thumbnaileket, Microsoft Teams konkrétan egyáltalán nem működik, nem kapok üzeneteket és kiküldeni se tudok, Kifli alkalmazásba nem tudtam belépni, stb.
Amint átváltok mobilnetre minden működik normálisan, de pl. böngészőből is rendesen elérek bármit wifi alól, csak a telepített alkalmazások szórakoznak (de nem mindegyik). Maga a wifi hálózat bármelyik másik eszközömön normálisan működik, csak itt a Poco F3 csinál furcsaságokat HyperOS alatt (korábban HentaiOS-en is működött minden rendesen).
Találkozott már valaki a jelenséggel?
-
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
skyrush7 #5314 üzenetére
Franco Kernel Manager-rel.
@user26: Fullscreen Immersive Magisk modullal el lehet tüntetni, de lehet érdemes a gesztúra beállításokban szétnézni hátha a Lineage OS-en van rá külön beállítás.
-
jonnyjoker01
veterán
Nem működik a BCL (battery current limiter) az Android 14-es buildek megjelenésével Hentai OS-en, ami egyetlen helyzetben jelent problémát, ha szar az akksi, az enyém pedig haldoklik
. Akkor kellene működésbe lépnie, hogyha az akkumulátor nem tudja leadni azt az áramerősséget, ami a telefonnak kell.
Mivel ez nem történik meg, ezért beesik a feszültség, kritikus komponensek lehalnak, a telefon újraindul és addig bootloopba kerül a telefon amíg töltőre nem teszem (mivel a bootolás is teljesítmény igényes dolog, amit az akksi továbbra se tud biztosítani), utána működik egy pár óra erejéig.
A fejlesztőnél nem jelentkezett a probléma, mert mostanában cserélt akksit és mivel rajtam kívül csak 1-2 ember jelezte akiknek hasonlóan haldoklik, azt mondta hogy nem akar vele foglalkozni mert nehéz debuggolni így reprodukálás nélkül. Amíg nem jutok el az akksi cseréig, addig úgy döntöttem visszaállok MIUI-ra.
Akksi állapotáról: Kb két hete írtam itt, hogy 62%-ra esett a kapacitás, ma már 49%-on van
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
skyrush7 #5306 üzenetére
Stabil romokban nem lesz semmilyen fix behúzva, mert google oldaláról túl gyakori a változtatás. Heti bétákba lesznek behúzva a javítások, mindig az aktuális ami épp működik.
Forrás: [link]
Na viszont a mi készülékünkkel az a helyzet, hogy már nem jönnek béta romok, így csak a root + play integrity fix az egyetlen megoldás xiaomi.eu romoknál maradva. Ha a rootolás elkerülése annyira fontos szempont, akkor olyan másik romot kell keresned ahol aktív a fejlesztés, és gyorsan kirakják a javítást a fejlesztők minden egyes alkalommal amikor a Google változtat valamit, vagy visszatérsz hivatalos xiaomi romra.
-
jonnyjoker01
veterán
Én stabil MIUI 14-es eu romon vagyok, magisk modullal tudtam megcsinálni tegnap előtt. Töröltem a Wallet, Play, com.android.google.gsf adatait, magisk managerben denylisten be vannak jelölve az érzékeny appok (banki appok, wallet, meg az ellenőrző appok: yasnac, play integrity checker).
Ezt a modult telepítettem ezek után (v13.0), majd reboot és működött a fizetés.
Egészen máig, ma nem tudtam fizetni reggel, de magisk managerben láttam volt update a linkelt modulra (13.1), újra töröltem a legfentebb említett alkalmazások adatait, frissítettem a modult, reboot és megint működik.
Több dolog is furcsa, egyrészt hogy a banki appok amúgy mentek mindig, csak a wallet nem, másrészt pedig az ellenőrző alkalmazások teljesen elfailelnek most már de mégis tudok fizetni a wallettel (és a banki alkalmazások továbbra is működnek).
Ha valaki tud magyarázatot adni a jelenségre azt megköszönném, egyébként meg gondolom mostantól whackamole játékot kell űzni google-el.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
HUNited #5271 üzenetére
Ugyan azóta nem jelentkezett a probléma, lehetséges hogy a haldokló akksimnak köze van hozzá. Rohamosan elkezdte a kapacitását veszíteni. Ma 62%-ot ír , 1-2 hete még 70% felett volt. Kicsit több mint 2 éves a telefon.
Xiaomiszerviz.hu-hoz fogom majd vinni akksi cserére amint lesz időm rá.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
jonnyjoker01 #5269 üzenetére
Tárgytalan, újrahúztam a romot és megoldódott. Fura.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Elérkezett a pillanat, visszatértem MIUI-ra egy darabig (de lehet nem sokáig, lentebb).
MIUI 14 stable-t tettem fel (xiaomi.eu) és olyan furcsa buggal találkoztam amit nem nagyon tudok tolerálni. A képernyő maximum fényereje nagyon alacsony, kb 40-50% körül lehet. Ha bármilyen alkalmazással amivel lehet fényerőt állítani és tekerem fel a csúszkát akkor úgy emeli a fényerőt hogy felviszi egy pontig, majd visszaugrik minimumra, és ezt egészen addig csinálja amíg elérem a 100%-ot, ott beáll arra a maxra amit MIUI csúszkájával elérhetek max. Ha bekapcsolom a smooth transitiont beállításokban, akkor hasonló jelenséget produkál a MIUI fényerő csúszka is, ahogy emelem bizonyos %-onként minimumra visszaugrik.
Találkozott már valaki ilyesmivel? Van rá fix vagy tegyek fel egy másik romot?
-
jonnyjoker01
veterán
Ha a helymegthatározás és -> Wifi scanning be van kapcsolva, akkor nem is kell hogy bekapcsolva legyen a wifi, majd magától bekapcsolja ha egy elmentett wifi közelébe érsz.
De igen ha be van kapcsolva mindkettő akkor defaultban a wifi lesz előnyben részesítve mindig. Ma az megszakad, akkor meg átvált mobilnetre stb.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
tranceplanet #5040 üzenetére
Sorry közben észrevettem hogy rossz linket küldtem a romhoz, áprilisit pedig májusi jelenleg a legfrissebb. [link] A júniusi is nemsokára elérhető lesz.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Nandivagyok #5038 üzenetére
Igen az a csoport nagyon fura, redpilles 4chan beütésem van róluk.
Viszont maga a ROM nálam annyira bevált hogy lassan két éve használom.
Amit minden előtt leszögeznék mert szerintem fontos, hogy az analóg USB-C -> jack átalakítók nem fognak működni a rommal (a dobozban jött gyári az), olyat kell használni vele ami rendelkezik DAC-al (például a samsung usb jack átalakító). Én bluetooth adaptert használok egy IEM-hez úgyhogy engem sosem érintett. Talán ez az egyedüli fura döntése a fő fejlesztőnek, szerinte nagyon rossz minőségű a hang analóg átalakítóval és simán csak kiszedte a támogatást emiatt.
Telepítési leírásuk jó részletes, nem nagyon lehet elrontani ha figyelmesen, lépésről lépésre haladsz: [hivatalos link] . A legrissebb fájlokat + romot a telegram csatornában találod, jelenleg innen tudod letölteni őket (nem kerül pénzbe). Alioth a Poco F3 kódneve, ami kell innen az alioth full build, dtbo image, alioth vendor boot, alioth aosp recovery. Ezután a leírást követve simán meg tudod csinálni.
Talán a legfontosabb, hogy friss platform-tools (adb és fastboot) kell hozzá, Android 13 (vagy 12? nem emlékszek) óta nem működik a népszerűen elterjedt minimal adb and fastboot. Mondjuk ez is ott a leírásban, csak gondoltam szólok (
winget install Google.PlatformTools
command PowerShellben).Egy dolog lehet még ezen kívül hátulütő, ami nincs említve a leírásban: hogyha a gép nem ismeri fel a telefont fastboot módban (
fastboot devices
nem ír ki eszközt) akkor le kell telepíteni a google usb drivereket. Ebben az esetben [innen] kell a zip-et letölteni, és [így] lehet telepíteni. De ha már romoltál akkor szerintem fent vannak már a driverek.Ha vissza akarsz térni másra Hentai OS-ről akkor MIUI-t kell visszarakni előtte. Lehet ez pl. MiFlash-el vagy Xiaomi EU fastboot telepítéssel.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
kinghaxor #5036 üzenetére
Én továbbra is a HentaiOS-t tudom ajánlani, főleg ha root nélkül használnád. Pixel rom, van OTA, a rom atomstabil, üzemidő jó, root nélkül mókolni se kell hogy működjön a google pay, és az Android 14 is készülőben van, egy évig még valószínűleg támogatni fogja a készítő.
Makró kamerával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni mert számomra egyáltalán nem fontos. A gyári kamera app a romon csak egy faék aosp kamera, tudatos döntés volt mert mindenki más fajta kamera appot akart, aztán azt mondta hogy rakjátok fel magatoknak
Én BSG gcamet használok de nem látok benne makró opciót.
-
jonnyjoker01
veterán
Amikor megvettem a telefont lusta voltam rendelni üvegfóliát, aztán közben eltelt majdnem két év
Egy darab apró hajszálkarc van rajta jobb oldalon, kettő még kisebb az alján, pedig különösebben nem figyelek oda rá. Elég jól szuperált nálam, de az is igaz hogy építkezésre/extrémebb körülményekbe másodlagos telefont vittem mindig.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
HUNited #4989 üzenetére
Hentai OS-sel nem működnek a custom recovery-k, úgy lehet rootolni hogy a payload.bin-ből kicsomagoljuk a boot.img-t, magisk managerrel patcheljük és fastbootban feltoljuk. Ehhez kell a teljes rom fájl ami nincs meg OTA esetében.
Viszont ma jött frissítés és normálisan full build zip is van úgyhogy mégsem aggódok annyira ettől.
tranceplanet: ok, vettem
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
HUNited #4987 üzenetére
Hentai OS. Nem szeretem kiírni a nevét
Most azért kezdtem el nézelődni mert a legutóbbi build csak OTA frissítéssel elérhető, azt meg nem tudom rootolni. Pár rom kipróbálása után arra jutottam hogy jó lesz nekem egyel régebbi build is, csak ne ez legyen az új standard hogy minden OTA-n keresztül jön. Azoknak akiknek nem kell root rohadt kényelmes és hasznos, én használok olyan dolgokat amikhez kéne.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
HUNited #4979 üzenetére
Én swift backuppal lementek mindent, így is eltelik egy időbe mert a teljes belső tárhelyet felmásolom gépre, majd vissza telóra romcsere után, de legalább közben tudok mást csinálni. Ha új rendszer fent és belső tárhelyet visszamásoltam akkor swiftbackup restore, és kb 10 perc míg visszarakom a használt Magisk moduljaimat. Talán még 10 perc míg az android beállításokon végigmegyek ahogy szeretném hogy legyen.
Nem mondom hogy nem macerás a titkosítás megtartásával, de én megtaláltam a számomra kedvező romot úgyhogy nem szoktam váltogatni nagyon, csak frissítgetek, az meg mehet úgy ahogy van. Most kipróbáltam a MIUI 14-et és hajam tépem tőle, annyira sok apró idegesítő dolog van vele hogy megőrülök, megyek is vissza a jól bevált HOS-ra
Olyanok zavarnak benne, mint pl a clipboard permission miatti katyvasz, sokszor úgy sem működik a copy-paste alkalmazások között hogy megvan mindenkinek rá az engedélye. Vagy ha olyan értesítés jön, aminek van benne gombja akkor sokszor nem érzékeli hogy rányomok, ilyesmik. Apróságok, de amikor pont kellene hogy működjenek, akkor nem teszik a dolgukat.
-
jonnyjoker01
veterán
Valóban, az akkumulátort eléggé fel tudja melegíteni a tűző nap nyáron ami károsítja az akkumulátor belső szerkezetét. Ehhez hasonló thermal case lenne talán a legjobb választás, de győződj meg róla, hogy belefér-e a Poco F3, ennél a specifikus terméknél sokan írják hogy a nagyobb telefonok pl. nem férnek bele. Csodára nem képesek, ilyen kicsi form factorban a fizikai törvények határait súroljuk, de ennél jobb megoldás csak rendes övtáska lenne szvsz.
-
jonnyjoker01
veterán
Videó a cseréről , mindenki eldöntheti magának hogy hajlandó-e belevágni. Xiaomiszerviz ajánlott egyébként, 13 ezerért cserélik az akksit, de ha megveszed az akksit külön akkor az is megoldható ha elpostázod/elviszed telefonnal együtt.
-
-
jonnyjoker01
veterán
Mostaniakkal is probléma, csak a gyártók elkezdtek megoldásokat alkalmazni ami redukálja a burn-in esélyét (pl az állapotsáv azért olyan vastag mert periódusonként fel/le mozgatja benne a tartalmat). Én '21 augusztusban vettem a telefont és van már egy nagyon halvány beégés az állapotsávban, igaz ezt is csak most vettem észre hogy rákerestem egy tesztelő programra, eddig nem tudtam róla
Automatikus fényerő is jót tesz a kijelzőnek.
Ezt az alkalmazást már play store-ról nem lehet elérni: Pixel Filter. Ezt használhatnád navigáció közben. Válassz ki egy minél magasabb %-ú pixel patternt amit még tolerálsz és biztonságos vezetés közben, és állítsd be 2 vagy 5 percre a pattern shifting-et. A sötét mód már elég jó beégés szempontjából önmagában, de ha tényleg napi ~8 órán keresztül van bekapcsolva max fényerőn a kijelző akkor a gombok fehér ikonjai vagy a jobb felső sarokban lévő fehér gomb beégést okozhat hosszú távon. Ezzel az appal annyira tudod redukálni a beégés esélyét amennyire fizikailag lehetséges.
Én személyesen egy olcsóbb ips panelű készüléket vennék ha ez lenne a munkám (vagy kérnék egyet munkaeszközként ha van rá lehetőség).
-
jonnyjoker01
veterán
Nagyon sok értelme nincs szvsz. Egyrészt megnöveli az akkuhasználatot, mert a szokásos RAM/ZRAM utasítások mellett folyamatosan ír/olvas a tárhelyre/ről, másrészt lassabb mint a RAM (kb 6x), ami az alkalmazások közötti váltásoknál, megnyitásoknál is érezhető reszponzivitás szempontjából (anno amikor teszteltem pl. éreztem hogy kicsit lassabb lett tőle a telefon). Emellett ha több alkalmazás aktívan fut egyszerre (tehát nem csak be van cache-elve ami az általános működés) akkor azok minimálisan (vagy ha szarul van megírva akkor jobban) fogják azért zabálni az akkut a háttérben, ha pedig nincsenek rájuk feloldva a miui-s akksi optimalizációs dolgok, akkor meg úgy is ki fogja lőni őket az OS egy idő után.
-
jonnyjoker01
veterán
Nekem az a tapasztalatom, hogy semmi sem tökéletes, ami igen az meg elmúlik
. Régen ugráltam romról romra, mert mindig valami apróság nem tetszett. De aztán voltak olyanok is amik megközelítették a tökéletességet, csak aztán otthagyta a projektet a fejlesztő. Pl.: Mi 9T Pro-n Masik X volt maga az álom, egy csávóval készítettem is hozzá saját bootanimációt, MIUI 12-12.5 rom volt extra testreszabhatási funkciókkal, sallang nélkül, halálra optimalizálva, atomstabilan. 10 óra feletti kijelzőidőket hozott, két napot röhögve kibírt.
Gyári MIUI rendszerrel nem kell sorolnom szerintem a problémákat, többéves készülék esetén stabilabb a helyzet, de pl Poco esetében frissen nagyon sok gond volt vele. '21 Augusztus körül vettem a sajátomat, akkor a legidegesítőbb bug az volt hogy sokszor random beragadott 60hz-en a kijelző annak ellenére, hogy 120hz-re volt állítva. Ambloc a MIUI "fejlesztései" se tetszenek mostanában, 12 nagyon jó volt csomó újdonsággal, de azóta eléggé berekedt a fejlesztés.
Hentai OS szintén a kb. tökéletes kategória, mivel a fejlesztő nagyon jó, sok mindent teljesen átdolgozott (hőkezelés, modem, display driver, BMS, miegymás), sokkal pörgősebb és stabilabb mint a gyári miui. Megkérdeztem mivel foglalkozik főállásban, de nem volt hajlandó elmondani
Meg nekem most a pixeles Android 13 iszonyatosan tetszik, de nem akarok 300 ezerért pixelt venni
És még egy megjegyzés hogy a Xiaomi EU is custom rom egyébként, amit szinte alapként emlegetnek minden xiaomi készülék esetén
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
szanozs #4785 üzenetére
Én a hentaiOS-t használom még mindig, 2021 szeptembere óta kisebb kihagyásokkal, annyira meg vagyok vele elégedve. A fejlesztő arra állt rá hogy minél problémamentesebb használtatot nyújtson és a hivatalos Pixel romokat protolják publikálás után elég gyorsan. A legutóbbi frissítéssel elkezdtek dolgozni az OTA frissitésen is ami könnyíteni fogja a rendszer folyamatos frissítését. Rootolást és mindenféle mókolást nem támogatják.
Tapasztalat alapján bugok, stabilitás tekintetében csak Google oldalán szokott probléma lenni, ha az adott frissítést elcseszik.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
gentlemann02 #4689 üzenetére
Alaplaphiba vagy hibás modem is okozhatja, ha kiszeded a sim kártyát és fennáll a melegedés akkor előbbi, ha nem akkor utóbbi. Mondjuk a szempontodból lényegtelen sajnos, én szervizbe vinném hogy kiderüljön lehet-e valamit kezdeni vele
Esetleg megpróbálhatnád még a Mi PC Suite-tal felrakni újra a legfrissebb romot, benne van a pakliban hogy valamelyik partíció korrupt lett és újra kell flashelni (a gyári beállítások visszaállítása csak törli a a /data és /cache partíciókat). Mondjuk én nem fűznék hozzá sok reményt, meg ha ez történt volna igazából az is hardver hibára utal, de egy próbát talán megér.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
koppasz1986 #4595 üzenetére
Helyes, amennyiben a rom és telefon régiója egyezik.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
koppasz1986 #4458 üzenetére
Várnék még 2 napot az Android 13 stabilig. [link] -> innen lehet letölteni bejelentkezés nélkül, Xiaomi Gourami a platformunk, a telefon kódnevét használják ami alioth. Aztán ezt az igényes leírást követve felrakható (
Ha az Android 13-mat próbálnád ki akkor kellhet egy frissebb adb + fastboot a gépre, a minimal adb & fastboot nem működött nekem. Hivatalosan innen elérhető a legfrissebb.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
t.roby90 #4437 üzenetére
Nem tudom miért nem ment a szövegértés tegnap este, újra elolvasva a kommented teljesen egyértelmű hogy arról van szó
Hogy (megint) reklámozzak is egy kicsit, Hentai OS-t nagyon tudom ajánlani továbbra is. Rengeteg custom romot próbáltam már, de mindig visszatérek erre, mert ezt érzem a legstabilabbnak minden szempontból. Egy hét múlva lesz publikus az Android 13 stabil build (jelenleg a dev buildet használom és ezek szerint jobban működik mint a stabil MIUI
). Aki nem szeret mókolni annak is tökéletes mert nagyon egyszerű a telepítés és frissítés menete (amennyiben nem kell root), csak gép kell hozzá havi 1x.
-
jonnyjoker01
veterán
Fox's Magisk Manager-ből elérhető a Fullscreen Immersive nevű modul, azzal lehet okoskodni, github oldalukat linkeltem ott képpel mutatja hogy néznek ki a különböző beállítási opciók.
Láttam írtál amúgy privátot, elkezdtem válaszolni rá, de félbeszakadt valahogy és sosem küldtem el a választ, bocsi
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
cicur99 #4356 üzenetére
A felső két sor az "ajánló", azok vannak ott amiket a leggyakrabban használsz. Azok nincsenek mégegyszer fent a telefonon, tekints rájuk úgy mintha parancsikonok lennének. Van egy alig látható szürke elválasztó vonal is alatta. A launcher beállításaiban úgy emlékszem ki lehet kapcsolni.
-
jonnyjoker01
veterán
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
niklebi #4293 üzenetére
Én a Notepad++ -os hszedre reagáltam mert a többire egyszerűen nem tudok mit mondani annyira zavarosan írod sajnos. 4291-es kommented végképp, egyetlen mondatot nem sikerült dekódolnom belőle...
"Nem kerestem semmit, csak megnyitottam mind a 2 partíciót." - Mit csináltál konkrétan? Ennek a mondatnak nincs túl sok értelme, mert azokat nem tudod csak úgy megnyitni.
"Új rom telepítésénél miután elindult Advanced--> Install recovery ramdisk-->img telepít-->újra indítás recoveryben-->telepítése az új romnak. "
Ez alapján nekem az jön le:
1) Flashelted az új romot, újraindítottad
2) Felraktad a TWRP-t
3) Megint flashelted az új romot, törölve ezzel a TWRP-tDe beszámolód alapján működik. Nincs értelme annak amit írsz sajnos és tényleg nem piszkálódásból mondom, próbálok a legfinomabban fogalmazni de ez így nagyon zavaros.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Dalzarus #4269 üzenetére
https://pocoshop.hu/tudnivalok-a-garanciarol - nem említenek semmit a beégésről, szerintem simán benne van gariban, ha még benne vagy a megfelelő időtartományban.
Törvény kötelez mindenkit, bár nem tudom nekem hogy lett 1 év gari a 136 ezres smartshopos vásárlásom után akkor, elvileg két évnek kéne lennie?
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
mobilizmo #4216 üzenetére
És még azután ott van az EDL is mint lépcsőfok, bár az már fizetős.
Én 3 xiaomi készülékkel még sosem jutottam el odáig mondjuk, pedig nem nagyon kíméltem a telefonjaimat szoftveresen. Kijelző overclocktól a GPU undervolting-on át a Sailfish OS telepítésig mindent megéltek szegények
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
kszthly #4080 üzenetére
Nem vagyok K&H-s de most kipróbáltam, maga az alkalmazás elindul, elérek a belépésig. Hacsak nem azután van root ellenőrzés, akkor legfrissebb stabil Magiskkal mennie kéne (nekem annyi van még hogy Pixel 6 pro props-ot használok az extra funkciók miatt azon kívül amiről mester küldött screenshotot fentebb).
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
david_97 #4049 üzenetére
Van ilyen memória ürítős dolog már AOSP-on is (adaptive battery) de az sokkal okosabb, figyeli a szokásaidat és nem csak orrba szájba kilő mindent. Azokat az alkalmazásokat lövöldözi ki amiket nem használsz gyakran és/vagy a háttérben, szóval észre se veszed. Jobb a memkezelés sokkal.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
DroiDMester #4009 üzenetére
A három jelző közül amit használtál, kettő a kinézetre irányul (csupasz, ronda), azért indultam el ezen a vonalon.
Az tény hogy MIUI tele van jó funkciókkal, de 99%-ka pótolható AOSP-on is. Az meg hogy most milyen appokat használ az ember megint megszokás és preferencia kérdése, nekem a google stock appjai jobban bejönnek pl.
Hívásrögzítés is tökéletesen megoldható csak mókolni kell vele, mert illegális.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
DroiDMester #3989 üzenetére
Elég erős ezt így kijelenteni szerintem, mivel full szubjektív kinek mi tetszik. Nekem a mostani népszerű rendszerek közül az Android 12 "alap" material you kinézete a kedvencem. Igazából Sailfish OS az etalon még mindig nálam 9 éve, de az nagyon limitáltan elérhető.
MIUI-t (amellett hogy 4 éve nem újítottak jelentősen) azért nem szeretem design szempontjából, mert nincs szigorú design filozófiájuk, innen-onnen csemegéznek ötleteket a különböző gyártóktól. Ezek az új iOS copy widgetek is nagyon bénák lettek szerintem, de biztos vannak egy páran akiknek tetszik.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
ctvagyok #3965 üzenetére
Nekem ez MIUI specifikus optimalizációnak tűnik, AOSP-on rendesen kihasználja az erőforrásokat. Videó link
-
jonnyjoker01
veterán
Minimálisan orvosholható szoftverrel (olyan custom rom használata ahol ezzel külön foglalkoztak), de neked ez a hiba extrém módon jelentkezik, garisan cseréltetném. Mindegyik amoled kijelző veszít a színéből alacsony fényerőn magas frissítési ráta mellett. Viszont ha rosszul kalibrálták be a kijelzőt, akkor sokkal feltűnőbben jön elő a probléma, mint nálad pl.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
freeknight #3900 üzenetére
Na mondjuk az tényleg nem hangzik túl jól. HOS képes tartani rendesen, nem tudtam hogy MIUI lekapcsolja egy idő után.
-
jonnyjoker01
veterán
Kint muszáj használni az automatikus fényerőt és MIUI-ban azt hiszem külön engedélyezni kell neki a sunlight módot is (napfény mód? Nem tudom hogyan fordították). Akkor a maximum fényerő felugrik a manuálisan állítható több, mint duplájára, ha napfényben vagy.
Szerintem tök olvasható (dark módban használom a telefont ráadásul), csak azzal az egy szituációval szokott gond lenni, hogy pont árnyékolja valami a fényszenzort, ezért nem üt be az extra fényerő, de én magam napfényben vagyok, ezért visszaverődök az üvegről.
Tény, a maxfényerőben inkább a Samsung a király, de neked milyen IPS-es telefonod volt ami hozta ezt a szintet? Nekem a legutóbbi IPS telefon a Mix 2S volt, ami csak 585 nitet tudott, ami azért kevesebb, mint a Poco 1300 nitje.
-
jonnyjoker01
veterán
Én az olyan fájlokat tárolom telefonon is, amit fontosabbnak tartok, egyrészt nem akarom hogy elvesszen másrészt több eszközről is hozzájuk akarok férni - egyszerre van felhőben, PC-men és a telefonomon is. Képek, videók, munkaügyi dolgok, iratok, egyetemi jegyzetek, munkák, hobbi projektek stb. Most 87 giga ez a mappa és ugye szinkronizálva van a felhőn keresztül a többi eszközeimmel.
Emellett úgy hogy vannak nagy méretű játékok (apex legends: 5 giga, cod mobile: 8 giga, genshin impact: 14 giga), fotók és videók, custom romok, párszáz zene amit a streaming szolgáltatón keresztül nem érek el, így is van még ~50 giga szabad hely.
Szerk: amúgy én nagyon nem bírom ezt az egy dolgot a xiaomiban, hogy minden telefonjaikba ártól függetlenül usb 2.0-át raknak még mindig, power delivery (PD) támogatás nélkül. 2.1-től van szabvány szerint támogatva, ami lehetővé teszi hogy monitorra lehessen csatlakoztatni a telefont egy USB-C HDMI átalakítóval.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
kusza80 #3847 üzenetére
Szia!
Összefoglaló magyarul, röviden tömören:
0) Lemented az adataidat, ha szükséged van rá
1) Mi Unlockba belépsz, felnyitod. Vársz amíg végez a formázással, újraindítással, közben:
2) Letöltöd a xiaomi.eu romot és kicsomagolod
3) Miután újraindult a telefon, fastboot módba lépsz: hosszan bekapcs + lefele gomb amíg megjelenik a fastboot felirat
4) Csatlakoztatod a géphez USB-vel
5) kicsomagolt mappában megnyitod awindows_fastboot_first_install_with_data_format.bat
fáljt
6) kész vagy a részedről, vársz amíg újraindul a telefonKb. 5-10 perc talán? Beletelik egy időbe míg feltelepül, aztán az első indításkor is kicsit több időbe fog telni a bootolás. Ne aggódj ha lassabb, vagy úgy tűnik beragadt, nem tudsz ezzel elrontani semmit.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
kusza80 #3788 üzenetére
155 óra múlva próbáld újra, akkor már engedni fogja. Mi accountodat pedig ne töröld a telefonról, mert akkor újraindul a számláló.
A másik kérdésre pedig: nem automatikusan fog végbemenni úgyhogy az adataid felől ne félj, lementheted előtte. Ha letelt az idő és rányomsz az unlock gombra, akkor fog majd formázni egyet.
Szerk. Lassú vagyok
-
jonnyjoker01
veterán
Nekem még a Mi 9T Pro, hasonló készülékházzal és GG5-tel ágy széléről (40 cm kb?) csúszott le parkettára úgy, hogy megrepedt az amoled panel és feketelyukként elsötétedett a töréspontból indulva
Saját védelmi intézkedésem abból állt, hogy ha elhagyom a lakást akkor tok fel, otthon tok le, mert korábbi leejtős baleseteim kültéren történtek. Mostmár 0-24 rajta van a Poco-n a szilikontok.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
memoril #3649 üzenetére
Még kb 1-2 év a hivatalos támogatás, de ha lejár utána bele eresztheted a lábad a romolgatás mélyvízébe, nagyon aktív a közösség úgyhogy 4-5 év az teljesen reális. Halkan megjegyezném, még a Mix 2S telefonom is kap új közösségi Android frissítéseket, pedig az nem is egy népszerű telefon és már 4 éves.
Hardver szinten teljesen rendben van, 8gb ram-os variánst szerezném be jövőállóság szempontjából.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
memoril #3647 üzenetére
Szia! Xiaominál kicsit szabadon dobálóznak vele, 2-3 év szokott lenni. Két android főverzió és három miui verzió a bevett szokás, de teljesen dátumra pontosan nem lehet tudni, mert néha eltérnek ettől a formulától, csúsznak a megjelenésekkel (pl MIUI 13), stb. Úgy fogalmaznék, hogy minimum két év, aztán a futó projektek/kedvük szerint még utána jöhet főverzió nélküli nagyobb MIUI frissítés.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
freeknight #3631 üzenetére
Gmail nekem AOSP-on sem küldi rendesen az értesítéseket, én a FairEmail kliensre váltottam, az mindig megjön.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
freeknight #3596 üzenetére
Egy tipp esetleg, hogy kültéren érdemes bekapcsolni az automata fényerőt és a sunlight módot, az feltolja max 1300 nitre ha környezet megköveteli. Manuálisan nem engedi felhúzni addig.
Snapdragon 870 = SM8250-AC hivatalos elnevezéssel, de SM8250-nek reportolja a telefon. Igazából egy tuningolt 865, picikét magasabb prime core és gpu frekvenciával.
Szerk. nem lapoztam, látom megválasztották
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
skyrush7 #3451 üzenetére
Mindenképpen érdemes, a gyári globál/európai romhoz képest sokkal jobb, a kínai verzión alapul és az van "globalizálva" (google csomaggal ellátva és sallangmentesítve), ami technikailag mindig előrébb van.
@dredjudge84: majd légyszíves jelezz vissza a tapasztalatokról
Jövőbeli ajánlásaimat illetően...
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
dredjudge84 #3448 üzenetére
Bocsi hülyeséget beszéltem, erősítőt írtam mindenhová pedig a DAC-ra gondoltam (digitális - analóg konverter). A hangerővel nincs különösebb gond (feltéve hogy nem magas impedanciájú fejhallgatód van, az én füleseim 32 ohm-osak és kellően hangos) a hangminőség az ami elég gyatra szerintem. Azon segít egy jó DAC, ami pl. a samsung átalakítóban van, gyári xiaomiban nincs. Tehát erősítő nincs benne, csak DAC.
De azért mondom hogy hallgasd meg azért élőben mert ez az egész függ a fej/fülhallgatódtól amivel használnád, lehetséges hogy megüti az s9 szintjét és neked megfelelő lenne bármilyen extra vásárlás nélkül.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
dredjudge84 #3446 üzenetére
A lényeg, hogy a telefonban lévő "hangkártya" nem a legjobb, olcsó filléres dolgot rakott bele a xiaomi, így erősítő nélkül nem fogja akkora hangerő és minőségben megszólaltatni a fülhallgatót. A gyári átalakító (mivel nincs jack csatlakozó a telefonon) pedig szintén egy filléres analóg átalakító. Tehát érdemes olyan átalakítót venni még a telefon mellé, amelyben van erősítő, a samsungét például sokan ajánlják [link] .
De mindenek előtt meghallgatnám élőben mert az s9 óta azért fejlődött a technológia, lehet neked ez is elfogadható lenne.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
dredjudge84 #3441 üzenetére
Gyári analóg átalakítóval elég gyatra sajnos, számomra óriási a különbség Moondrop Ariával kábelen vs. Bluetooth AMP-al. Ha fontos számodra a hangminőség és hogy meg tudja rendesen hajtani a fülest akkor mindenképp venni kell hozzá olyan átalakítót amiben van DAC/AMP.
-
jonnyjoker01
veterán
Különbözőek vagyunk, különböző igényekkel és ha valakit érdekel akkor el kell kezdeni valahol, ennyi
Én pl. nagyon örülnék ha nem kéne rootolni, bootloadert feloldani és bármelyik gyártó olyan telefont adna ki ami az igényeimet lefedi, de ilyen nemes egyszerűséggel nem létezik a piacon, mert olyan specifikus igényeim vannak amelyek nem részük a többség igényeinek.
Pár perce frissítettem a Hentai OS-t mivel ma jött update, 17:36-kor fejeződött be a letöltés és most már fel van állítva a rendszer és magisk is rendesen. Az idő 90%-át az vette el, hogy vártam: míg a payload dumper kicsomagolja a rom fájlokat, hogy fel tudjam tenni a Magisk-ot és amíg feltelepül a frissítés maga fastboot-tal. Minden megy Google Pay-el együtt.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Nandivagyok #3318 üzenetére
Bocsi, elfelejtettem válaszolni. Nem AOD miatt van. Azt az információt kaptam, hogy valami proxy controller bug. Javításra azt mondták kapcsoljam ki a Volte-t mindkét simen, majd tegyem repülőgép üzemmódba a telefont, indítsam újra a telefont és utána kapcsoljam ki a repülőt. Így is tettem és meg is javult.
-
jonnyjoker01
veterán
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Trailblazer #3290 üzenetére
Gondolom A12 alapú miui 13 eu-t használ mindenki. Én mindig is mondtam, hogy Android 12 AOSP romokon működik a régi magisk.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
mobilizmo #3287 üzenetére
HOS-on és a legtöbb A12 custom romon is működik a "régi" Magisk (v23 stabil). Én is ezt használom még látva mennyire macerás a Canary. Egyenlőre az egyetlen ROM amit láttam hogy nem megy, az a MIUI 13.
@Nandivagyok: most meló előtt feltöltöm a telefont és kikapcsolom az AOD-ot, tesztelem hogy ez-e a ludas a mély alvást illetően.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Nandivagyok #3285 üzenetére
Szia!
Én szeptember óta használom kizárólagosan. Napi használatra kompromisszum mentes, van benne egy jópár dolog amit kipofoztak benne pluszban (rezgőmotor minősége, sztereó hangszórók minőségének és balanszjának rendbe rakása, modem javítások, stb). Annyi hiba van csak vele amit a Google bent hagy az Android 12 forrásban, ezek jelenleg apróbb hibák (pl. ritkán elsötétülő képernyő lebegő értesítés esetén amit képernyő ki be kapcs megjavít).
Akksiidő szempontjából ez a telefon nem nagyon tud 10 órát kihozni szerintem, legalábbis nekem sosem jött össze még bármilyen romon voltam. Lehet a Bluetooth füles hozzájárul ehhez, meg a folyamatos 120hz. Így néz ki most a statisztikám, elég gyatra jelenleg a készenléti idő, valamiért nem akarja mély alvásba rakni magát. Lehet az always on display miatt, nekem az be van kapcsolva, nem tudom.
Aktív fejlesztés várható, nem tervezik abbahagyni egyenlőre. Anyagi támogatást folyamatosan kapnak jelenleg, nemrég volt egy 200 eurós támogatás valakitől
6 és 8 gigás verzió nincs megkülönböztetve.
-
jonnyjoker01
veterán
A kettő együtt nem megy MIUI-n. Vagy fut a háttérben és jön értesítés, vagy nem fut és nem jön értesítés (vagy csak ritkán).
Androidon alapból külön van kezelve az értesítésért felelős háttérfolyamat, de a MIUI optimalizáció minden háttérfolyamatot tilt alapból. Sajnos feloldani a korlátozást meg csak így lehet, hogy teljes mértékben megengeded hogy fusson a háttérben. Olyankor pedig nem csak az értesítés háttérfolyamat fog futni, hanem az egész hóbelebanc. Sajnos ez ilyen.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
phoenix1989 #3239 üzenetére
Persze mert az, hogy elfelejted saját wifi jelszavad, vagy másét próbálod kinyerni a telefon hibája és egy szar. Megsúgom a konkurens cégek egyike se tudna segíteni, bármilyen drága telefonod is lenne, mert ez egy biztonsági sebezhetőség.
Csak kettő megoldás van a "problémádra" amit itt leírtunk. Vagy root hozzáféréssel kinyered a rendszerből, vagy fizikailag ott kell lenni a router közelében és qr kódosan megosztani. Ezen felül amit itt művelsz az kritikán aluli.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
phoenix1989 #3219 üzenetére
Én úgy emlékeztem miui-n is van wifi jelszó megosztás opció QR kóddal. Azt kéne beolvasni egy másik készülékkel és akkor megvan az infó (de lehet azóta kiszedték, mert elég régen használtam utoljára).
Most nekem Android 12-n is van wifi megosztás opció, ujjlenyomat megadása után kiírja szövegben is meg QR kódban is. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
rodman73 #3212 üzenetére
Van OxygenOS Poco-ra, ha hajlandó vagy bootloadert nyitni
Én Smartshop párti vagyok, 3 készüléket vettem már tőlük, sosem volt gond velük és versenyképes áron adják a telefonokat.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
rankesz #3195 üzenetére
Pixel 6 props flashelésével pedig még több funkció kinyíllik, pl. a megújult voice service és azzal együtt extra asszisztens funkciók. Tegnap tettem fel, ámulok bámulok hogy milyen jól működik angolul (automatikus mondatalkotás, írásjelek stb).
Az már elég régi, én szeptember óta használom de már akkor sem volt semmilyen CPU beragadás. Delta build sincs már, hanem incremental, és ott igen el kell távolítani a magiskot, mert nem mindent frissít csak ami változott az előző verzióhoz képest így lehetnek összeakadások vele. Én mindig full buildekkel frissítek, nem adom meg a sorsnak a lehetőséget hogy valami elcsesződjön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Csúcshardvert és topkijelzőt hozott a Poco a középkategóriába, kompromisszumokkal.
- Metal topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Intel találgatós topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- World of Tanks - OFF topic
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest