- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
smallmer #15615 üzenetére
A transzkódolást csak részlegesen lehet kikapcsolni, lásd az apróbetűs magyarázatot:
Vagyis: audio trandzkódolás és remux (újracsomagolás a video stream változtatása nélkül) szükség esetén megtörténik. Az audio transzkódolás is nagyon processzorigényes lehet.
A legjobb megoldás a transzkódolás teljes elkerüléséhez, ha nem a Plex saját kliensét, hanem egy jobb 3rd-Party lejátszót használsz kliensként (én pl. Infuse-t használok, ami szinte mindenre van, Win- Mac- gépekre, Android és iOS telefonokra és tabletekre, okostévékre, stb.). Az Infuse előfizetős, de nagyon megfizethető, ha mondjuk 1 éves előfizetésben veszed (nálam 3390 Ft/év, Apple Store-ból), és ha már van előfizetésed, minden eszközödön használhatod. -
ugyes
senior tag
válasz
A feliratok beágyazása menüben válaszd a speciális formátumokat, ha nem az lenne. És az audio passthrough/audió áthaladás menüben a letiltva menü helyett pl. HDMI legyen. Mindezeket a lejátszón állítsd be.
Nálam az Nvidia Shield Pro-n is pörgött a 4K H265-ös film. A fentieket beállítva simán viszi. -
blakey
titán
válasz
Hiába tiltod le, van, amit mindenképp átkódol, szerintem ezt is átkódolja, nézd meg a kliensben, lejátszás közben, illetve lehet, hogy a konténer nem tetszik neki, pl. ".ts" hibátlanul megy, az mp4 meg van amelyik klienssel rendben van és van amelyik "darabos". Az sem mindegy, hogy mi a kliens, azon is rengeted múlik
-
válasz
smallmer #15209 üzenetére
Transzkódolás:
A szerver beállításokban, a "Transcoder" alatt van egy "Disable video transcoding", próbáld meg, milyen, ha ezt becsekkolod (sajnos audio transzkódolást akkor is fog csinálni, ha az eredeti audio minőséget nem képes a kliens lejátszani - én magam pont ezért használom az Infuse-t PLEX-kliensként is, mert az behazudja a szervernek, hogy mindent tud, függetlenül a hkliens hardver tényleges tudásától, így a szerver nem fog audio-transzkódolni sem, és az Infuse maga szépen lejátssza az eredeti streamet - ezzel persze a PLEX-szerver egyik legfontosabb értelmét veszíti el, de ha egyszer ez kell ahhoz, hogy veszteségmentesen tömörített Atmos hangsávú filmeket AppleTV-n ne tömörített hanggal játsszon le...).Távoli elérés:
Ha távoli elérést használsz, ne feledd a szerver beállításokban a "remote access" alatt beállítani az otthoni, mérésekkel meghatározható feltöltési sebességet ("Internet upload speed" ez alapból nálam 1 Mbps-re volt állítva, átállítottam 900 Mbps-re, mert legalább ennyit mindig mérek), valamint a "Limit remote stream bitrate"-et is rakd "Maximum"-ra, ha ez a kívánságod (de ezt érdemes átgondolni)
A többit a plex klienseken kell beállítani.
Ha web-kliensen nézed, akkor a "Plex web" beállításcsoport alatt van "Quality", itt szedd ki a pipát (ha van) az "Automatically adjust quality" mellől, az internet streaming-et állítsd a kívánt minőségre, a Home Streaming alól pedig szintén szedd ki a "Use recommended settings"-et, és a ezután megjelenő "Video quality" kombóban legyen "Maximum".
A többi kliensen hasonlóan kell eljárni, de tényleg klienstől függ...
-
morfondőr
addikt
válasz
smallmer #15209 üzenetére
A lejátszóban (kliensben) tudod állítani hogy ne rontsa a minőséget.
Viszont ha NAT-olva vagy, akkor proxyn keresztül tud csak csatlakozni, ott mindeképp transzkódolni fog. Engem a Telekom fél év után NAT-olt, én meg csodálkoztam hogy miért nem jó a Plex meg a NAS elérés. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest