- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
válasz
Fr3eWar #11875 üzenetére
A synoban kellhet a tűzfalon beállítani valamit?
Próbáltam már mindenhogy. De a forward tuti jó, mert elérem távolról. Próbáltam az alap porttal, adtam neki egyedit is, de valami nem tetszik neki.
Ha a plexen a kézzel megadott egyedi porthoz beírok egy értéket, amit a routerben átengedek, a frissítés után kb 2 percig zöld pipa, majd átvált pirosra.Up: Nah, úgy néz ki a syno tűzfal kavarhat be, vagyis a szabályok, amiket adtam, mert most letiltottam a tűzfalat, és azóta megy. Átnézek vele a syno topikba.
Köszi!
-
enginev3.0
félisten
válasz
Fr3eWar #11822 üzenetére
Lejátszás közben tudod nézni az irányítópulton, hogy közvetlenül megy a film, vagy kódolással
Ha nincs plex passod, akkor nincs HW transcode, (hw), ilyenkor a kódolást maga a proci oldja meg, ami ilyen nasoknál elég nagy feladat
Ha közvetlen lejátszás van, és úgy is akad, akkor lehet hálózati probléma, esetleg felirat, ilyenkor érdemes kikapcsolni a feliratot, és megnézni úgy, a feliratokkal valamiért néha gondban van a plex, érthetetlen, bár nálam csak 4k film esetén okoz neki gondot, de azért próbáld meg
-
blakey
titán
válasz
Fr3eWar #11822 üzenetére
A lejátszónak megfelelően alakítja az anyagot, ha szoftveresen akkor ugye komolyabb "vas" kell hozzá, hardvereshez meg azért kell komolyabb eszköz, mert az csak azokon támogatott. 218+ Inteles NAS, nyilván azon gond nélkül megy minden, 218j meg erősen belépő kategória, azon nem támogatott, ott egy kisebb terhelés is megakasztja a lejátszást. Átalakítás esetén a NAS végzi a nagy munkát, közvetlen lejátszás esetén meg a lejátszó. Továbbra sem árt elfelejteni, hogy ahány kliens vagy évjáratú eszköz, eltérő a viselkedés, lehet, hogy a 2021-es TV-n hibátlan, a 2020-ason meg hibás, egyiken van átkódolás, a másikon közvetlen lejátszás van. Ahány Plex kliens annyi lejátszási mód, eltérő egy pl. egy Samsungon és egy Sony-n, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest