- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
umek
tag
Gondoltam leírom a problémámat, és hogy hogyan oldottam meg, hátha segít a jövőben valakinek.
Szóval.
Western Digital My Cloud Ex2 Ultra, ezen egy PLEX szerver telepítve.
Samsung S95B 65” OLED TV, PLEX telepítve.
A problémám az volt, hogy egy komplett sorozat összes videófájlját (mkv, H.264, 720p), amin két hangsáv volt (1. angol, AAC 2.0 126kbps; 2. magyar, AAC 2.0 126kbps) le tudott játszani gond nélkül a TV az angol hangsávval, azonban amint hangsávot váltottam a magyarra, fekete kép, beletekerésnél a „homokórázás”, és semmi nem történt. Nem fagyott le a rendszer, de nem is tudta lejátszani. Visszaraktam angolra, gond nélkül ment.
Ugyanezeket a fájlokat egyébként PC-n böngészőből nézve a plex gond nélkül lejátszotta a magyar hangsávval is.
Ahogy olvasgattam a topikban, hasonló esetekben mindig jönnek a „vegyél egy normális médialejátszót”, „a tv nem erre van kitalálva” jellegű hsz-ek, de ez az irány nekem nem szimpi, és nem hiszem el, hogy egy tv, ami amúgy gond nélkül viszi a videóanyagot ugyanolyan kódolású hanggal, az ne játszaná le a magyart is, így más irányba kezdtem gondolkodni. (Illetve általában ennél sokkal jobb minőségű anyagokat nézek, amik szintén mindig gond nélkül mennek, de mivel ez a cucc, amiről szó van, egyszerűen nem létezik más rilízben, patthelyzet…)
Először megnéztem, hogy ha a plex beállításaiban kikényszerítem, hogy több hangsáv esetén a magyar legyen az elsődleges, akkor az megoldja-e, de nem oldotta meg.
Gondoltam kipróbálom, hogy mi történik akkor, ha valamilyen alkalmazással lekapom az angol hangsávot a francba, marad a magyar, és hátha. Itt a videószerkesztős fórumban találtam egy jó kis free alkalmazást (HandBrake) ajánlás alapján, amivel egész könnyen meg tudtam oldani a hangsáv kiszedését. A kódoláson szándékosan nem változtattam, és láss csodát, a TV gond nélkül lejátszotta az anyagot.
Egyébként azt nem próbáltam még meg, hogy ha változtatok a kódoláson és a hangsávokat meghagyom, mi történik. Feltételezés csupán, de el tudom képzelni, hogy ez is megoldotta volna, és az eredeti fájlok valamilyen hibája miatt nem tudta kezelni a TV a hangsáv váltást. Ezt többek között arra is alapozom, hogy egyébként eddig jó néhány olyan anyagnál, ahol több hangsáv van, gond nélkül vitte mindegyiket.
Új hozzászólás Aktív témák
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest