- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elnézést hogy 'kissé' megkésve vettem észre ezen blogbejegyzést..
A CPU-Z nem alkalmas ezen feladatra! Kizárólag az SSE2-t vizsgálja.A másik kettő tudtommal nem ide tartozik:
- EM64T: 64bites utasításkészlet
- VT-x (és a VT-d) a virtualizáció engedélyezve a biosbanHelyette a coreinfo.exe a megfelelő eszköz (parancssorból). Látható hogy csak ez jelzi ki mind a három megkövetelt értéket.
-
PC-rev-RM
tag
Megnézném, másik gépben mit ír ki a lemezkezelő erre a vinyóra. Milyen fájlrendszer, meg hdsentinel mit ír rá.
Esetleg töröld a partíciót a másik gépben.Ja, meg ez: "Ekkor kivettem a gépből és a benne lévő merevlemezre..." "meglévő partíciót..."
Azt a vinyót meg a meglévő partíciót az előző win10 telepítés szerintem "megvédte". Nem ismerem mélységeiben a win10-et, de el tudok képzelni valamiféle mechanizmust. -
Hondo
csendes tag
Bocs, ha kicsit OFF, csak nem találtam sehol konkrét problémámra illő topic-ot.
Adott egy Asus ASUSTeK M5A97 alaplap, amin AMD FX-8120 CPU, 16GB DDR3 1600 memória van. Nem mai gép, cserére érett már.
Egy Kingston Hyperx 120GB SSD-n volt a W10 operációs rendszer, azonban - ahogy az sajnos ezeknél várható - 5 év után pár hónapja megadta magát az SSD. Ekkor kivettem a gépből és a benne lévő merevlemezre szerettem volna újra telepíteni a Windows 10-et. Azonban a telepítéskor azt mondta hogy nem megy a dolog. A telepítő az istenért sem volt hajlandó a meglévő partícióra feltenni a rendszert. Próbáltam régebbi Windowsokkal is, de ugyan az volt az eredmény. Hiába formáztam meg a merevlemezt, vagy bármi, nem sikerült.
A hibaüzenet: "nem sikerült sem új rendszerparticiót létrehozni, sem találni."A Ms Support (fogalmuk nem volt mi lehet a gond) és a Ms. hivatalos fórum felkeresése sem hozott megoldást.
Azt javasolta a support, hogy töröljem az SSD tartalmát formázzam meg. STB. Minek után leírtam nekik, hogy az SSD behalt és HDD-re nem megy fel a rendszer!Azóta - míg nem veszem meg az új gépet , ami most lett esedékes - Linux fut a gépen, ami minden gond nélkül feltelepült ugyan arra a konfigra, amire egyik Windows sem volt hajlandó!
A kérdés az, hogy vajon a Win és a Bios között volt valami gond? Ha megint rászánom magam SSD-re, és Win10-re megismétlődhet ez?
Mert sok gondot okozott a dolog és nem szeretném újra átélni.
A segítségeket előre is köszönöm! -
flash-
veterán
-
PC-rev-RM
tag
Aki most ennek hatására nekiugrik, rászaladhat a rollerre. A "fut" nem elég, ahogy egy autónál sem az, hogy "megy". Ha a processzor kompatibilis, az csak az első lépcső. Ha a gép egyéb elemeihez nincs illesztőprogram win10 alá, nem biztos, hogy használható állapotú lesz a gép. Ezért is buktak bele anno annyian az autofrissítésbe. Sajnos ahogy a mai napig sok embert, úgy a win10-et sem érdekelte különösebben, hogy milyen hardverre mászik, van-e hozzá illesztője. A win10 beépített driverei nem minden esetben kielégítőek, nem mindenhez van benne integrálva gyártói meghajtóprogram.
Ez mondjuk nem mindenkit zavar, rengetegen használják a gépeiket így, persze a felhasználói élmény ilyenkor nem szempont. Akkor viszont kérdés, miért upgrade-el 7-ről vagy 8-ról 10-re? Mert elhiszi, hogy az újabb neki is jobb, esetleg 2x gyorsabb lesz a gépe ingyen.Vendégem volt egy packard bell (acer) netbook, win10-zel. Még az asztalt sem lehetett látni rendesen, mert nem volt vga-driver hozzá. Felbontás hiába volt natívra állítva, a kép oldalsó 1-1 cm-e kívül esett a kijelzőn. (Semmilyen felbontásban nem volt normális az asztal.) Win10 alatt feladatkezelőben a vga illesztőprogramja a Microsoftot jelölte meg forrásként, akik láthatóan teljeskörűen letesztelték az os-t minden régi és új hw-rel. Ja, nem. A gyártó oldalán ez azonnal világossá is vált. Win7-tel és ahhoz illő gyártói driverekkkel eltűnt minden anomália.
Szóval végig kell nézni minden egyes hardverelem gyártói oldalát, hogy az adott lapkának van-e meghajtója win10-hez. Szerencsés esetben, ha nincs újabb, akkor win8/8.1-hez tartozó drivert is lehet telepíteni, amivel megoldódhatnak a korábban jelentkező gondok. Esetleg előjöhetnek újak...
Elméletileg a win7 drivereinek is mennie kellene, ahogy pl ezt a dell a saját oldalán említi is, a gyakorlat azonban sajnos ezt nem mindig igazolja. Régi hardverhez korabeli os/driver dukál. -
plevips
tag
válasz
SunMount3r #2 üzenetére
szerintem T4300 nem fog menni.
-
draco31
veterán
Nekem van egy E8400 meg 2Gb RAM, simán megy a 10 vele.
-
SunMount3r
nagyúr
Nem tudom mennyire "hihető", de találtam egy ilyen oldalt.
-
-
plevips
tag
Üdv!
ilyen procival BIOS frissítés után menne a Windows 10?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tőzsde és gazdaság
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest