- Android szakmai topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Netfone
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
Nem, szerintem meg nem volt 360 az euro, amikor a forintos arat kalkulaltak (ket hete meg csak 355 volt, azzol pont 185 ezerre jon ki). Es igy rogton kerek lesz a tortenet. Ezert annyi amennyi. Ezen amugy tenyleg felesleges haborogni. 2% arkulonbsegrol beszelunk.
Amugy meg tenyleg rosszul szamoltal, mert az eurost egy az egyben szamoltad at, ignoraltad az afakulonbseget.
-
Z10N
veterán
Nem szamoltam rosszul. Mindig szajkozzak, hogy az euros ar mar vegfelhasznaloi ar.
Tehat mar nem kell semmit raszamolni.
"500 / 1,2 => 416 netto => 416 * 360 => 150e => 150e * 1,27 => 190e"
Az euros arbol csinaltal 190k-t. Szerinted jotekonysagbol elengedtek 5k-t?!"Szoval azzal az 5 ezerrel meg olcsobban is adjak"
Igen, ezt mar irtam korabban, ha dollaros arral szamolunk."es tenyleg a dollaros ar a helyes."
Nah, ezt majd mond annak aki azt mondja, hogy az eurot kell nezni. -
Z10N
veterán
Milyen 5%? A vilagbajnok afat a dollarnal mar szamoltam. De mindig azzal jon mindenki, hogy az euro ar az mar brutto, ahogy mondod 20% mindig "egysegesen". Szoval sehogy se jon ki pontosan. A vamot lenyelik a nagy beszallitok bulkban. Mar csak az arfolyam ingadozas lehet.
Valoszinuleg akkor az euros arat veszik alapul (amin nincs itthoni afa), meg melle jarul meg egy 5k arfolyam ingadozasnak. Szoval nincs "Voilà".
-
Z10N
veterán
Nezhetunk azt is, de azt mondtad az eur az alap. Ha az eur mar brutto veg ar, akkor az a +5k mi rajta meg? Arfolyam ingadozas? Bar mondom ez meg a jobbik eset, hogy ennyire msrp kozeli. Az rtx3080 araknal most mindenki huledezik, hogy meg mi minden jon az eur arra (tovabbi ado).
Ui: A masik ahol jobban kitunik az a jatek arak.
-
Z10N
veterán
Tisztaban vagyok vele, de akkor a kedvedert.
PlayStation 5 Blu-Ray Ultra HD-val: 184.990 Ft:
usd (netto) 500x300x1,27=190,5k
eur (brutto) 500x360=180kPlayStation 5 Digital Edition: 149.990 Ft:
usd netto: 152,4k
eur brutto: 144kMivel ez eleg egyedi termek, ezert szigoruan koveti az msrp-t. Viszont maskor az euros ar sokkal dragabb. Ezenkivul a hadisarc minden orszagban mas, de megis euro bruttorol beszelunk, holott ez nem egyseges (lasd peldaul thomann webshop, orszagonkent eltero bruttos arak vannak, a hadisarctol fuggoen). Szoval az usd ar egyseges, de az eur ar nem.
Kiveve ilyen egyedi esetekben.
-
Hunpriest
senior tag
válasz
BoneDragon #104 üzenetére
Milyen ex-ek? A PS3-ről remake-elt Demon's Souls vagy az Astro's Playroom?
Talán jövőre már lesz egy két cím, de azért még érdemes kivárni, hogy melyik fog csúszni 22-re.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
BoneDragon #106 üzenetére
A god of war-t is, mégis nagy a hype pedig csak egy standard tps.
-
Blitz23
tag
Egy konzol játékok nélkül nem ér sokat.
Kis infócsomag a japán PS5 oldala szerint: nyitócím lesz:
[YongYea videója]
Demon's Souls REMAKE
Destruction All-Stars
Spider - Man : Miles Morales
Sackboy
Astro's Playroom
Konzol-játék bundle-k vajon várhatóak?
A Demon's souls-t várom a legjobban, mindenképp azzal együtt lesz beszerezve a PS5 Január-február körül. -
mike1334
veterán
válasz
BoneDragon #101 üzenetére
Én meg alig vettem xboxra 2 éve játékot (vagy 2 lemezest), mégis folyamatosan játszottam gp-vel...
Hozzáteszem, hogy most elgondolkoztam a ps5-ön is, de biztosan nem day1.
Az a trollkodás, amit te csinálsz. -
válasz
Akkor kerülnek be a játékok amikor már senkise játszik velük
Ez így nem igaz. Pl minden Microsoft játék azonnal belekerül (HALO, Forza, Gears, stb).
-
wjbhbdux
veterán
válasz
> In the Q3 2020 earnings call, Microsoft disclosed the service has over 10 million subscribers
Kutya se lakik Magyarországon
-
Deck
titán
válasz
Köszi ez érdekelt igazából
-
BoneDragon
veterán
Tök jó, benne van egy 5 évvel ezelőtti játék amit már lassan ingyen osztogatnak.
Akkor kerülnek be a játékok amikor már senkise játszik velük és azután se fognak max ránézés erejéig. Tartom magam ahhoz amit irtam. Tök jól el lehet trollkodni ezzel az xbox topikban is, hogy mekkora királyság és mekkora szar a ps lololol, de közben a kutya nem játszik azokkal a játékokkal, max 1-2 nagyobb cimmel.
EA játékok meg őszintén kit érdekelnek? Abból is max a battlefield sorozat lehet érdekes a vérpistikéknek. A többit meg már ezer éve végigjátszotta aki akarta. -
amstorm
aktív tag
válasz
BoneDragon #95 üzenetére
Általában az új EA-s gamek bekerülése kb félévvel a megjelenés után szokás. Szóval azért erős hogy azokkal nem játszik már senki és ez csak az EA play.
-
mike1334
veterán
válasz
BoneDragon #95 üzenetére
Egen, a Red Dead Redemption 2 se jött game passba....vagy mondjuk, ha már CDPR, akkor a Witcher 3...
-
tomazin
veterán
válasz
BoneDragon #90 üzenetére
Akarod mondani meg nem jatszik vele senki, mert nem jottek ki?
Jo par ev, mire belekerulhetnek a gp-ba, ha egyaltalan bekerulnek.
-
floatr
veterán
A Game Pass ~200 játékot tartalmaz évi kb két játék áráért teljes áron, de még decemberig hozzácsapják az EA Play-t is. Van egy elég nagy steam/origin/epic/uplay/gog/battlenet/rockstar gyűjteményem, de így is találtam a 200 között rengeteg olyat, amivel szívesen játszanék.
(#75) janeszgol
Némi túlzás, ez igaz, de az exkluzívok miatt egy rosszabb választásra kényszerülhet a vásárló. -
Hunpriest
senior tag
-
válasz
BabMester #84 üzenetére
Itt az igények fognak dönteni, nem a pénz. A szegények az olcsóbbikat sem fogják tudni megvenni, és pont arról a rétegről beszélsz, melynek pár ezer Forint is sokat számít havonta, ezért ők biztos nem fognak előfizetni game pass-re.
A szegények legfeljebb használt One S-t fognak venni. -
BabMester
senior tag
Majd nézd meg, hogy alakulnak a számok. A Microsoft termékéből az olcsó butitott konzol lesz túlnyomó többségben értékesítve, azzal hogy kihoztak egy ilyet a GamePass mellé egyértelműen azokat célozzák akiknek szűkös a büdzsé. Nem mutatott be sem nagy feature-öket, sem új nagy exkluzívokat. Ahogy olvasom a külföldi fórumokat is, ugyanúgy ahogy itthon egyértelműen csak az olcsóság a vonzó az Xboxban.
Ha ehhez hozzáteszed, hogy még évekig úgy készülnek majd az MS exkluzívok, hogy fussanak One-on is, nem lesz igazi nextgen élmény a nagytesón sem.
Az Playstation-re pedig jönnek az igazi nagy blockbuster címek, a nagykutyák, amiknek viszont (nagyon) borsos lesz az áruk (GamePass-hez viszonyítva).Így lehessen már az új Xbox-ot a szegények konzoljának nevezni, mert az eszköz fő csábereje az olcsósága, ami miatt pont a nevezett réteg fogja választani.
-
janeszgol
félisten
Nem érdemes vele foglalkozni. A havi GP évente kb 30-36 ezer forint, amit te kifizetsz. Ez kb két játék ára. Ő meg lehet nem is vesz ennyit az adott évben, vagy leárazva, netán használtan veszi a játékokat, aztán kifizet összesen 20 ezret abban az évben. Vagy veszi, majd eladja.
Ki a csóró? -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Heroes fan #59 üzenetére
Milyen foszereplot? Ez nem Harry Potter jatek lesz, nem is lehetne, 1800as evekben jatszodik.
Viszont ugyanabban a vilagban jatszodik mint HP filmek/konyvek.
-
janeszgol
félisten
Szerintem a PS5 nem kullog teljesítményben. Nem akkora a difi, hogy lényeges legyen, bár ezt majd meglátjuk. Abban viszont igazad van, hogy a PS bajban lehet. A Sony olyan, mint az Apple: a kilencvenes években élnek, nem vették észre, mekkorát fejlődött a világ. Ez gond lehet a későbbiekben.
A 80 dolláros játék drága? Nekünk igen, de sajnos ez még mindig a reális ár alatt van egyesek szerint.
-
Alexios
veterán
Gamepass akkor érdekes ha MS exkluzívokkal akarsz játszani(amiből annyira a MS sem áll jól, persze ígéretek vannak hogy ez változik), vagy régi játékokkal, ott meg a Sony is lépett most a PS plus collectionnel, na meg ha nem kell újnak lennie máris vannak salek mindkét oldalon.
Szerintem is jó dolog a game pass, de valahogy itt a fórumon úgy csinálunk mintha az alapvetően ingyen lenne(nincs, annak az árából is lehet ex játékokat venni pl), vagy mindenki a benne lévő játékokkal akarna játszani csak.
De én is a gp miatt rendeltem elsőnek elő az xboxot, mert egy ideje nincs konzolom, így lesz mivel játszani, ha meg megjelennek a jó ps címek, akkor majd benevezek arra is
-
tomazin
veterán
válasz
janeszgol #71 üzenetére
Azért érdemes tovább nézni kicsit, mint a maholnap. A gamepass addig lesz jó deal, amíg van mit beszántani. Ha szépen elterjed a digital only konzol, akkor lehet egy kicsit emelnek az áron, aztán esetleg a következő konzolt majd lemez nélkül hozzák ki, hogy a játék csereberét, adokveszeket teljesen megszüntessék.
Ahogy ezt már meg is próbálták, de felhördült rá mindenki, így most a finomabb módszerrel megpróbálják hozzászoktatni a népet, hogy a játékok mostantól nem 3-6000ftok lesznek 1-2évesen, hanem 60$+ helyett nagy kegyesen odaadjuk 2hétig tartó akcióban mondjuk 40-ért.
Illetve mivel most a népek nagy része már nem vesz lemezt (hiszen az olcsóbb konzolokat fogja venni), így a használt piacon is lassabban fog esni az áruk. Emiatt csak annyit kell csinálni, hogy kihasználják az emberek lustaságát, a digitálisnál is lekövetik egy darabig a használt árakat és kész is. Senki nem fog lemezt venni.
Aztán jön a kopp, hogy ugyanaz az élmény ami eddig 1000$ volt összességében, az 1500+ lesz. (random számokat írtam) -
floatr
veterán
Egy game pass mellett engem nem érdekel ¯\_(ツ)_/¯
A teljes képet kéne nézni, az pedig szerintem a sonynál elég kedvezőtlen. Van egy olyan tényező, amivel nyereségesen jöhetnek ki a buliból. Túszul ejtik a fejlesztőket a platformon, és a rajongótábor kiváltja őket egy konzol áráért cserébe.Csak azt nem értem, hogy ha veszteségesen árulják a konzolt, hogy a nevetségesen drágán eladott játékból és exkluzívból visszafinanszírozzák, akkor miért nem csak játékokat gyártanak. Simán kaszálhatnának, és nem kellene ennyit szenvedni, hogy a MS után kullogjanak technikailag, aztán meg magyarázkodni, hogy azért jobb a kisebb tudású konzol, mert az exkluzívak...
-
janeszgol
félisten
Igen. Ha az Xboxból indulok ki, akkor sokkal jobb áron tudsz lemezest venni, mint digitális játékot, mert valaki tuti leárazza, meg eladják a használtat is. Konzolokszervize, SG stb.
A nagy pénz a digitálisban van: nincs használt eladás, ritkábban van verseny ár (ez változhat), illetve ha havidíjas konstrukció, akkor meg tervezhető, jó deal mindkét félnek (szerző és fogyasztó). -
Bad Pritt
félisten
válasz
Sirandrish #61 üzenetére
Én azért örülök neki ennek a játéknak, mert Rowling nem fog belekontárkodni.
-
mike1334
veterán
válasz
Sirandrish #62 üzenetére
Én kíváncsi leszek a digitális akciókra. Magasabbról indulnak az árak (70-80€), és ha kisebb a lemezes forgalom, akkor lehet később/kisebb akciók lesznek, és a használt piacon is jobban fogják tartani az árukat. Tartok tőle, hogy az lesz, mint a Switchnél...akkor viszont 2 játék után már vissza lehet hozni a különbözetet a lemezes konzollal...
-
Samott
addikt
Azt hiszem azzal mindenki jol jart, hogy a microsoft belekergette az arversenybe a sonyit. Kerdes hogy mennyire fog fajni ez a sonynak. Naluk van olyan csomag mint a microsoftnal hogy havi fix osszegert van egy csomo jatek meg egy konzol?
Es meg a PC-sek is jol jartak, mert olcsobbak lesznek a VGA-k a konzolok nyujtotta verseny miatt.
-
törölt tag
Na most akkor, mi van a visszafelé kompatibilitással ?
Fogom a 4TB-os külső vinyóm és átdugom a ps5-be működni fog?
Illetve újra le kell tölteni mindent?
Hogyan lehet bővíteni az ssd-t, mert én minden sz×rt szeretek letölteni. -
Heroes fan
őstag
Csak a főszereplőt hagyták ki a potterből.
-
myckey
veterán
válasz
Sirandrish #55 üzenetére
Én abszolút elégedett vagyok
Ez egy olyan "univerzum" amit igazán kedvelek, és végre egy olyan program jön ezzel kapcsolatban, ami ( úgy fest ) megüti a mércét, számomra.
Ami lehetőség elhangzott a promoban és ahogy megvalósítják, plusz maga a hangulat.....Most, jelen pillanatban, nagyon nagyon várós !
HP elég sűrűn megfordul nálam, így abból van elegem......jó értelemben!
-
myckey
veterán
Legacy of Hogwarts
-
BrezaJ
csendes tag
"A hivatalos fogyasztói árak pedig 184.990 forint és 149.990 forint lesznek idehaza, mint azt megtudtuk a PlayStation magyarországi képviseletétől."
-
lordEVO
tag
A Demons’s Soulsban a karakternek nagyon 2000-res evekbeli mozgasa volt.
-
válasz
GodGamer5 #40 üzenetére
Egyetértek.
Nekem is a Harry Potter volt a csúcspont, derült égből villámcsapásként ért, bár már korábban láttam belőle egy rossz minőségű kiszivárgott videót, de nem vártam, hogy pont most jelentik be.
Ami még tetszett, az a Cod Cold War kampány játékmenet volt.Szerintem a Playstation 4 erősebben indított, ez egyelőre nem győzött meg. Marad a PC upgrade nálam.
Amit még vártam, hogy beszélni fognak a konzol bővített funkciójairól, hogy pl. most már okosabb és felismer egy QHD monitort QHD-nek, a menüje így és így néz ki, jobban kezeli az egeret, tehát kvázi úgy működik, mint egy LG okostévén a magic remote, stb. Persze ezek szerint ezt mind nem tudja, mert akkor nyilván elmondták volna.
-
BabMester
senior tag
Hát a Playstation lett a gamer konzol, az Xbox+gamepass meg a csórók játszóháza..
Most majd kiderül, hogy a népnek a minőség vagy a mennyiség a fontosabb.
-
pelgrim_v1
tag
Lesz belőle csomag amúgy amiben benne van a füles is?
-
wjbhbdux
veterán
80 euró lesz 1 játék rá az kemény..
-
Pöttön
őstag
Ebből a PS Plus játék listából annyi jött le nekem, hogy ezek tutira futnak majd ps5-ön is.
Viszont ezeket újra meg kell venni ps5-re, attól független, hogy már meg van bótolva ps4-re, vagy nem? Vagy ps plus előfizetéshez lesznek kötve ezek a játékok? -
Steve1207
veterán
Amúgy szépen felépített esemény volt ez is, Spider meglepett, ennyire nem érdekelt eddig. HP játék nagyon hangulatos, akárcsak a DS, bár az nem az én világom. Még az új COD is olyan volt nekem, hogy ez jóféle lesz, bár sokat kihagytam.
Na csak bejött az ár, teljesen jó helye van ott a digitalnak, húzhatja mindkét oldalról az embereket. De azért az ár megjelenés utána még benyomni a Ragnarok trailert elég ütős volt(#33) Hunpriest: a játékok több, mint felét már megkapták PS Plus-ban az emberek, ha nem többet, aki meg új azoknak tök jó.
-
GodGamer5
addikt
Hullagyenge volt ez a bemutató is. A GoW-ból meg semmit nem mutattak. Grafikailag nagyon hadilábon áll ez a gen váltás...
De legalább a Harry Potter nagyon ütős volt. -
Cagm^c
tag
Legerősebb gép: XSX
Legolcsóbb gép: XSS
Legjobb exkluzívok: PS5
Mindenki találhat neki illőt. -
Raysen623
addikt
Nekem a COD videó nagyon odavert mindenben. Rég éreztem így a játékot látva.
Az ár pedig szerintem jól be lett lőve. Lemeznélküli változat lesz véve. -
Z10N
veterán
A vegen egy Elder Scrolls 6 teasert vartam, ha mar szupergyors ssd.
Nah, mindegy. Legalabb tudjuk, hogy nem tudnak dollart eurora valtani egyik oldalon sem. Bar az XSX meg 5k-val olcsobb is a vartnal. Itthoni ps5 hivatalos ar mikor lesz?
-
Hunpriest
senior tag
Ps plus collection. Ügyesen másolnak, de szemét húzás, hogy ps5 only.
-
buchy
tag
Új God of War, hmmmm
-
.LnB
titán
Azért a GTAV-t hiányoltam.
-
Maxxy10
addikt
All digital elég jó áron nyit.
-
Alexios
veterán
499/399€ bumm
A DE ára elég versenyképes lett, akár még az XSS-el szemben is, úgy hogy itt nincs lebutitva a gép -
törölt tag
f o r t n á j t koming tu ps öt
megjelenés nov 19 , árát kiírták, de nem láttam
-
pelgrim_v1
tag
Oriic. Majd egy összesítő cikket légyszíves ha időd engedi belinkelt trailerekkel meg ilyenek. Nincs időm követni meló közben a live ot de mikor cigizni megyek egyenként megnézném őket és el olvasnám tő mondatokban mi volt.
Koffi -
törölt tag
yt kommentek:
skip
skip
gta6
skip
gta6
skip
skip -
Alexios
veterán
Ha ez a Harry Potter PS exkluzív, már mondom is le az XSX előrendelésem.(Bár gondolom nem lesz az)
-
Sefneni
őstag
Na erre a Hogwarts-ra nem voltam felkészülve.
-
Maxxy10
addikt
Hát ez a Harry Potter világban játszódó játék
Kell!!!4 -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU] #13 üzenetére
MEGLEPETÉS!
-
Marvinyo
aktív tag
Ezt PC-n csináltuk, mintha PS5 lenne. Jól indul. :-D
-
Steve1207
veterán
-
-
hombre[EU]
veterán
meglepetés? FF XVI-on szívesen meglepōdnék
-
wjbhbdux
veterán
Szerintem a lemezest az X fölé árazzák mert megtehetik, a nem lemezest meg alá mert meg akarják ölni a lemezt meg a csereberét és megtehetik.
-
törölt tag
Nem a konzol a "Luxuscikk" szerintem,hanem a 4 K-s tévék.De a szerényebb gémerek szerintem ma is beérik Full HD-val.(Na meg a játékok is méreg drágák...)
-
hogabesz
aktív tag
Szerintem meg tök mindegy hisz a fanok úgyis azt a gépet veszik amihez a szívük húzza, ahogy eddig is. Innentől kezdve lényegtelen lesz az ára. Mármint a másikhoz képest.
-
Steve1207
veterán
Nem kell ahhoz matekozni, egyszerűen vártak az egésszel, ugyebár így is van sok idő a megjelenésig még. Minket jobban izgat az ár, mint őket még így is
Ha odaát 499/299 lett az árazás tippelek hasonlóan egy 499/399-et. Mivel a digitálisra úgyis többet költ az ember, szerintem annak az ára lentebb lesz picit, mint gondolnánk.
-
Mustaros
aktív tag
Jaj de nehéz szülés volt ez.. valami matek nagyon ment a háttérben, mert olcsó lett az új Xbox
-
XuChi
addikt
Szerintem a lemezes gép lesz kb 189K. A lemez nélküli meg 169k.
-
peetyy
őstag
Én 499-et tippelek, de titkon reménykedem hátha alámennek az X-nek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest