- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalolaci
senior tag
válasz
leslieke #120 üzenetére
Igen, ezen én is csodálkoztam, hogy valamit sikerült megcsinálni. Mivel azt a sort nem találtam, így próbaképp megnyitogattam a többit, míg egyikben belépve megvolt a ttf. formátumú betűtípus. S ezt egyedül találtam meg! Szerintem ha valaki olvassa, jót röhög rajta, de nekem akkor is örömöt jelentett.
-
kalolaci
senior tag
válasz
leslieke #118 üzenetére
Megvan, sikerült a dolog. Érdekes, ugyanaz mindkét telefon: Samsung Wave 3. Ugyanaz a szoftver van rajtuk: XXLA1, és mégis ha megnyitom az stune 1.0.6 programmal, és eljutok addig hogy: __@@bada_applications@@__ akkor a feleségem mobilján nincs meg ez a sor: pb9jjv0z62. Hanem van egy másik, amit megnyitva jutok tovább a Res, majd a Front lépéshez. Itt már látszik, a ttf formátumú betűtípus. Ide behúzva, a Global_Secondary-t, majd lecsatlakoztatva a telefont, simán be lehetett állítani.
-
kalolaci
senior tag
Sikerül felmásolni a betűtípust, de mikor lecsatlakoztatom a telefont, nincs rajta csak a két gyári.
-
kalolaci
senior tag
Csináltam egy törlést a telefonomon. Próbáltam visszarakni más betűtipust mint a gyári, de sehogy sem ment. Előfordult már valakivel hasonló?
-
kalolaci
senior tag
Üdv!
Sikerült nemrég hozzájutnom, egy Wave 3-hoz. Tényleg jó telefonnak tűnt, egy darabig. Mostanában elég gyakran újra indul, főleg ha "netezek" rajta. Egyik barátom vett egy Galaxi S3-t, állítólag még semmivel nem sikerült lelassítani, vagy "megakasztani". Azt sem tudom miért nincs egy jó videó, (pl: youtube) letöltő program hozzá? Lehet el kell gondolkodni, egy készülék cserén? -
kalolaci
senior tag
Üdv!
Wave 3, (Wave 1-ből átrakott sim, és memóriakártyával) samsung apps indításánál azt írja: folyik a samsung apps inicializálása, az inicializálás közben ne nyomjon meg semmilyen gombot, és ne érintse meg a kijelzőt. De sokáig nem történik semmi. Van valakinek ötlete? -
M.A.Z.
aktív tag
Remélem akinek nem tetszik a Galaxy S II műanyagsága, az szépen megveszi ezt a fém csodát, és örül a Badának!
vagy ráhegeszti a csupabug Androidot...
-
St_Riv
csendes tag
Persze, én sem csak a játékokra gondoltam, ezt csak a példa kedvéért hoztam fel. Egyik nap néztem a két bejelentést, ha jól emlékszem Android 2007 november, Bada 2009 november. Szóval két év, ami látszik is. Viszont nem tartom valószínűtlennek, hogy majd egyszer Badán is lesz rengetek kielégítő alkalmazás. A fejlesztői versenyre szükség is van szerintem, ha tartani akarják a lépést. Nekem mondjuk az a mázlim, hogy gyakorlatilag minden új, így a felfedezés örömével még elvagyok egy darabig
-
St_Riv
csendes tag
Ezek a bada rendszerű telefonok olyanok nekem mint ha kiadnának egy gamer pc configot csak nincs rá játék. Így meg nem nagyon van értelme. Félreértés ne essék nem fikázni jöttem, nemrég vettem használtan egy s8500-öst (ami még használtan is jó vétel volt). Nagyon bízom benne, hogy a semmiből fejlesztők tömege bukkan elő idővel, különben a wave 3 nagy bukta lesz.
-
Hát reméljük hogy csökkennek az árak, mert elég magas a 115e!
Sajnos már a szolgáltatóknál sem kecsegető az előfizetéses ajánlatok!
Megkapod a telefont 9900-ést, 2 év hűséggel, havi 15-20e tarifával! Jobban megéri kártyafüggetlenül + olyan tarifa, ami neked megfelelő!
Persze, a boltok is hasznot akarnak húzni az újdonságból!Esetleg infót tudtok az S8500-as BADA 2.0-s frissítésről??
-
lmisi
senior tag
válasz
#19617792 #49 üzenetére
-Sok éve
értsd 2 vagy annál kevesebb éve
-A dalvikot lehet rendesen optimalizálni, meg is tették. A 2.2 jóval gyorsabb lett mint a 2.1.
Az más kérdés a motonak sikerült defy-ra olyan vacakul kiadnia, hogy rosszabb lett mint a 2.1. Ezt sok más gyártó is eljátsza. 2.3-at ki se adja rá.
Egy cm7-el a Defy mint az olajozott ménkű a gyári romokhoz képest. Teljesen elfogadható a sebessége. A titok ne futass felesleges service programokat a háttérben és szabadulj meg a gyári crapware-ktől. sok esetben a gyártók gyenge driver és hasztalan kapcsolt progjaik felelnek a gyenge gyorsaságért. Ne vard a gugli nyakába.
-Az általad említett rendszerek szigorúan korlátozzák a multitaskot, lényegében nincs is rajtuk. A UI-nak abszolút priorítása van rajtuk, ez azért 70-80% felelős a gyorsabb érzésért.
A dalvik javas vm -nek inkább memória gondjai vannak, azaz több memóriát kér mint egy binárisokat futtató rendszer. Emiatt a programok lassabban töltődnek be, de futási idejük nem szignifikánsan hosszabb (komolyabb számításokat végző programoktól eltekintve, de ez főképp játékokat érinti mobil környezetben, viszont a játékok jó része nativan fut androidon is.)
-Az ICS komoly gyorsulást hozhat a régi 1 magos telefonokon is, mivel a UI-t (User Interface) hardweresen gyorsítja. Lehet a konkurenseken már így is van?
-1 év és középkategóriban sem lesz 2-nél kevesebb magos telefon és 1 giga ram lesz a standard.
-Nehogy a wp7 és IOS is meglépje 2 éven belül az átállást valamilyen virtuális gépre a bináris futtatás helyett!
Ugyanis ha a guglinak sikerült megszereznie így az USA okostelefon piac újonnan értékesített készülékeinek cirka 60%-t, akkor talán működik is a dolog... -
leslieke
Jómunkásember
válasz
tortaur2006 #88 üzenetére
Lesz, benne is van a cikkben.
(#86) Wave86 Maximálisan egyetértek.
(#87) EarL 007 szépen lassan, de terjed. Pár országban (franciák, oroszok, lengyelek, olaszok, India) igen magas piaci részesedést szerzett. Ezek adják a világ szinten elért 2,2 % nagyrészét is.
-
tortaur2006
tag
láma kérdés:
lesz rajta wifi hotspot?
-
törölt tag
"Szerintem azoknak jó, akiket az app telepítés nem nagyon érdekli, helyette egy többfunkciós okostelefonra van szükségük"
az igaz, hogy a mai okostelefonok már alaphangon is jól felszereltek funkciókat tekintve, de ma az okostelefonok egyik "lételeme" az app telepítgetés, és hát nem túl sok app van Badara, így nem igazán terjed.
"A minőségi anyaghasználatot"
na igen, ölni tudnék a fémért.
-
Wave86
tag
Szerintem nem felesleges, sőt bizonyos piacokon sikeresebb a vártnál. A Samsung hosszútávú stratégiájában keményen ott szerepel a Bada, így érdemes lesz elfogadni.
Szerintem azoknak jó, akiket az app telepítés nem nagyon érdekli, helyette egy többfunkciós okostelefonra van szükségük, de nem akarnak ios-t vagy más rendszereket.
A minőségi anyaghasználatot és jó designt meg tudom erősíteni, csak kis hibákat tudok említeni, de ez a Bada telefonok árazása mellett megbocsátható. -
7
addikt
Térjetek vissza a cikk témájához!
-
Dsert
tag
Igen, bármit iirhatsz, de te egy olyan telefonról, rendszerről okoskodsz amit még nem adtak ki, mint ahogy ezt emliitették már előttem is páran.
És az, hogy ki van elvakulva.... szerintem elgondolkozhatnál hogy beiirsz 10 hsz-t egy olyan telefon fórumába amit még életebe nem láttál, csak az elődjét és 10/10 fikázás. Te egy isten vagy, vagy nem tudom, hogy micsoda, de te tudsz valamit. WTF? -
brutte
aktív tag
Kérünk majd egy jó tesztet róla srácok
meg reméljük, hogy megvalósul majd az android bada emulátor és akkor nem kell majd siránkozni. -
azoltan88
tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem a Wave II-nél nagyobb telefont már-már kellemetlen a mérete miatt kezelni. Szerintem az a max.
-
csakapuma
csendes tag
Ingyen se kene a bada most mar. Max majd a bada 3, az talan hasznalhato lesz de ebben sem bizok.
-
csakapuma
csendes tag
Gyönyörű és össze is van rakva rendesen.
De én a Wave 1 miatt megutáltam az egész rendszert. 1.2es frissítés után egy nagy kalap xar lett a böngésző, számomra használhatatlan. A többi alternatív megoldás sem jött be...
A GPS használhatatlan, én nem érek rá 13 percet várni, hogy megtudjam, hogy hol vagyok. Xar az egész. Ha valaki Wave 1re feldobja a bada 2őt, akkor vegyen 5 dioptriás szemüveget is hozzá, mert nem fog látni semmit sem, pedig nekem sas szemem van és mégis gáz az egész. Egy pozitívumot tudok felhozni, az pedig az akku idő.Szerk:
Ja es a google maps HSDPA-val is neha 5 perc mire megtalalja a helyzetemet. De mi a xart tolt ennyit arrol meg a samsungnak sincs fogalma. Erdekes h a galaxim 10 sec alatt megmondja h hol vagyok. -
Dunbar
senior tag
86000 most is jó, de ha még esik, ez a Wave is bestbuy lesz. Bada 2.0 pedig nagyon bejön.
-
ADAM1337
nagyúr
app és böngészőből nagy hiányosság van.
A gyári böngészőn kívül kb nincs is más max java-s opera, appok terén mondjuk van mindenre 1-2 adott program stream stb de tény hogy nagyobb választhatóság van androidon meg ios-en ehhez képest de akár wp7-en is több az app ahogy lestem a számokat meg arra is több a fejlesztő. -
Domxc
senior tag
Baromi szép kis telefon lett minőségi anyagokból. Sajnálom, hogy Bada van rajta, mert kifejezettten nem rajongok érte.
-
törölt tag
azon talán nem laggol, de ahhoz, hogy az Android végre úgy menjen, mint a WP7 vagy iOS sok éve, kell egy kétmagos supercomputer a telefonba. és ez azért ciki. lehet szépíteni az Androidot, de csak nyers hardveren múlik, hogy jól fut-e, mert ellenben optimalizálhatatlan a drágalátos Dalvik VM miatt...
-
ADAM1337
nagyúr
Ide írhatok bármit is úgy hogy nem bada fan vagyok, egyből lehurrognának mivel van aki nem lát a badatól előrébb..
(Sok telefonnal összehasonlítottam már a sima wave-et is még a topikba is írtam 1-1 összehasonlításról.)
Pedig elég kitartó vagyok hogy lassan 1 éve meg van a telefon, market kb kihalt az egész nincs fejlesztő rá az a gond, a régi appokat meg alig lehet futtatni 2.0 alatt ami igen csak nagy gáz aki 1.0 v 1.2-ről vált majd át, ezen nem tudom javítanak-e majd a végleges 2.0-ban.
Kamera jó benne az tény meg minőségi az összeszerelés, hangzás zene lejátszás is igenjó.
Én főleg zenét hallgatok rajta napi 2-3 óra mindig meg van, játszani nem szoktam sokat mert kb 15-20 fps-el mennek a játékok (van ami lasabb is) ami igen elrontja a játék élményt vagy be-be rángatnak, inkább egyszerűbb játékokkal szoktam játszani azoknál nem zavaró annyira.
Majd lehet a bada 3-ban jó lesz már az alkalmazások is nem csak a rendszer lesz átlagos sebességű.
Jah net rádiót szoktam hallgatni még, de folyamatosan megáll nem bírja a pufferelést a rendszer.. -
F-ECT$
titán
Inkább a wave1 fórumba nézz át, de 1-2 dologkra megpróbálok válaszolni (1.0 és 1.2 bada):
-smooth: alapvetően az, apróbb akadások előfordulnak
-market: eléggé gyenge, lassan fejlődik (pl 2.0-val megjelent az első voip progi)
-navi: vannak, egyelőre fizetősek (talán jön egy ingyenes is)
-antenna: alapvetően lassan talál jelet, egy kis sw hack után sokat javul
-bt fájlcsere: van
-kamera: jó minőségű, van vaku, a hardveres gomb is pozitív, bár ez utóbbi elég sok embernek mondta be mostanában az unalmast
-böngésző: kritikán aluli (memória elfogyás, 2.0-val javul)
-flash: flash lite van (azaz gyakorlatilag semmit sem tud, 2.0-val javul, de továbbra sem lesz teljes értékű) -
debrejo
senior tag
válasz
brendoncsopi #40 üzenetére
Azért erős túlzásokba estél te is Droid terén, no
Amúgy a telefonról illetve a Badáról szívesen olvasnék 1-2 dolgot (tulajok véleménye érdekel főleg, Bada 2.0-ról). Mennyire smooth droidhoz képest, hogy áll market terén, vannak szoftok hozzá, van-e normális navi, ha igen milyen az antennája, bt fájlcsere engedélyezett-e, kamerával való tapasztalatok, böngető milyen illetve flash van-e. Örülnék ha valaki itt válaszolna rá, persze azt se bánom ha át leszek irányítva wave2 fórumba -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Bada-t használok már egy jó ideje, de ha neked az jön le hogy boldog lennék a droiddal nem tudsz olvasni/értelmezni, annyit mondtam sokkal smoth-abb rendszer a bada-nál és a bada nem érhet a nyomába se a droidnak optimalizáció terén ez tény.. (Persze itt nem a 600mhz-s droidokra gondolok, hanem 1ghz-s procival ellátott telefonokra amik már nevezhetőek is valaminek, rendes gpu-kkal.)
A játék csak egy összehasonlítás alap volt hogy a vasból mit lehet kihozni és ha azt mondom ugyanazon a vason majdnem 2x gyorsabban fut egy adott alkalmazás lehet más is nem csak játék, akkor ez bizony elég vérszegény..Nem beszélve a rossz memória kezelésről ami a bada-ban van.Mellesleg milyen telefont használsz ha kérdezhetem ? (Én s8500 wave-et, bada 1.0-tól kezdve minden volt rajta portolt félkész droid is és azonos dolgokat futtattam a droidon mint a bada-n és live wallpapper-el is gyorsabb volt 1-1 adott program ami azért elég durva.)
-
Remus389
veterán
válasz
Az ics laggol? Hány fokos a lázad? Javaslom,nézd meg az ics galaxy nexus videot.
-
brendoncsopi
tag
Azért az ICS is laggol keményen az összes droidos telón,na meg fél-egy napos üzemidőket produkál.
Egy telefontól azért elvárnám hogy telefonálni lehessen vele és ne merüljön le kénye-kedve szerint csak mert az android mentalitása,h.minden vacak amit soha nem használsz is, fut a háttérben és merül az akku durván.
Na ezt nevezem én optimalizációnak, ha meg játszadozni akarsz,arra nem a telefon való.
De komolyan ilyet kijelenteni és ezzel másokat félrevezetni,hogy laggol a wave 3...inkább nem minősítelek mert bannolnak engem.
Legyél boldog a droiddal és ne használj badát,ha csak sirni tudsz. -
bok92
addikt
Nagyon szép teló!Androiddal kellene...
-
F-ECT$
titán
"Európában bruttó 280 eurós, azaz nagyjából 86 000 forint körüli áron kapható, mely utóbbi a hazai fizetőeszköz közel 15 százalékos gyengülése miatt tűnhet a vártnál magasabbnak."
Inkább alacsonyabbnak. A kezdeti hírek még 400-500 Eur körüli árról szóltak, aztán gyorsan belátták, hogy annyiért nem venné meg senki.
-
ADAM1337
nagyúr
Tuti elkezdik a wave3-ra is, mivel más hw van benne ergo lehet lesz modem is.
Bár engem a wave3 hidegen hagy minőségi telefon összerakott jó cucc lehetne, csak az os telibe hányja az egészet kb.
Ha nem számít a lassúsága és a szar optimalizáció mintha egy 600mhz-s msm7227-et használnának droiddal azt az érzést adja olykor olykor. -
Blyan
félisten
Szép és jó.
Remusz
És honnan veszed meg az Omniát, mire ez elér az országba?
-
David75
őstag
86k-ért bestbuy de a bada miatt ez még jó sokat fog csökkenni tavasszal lesz vagy 60k pedig fémház meg samoled meg sorolhatnám.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Pete55555 #18 üzenetére
Láttam az is hasonló rókabőr feeling, és ott még soft-os akkumlátor bug is van legalább.
Nem tudom divat lett a semmit ne fejlesszünk és 2x annyiért adjuk el, mostanába...Én is bada 2.0-t használok, és a rendszer optimalizáció egy kalap...
Ugyanazok a soft-ok androidon snapdragon 1ghz-vel jobban mennek mint a sima wave-en cortex-el, játékok minden, itt sok diavetítés.
Direkt összehasonlítottam jó pár telefonnal, a vas jó azzal nem vitázok nekem se kell 2 magos telefon stb. -
Remus389
veterán
annyira egyformák ezek a Samsungok
ebbe ugyanaz a kijelző mint az Omnia 7-ben és SGS+ -ban
ugyanúgy touchwiz-es felület
Szinte ugyanazt adják más burkolattal és oprendszerrel
-
leslieke
Jómunkásember
-
mark77
tag
Majd valamelyik szolgáltatónál adják kedvező áron.
De a bada nem olyan elterjedt, és , mint az IOS, Symbian, Android, majdan a WP7, tehát azért így már másként néz ki az ár. -
Napfénysüti
nagyúr
Szimpatikus készülék. A 86k-s nyitóár meg baráti lenne csak itthon ugye nem ennyi lesz ha majd forgalmazzák.
-
b4zsi-
őstag
Ezen az áron jobban megéri, mint a Galaxy androidos tömegtársai....
-
donceleger8
őstag
A korábbi Wave modellek szerintem szebbek voltak.
Ez nagyon nagyra sikeredett, nincs kis kezem, de azért ez már nagy! 3,5" bőven elég lett volna. -
ROBERTOH
őstag
Ez egész pofás. Nem tudom, hogy miért erőltetik az iphone design nyúlást, amikor ilyet is tudnak és ez legalább nem olyan unalmas.
-
Pete55555
addikt
Annyit simán megér, tényleg nicns túlárazva, nem úgy, mint 1-2 gyártó terméke (finnek pl.)
Egy problémám van vele, hogy SGS-től nem/nem sokkal jobb, így nem igazán éri meg váltani, a méreteivel pedig én sem vagyok kibékülve, bár fém ház miatt talán meg lehet bocsátani, hogy kicsit nagy a készülékház a 4"-hoz képest.(#6) Fancy-boy FullHD csak 2magosokon van.
-
Fancy-boy
addikt
Lehetett volna FULLHD videó.
-
brendoncsopi
tag
Bejövős. Tegnap láttam élőben egy kirakatban,hát nem volt kicsi :-)
Mostmár csak meg kell nyomogatni,egy jó tesztet olvasni róla itt MA-n és irány a bolt ha ugy alakul :-) -
hunter84
aktív tag
Nekem csak a fizikai dimenziói nem tetszenek annyira, ugyanis egy 4"-os kijelzőhöz nagynak érzem ezt a telefont. Úgy értem, hogy méretre nagyobb mint egy Xperia Arc, holott kisebb a kijelző.
-
hemaka
nagyúr
A wave-ek mindig jó telefonok voltak, csak valahogy a szoft. nem tetszett.
-
Davey7
senior tag
Ez egy gyonyoru,minosegi anyagokbol osszerakott telefon lett. Es az ara sincs elszallva. Sokaknak nagyon jo valasztas lehet,nekem csak a Whatsapp kellene ra,meg a Pen-tile hanyagolasa...
-
leslieke
Jómunkásember
86.000 Ft-ot nekem megér ez a telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest