Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Geri Bátyó #70 üzenetére
Már most is csak tárolásra érdemes még mindig vinyót venni, rendszermeghajtónak már most is az SSD a nyerő. Árban ugyanannyi, kapacitásban (még) kisebb, sebességben fényévekkel jobb. Most az 1 terás SSD-t árulják annyiért mint pár éve az ugyanekkora vinyót. Lassan ár/kapacitásban is utoléri az SSD a vinyót, nincs értelme erőltetni a régi technológiát, ami már most is a végső technológiai határon mozog. Sebességben nem nagyon lehet növelni, méretben szintén egyre nehezebb. Egyelőre még trükköznek hogy vízszintes helyett függőlegesen legyenek a "bitek", meg melegítsük fel írás előtt, de ezzel kb. kész is, nem nagyon van utána még mit tenni vele. A jövő az SSD, pontosabban annak utódai.
-
Dr. Akula
félisten
"A lejárt garis,de még működő cuccnak van értéke,el lehet adni,és a befolyt összeget rá lehet fordítani egy új,garis cuccra"
Igen, de csak egy részét fedezi, mindenképp veszteséges a csere. Épp ezért érdemes kitolni addig amíg muszáj nem lesz (mert behal a cucc). Ennyi erővel lehetne naponta újat venni.
Én is mindig fejlesztek, de nekem a teljesítménytöbblet kell, nem egy wcpapír.
-
Dr. Akula
félisten
Ezt a gari dolgot nem igazán értem. Minek cserélni ha lejár a papír? Attól rosszabb lesz? Ha beszarik valami, úgyis napokig gép nélkül leszel, mindegy hogy azért mert a szervítre vársz, vagy azért mert új alkatrészt veszel. Az adataid legyenek biztonságban, a többi úgyis garantált időkiesés.
Azt megértem hogy jobbra vált az ember, mert teljesítmény az mindig kell. De hogy a papír miatt...
---
Az 1.8"-es vinyó mindig is drága volt, se árban, se teljesítményben nem versenyképes az SSD-vel. Lassan kapacitásban se. Ezért nem gyártják.
-
Dr. Akula
félisten
"Elszállt a monitor! Azt mindenképpen tudni kell a későbbiekhez, hogy a számítógép tápjára volt rádugva, nem konnektorba. Fura, mivel az ATX szabvány tudtommal ezt nem támogatta, mégis az összes táp így volt kialakítva és a legtöbben így is használták"
Az csak egy sima leágazás a táp előtt, ugyanaz mintha elosztóba dugnád, Csak a kábelrengeteg csökkentése volt az oka, ami nem hülyeség.
-
Dr. Akula
félisten
"Azt már csak évekkel később tudtam meg, hogy az ELSA-nak volt valami összeszerelő üzeme Magyarországon és ezért jutottam hozzá a kártyákhoz „baráti” áron. Azt azért hozzá kell tennem, hogy nem volt gyanúsan olcsó. (Hogy száradna el a tisztelt „beszerző”!
)"
Anno ezt úgy hívták hogy "kamionról lepottyant". 50k-ért adták, boltban 100k (újdonság volt még). Szerintem sokunknak volt.
-
Dr. Akula
félisten
Ilyen kevés alkatrészből jó hogy nincs statisztikád meghibásodásra. Volt 850-es szériahibás Quantumom, 40-es "előbb még működött" WD-m, világító 2 terás WD-m (elfüstölt egy chip rajta). Prociban az 1.4-es tuara emlékszem ami megfőtt egy nyári napon, hiába volt rajta 10 centis (akkor brutálisnak számító) borda. Vargáné táp 3 alaplapot tett tönkre 2 nap alatt mire rájöttem mi a probléma.
-
Dr. Akula
félisten
"Régi szép idők, amikor még kifizették a túlórát"
Ja, akkor még le is dolgozta az ember.
#52 gb4400:
Elvileg a +4 jobb volt, viszont a 64-hez képest alig volt rá szoftver. DOC pl. nem, nagy fájdalom volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Facebook és Messenger
- Ingatlanos topic!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest