- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dr. Akula #66 üzenetére
Egyértelmű,hogy csak egy részét fedezi,de jóval többet,mintha a tönkrement alkatrészt dobnám ki.Én a két alkatrész közötti különbözetet nem veszteségnek,hanem használati pénznek fogom fel.
Vettem videókártyát 17k-ért használom 2 évet,majd eladom 12k-ért és veszek egy újat mondjuk 20k-ért.A különbség 8k,magyarul 2 év használatért 8000ft-ot fizettem.
Míg ha megvárnám,hogy tönkremenjen,akkor (jó esetben) 1000ft-ért eladható a rossz alkatrész,és akkor 19k-t fizettem ki a 2 éves használatért,vagy akár 4-5 éves használatért.És amikor tönkremegy,várni kell a cserecuccra,mert a rendelési idő is minimum 1 nap, és valószínű,hogy nemigazán lesz rá pénzmag,szóval sokkal nagyobb terhet okoz,mintha előre betervezve venném meg. Ez a tény a cikkirónál is előfordul,több ízben is. -
válasz
Dr. Akula #58 üzenetére
"Az csak egy sima leágazás a táp előtt"
Még ez is lehet.Az viszont kétségtelen, hogy meghalt a táp és vele az alaplap és a monitor is.
(#59) Zoz: "láttam több olyan tápot, ahol relés cuccal megoldották, hogy lekapcsolja a monitort."
Ez olyan volt. Amikor kikapcsoltam a gépet, a monitor sem kapott áramot.(#64) Dr. Akula: "Ezt a gari dolgot nem igazán értem. Minek cserélni ha lejár a papír?"
Amikor hónapokon keresztül heti 7 napot és napi 14-16 ótát dolgoztam, mert szűk volt a határidő, akkor nem tehettem meg, hogy akár napokig ne legyen gép. Mivel 4 éves cuccról volt szó, az alkatrészellátás is kérdéses. Jobbnak láttam beszerezni egy új gépet, ami ha elszáll, akkkor garanciában cserélik és közben használhattam volna a régit.
Akkoriban még azon is gondolkodtam, hogy a régi alkatrészeket kiegészítve összerakok egy második gépet, de ez végül nem valósult meg (anyagi okai voltak)."Az 1.8"-es vinyó mindig is drága volt, se árban, se teljesítményben nem versenyképes az SSD-vel."
Nyilvánvaló, de nem is ezt mondtam. Manapság, amikor egyre kevesebb a hely, egy 2.5"-os helyen elférne egy M-SATA SSD és egy 1.8"-os vinyó, amiből a mai technológiákkal simán tudnának 750GB-os méretűt gyártani. Tudom, hogy a 4200-as fordulat nem sok, de háttértárnak bőven jó és a rendszer úgyis az SSD-n lenne.
Igazából a sebességével sincs gond. Simán lenyomja még a GTR-t is (Mármint olvasási sebességben.), pedig az nem kispályás! -
zdanee
őstag
válasz
Dr. Akula #66 üzenetére
A garanciát én is sokáig fontosnak tartottam. Már nem, ahogy a cégek sem igazán. Régen a garis ügyintézés gyorsan ment, komolyan vették, de manapság a szemedbe röhögnek, nincs komoly büntetés csak ajánlások és sóhivatalok, a törvények meg tele kiskapukkal, és a legtöbb kereskedő magasról tesz rá. Ha a gép értéke x Ft, a vele végzett munka értéke y Ft és y>x, akkor a garancia felesleges, mert ha a gép meghibásodik, még aznap veszek egy másik gépet, hogy tudjak dolgozni (T60p -> T400). Ha y<x, akkor szintén veszek egy másik gépet, amíg a rossz gépet elviszem szervizbe (3820tg -> T60p), ha garis vagy eladom alkatrésznek, ha nem az (T60p). Többnyire a szerviz után el adom a gépet akkor is, ha garis (nx7000), és mielőtt eladok egy garis gépet, elviszem szervizbe, hogy minél szebb állapotban tudjam eladni (n10jc gyakorlatilag fóliás újszerű állapotban adtam el). Újabban nem voltak jó tapasztalataim gariztatás terén, ezért rászoktam a használt business-class gépekre, ezek nagyon sokáig bírják, jobban megbízok egy gari nélküli 5-6 éves ThinkPad-ben, mint egy zsír új Acer vagy PackardBell borzalomban. Egy jobb C2D gép simán hozza a belépő szintű i3-ak taljesítményét, a kijelzők klasszisokkal jobbak a régi business gépeken (matt, bekalibrált IPS 1400x1050 vagy 1440x900 14") árban pedig még jobban is jövök ki. A T60p-be egyszer a terepen beleöntöttek jó 1l folyadékot. Egyszerűen kifolyt alul, a gép ki sem kapcsolt. A billentyűzetet otthon kiszedtem és kimostam. A csap alatt. Száradt egy napig és visszapakoltam. Most ez a bizonyos billentyűzet van a T400-ban (kompatibilis és megtartottam, mert magyar kiosztású).
-
válasz
Dr. Akula #64 üzenetére
Én is úgy szoktam tenni,ahogy a kedves olvasó leírta. Hogy miért? Nagyon egyszerű.
A lejárt garis,de még működő cuccnak van értéke,el lehet adni,és a befolyt összeget rá lehet fordítani egy új,garis cuccra. Sőt,ha az embernek van kezdő tőkéje,akkor előbb veszi meg az újat,és utána adja el az előzőt,így nem marad gép nélkül sem.
Ha nem adja el,és tönkremegy,akkor elbukja azt az összeget,amennyiért eladhatta volna évekkel ezelőtt.
Én nagyon hasonlóan szoktam spekulálni,és sokkal jobban,biztonságban érzem magam emiatt.
Szerk: Az írást köszönöm szépen,én nagyon élveztem. Bár nem vagyunk egyidősek,ez biztos,de nagyon jó olvasni valaki más élményeit,tapasztalatait, és PC evolúcióját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest