- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeges
senior tag
épp most ittam meg egy ''maradék'' fél üveg 2002-es tóth istván egri bikavért. őszintén szólva múlt héten, mikor megbontottuk, nem esett jól. most viszont vagy megváltozott (esetleg a levegőzéstől vagy a hűtőtől
) vagy az én hangulatom illeszkedett sokkal jobban hozzá, az biztos, hogy hihetetlen jól esett. egy ideje feltűnt, hogy azokat a borokat tudom igazán értékelni, amelyeken érzem a gyümölcs karakterét.
(azér' az igazsághoz hozzátartozik, hogy a skót viszki az ízlésem szerint nekem való)
-
hogy milyen borokat szeretek? a jó borokat szeretem! villányis-vöröses-szárazas, no meg szekszárdis ugyanilyenes. jekl, günzer, mayer, gere, bock, szemes and friends. cabernet franc, cabernet sauvignon, főleg ezekből jó cuvée (aktuálisan: kopár, tercett), de ittam finom kékfrankost, pinot noirt is a környéken.
fehérborból suttyó vagyok, meg más borvidékekből is. szóval maradjunk a félsznobnál -
hmmm.... kicsit most betaláltál, én kedvelem Van Gogh-ot, és a borokat is nagyon
. az biztos, hogy sokan nem értenek hozzá, de igazából ha az emberek a görcsölés és bizonygatás helyett inkább csak azzal foglalkoznának, hogy azt élvezik, ami jó nekik / tetszik nekik, nem lenne semmi gond.
az itt kiállított képek elég szarok voltak, amszterdam és párizs árnyékában pláne. és tény, hogy nálunk jó sok kép volt még az impresszionista ráhatás előtti időkből, azok pedig tényleg elég ''darkosak''.
de Van Gogh zseniális festő, szerintem (nézd meg azokat a képeket, amiket Gauginnel együtt festettek (mármint ugyanarról a témáról külön-külön), rögtön átjön, hogy Gaugin klassz festő, de Van Gogh hétszer lekörözi). a kiállításból ez mondjuk totál nem derül ki, és sokan tényleg egyáltalán nem szeretik.
ami a borokat illeti, azért a(z utolsó előtti) budai fesztiválon ott volt a villányiakból nem egy jó név, mayer, jekl, günzer, szekszárdiak is voltak, fasza borok is. de persze itt is tény, hogy mi célirányosan mentünk. viszont a bornál is igazából egy szempont kéne, hogy legyen: legyen finom. ha valakinek a badacsonyi szürkebarát ugyanúgy ízlik, mint egy jekl tercett cuvée, akkor örüljön neki és sznobéria helyett igya azt huszadannyiért, nincs benne semmi szégyen.
én sajnos már egy villányi borkóstoló után el vagyok rontva, a jó (~ ismert, nem olcsó) borok ízlenek igazán. fuck -
Eg
csendes tag
nekem olyan erzesem volt vegig mint a budai borfesztivalon, amikor a sok szakerto ahitattal nyalogatja a borokat. jo ha fel szazalekuk ert hozza, a tobbi valojaban csak bebaszni jott. ez detto ugyanez volt. ott allt a sok ember ahitattal nezte a kepeit, pedig csak maganak akarta bebizonyitani mennyire fogekony a kulturara. lassuk be tok divatos juppi dolog borfesztivalra es van goghra jarni.
amugy van gogh szerintem szar, beteges, szuicid szemelyisege ordit a kepeirol, amik raadasul atlagosnal atlagosabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GTA VI
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest