Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz igi #30 üzenetére

Nem tudom, Intel fronton nem tudom mik vannak.

AMD vonalon valóban vannak nagyon jó - és ami itt a lényeg - játékhoz bőven elegendő 45 és 65 W-os procik, utóbbiak vagy 2 maggal magas órajelen vagy 4 maggal némileg alacsonyabb frekin, de igazán jó mini-ITX lapok tényleg nincsenek. Még talán a J&W MINIX 780G, és most már 785G-s lapok a legjobbak, de a teljes hosszúságú PCI-E aljzatuk csak 4X-es valójában, nem 16X-os. A másik amit nem értek hogy a 785G-st miért nem csinálták DDR3-asra. Ja, meg a másik hátránya ezeknek a lapoknak hogy SO-DIMM memóriafoglalatuk van.

szuper-t: Pont ez a lényeg hogy átlag felhasználóknak igazából nem kell bivaly proci és bivaly VGA együtt. Játékra abszolút nem kell izmos proci, a többire meg hamarosan biztos lesz olyan alkalmazás a mi a GPU-n számol. :DD

nbg: Teljes mértékben egyet értek veled. A gyártóknak fel kellene végre ismerniük hogy a kis méretű alaplapokon is meg lehet valósítani azt amit a nagyokon. A "játszós" gépem nekem is mATX, és mATX házban is van, mert mi a fenének legyen böszme nagy házam. A házgyártók már készítenek olyan mATX házakat amikben akár a legnagyobb procihűtők is elférnek (például, de akár a Cooler Master 341-est is említhetném) és a nagy teljesítményű VGA-k hűtése is megoldott, hát akkor miért ne lennének kis "gémer" gépek. Konkrétan ebből a kis Gigabyte lapból is elég izmos gép kerekedne játék szempontból egy Core i3-as procival meg egy 5870-essel. Szerintem a PH! olvasók java része jóval gyöngébb gépen tolja a kedvenc játékait. Az i3 már bizonyított, az 5870 meg ha mégis kevés valakinek akkor ott az 5970 ;] Csak egy jó táp meg egy gyors SSD kell hozzá és... á, nem is folytatom :))

Új hozzászólás Aktív témák