Hirdetés
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
hallerlaller
üzenetére
Ha a MIUI-hoz lennének egységes és igényes widgetek meg minden flottul működne az adott telón (igaz már vagy fél éve használtam miui-t) akkor jó lenne. Pl a Sense-ben nekem ez az egységesség nagyon tetszik. Viszont pl ott vannak a Pure widgetek amik működnek Sense-szel is, de könyörgöm még azok sem egységes kinézetet mutatnak. És ha kirakok pár widgetet a home-ra ami nem Sense akkor egy ocsmány összevisszaság fog rám visszaköszönni. Nekem ez nem tetszik. Amúgy meg már rég kinőttem a moddolási mániámat.

-
ge.k.ko
tag
Az Appel "hanset subsidy policy"-ja, csak hogy a pontos terminus technikust használjuk:-) valóban agresszívebb és összetettebb más gyártó módszereinél. Tekintve azonban a teljes piaci részesedését ez nem jelent versenykorlátozást.
Ha a részesedése netán úgy 50% közelébe ér, a versenyfelügyelet (először az USA-ban aztán az EB errefelé is) masszívan orrba fogja nyomni.
Addig meg van elég alternatíva, sőt most már minőségben (HW SW egyaránt) is egálban vannak a rendszerek, hiába is acsarkodnak az Appel / Android fanok. Más a megközelítés, persze, de a színvonal egyformán magas.
-
Xero
nagyúr
válasz
hallerlaller
üzenetére
Persze

-
zoltanz
nagyúr
Akkor nem lesznek mostanábban alacsonyabbak a perc/havidíjak a netről ne is beszéljünk. (ha már a gyártók is lefölözik a hasznot)
-
Ricardo
titán
Sok szolgáltató azért nem teszi be a kínálatába az iphone-t, mert nem tud megegyezni az Apple-l, mert az részesedést kér a forgalomból is. Ráadásul nem is kis részt.

-
floatr
veterán
Egy apró kérdés: ez a "kötelező ártámogatás" nem egy kissé versenyellenes kitétel?
Csak mert ugyebár az iphone láthatóan drágább önköltséges áron, de egy erősebb tarifacsomag esetében még olcsóbb is, mint a többi (ugyanabban a tarifacsomagban). Így a mobilszolgáltató árképzésén keresztül az összes vásárlóval fizettetik meg a különbözetet, a többi gyártó hátrányára.
-
hallerlaller
addikt
miui-t ismered?: http://www.youtube.com/watch?v=hMXtTBjCYpw
-
adrianv
tag
Nem kell ehhez olyan messzire menni: Telenor.
-
ThorsHUN
őstag
most nem azert, de az altalaban elofordulo iphone vs android vitakban mindig azzal jonnek az applefanok, hogy az androidban ne rootolt keszulekkel elerheto dolgokkal jojjenek a felhasznalok, mert az iphone JB nelkul is mekkora siralysag...
Nekem az iphonerol tovabbra is a widgetek altal biztositott testreszabhatosag hianyzik. -
Xero
nagyúr
Elhiszed nekem, hogy egy JB-elt iPhone ugyan úgy szét tudok moddolni, mint egy Androidot?
A hangsúly iOS-nél az egységes átlátható nagyjából jól használható felületen van. Ezzel is meg lehet akármit csinálni, de nincs rá igénye az embereknek.
Az a szűk réteg akinek mégis igénye támad még mindig tud JB-elni, vagy választ egy Android alapú készüléket és ott is beletúr a rendszer lelkébe.Egyébként az én meglátásom szerint iOS-re összeszedettebb és igényesebbnek tűnő icon és gui pack-ok kerülnek ki.
-
Solten
őstag
Gondoltam hogy az Epul miatt aruljak uberbena (es draga) konstrukciokkal az iPhone-t a brit szolgaltatok...
-
ThorsHUN
őstag
Tehat az Apple kotelezoen eloirja a keszulekek szolgaltatoi tamogatottsagat (vagyis olcsositasat?)...
Egyreszt: Baszki mennyi lenne tamogatas nelkul???
Masreszt: A kartyas vodas iP4s valahogy megis dragabb lett, mint a hazai gyarto altal forgalmazott telefon
Vagy kimaradt vmi... -
-
15115
tag
Szerintem meg közömbös vagyok abban, hogy van e igény az Apple termékeire vagy nem.
Azt viszont szeretném, hogy minnél több versenyző legyen a piacon, mert az csak jó a felhasználóknak.
Nekem az iPhone unalmas (ezért használom második készülékként). Ezen nincs mit vitázni.
Félig az Android is unalmas, ezért használok Miui-t. Ennyi. Nem utálon, de nem is szeretem. -
llaszlo
veterán
Max szerinted kell ez a népnek. A népnek a megbízhatóság a jól átgondolt és egyszerűen használható rendszer kell. Plusz még ott vannak a hozzáadott szolgáltatások és egyéb kiegészítők. Pl megveszel egy droidot de ahhoz nincs specifikus kiegészítő. Az iPhone-ra egyéb más iparágak épülnek. Ott vannak pl a hangfalakkal egybeépített dokkolók, az autókba épített EGYSÉGES dokkolók stb, stb, stb. A droidnál ez nincs meg és nem is lesz mivel minden gyártónak más és más a dokkolása még adott márkán belül is.
Szóval lehet vészmadárkodni, de szerencsére semmi alapja nincs annak amit írkálsz. Max csak vagy utálatból vagy írigységből szeretnéd, hogy ha az apple-nek rosszul menne. Szerintem pusztán érzelmi alapon írsz ilyeneket.Tigerclaw: Honnan tudod, hogy más gyártó mekkora haszonkulccsal kalkulál? Honnan tudod, hogy pl a HTC vagy a Samsung nem alkalmaz nagyobb haszonkulcsot? Vagy, hogy egyáltalán bármelyik gyártó mekkora haszonkulcsot alkalmaz?
Ha jóval magasabb az eladás akkor kisebb haszonkulccsal is lehet jóval nagyobb nyereséget produkálni, mint a többi gyártó. -
Dotcom
aktív tag
"Nekem csak annyi a véleményem amit már valaki írt, hogy az apple nem akar mindenkinek eladni a termékeiből."
Na ja, nem mindenkinek csak akik meg tudják fizetni. Azokból viszont minél többet akar, bármilyen (illetve csak a szokásos apple) módszerrel, nem véltlenül kezdte meg az undorító és egyben nevetséges pereskedési hadjáratát.
És most nem kell azzal jönni, hogy az nem is ezért van, hanem a szabadolom, meg a szellemi termék...ugyanmár.
Ez olyan szánalmas, mint amikor azt mondják, hogy azért nincs flash, mert az akad... -
15115
tag
Nézd, a rendszer, jó, de nagyon sok megkötéssel.
Nem akarok 200k-t kiadni egy olyan telefonért amin nem birok alap dolgokat beállítani amit egy mezei androidon viszont igen. Ez az én véleményem!
Az iOS jó, de nem én vagyok a célközönség, második telefonnak tökéletes viszont, csak drága.
Az a baj, hogy az android elindította a csicsás animációáradatot. Widgetek, képernyőfeloldásakor időjárás animáció, több féle home screen és a többi és a többi. Ezzel nem tud az iOS versenyezni jelen formájában pedig ez kell a népnek. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Gadgetfun
üzenetére
Szerinted a szolgáltató az oka, hogy drága az iPhone? Vajon abból lett multimilliárdos az Apple, azért lett a pénzügyi válság közepén a világ legértékesebb cége mert nullszaldósan adja a termékeit? A legutóbbi negyedévben az Apple bevételeinek a 47%-át az iphone adta, míg pl. az iTunes csak az 5%-át.
A mobilszolgáltató is olyan cég, akinek a befektetői elvárják, hogy a pénzük gyarapodjon X%-ot évente, sőt számolni is tudnak. Valószínűleg az jött ki a számításukból, hogy ebben az üzletben a megtérülés túl alacsony, vagy nagy a kockázat, túl későn térül meg a befektetés. Egy nagyobb beruházásnál elfogadható, hogy később térül csak meg, de az hogy egy 2 éves hűségnyilatkozatos szerződés csak mondjuk 1,5 év után fordul nyereségbe egy telefonszolgáltatónál az már nem túl jó. Nem arról van szó, hogy nincs pénze a társaságnak, hanem arról hogy nem látja a megfelelő megtérülést.
-
15115
tag
Most gratuláljon az a pár személy aki az i4s-nél kinevetett amikor ezt mondtam!
Hát igen, részben elkezdődött.
A következővel lesz változás, de kérdéses, hogy elég lesz e a mai követelményeknek.
Hosszútávon viszont maga a rendszer bukásra ítéltetett ilyen formában. -
Gadgetfun
tag
Ezt ugye te sem gondolod komolyan?
Milyen támogatást vesz el az Apple a többi telefontól? Csak nem gondolod, hogy a Samsungnak vagy más nagyobb gyártónak nincsenek hasonló szerződései a szolgáltatókkal. Ezek mind egyedi megállapodások a gyártók és a szolgáltatók között ami, mint a példa is mutatja, senkinek sem kötelező, ha megéri neki belemegy, ha nem akkor nem.
Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs rajta sapka az baj. Akkora hater nem lehetsz már, hogy neked az is baj, ha az Apple kikényszeríti a szolgáltatótól, hogy a vásárló olcsóbban jusson iPhene-hoz! -
lmisi
senior tag
A baj hogy a baromi magas alma támogatás más készülékektől veszi el a támogatást.
Így fordulhat elő, hogy egy nem almagfonhoz képest a dominosan cirka 50% -al drágább almfon pl. ML díjcsomagban már olcsóbb mint konkurense.
Ezért utálják sokan az almát, nem a telefonja hanem a módszerei miatt.
Mi ez ha nem tisztán a verseny korlátozása!!!!!
Emiatt a hülyeség miatt az összes többi vásárló bukik kb. 10-30% kedvezményt nem almafon vásárlása esetén valamilyen jobb netes előfizetési konstrukcióban.
-
=Mentor=
őstag
Majd vesznek másik márkát

-
Gadgetfun
tag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
"Készítenek egy nagyon drága telefont, a békát meg nyelje le a szolgáltató. Gondolom van egy szokásos támogatási modell, amit hosszú évek során dolgoztak ki a szolgáltatók, az Apple meg fütyül az egészre, diktálni akar."
Az nem zavar, hogy azért akar "diktálni" az Apple a szolgáltatóknak, hogy így olcsóbban tudjál hozzájutni az iPhone-hoz? Nekem pl. egyáltalán nem fáj, hogy a szolgáltatónak kell állnia egy darabig a veszteséget, így juthattam én is anno 60E-ért egy iPhone4-hez 180 helyett...
Amúgy meg ez a "hír" is csak arra jó, hogy a haterek megint elélvezhessenek kicsit (mert a hír lényegét úgysem fogják fel), a fanboyok meg persze ugorjanak rá, és meglegyen a többszázas kattintás. Azután meg majd jön a moderátor gyomlálni a kommenteket, mert hogy "tessék rendesen viselkedni, meg csak semmi személyeskedés!"

-
Lumos
csendes tag
Azt még hozzá tenném, hogy nem nagy veszteség ez az almának hiszen aki apple terméket akar úgy is megveszi. Ha már megvan rá a pénze és a foga is érte fáj.
-
llaszlo
veterán
Ez is egy felfújt hír. Ha az előfizetők számát nézzük, akkor egy huszad rangú szolgáltató nemet mondott. Na és? Ez nem nagy veszteség az Apple-nek inkább a szolgáltatónak, mert aki iPhone-t akar (és USÁkiában elég sok ilyen ember van) az vagy máshol veszi meg és marad előfizető (ez a jobbik eset) vagy átmegy másik szolgáltatóhoz (rosszabbik eset). A szolgáltató hosszútávon mindenképp bukik.
Azt sem értem, hogy ha az O2 máshol forgalmazza akkor a Cseheknél miért nem. Biztos van rá valami okuk.
Ez az ártámogatás is érdekes kérdés, mert pl a voda-nál az összes vitamax csomagban drágább az iPhone, mint függetlenül. Na ez a vicc és itt már meg is dőlt az ártámogatás. Ott mégsem az Apple diktál? Akkor, hogy is van ez? -
Lumos
csendes tag
Nekem csak anyi a véleményem amit már valaki írt, hogy az apple nem akar mindenkinek eladni a termékeiből. Eleve nem az átlag embernek szánták azokat. Úgymond luxus cikek ezek. Már az árbol is erre lehet következtetni. Nem az számot, hogy mit tud a kütyü hanem hogy milyen köritést adnak hozzá. Be etetik az embereket, hogy milyen elérhetetlen és sok oldalú luxus. De aki megveszi nem kap többet mint bármeik masik gyártótól csak jó a marketing. Mindenkinek az kell ami drága és nagyrészt elérhetettlen. Ez persze az én szubjektív véleményem.
-
Dunbar
senior tag
Minek erősebb a hardvere? SGS2? [link] Ha mindenben mondhatni bizonyítottan ez a cucc leggyorsabb, és ez szerintem nem csak optimalizáció miatt van, de egyébként is teljesen mindegy. Akkor úgy mondom, hogy jelenleg mindenben magasan a leggyorsabb telefon.
Kijelző oké, kényelmesebb a nagyobb, képre ez a legszebb (szebb, mint a SAMOLED+).
-
Dunbar
senior tag
-
szilagyiv
senior tag
Tehát olyan, mintha Mo.-n lenne 200k előfizetője egy szolgáltatónak. Végülis...
(An)Dante: igazából azért akadtam meg a "6. legnagyobb"-on" mert max. 3-ig érdemes legezni, utána már furán veszi ki magát a kijelentés. Egyébként meg egy kisebb cégről van szó (amerikai léptékkel). Nem egészen olyan, mintha pl. itthon az egyik legnagyobb
nem forgalmazna. -
Tigerclaw
nagyúr
Nem vagyok apple hater, van ipodom, ipadom, de utálom az ilyen egyoldalú, "majd én diktálom" hozzáállást, amit az Apple csinál. A termékeik jók (többségében), de a cégvezetés filozófiája nem tetszett sosem. Készítenek egy nagyon drága telefont, a békát meg nyelje le a szolgáltató. Gondolom van egy szokásos támogatási modell, amit hosszú évek során dolgoztak ki a szolgáltatók, az Apple meg fütyül az egészre, diktálni akar.
-
Zozicsek
tag
Én arra próbáltam rámutatni, hogy az U.S. Cellulart a cseh O2-vel összehasonlítani aránytévesztésnek gondolom, ha az Apple eladásait országokra bontva nézzük: előbbi a saját piacának két százalékát birtokolja, utóbbi több, mint harmincat. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a mobilkészülékek nagyobb részét máig szolgáltatókon keresztül veszi a nép, akkor arányaiban az O2-vel nagyobb a bukás. Ténykérdés, hogy mindez meg se kottyan az Apple-nek, minekutána összesen beszélünk 10 millió potenciális vásárlóról. Majd amikor a Verizon kezd ilyeneket mondani a maga 36 százalékával (107 millió előfizető), kezdhet aggódni, ugyanis annak már súlyos marketingértéke is lesz. Ezek még mind kis halak, nem mellesleg a mi trémobilunk is az (azzal együtt, hogy annak az itthoni apple vásárlók kicsit sem örülnének)
-
hemaka
nagyúr
erősebb kutya.... 6. legnagyobb szolgáltató? hagyjuk már... Mondjuk AT&T mellett felesleges lenne.
-
(An)Dante
őstag
Száznál több szolgáltató van, de sokan csak egyes városokat, vagy városrészeket fednek le. A legnagyobb a Verizon Wireless 102 millió előfizetővel, melyet az AT&T Wireless 97, Sprint 51, T-Mobile 34, MetroPCS 9, U.S. Cellular 6, Cricket Wireless 6 és C Spike Wireless kb. 5 millió előfizetővel követ.
-
hunter84
aktív tag
Azért pl. a témobil árazásához tegyük hozzá, hogy eléggé fura, azaz ha én pl Médiamánis L-lel szeretnék telót venni, akkor az alábbi árak vannak többek között:
- a dominóban a HTC Sensation 130 ropi - ML-ben 2 év hűséggel: 85 eFt
- Apple 4S 16 GB dominóban 185 eFt - ML-ben 2 év hűséggel: 70 eFt
- Sony Ericsson Xperia Arc S - dominóban 120 eFt - ML-ben 2 év hűséggel: 70 eFtSzóval minden ár relatív, akinek megéri és kell is fent említett csomag, az például egész jó áron jut az új almához a többi csúcskészülékhez hasonlítva.
Ehhez még annyit mondanék, hogy szerintem minden túl van árazva nálunk (Mo-n), és pont azok a konstrukciók minden modellnél, amiből valszeg a legtöbbet veszik/vennék.
-
b4zsi-
őstag
Díjcsomagokban se olcsó az Iphone csak úgy van vele az ügyfél csak lebeszélem/lenetezem/elvideózok annyi forgalmat amit a csomag ad.... Az a baj, hogy én vagyok egy 30-40fős csoportba amiben egymással és itthon van Wifi,iskola-Wifi,albérlet Wifi, 3G-n nem akarok működni.... rájöttem nekem nincs szükségem IKON 600-400-200ra. Megnéztem a többi előfizetést úgy viszont nem éri meg a készülék(Nekem). Viszont, ha valaki kihasználja amiket én nem és elhozza 0-40 000 ft -ért annak megéri megvenni mert kihasználja a horribilis összegű díjcsomagokat.
Amúgy az meg elég cink, hogy nincs akkora tőkéjük, hogy bevárják a pluszt amikor az Iphone pont a szolgáltatóknak kedvez gondolom, hogy magas árú díjcsomagokkal elhitetik a felhasználóval hogy havonta kell neked ennyi net/videó/telefonálás...
-
JR.CSé
senior tag
Látom sokaknak a 6 os számon akadtmeg a figyelme ahogy nekem is.Egy kicsit érdekes h ilyen úgymond "kis" halaknak nem éri meg forgalmazni az epül üdvöskéjét de egy olyan kaliberű szolgáltatónak mi a mi kis Tré mobilunknak meg igen.Ez egy kicsit érdekes.
-
Zozicsek
tag
Az USA-ban momentán 19 valós szolgáltató van, ezen kívül több tucat virtuális. Mondjuk ebből a hatodik azt jelenti, hogy 6 millió előfizetője van, ami a piac alig több mint két százaléka. "Ha két szekrényméretű gorilla fingott melletted a liftben, az, hogy te nem ettél babot, nem ér semmit"
-
Az Apple-nek elég lesz akkor aggódnia, amikor olyan hír jön, hogy csak pár szolgáltató akarja forgalmazni a készülékeiket, addig nincs semmi probléma. Nem fog az iPhone olyan gyorsan "lecsengeni", hogy baj legyen, és "Steve II" sem egy ostoba ember.
-
válasz
donceleger8
üzenetére
Mielőtt hasraütött számokba bonyolódnál, a Google segít a bajban.
6 milliós a US Cellular előfizetői köre, és csökken.Forrás: [link]
A "tényednek" is pont ennyi köze van a valósághoz

-
F-ECT$
titán
válasz
donceleger8
üzenetére
Tény ami tény, a szifon ár/érték aránya a tízes skálán 1-es!
Ez nem tény, csak szubjektív vélemény

-
Tigerclaw
nagyúr
Remélhetőleg egyre több szolgáltató követi ezt a példát.
-
szilagyiv
senior tag
"...hatodik legnagyobb szolgáltatója..." - hány legnagyobb szolgáltató van? Vagy egyáltalán, hány szolgáltató?
-
joey04
titán
Az Egyesült Államok hatodik legnagyobb szolgáltatója...számára túlságosan is hosszú az a hat-tizenkét hónap, mire az iPhone vásárlók mérlege végül pozitív tartományba billen.
túl kis halak ezek szerint. a pénzcsináláshoz ugyanis pénz kell. -
Nem hiszem hogy nagyon megviseli az applet...
-
Black Dragon
addikt
Szerintem azért ez nem olyan nagy érvágás az Apple számára.

-
vulnrea
aktív tag
Ennyi
Szép lassan minden fan rájön milyen drága és nem éri meg... a végén pedig kénytelenek lesznek olcsóbban adni a készüleiket 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- ÚJ MagPower Pro 10000mAh MagSafe Powerbank I 20W Fast Charge I 2 év garancia! I Foxpost
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- Apple Airtag 1 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Samsung s23 tokok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- Apple iPhone 17 256GB White Karcmentes állapot 100% akku (10 ciklus)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest