- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gargouille
őstag
"Mire számítasz, hogy elveszi, elteszi, majd azt mondja, hogy nem is volt bérleted?"
15 évesen elsős középiskolásként velem ez szó szerint megtörtént a 28-as villamoson, mikor hazafelé mentem az iskolából. Én egymagam voltam kis pisisként, szólni se nagyon mertem, teljesen lefagytam az ellenőrök meg hárman voltak. Sokkoló élmény volt. Egyáltalán nem volt nagy pofám, nem feleseltem, meg se szólaltam, mikor kérte odaadtam a bérletem. Egyik utas sem segített, mindenki csak elfordította a fejét kb. pedig kora délután volt, sokan voltak a villamoson. Ami külön szar volt, hogy a villamosról még át kellett volna szállnom egy buszra is, de bérlet nélkül nem mertem így gyalogoltam még egy km-t hazáig.
Később osztálytársaktól megtudtam, hogy ez nem egyedi dolog, valószínűleg ezzel keresnek mellékest mert az így eltulajdonított bérletszelvényeket eladják (akkoriban csak egy számot kellett ráírni a szelvényre, de az könnyen eltüntethető volt róla). Ez még a 90-es években volt, gondolom azóta már változott azért a helyzet, csak azért szerettem volna leírni a sztorimat, hogy ilyen sajnos létezik.
-
updog
őstag
Szerintem itt Magyarországon erős történelmi (múlt rendszerbeli) gyökerei vannak a közutálatnak, ami a bármilyen hatalmat gyakorló embereket érinti. ++++ (ugye, mindenjobbvót, kivéve hogy nem)
Van alapja, mint mindennek, de messze el van túlozva. Persze, van néhány aki örül hogy valamilyen módon kapott "egyenruhát" és most már ő lett a Jani, de a nagy része pont ugyanolyan átlagember mint mi.
Érdekes, hogy amikor bliccel valaki, akkor rögtön megy hogy az ellenőr nem hatóság és a képébe röhögnek hogy úgyse csinálhat semmit.
De amikor a villamoson utazó balhés alakokkal van probléma, akkor rögtön tőle várják hogy megoldja (akkor is ha látszik rajta hogy két hónapja, kifingott postásból vedlett át ellenőrré szerencsétlen).
Nem teljesen értem hogy milyen alapon hivatkozik még bárki arra hogy "pont lejárt a bérletem, most az egyszer tessék már elengedni, az automata se vót jó, sorba meg nem akartam állni", még inkább ha ezt pofátlanul teszi.
Mindenkinél van egy **** okostelefon, online ~13 másodperc alatt meg lehet venni és mutatni.
(#18) Apollyon
++ a körülményekhez képest nagyon jó a BKV/BKK. Lassan 20 éve, a home office kezdetéig kb. egy huzamban konstans mindig volt érvényes bérletem, annyira elégedett vagyok velük (ja hát az utazóközönség olyan amilyen - van egy rossz hírem, ez nem rajtuk múlik). Van online jegyvásárlás, Futár app amivel mindent IS élőben tudsz követni, a bérletek nevetségesen olcsók.(#16) Tikakukac
Nincs jegy? Bünti. Simple as that (tudom, jóindulat, meg bezzegBécsbenLondonban... te mennyire lennél jóindulató egy random emberrel, aki az ezerszer hallott kifogást puffogtatja, és akiből naponta ~50.000-t látsz és ennek a nagyobb része a közutálat tárgyának tart, megvet, és nemhogy egy biccentésre se futja de még akadályoz a munkádban, fenyeget stb.?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest