Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
te most azt mondod, hogy minden egyes ember aki tv-t vesz tudja, hogy mi különbség van a kettő között. Már ne haragudj de ezt nem hiszem el. Ha csak a közvetlen környezetemből indulok ki, voltam sok helyen Bp-en, debrecenben, stb. az ismerőseim 80%-a nem tud semmit ezekről, és elég sok embert ismerek.
-
zsigus
őstag
nem tudtam hogy lehalgatsz!
Az 50-50%-al azt akartam kifejezni, hogy az emberek nagy többsége nem tudja, hogy milyen tulajdonságai vannak a 2 technológiának, rengeteg embert megtévesztenek pl. olyan tesztet még nem láttam ahol világosban és sötétben is le lennének fényképezve a tv-k egymás mellett, persze az emberek olvashatják itt, hogy sötétben jobb a plazma de ki hiszi el???? ameddig nem látta, boltban nem fogja észrevenni, hacsak be nem tör este én ki nem próbálja -
zsigus
őstag
válasz
mephi666 #274 üzenetére
Igazából ez helyfüggő is. Valahol ahogy itt is csak műhold van a digitális tv-re (Kivéve DVB-T persze) de budapesten belvárosában szinte mindenhol bent van a kábel. Az, hogy melyik jobb nem tudom, de szerintem olyan oltári nagy különbség nem lehet a kettő között, mert ha romlana a minőség akkor mindenki a másikat használná
-
zsigus
őstag
Eltekintve 1-2 nem ide illő hozzászólástól, senki nem mondta azt, hogy szar az LCD, csak próbáltunk rávilágítani a plazma előnyeire (vagy az LCD gyengeségeire). Mindkét technológiának megvan az előnye és hátránya, de szerintem most inkább a plazmát kell reklámozni, mert sokan burokban élnek és megfertőzte őket az LCD mánia, azt hiszik a telefonban jó akkor miért ne lenne tv is belőle, pedig a plazmának van bizony nem kevés előnye is. De ezt ma kevesen tudják. És itt most nem az itt hozzászólókhoz szólok hanem az egyszeri emberre aki végigfutja a fórumot és elmegy tv-t venni. Ha valakinek az LCD tetszik, reálisan mindenkitől függetlenül el tudja dönteni, akkor hajrá és vegyen azt.
-
-
zsigus
őstag
nem tudom, hogy mire akarsz kilyukadni? Ha a műszaki jellemzőket értelmezzük akkor az ár is számít. Drágább=Jobb ez mindenben így van. Persze van ár/érték arány is de ez is kategória függő, nem mindegy milyen kategóriát vehet meg valaki. Az olcsóbb tv-k között persze nem akkora a különbség mint a drágábbakban, mert nincs benne semmi extra. A drágábbakban pedig mindegyik cég bevet mindent.
dabadab: már akinek van kábel tv, nekem nincs, DVB-T-ről van szó.
-
zsigus
őstag
válasz
Godefroy #245 üzenetére
én nem csak erről a készülékről beszéltem hanem általánosságban az lcd-plazma tv-kről legyen az akár 100ezer akár 1 millió Ft, ki mit engedhet meg magának, a szegény ember örül ha 100ért megveszi a hőn áhított tv-t és nem fog 2 év múlva újat venni, a gazdad pedig megveszi az 1milliós tv-t és ő sem fog a közeljövőben újat venni, mert azért ő is sajnálja rá azt a rengeteg pénzt, kivéve a milliárdosok ők lehet váltogatnak.
Persze, hogy nem azt jelenti, hogy 2 év múlva csak FHD adások leszek, de a képcsöves tv-k semmilyen DTV-t nem támogatnak kivéve az annak idején csúcsmodelleket, de kétlem, hogy a mo.-i MPEG4-es adást valamelyik is támogatná. Vagyis ha 2 év múlva is akarsz tv-zni akkor veszel újat. és valószínűleg ha csak DTV adás lesz és lcd-plazma tv-je mindenkinek (ha tv-zni akar) akkor 16:9-es adás, mivel a műsorszolgáltatók is tudni fogják, hogy MPEG4=LCD-Plazma
persze van set-top-box de szerintem az öregebbeken kívül inkább vesz új tv-t mindenki
-
zsigus
őstag
A háttérvilágítás miatt soha nem lesz rendes fekete semelyiken sem (LCD). De ezt bizonyára te is tudod hiszen írtad is. Tökéletesen nem tudja az LCD réteg kitakarni a fényt tehát ez a technológia hiányossága. Értem, hogy ez panelektől függ de ez a lényegen nem változtat.
Az hogy az LCD a piacvezető, pedig annak köszönhető, hogy a kirakatokban az emberek hisznek a szemüknek, ahogy írtam is, aztán meg otthon kiderül este, hogy mégsem olyan amilyen.
persze, hogy lehet 2mp-es záridővel ilyen képet csinálni (az lcd-n nem) mert valamennyire közrejátszik a plazma lag-ja is de ezzel lehet csalni rendesen
-
zsigus
őstag
válasz
Godefroy #230 üzenetére
"Az a baj az egész nagy TV örülettel, hogy nincs hozzá TV adás."
Aki lcd vagy plazma tv-t vesz, az nem 1-2 évre veszi hanem gondol a jövőre. Jönnek majd a DTV adások, egyre több a HD média stb. Lehet, hogy az aki ilyen tv-t vesz 300e Ft-ért az megengedheti magának azt hogy évente cserélje. De ha egy normál költségvetéssel rendelkező ember vesz egy LCD, Plazma tv-t annak inkább az jár a fejében, hogy nemsokára nem lesz analóg adás. 2012 után már biztos nem.
-
zsigus
őstag
válasz
BloodRay #223 üzenetére
Nem is tudnál meggyőzni, hogy LED tv-t vegyek! Már csak az ára miatt sem.
Után húzásról annyit, hogy ha jól tudom a CRT tv-k is foszforral készülnek, ha valakinek jó volt egy képcsöves tv sztem annak jó lesz a plazma is. 2mp-es záridővel LCD-röl is lehet csinálni ilyen képet, és szerintem nem volt fer egy ismeretlen képet felrakni ami nem tudjuk hogy készült, most sok embert összezavarás, jó elismerem van ilyen jelenség, de nem ilyen durva.Meg kell nézni egyik üzletben, hogy valakinek vibrál-e.
De ne higgyen senki annak, hogy bemegy egy boltba és szebb a képe az LCD-nek, rengeteg fénynél persze, hogy szebb de sötétben nagy fos. Sokunknak van LCD monitora, próbáljon meg valaki filmet nézni azon, ha este játszódik sötétben, szinte semmit nem látni, szürke az egész kép, a plazmán tökéletes. A Plazmának nincs akkora hátránya világosban, mint az LCD-nek sötétben, és nem tudom hogy vagytok vele de én sötétben mozizok, a híradót meg látom a plazmán világosban is.Csak ismételni tudom magam láttam gyári teszt közben plazmát, feketéből fehérbe váltás nem volt zavaró, fekete-fehér csíkozás váltása szintén nem volt zavaró, igaz én csak tavalyi modelleket láttam, nem 2006-osat.
A LED tv pedig mondtam hogy jobb mint a sima LCD, de a plazmáknál nem, egyrészt mert annál minden szín akadozhat, a plazmáknál meg maximum a fekete-fehér, de az sem jellemző. Képcsöves tv-t már nem igazán gyártanak egy ideje tehát akinek van otthon biztos nem friss fejlesztés, mégis megfelel mindenre, akár játékra is. A Plazma pedig folyamatosan fejlődik. Ha pedig plazma akkor Panasonic egyértelmű.
Várom mikor köttök bele!!!!!
-
zsigus
őstag
azért sztem a mostani plazmáknak nincs ekkora utánhúzása, de én azt vallom még mindíg jobb a plazma mint az lcd az nem tv-zésre van kitalálva elsősorban bár rengeteget fejlesztettek rajta de sohasem lessz az igazi
-
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
A Tükröződést még értem ez tényleg igaz, az üveg az oka az lcd matt. Ok
De a vibrálást nem lehet hogy a hiba nem a tv-ben van????
A Mostani plazmák nagy része 600hz-es szal az lcd max 200hz-éhez képes elég érdekes, hogy ez vibrál. De tudomásul veszem, hogy neked nem a plazma az eseted, nem vitatkozni akarok. -
zsigus
őstag
Nem tudom, hogy te mikor plazmát láttál és milyet, de szerintem biztos nem lehetett fiss. Igaz, hogy valamelyik plazmán sincs megfelelő fekete de azért ez most már egy 14 éves (TV) technológiánál már alap, hogy normális legyen. Ha ez igaz lenne senki nem venne plazmát. Én már láttam egy párnak a képét egyikre sem volt igaz ez amit leírtál. De ha egy márkás tv veszel nem hiszem, hogy lenne vele problémád. Nekem sincs az LCDvel de a plazma jobb, és ezt elég sok hozzáértő ember is mondja nem csak én.
-
zsigus
őstag
sztem saját fejlesztés! Samsung plazmákat láttam belülről azokon nem volt csak samsung chip (kivéve a buffer-eket amik panasonic-ok voltak nem poén)
egyébként nem biztos, hogy komolyabb cucc! feleslegesen nem fognak jobbat csinálni (pl. mkv) csak olyat ami annyit tud amennyi rá van írva. ezért kételkedem abban, hogy fw frissítéssel meg lehet oldani az ilyeneket
-
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
ha valakinek nincs külön monitora, akkor mindent ezen csinál word, exel, net stb. szal azért lehet, hogy órákig ugyanaz van a képen (pl. menüsor) de amint írtad az előbb ha 7 órát kibírt ugyan azzal a képpel akkor gond nem lehet. Én már régóta vágyom 1 plazmára ha lesz pénzem tuti azt veszek, bár volt bennem egy kis félelem a beégéssel kapcsolatban ez most már nincs meg. Rengeteget olvastam róla de konkrét adatot még nem láttam de a 7 óra meggyőzött.
-
-
zsigus
őstag
válasz
hoffman_ #138 üzenetére
LCD: technológiájából adódó hátrányai:
rossz válaszidő (gyorsan mozgó események picit akadoznak pl. sport műsorok)
gyenge betekintési szög (telefonoknál észreveheted ha oldalról nézed torzulnak a színek)
fekete (a háttérvilágítás miatt a feketéje nem igazi fekete, hanem inkább szürke)előnye: bármilyen kis méretben előállítható, olcsó, lapos, PC-vel vagy bármivel használható (nincs beégés)
Plazma: képminőségben verhetetlen, nincs válaszidő, betekintési szöge korlátlan, feketéje tényleg fekete
hátránya: beégés, ha sokáig van valami a képernyőn akkor annak nyoma marad (windows asztal, 12es karika), van ideiglenes beégés ami egy idő után eltűnik, de van végleges beégés is ami örökké ott marad. de az egyre újabb és újabb plazmákban folyamatosan csökken a beégési kockázat a fejlesztéseknek köszönhetően, mára végleges beégést csak direkt lehet csinálni ha több napon át van ua a képernyőn. De azért a gépemet nem kötném rá, nem is arra való a plazma
-
zsigus
őstag
válasz
BloodRay #134 üzenetére
Én továbbra is a technológiáról beszéltem az árkülönbség miatt. Persze amiket te linkeltél azok között nincs sok különbség. De az általam megvásárolható kategória az nem a 300ezres! A LED tv pedig kb. onnan kezdődik. És a plazma jobb nála. Én nagyon tudnék örülni ha egy 160ezres Pana FHD-s plazma tv-nek is, feleslegesnek tartom az USB-t, LAN-t, Wifi-t. Persze azért mert van egy PS3-am ami a nekem szükséges dolgokat tökéletesen teljesíti videóban persze és minden másban is. És örülnék annak is hogyha nem csak 300ezres TV-ket tesztelnétek mert sztem elég kevesen vannak akik ilyet vesznek. Tudom volt sony de az is 180ezer vagyis sok.
Nem SÉRTÉSNEK SZÁNTAM!!!! Csak eléggé elérhetetlenek ezek, érdekességképpen jó, de gyakorlati hasznát nem nagyon veszem.
-
zsigus
őstag
válasz
BloodRay #126 üzenetére
Odaírtam h a legolcsóbb FHD-set néztem, ugyanabban a méretben ha a technológiát hasonlítjuk össze a plazmát és a led-et akkor sztem helytálló 100e Ft különbség van közötte.(160e-250e)
Egyébként a designon kívül nem sok különbség van közöttük sem USB sem LAN semmi extra, csak valószínűleg a pana régebbi modell. -
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
"Later in 1997, Pioneer started selling their first plasma television to the public."
Rosszul fogalmaztam nem a pio csinálta meg az elsőt de ők kezdték árusítani 1997-ben.
Beégés az mindíg lesz próbálják mindenféle szoftveres úton javítani (pl. odébb viszi pár pixelel a sokáig ottmaradó részeket) de ez sajnos a technológia hibája, csökkenteni lehet megszüntetni nem.
-
zsigus
őstag
válasz
HarapósKutya #9 üzenetére
légmentesen zárják, hogy szivároghatna???? persze ha betöröd a kijelzőt akkor fog
Képminőségben az LCD sehol nincs a plazmához képest!!!! És nem is lesz mert vannak olyan dolgok amin nem lehet javítani, csak annyi, hogy az LCD is lapos, divatos olcsó ezért fogy, de aki minőséget akar inkább gyűjtsön egy ilyenre most, hogy kivonult a Pioneer a panasonic vezet minőségben a plazmáknál
-
zsigus
őstag
válasz
HarapósKutya #9 üzenetére
hát rég nevettem ilyen jót már bocs
-
zsigus
őstag
Jó teszt, de a kamrákat Cellának hívják!
Én is egy Pana plazmára vágyom régóta, kár hogy kisebbet, olcsóbbat (kb. 32"-osat) nem gyártanak bár ez a technológia miatt van mert a pixelek nagyok és kockás lenne a kép. De remélem egyszer majd lesz! Talán a következő foci VB-re 2014-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged