- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Hi All!
Vettem egy Find X5 én is, de a sima nem pro.
Érdekes jelenség, az előlapi kamera portré módban folyamatos megvilágítással, zöldes árnyalatú képet csinál... Gondolom kamerahiba....Annyira nem zavar, nem használom az előlapit de este a feleségem Iphone 14 Plus telefonjával hasonlítottuk össze a kamerákat így bukott... Minden más kamera hibátlan, a portré is ha nem megvilágítással készítem a fotót. Találkozott már ilyennel valaki?[ Szerkesztve ]
-
atilo74
csendes tag
-
Postas99
senior tag
válasz ghiottone #496 üzenetére
Szia!
Rividen, a Pixel7 megvan - ez a privát) és a céges Samu A71 akksija elkezdett haldokolni 20% alatt csak kikapcsolt állapotban lehetett már tölteni. De mivel nem javíttatunk telefont 2,5 év kihordási idővel ezért kaptam egy A53-at az mindenben sz@rabb volt, a kijelző olvashatatlan fényben, laggolt újkorától, egy hulladék volt, az autópályán megőrült és 130-as tempónál közölte hogy 200-al megyek meg másohvá tette a poziciót, mindezt az olasz autópályán..A lenyeg hogy visszadobtam 1 hét után hogy ez rakás sz@r Amúgy is gyűlölöm a samsung telefonokat mindegyik laggol, valaki meglátja a 60Hz és 120hz képfrissítés közötti különbséget én meg meglátom a laggot még a mikro laggot is, és a samsung a mai napig nem tud összerakni egy saját bohócruhát az androidhoz ami igazán jó lenne és ne laggolna. Választhattam szabadon 170e Ft-ig hogy milyen készüléket szeretnék. Így lett ez, a céges és Samu A71 mentést toltam vissza rá. Lehet ez a gond.
Amúgy lehet tényleg egy SIM csere megoldaná, mert 6 éves a kártyám. Azóta nem volt cserélve.. Ellenben nekünk van egy halom POOL simünk, egy ideig én cserélgettem őket. tehát ha cserélek is akkor is régi kártyát tezek a készülékbe.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz Postas99 #494 üzenetére
Szia!
Csak most nézem, hogy régi ismerős itt van. Üdv! Hogyhogy erre váltottál?Amit írtál az volt nálam, de még régebben és nem is Oppon, hanem Op 9-esen - a rendszer ugyanaz volt azon is. Tuti szoftveres hiba volt. És szerintem csak az app frissítése megoldotta. "Tisztán laktad be" a telefont, vagy mentést használtál a 4a-ról? Ha az utóbbi, akkor valami beakadhatott, bár ugye nem kellene, mert a gyári telefon app ugyanaz mindkét készülék esetében.
A másik kérdésre meg szerintem a Vodafone lesz a ludas, de mikori a kártyád? Lehet új sim megoldaná.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Postas99
senior tag
Vodafone esetén nincs Volte a régi Samu A71-be visszatérve viszont van. Tudtok valamit javasolni?
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Csak beköszönök, hét elején én is csapattag lettem egy X5-el.
Kérdés azokhoz akiknél az új verzió fut, hogy tapasztaltak-e szoftveres hibákat.MA jött egy bejövő hívás feloldott állapotban - beesett a fehér ablakban a notifikációs ablak a két gombbal. Mivel nem akartam felvenni, némitás.. A bejövő hivásértesítő ablak elkezdett ide oda rezegni a kéeprnyőn jobba-balra. Ez normális?
A másik már este tíz után (éjeszkai üzemmód) érkezett, a készülék elkezdett csörögni a kijelző felvillant, majd sötét maradt, küön fel kellett oldani a lezárást, de mivel nem dobta be az ujjlenyomat olvasós részt maradt a numerikus begépelés, a hívás jelző értesítés pedig háttéreben maradt. Tudom hogy régebben már szívtam ilyennel még P4a-n de ott a frissítések ezt megoldották.
Megj. a készüléket (vakomatik módban használom) nagyobb ikonok, nagyobb betűméret.. lehet ez android betegség ami a hibát okozza -
david_97
senior tag
válasz Viktor0610 #492 üzenetére
Persze, azért nem ismeretlen számomra sem, akku kímélő kikapcs, vagy uninstall, lock in memory stb, de még akkor is rosszabb szokott lenni mint a többi márka ha finomhangolva van. Viszont a mérete, és a tény hogy van hozzá nilkin hardcase meg oda visz, elméletileg a kijelzője is jobb nem?
-
MODERÁTOR
válasz david_97 #490 üzenetére
Milyen okostelefont vegyek?
Kb. mindenben az X5 jobb.
Amúgy a Xiaomi "híresen rossz ram kezelése" sok esetben user error.
Amennyiben beállításra kerül a rendes háttérben futás (nem atomfizika), 99%, hogy nem lesz gond a program megfelelő működésével.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
david_97
senior tag
Sziasztok, egyszerű kérdés. Find x5(nem pro) vagy xiaomi 12x? Mondjuk be kell valljam a xiaomi f@szságaitól és híresen rossz ram kezelésétől félek egy kicsit... A find x5 nagyon tetszetős, viszont annak a rendszerét nem igazán ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
diane
tag
Köszi mindenkinek.
Még egy kérdés: a perem kivilágítása funkció mire jó? -
diane
tag
Visszaolvastam, megvan a megoldás. De hogy miért nem úgy lehet kikapcsolni, ahogy az összes többit? 🥴
-
diane
tag
Sziasztok! Most vettem egy find x5 telefont. Bekapcsoltam, hogy megcsináljam az első lépéseket. Ki akarom kapcsolni, de nem tudom, hiába nyomom hosszan a nekapcsoló gombot. Van valami billentyűkombináció az újraindításhoz? Talán akkor helyreugrik az agya. Remélem nem hibás.
-
Geri86
csendes tag
Sziasztok!
Hívásrögzítést szeretnék a telefonra. Tudnátok ajánlani olyan programot hozzá, ami tökéletesen működik és nem okoz hivásnál problémát? Gyárilag én nem találtam rajta és a kis rövid videóknál szereplő tippek sem sikerültek.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
IzomeN
csendes tag
Sziasztok! A find x 5 pro- nak is ez a boot logója (lásd kép)? Nem tudja valaki ezt, akinek már nyitva a telója video vagy gif formátumban letölteni nekem?
-
ghiottone
nagyúr
Szia. Havonta jönnek a frissítések. Még 2 főverziót kap és 2026 februárjában jár le a terméktámogatás.
-
fluxpen
csendes tag
Sziasztok! Bár nem mai már ez a telefon, viszont eléggé meggyőző még mindig. Érdemes beruházni egy ilyenre? Szoftvertámogatottság szinten mi a helyzet? Illetve a frissítések mennyit javítottak a telefonhasználati élményen? Egy közepesen intenzív használattal bírja az akksi estig? Köszi a választ!
-
samgar
őstag
válasz ghiottone #470 üzenetére
Gyári Visszaállítás is megvolt. Ugyanaz a probléma. Csak 2G-n lenne hajlandó működni ami már nincs. Ha kikapcsolom hogy automatikus a szolgáltató akkor keresés után a 2G mellett Felhozzae Telekom Hu 4G-is de nem regisztrál be a hálózatra. Szerintem ez már hardver probléma lesz sajnos.
Oppo Find X5 PRO
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok valami jó tippet adni, hogy ehhez a telefonhoz milyen powerbankot lenne érdemes beszerezni, amivel a lehető leggyorsabban lehetne feltölteni? Úgy hozzászoktam a hálózati gyorstöltéséhez, hogy egy régi powerbankkal nagyon lassúnak érzem a rátöltést. -
atilo74
csendes tag
Nálam van csak 2g
Milyen típusú telóról van szó? -
atilo74
csendes tag
-
atilo74
csendes tag
-
atilo74
csendes tag
Ez nem állítódott el a frissítéskor?
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Válaszolt a Telekom, mindent átnéztek, biztosan a frissítés nyírta ki a telefonon a mobil internetet. Mit tegyek?
Oppo Find X5 PRO
-
LeMiki
tag
Ja, és ők küldtek kb 2 hete egy SMS-t, hogy indítsam újra a telót és ha wifin vagyok, akkor megy a wifi hívás funkció. És tényleg! Működik
-
LeMiki
tag
Ha Telekomos vagy tegyél ezzel egy próbát.
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3617/hogyan_kapcsolhatom_be_a_4g_hangot_?appid=tudasbazis&tudasbazis-eventType=8
Már megőrültem, hogy nálam miért nincs volte, de ez megoldotta. Miért nem alap ez amúgy náluk?
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
Szerintem igen. Meg kellene kérdezni őket, hogy mi a helyzet a Volte szolgáltatással, nézzenek már rá. Nekem úgy tűnik, hogy az nem megy és azért nincs neted se, mert 2g-n már tuti nem lesz semmi értékelhető adatkapcsolat.
-
samgar
őstag
Sziasztok! Augusztus 16 óta nincs mobilnetem a telefonon. Gyanítom a frissítés után jött elő a probléma. A szolgáltató (telekom) még nem írt vissza, de ez a screenshot kissé furcsa.
[ Szerkesztve ]
Oppo Find X5 PRO
-
ghiottone
nagyúr
Van valakinek gyári karbon tokja? Anno Op9-hez volt ilyen tokom, csak ott teljesen zárt volt a szélein, itt viszont alul, felül és a gomboknál nyitott, amitől kicsit tartok.
-
atilo74
csendes tag
Oppo find x5 tanács kellene. Ha Bluetooth headsetel használom a telefon csörgésén kivül semmi más értesítési hangot nem játszik le a telefon csak a fülesben szól. Az viszont nincs mindig a fülemben mert nyakpántost használok. Valami ötlet valakinek?
-
ghiottone
nagyúr
Jött egy 1,19Gb-os frissítés X5-re vpn nélkül. Júliusi a biztonsági frissítés benne, átugrottuk a júniusit:
Más Oppo és OnePlus telefonok esetén azt vettem észre az utóbbi hónapokban, hogy mintha a 13.1-es rendszertől kezdve a szoftververziók elnevezései mindenhol ugyanazok lennének. Természetesen a modell az más. Múlt héten OP11-re érkezett meg ez az elnevezésű frissítés pl.
[ Szerkesztve ]
-
Keny.
tag
Sziasztok, az IR remote programban van Set Top Box választási lehetőség?
-
Zodiacus
tag
Simplepay-el nem tudok fizetni. Google walletet erőlteti mindenáron. Másnak se jó? Google jobb?
-
horgasz68
csendes tag
Sziasztok
A fényerővel mennyire vagytok megelégedve?
Valóban csak 800 Nit? -
ghiottone
nagyúr
X5-re menetrendszerűen befutott a havi frissítés. 230 mega, tartalmazza a májusi security patch-cset. Nem is kerestem rá. Teljesen sunyi módban háttérben levadászta vpn nélkül, lefutott és csak az értesítést vettem észre, hogy új szoftververzió érhető el. Rányomtam és már indítta is újra a telót.
-
Zodiacus
tag
válasz BruceDaAce #446 üzenetére
Poco F5 pro nekem is a kosárba volt, de ez jobb. Pár hete van meg a Find X 5 pro. Kijelző rendben kamera nagyon jó. Nyaraláskor baromi jó képeket sikerült vele csinálni. Akku ha nincs rá kapcsolva az okos órára akár három napot is kibír. 20-ról 100%-ra 30 perc alatt feltölti.
Ami nem tetszik, hogy nincsennek benne témák mint az elöző Huawei telefonomban. Tetre lehet szabni, de nincs egy árúház szerű oldal ahol lenne ingyenes és fizetős téma. -
BruceDaAce
újonc
Sziasztok, rendeltem egy ilyen (Find X5 Pro - fehér) telefont, de még nem érkezett meg.
Aki használ ilyet, az segítene egy kis élménybeszámolóval, hogy milyen is ez a telefon?
Nézegettem már korábban is ezt a telefont, de helyette inkább POCO F5 Pro-t akartam venni, mert ennek az ára már a tűréshatáromon felül volt. Igaz amennyiért rendeltem, szerintem megérheti 266 599 Ft.Egy szó mint száz, aki tud segíteni, hogy milyen a telefon, az kérem tegye meg!
Köszönöm szépen előre is! -
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz realmadrid92 #442 üzenetére
-
realmadrid92
tag
Mi a lényeges különbség a sima X5 és az X5 pro között?
-
szaszko33
csendes tag
Sziasztok! Nem tudtok véletlen olyasmi tokot ajánlani mint a 1+ gyári sandstone tokja?
-
bwoay
nagyúr
válasz Oppenheimer #436 üzenetére
több, mint egy év alatt nem jött össze 450 HSZ, a "spamekkel" együtt sem, tehát nincs meg a napi 1 átlag nem lett volna racionálisabb dolog mondjuk megkérni az X5 tulajokat, hogy tegyék off-ba a frissítésről szóló postokat? mármint HA többeket zavar.
egyébként a két készülék kb annyira hasonlít egymásra, mint pl egy Samsung Galaxy S akárhány, meg annak a pluszos verziója, amik viszont rendre megférnek egy topicban, és pár hónap alatt az itteni postok számának 10x-esét generálják.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #436 üzenetére
Akkor is úgy gondolom, hogy teljesen felesleges lenne elűzni innen a sima X5 tulajokat. Amúgy is kevesen vagytok ti is és mi is.
Köszi. Lehet nemsokára zárva lesz
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz ghiottone #435 üzenetére
A frissiteseket egymastol teljesen fuggetlenul kapjak, ugyhogy minden X5 frissitest erinto hsz itt spam. Amit felsoroltal kulonbsegnek az lenyegeben minden lenyegi komponens, lol. Csak a marketing nevuk hasonlo.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #434 üzenetére
Miért? A 2 telefon a procin, a kijelzőn, az aksin és az 5 tengelyes ois-en kivül ugyanaz, a frissítéseket is hasonló ütemben kapják. Teljesen felesleges lenne nyitni egy másik topicot.
[ Szerkesztve ]
-
-
ghiottone
nagyúr
Üdv!
Azért már több, mint 1 éves modell, szerintem elfogytak a legyártott készletek.
Amúgy nem hiszem, hogy lenne gond, mivel elég sok francia régiós Find X5/Pro van a topickban. A francia vpn-nel kell néha bűvészkedni, de az is változó. Nekem csak pl. a 2. frissítésnél kellett, utána OTA jött minden."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok!
Mivel nem látok mostanában hazai boltokban sehol fekete Oppo Find X5 pro telefont, nem tudom lesz -e utánpótlás, vagy most már kifutó modell?
Gondolkodom esetleg osztrák, vagy német webshopokból rendelni. Szerintetek egy más, de európai ország számára szállított telefon hazai használatra manapság ütközhet -e itthon bármilyen problémába, és itt nem garanciára gondolok, hanem szoftverileg. -
benoce
tag
Az XDA oldalon írnak már egy új verzióról
CPH2305_13.1.0.521(EX01) 975,30 MB
Bár nekem francia vpn-nel sem sikerült letölteni...
[ Szerkesztve ]
-
Zodiacus
tag
Most melyik a legujabb fimware? 2305_11_C44?
-
Sofokles
tag
Ha esetleg érdekel valakit, van egy eladó, AQUA garanciás sima X5-öm.
-
Zodiacus
tag
Hol lehet a telóhoz témákat letölteni?
Ha Vpn- nel frissítek meg marad a Magyar nyelv?[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz Oppenheimer #414 üzenetére
Azért az X6-ot nem venném meg global rom hiányában + csak 1 év a garija. S23 Ultra nekem nem jó, alacsony a pwm-e, az összes csúcs Samsunggal ez a bajom.
-
T. I.
senior tag
Skacok, egy fórumtárs nemrég feldobott hardverapróra egy Find X6 Pro-t. Gondoltam szólok, mert szerintem sokáig nem lesz fent.
-
alpihun
senior tag
Kösz a válaszokat. Eredetileg 490 euróért hittem, hogy megkapom, de az csak egy 3rd party eladó volt amazonon, s ha már Oppo elhúzott Németországból, legalább egy jó eladói gari kellett volna.
Na meg ugye leléceltek Németországból, valszeg Franciából is hamarosan, nincs rengeteg bizalmam abban, hogy a global ROM updatekkel továbbra is törődni fognak.
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
ghiottone
nagyúr
-
alpihun
senior tag
Sziasztok. Gondolkodom a telón, igaz másfél éves már, de még pont elég ígért supportja van hátra.
Visszaolvatam néhány oldalt, de talán csak jobban összezavarodtam.
Mi a tapasztalatotok az akkuidőről mostanában? Eredeti tesztek alapján elég jó, olvastam itt is jót de jónéhány nagyon rosszat is felőle. Itt úgy tűnik hogy minden update random rengeteget javít vagy ront rajta, szóval mi a konszenzus az utolsó verziókról?
BIG EDIT: Kimaradt a nagyon fontos részlet, hogy a Find X5 nem-próról van szó
[ Szerkesztve ]
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
ghiottone
nagyúr
Én változatlanul. Mellette van egy 3,5 éves OP 7T, de volt már nálam 8T, 9, 9Pro is és a rendszerüket megszoktam.
Szerintem nagyrészt francia régiósak vannak felénk. Nálam csak 2. frissítéskor kellett a vpn, utána simán jött lefele a többi.
B-Teltől vettem, mert a 7T-m tőlük volt céges beszerzésen keresztül és több készüléket is vettünk tőlük azóta, de 1-nek se volt garis ügyintézése, így azt nem tudom, hogy mennyire rendben zajlik náluk. Nálam még a 10 Pro volt versenyben, de az árban több és az ultraszélese annyira nem tetszett a tesztekben.Gcam témában - 2 újabb portot tesztelek már pár napja és faragtam hozzájuk alap xml-eket is. Mindkettő esetében csak a főkamera és a szelfi megy. Videónál az lmc8.4 esetében nem megy a 4k (anno ez OP9 esetében is így volt). MGC-nél pedig, ha a hátlapi vidót 4k-n hagyjuk, akkor szelfi videóra váltva, mivel az a kamera nem tud 4k-t csak fekete háttér lesz hirtelen, a port nem vált le automatice 1080p-re.
LMC8.4 r15 - innen az első, sima apk: [link] + xml: [link]
MGC_8.8.224_A11_V5 - innen a snapcamot használom: [link] + xml: [link]Az mgc esetében picit több a zaj, az lmc portnál jobb az arány.
-
r_zsolt
tag
Sziasztok!
OP Nordom utódját keresem 200 környékén. Többek között a sima X5 is a listámon van. Akinek ilyen telója van, még mindig ajánlaná?
Végig olvastam a topikot és a frissítéseknél a VPN-en meg akadtam. Ez mindenképpen kell, vagy attól függ, hogy mely piacra szánt készüléket fogom ki? Melyik bolt árulja a hivatalosan is Magyarországra szánt típust? -
Lovi24
senior tag
Őszintén szólva, van egy határ, amennyit hajlandó vagyok áldozni egy telefonra és nekem ez volt a max. Az Aqua-nál vettem a z Oppo-t, még be tudtam ''váltani'' egy régi telóval a 40ezres állami ''támogatást''.....
A Realme-t 65-ért adtam el, egy karc nem volt rajta, vigyáztam rá. Jó kis telefon volt.Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
Lovi24
senior tag
Én most adtam el a 3 éves ( inkább már 3,5 ) Realme X2 pro-t.
Sima X5-re váltottam, szintén a frissítés hiánya miatt. Gondolkodtam a Pro-n, mert Realme 12/256-os volt, ez meg ''csak'' 8/256, de eddig úgy érzem, ez is megfelel teljesen.Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest