Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave-11
tag
stevve:
"A teszt jó lett, bár azért nem annyira éles szerintem a dolog, hogy az XP a legjobb, ami még 2001-ben jött ki pl.: 2009-e igényekre. Attól függ, mire használja az ember. Nekem a Win7 eddig bejött, gyors, stabil, kényelmes."Teljesen egyetértek, én is így vagyok vele
-Win7!!!!-
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Black Dragon #119 üzenetére
A DirectX visszafelé kompatibilis, tehát mi értelme lenne dx9-nek vista/7 alatt?
-
djyuri
őstag
Üdv
Engedjétek meg,hogy én is hozzá szóljak
Mivel elég sok gépet javítok,szervizelek,építek és upgrade-lek a környéken így talán lehet némi hozzájárulásom
Többen megfogalmaztátok már,hogy a cikk írója nem megfelelően alkalmazta egyes teszteket és azt is láttam hozzászólásotokban,hogy ki mire használja,ki mennyire elfogult és ki mit tud és szokott meg kezelési felületen nézve.
Tulajdonképpen ezzel el is mondtam mindent.
A környékemen (50+ gép) van bőven digitalizáló egyén, játékos egyén, csak netezős egyén, vegyes egyén és olyan,aki világmegváltós egyén.
És hogy tetőzhessem még az is,hogy ki vásárolt,ki nem vásárolt (esetleg demo) és ki milyen friss/modern vagy csak más codec-eket,grafikus motort,egyéb módszereket használó programmal "dolgozik" nap,mint nap.Emellett még megvédeném a cikk írót,hogy sehol sem jelentette ki,hogy gamer vagy tuning vagy speciális multimédia (renderering...digitalizálás...stb) gépet rakott volna össze. Én úgy vettem ki az írásából,hogy csak frissített egy újabb konfigra,ami már mindhárom oprendszernek futtatásra alkalmas ,esetenként eltérő előnyt/hátrányt mutathat.. Tehát nem egy V8 extrém és sem phenom 2 x4...
Tehát jogtalan egyes kommentárok alaptartalma ebben az esetben.Nem fecsérelném a szót tovább,de lenne két-három megjegyzésem: (de ez már kifejezettem oprendszer központú tesztelés esetén)
1.- ha már alapesetben kiderült,hogy alap memóriahasználat melyiknél több,akkor én úgy vélem azzal a különbségi értékkel több memóriát tennék a tesztelendő gépbe.
Tehát xp esetén ~~350MB és vista/win7 esetén ~~650MB,akkor én ha XP-hez 2GB lett elhelyezve,akkor vistához és win7-ez ennek alapján 4GB-ot tennék.
2.- ha már szintetikusan is tesztelünk,akkor olyan tesztprogramokat kellene alkalmazni,ami XP-nél xp alapokat használ, vista/win7-nél pedig vista/win7 alapokat használ. Ugyanígy az openGL-eket használók esetében is,hogy mely grafikus motor a játékban mely oprendszer lehetőségeit tudja kihasználni,vagy épp hogy azt nem. Itt a lényeg,hogy maga a végeredmény lehetőleg ne különbözzön. (értem ezalatt film minősége,vagy rar állomány alap mérete...stb)Nekem ez a véleményem. Amúgy gratulálok a cikkedhez! Bár lenne ennyi időm/energiám/vinyóm,de a 2,5 éve futó oprendszerem is azt mutatja,hogy nincs
-
FeriPRO
tag
Üdv... Az Everest Ultimate Edition-ön képnél a grafikonok melletti kis táblázatban hiba van. Kétszer van a memória olvasás és hiányzik a másolás!
A teszt amúgy jó,gratula...Szerk: Jah tényleg,Vistán és Win 7-en van DX9?
-
válasz
7Heads Drago #115 üzenetére
A te gépedhez már régóta van normális driver!
-
7Heads Drago
veterán
Az én konklúzióm az lenne, hogy nincs érteleme már az Xp-vel vacakolni...
Én szívesen vacakolok az emberek többségével együtt. A Vista pedig volt már a gépemen, de nem igazán tetszett. A felhasználok többségének jó ha van 2 gb ramja, ami nem gond az XP-nek sem.
A Windows 7-el pedig várok míg lesz hozzá rendesen driver és kijön a végleges verzió. -
Black Dragon
addikt
Szerintem abszolult jo választás lesz a windows 7, átvettek a vistából jo dolgokat és az xp ből a megbízható dolgokat és így lesz egy nagyon jo kis oprendszer, remélem télleg mindne rendben lesz vele
-
Csabaxx
csendes tag
Egy kis nyammogni való! [link]
-
Findzs
addikt
egyértelműen látszik hogy a nyerő választás a win 7 lesz
figyelembe kell venni hogy a vista és az xp már kapott egy pár javítást és kiforrott rendszernek tekinthetők míg a win7 szinte béta állapotú
akkor lesznek egyenlő partnerek ha kiadják a win 7-et és hozzá az első szervízcsomagotigényes teszt nincsen benne hiba
köszönjük -
brazso
tag
válasz
Speeedfire #108 üzenetére
Köszönöm! Az írást is.
-
A teszt jó lett, bár azért nem annyira éles szerintem a dolog, hogy az XP a legjobb, ami még 2001-ben jött ki pl.: 2009-e igényekre. Attól függ, mire használja az ember. Nekem a Win7 eddig bejött, gyors, stabil, kényelmes.
Raysen623:
Inkább te vagy elfogult kissé, nem?Egy kezemen meg tudom számolni majdnem hányszor használom a tömörítést a gépen a WinRAR segítségével....
Ne zavarjon, de minden tesztben WinRAR-t használnak és általában a felhasználók 99,9%-a ezzel tömörít mindent ki és be. Te mit használsz?
pedig 4Gb ram van a gépben(!!!) amiből ő 3,5-et lát, és amiből programonként max 1,5-öt képes hozzárendelni!!!
Persze, mert 32 bites oprendszert használtok, aminek fizikai korlátja van és nem az XP miatt. Ez a 32 bit korlátja, nem az oprendszeré, így ne s várj mást. Vista meg ezek szerint 64 bites lehet nálatok.
és külön pont jár a folyamatosan futtatandó process-ek kezeléséért. Csak az fut aminek éppen kell és annyi.
Miért, az XP még elindít brahiból néhány processzt csak hogy idegesítsen?
Az, hogy valamit rosszul használ az ember nem azt jelenti, hogy az rossz...
-
WonderCSabo
félisten
Szerintem szuper írás ez, elsőnek meg csodás.
Jó sok szempontból megnézted, de csak a teljesítmény oldaláról. Sztem nem a teljesítmény, hanem a használhatóság, a feature-ök döntik igazából a Win7 oldalára a dolgot.
-
brazso
tag
Csak én érzem úgy, hogy a cím elé be kéne szúrni a windows szót?
-
válasz
Speeedfire #101 üzenetére
Barthezz2-nél a pont!
Az ő linkje jobban tetszik, és ezzel sokan vannak így.
-
Speeedfire
félisten
-
-
ambrus14
tag
nagyon jó kis írás! Gratulálok hozzá, nem kis munka van benne!
Viszont részben én is egyet értek az előttem szólókkal! Hiába dobják ki a tesztek az xp-t jobbnak, sehol sincs egy komolyabb igénybevételnél a jó öreg windows. Jelenleg vistat használok, már lassan megjelenése óta, így úgy gondolom körülbelül mára értük meg azt, hogy többé-kevésbé de sikerült nagyon jó és használhatóvá tenni ezt is és örülök neki, hogy ezt használom a gépemen! A windows 7ről nagyon sok bizakodásra engedő információ szűrödik ki, és bizonyára sikerül beváltani ezeket és megint egy olyan rendszert köszönthetnénk ami miatt lecserélnénk a megszokottat! A grafikus felülethez pedig biztos hamar hozzá lehet szokni, először furcsa lesz mint amikor én váltottam de tetszett nekem az új!
Eleget kampányoltam a Vista mellett
-
Raysen623
addikt
Namármost ha még valaki esetleg nem írta volna le.....
A cikk érdekes de kissé elfogult véleményem szerint, ami nem feltétlenül a cikkíró hibája csakhát nem gondolta teljesen végig a teszteket - mindenkivel megesik és nem negatívumként írom!
Egy kezemen meg tudom számolni majdnem hányszor használom a tömörítést a gépen a WinRAR segítségével.....innentől kezdve nem érdekel mennyivel gyorsabb az XP a többinél.
A játékokról már többen leírták a véleményüket és egyet is értek velük.
Ha viszont egy munkahelyi tapasztalatot nézek akkor bizony az XP egy kalap kabát és nem több. Gondolok itt a renderelésekre vagy egyéb tervezői programok futtatására, vagy a multi taskingra. Mert bizony itt az XP teljesen összexarja magát! Alapvető dolog lenne ugye a sima ablakváltás Alt+Tab és társai de szinte képtelen vagyok rá valós időben és térben pedig 4Gb ram van a gépben(!!!) amiből ő 3,5-et lát, és amiből programonként max 1,5-öt képes hozzárendelni!!! Na itt áll meg az ész. Elindul a render és lefagy ha nem egyenként csinálom őket.....stb.
A másik lóláb a pdf mentés. Ha olyan pdf-et akarok menteni amiben több fotó is helyet kap akkor bizony kifekszik a gép XP alatt, vagy nagyon sokára lesz kész vele. Vista-n ez a művelet ugyanazzal a file-al pár másodperc!!
A Win 7-et ezekután nem akarom dicsérni, mivel ha jól tudom akkor ott már nincs memória korlát - végre ezt is megéltük- és külön pont jár a folyamatosan futtatandó process-ek kezeléséért. Csak az fut aminek éppen kell és annyi. A kezelőfelület pedig végre tetszetős és használható is! Több mindent persze itt is máshonnan vettek át de legalább már valakik gondolkodtak is szerintem.
A cikk konkluziójával viszont egyet értek....... -
Badman 4ever
őstag
XP és a 7 a legjobb szerintem és a tesztek is hasonlóképp vélekednek, szép munka!.
-
tusi74
őstag
Hi, hi nagyon szuper lett a cikk. Mondjuk amikor elolvastam a címet, na mondom jövök a fórumba, nyomunk egy kis Linux Win flamet.
Aztán elolvastam a cikket, nem volt benne Linux, így a jó kis virtuális "bunyó" is elmaradt.
-
Ipse89
tag
Szép írás, Grat!
Úgy is kiváncsi voltam, hogy a Vista vagy az XP praktikusabb-e
Windows 7-ben még nem gondolkodok -
Taranti
senior tag
válasz
Speeedfire #35 üzenetére
- Hivatalosan úgy néz ki a dolog, hogy támogat 4db egyoldalas modult (létezik ilyenből 1GB-os, csak ritka, 2GB-os nincs). Szigorúan gyakorlati tapasztalatom: Dell és Asus G31-es lapok BIOS-a 2*2GB-ból csak 3-at lát (külön vga-val és anélkül is, tök mindegy mit állítok és hogyan). Persze Windows is.
- Na most, mindez OFF, mert hát nem erről szól az írásod; úgyhogy: ON, és nagy grat, mert ezt így összerakni nem kis dolog. Én 32 bit XP-t használok, és mivel nincs időm kísérletezni, majd valszeg a stabil Win7-re váltok, 64 biten persze.
-
berVi
senior tag
háát
"Tény, hogy ez a 20 MB nem valami sok, de ha több program is megvan nyitva és kevés a memória, akkor sokat spórolhatunk a Vistával."
ezt a kijelentést mire alapozod?
mert ez a 40 megás teszt (ami max 1-2 tabot jelent) minden, csak nem reprezentatív. nagyon sok mindentől függ, hogy a firefoxnak épp mikor van kedve kipucolni a szemetet. feltehető, hogy egy komolyabb tesztnél többszáz mb-os nagyságrendben is kb. ennyi (pár tíz mb) lenne az eltérés, teljesen kizártnak tartom, hogy vistán a firefox 30%-al kevesebbet enne (azaz pl. xp 1gb-nyi oldal esetén 700mb-ot vistán).
a játékos tesztek is viccesek, mivel az fps _nagyban_ függ attól, hogy mi történik, és felteszem, hogy nem sikerült mindig pont ugyanúgy játszani. demo-kat több értelme lett volna futtatni ...
-
pincehely
addikt
Sikerűlt win 7-tel 16secre faragnom a boot időt.
kinek mennyi? -
Először is grat hozzá.
Másodszor:
Az XP-ben nincs DX10, ezért lehetett egy pár tesztben jelentősen gyorsabb a másik kettő OS-nál.
Nem tudom, ezt írta-e már valaki.
Én is akartam ilyen tesztet csinálni, csak nem volt hozzá erőm. Mégegyszer grat!
-
Üdv! Először is a cikk nagyon ott van, nem kis meló lehetett telepítgetni stb. Jó így látni az értékeket.
Eltettelek a könyvjelzők közé!
De kezdetű mondat és azért merem így kezdeni mert alattam egy szinttel lejjebb a sarokban van egy nagyban hasonló gép,E5200,Gb P43 L-jelzésű deszkával, Giga 8400GS Pcie 2.0, 2*1Gb A-Data 800MHz ram stb, csak netre van kitalálva, úgy állítottam össze, hogy fogadja a win7-et net szinten, irodai dolgokra stb, a játék eleve felejtős a vga miatt.
Onnan tudom h már az XP is annyira lassú rajta...Nem látni rajta ha nincs mihez mérni, volt egy időben amikor tudtam mérni mert XP-m volt most win7 van fent. A lényeg az, hogy ha más gépen csinálsz tesztet full más dolgokat hoz ki, pl a 2 & 4 mag miatt, SSD & HDD, HDD sebesség, ram méret miatt stb, igen erre a gépre ez igaz amit leírtál baromi részletesen, de egy másikra meg más igaz, Vista 2 giga rammal? Nézz rá egy game gépigényére vista esetén. Ha lenne türelmem megnézném nálam mit művelnek az OS-ek. Mégegyszer grat! -
Devid_81
félisten
Remélem tényleg van olyan szintű a win7 mint az XP mert, eddig mindenki csak dicsérte.
De ebből a tesztből nem igazán jött le a "nagy fejlesztés" hanem csak az , hogy a lassan görbebottal járó XP-t tovább kell támogatni.
Pedig tényleg elavult az XP, viszont valahogy nem estem hanyatt a win7től itt ebben a tesztben.
Majd egyszer egy esős délután felrakom...de lehet, hogy még évek kellenek hozzá -
-
válasz
CsíkosMókus #80 üzenetére
Igaz, mondhattam volna összehasonlításként a Lada motor vs R8-at is
-
sonar
addikt
válasz
Speeedfire #78 üzenetére
Igen, de én kíváncsi vagyok a számok mit mutatnak. Remélem hétvégén már tudok tesztelni és akkor összevethetjük a teszteket.
-
Grat az íráshoz, lehetett vele meló
Szerintem ha számításba vesszük azokat a dolgokat hogy a win 7 azért már messze van az xp szolgáltatásaihoz képest, modernebb, "többet tud", és még beta/RC állapotban van... ha ezt az irányvonalat folytatják(magyarul nem cseszik le a véglegest), akkor bőven első helyezett lehet a csatában.
Már a beta megjelenése(most meg már RC-t) óta egyetlen op-ként használom, és teljes mértékben elégedett vagyok vele. Játszok is, és minden megfelelően fut rajta. Olyanok is, amiről vista alatt nem mondthattam el ugyan ezt.
Szóval nálam egyértelműen nyerő a sev7enput2:
Senki nem kötelez a win 7 használatára. Mellesleg(és nem vagyok vele sztem egyedül) sokkal logikusabb így a tálca, mint hogy meg van nyitva 3-4 msn ablak, böngésző, 3-4 office...stb és vagy félképernyős vastagságra húzod a tálcát, vagy kb 5.re találod el, mi is kell neked.. Az meg, hogy jobb a klasszikus start menü...használj win98-at. Ilyen alapon, akkor minek csinálnak lekerekített és áramvonalas autót, jó a Lada is nem? -
sonar
addikt
válasz
Speeedfire #76 üzenetére
Bocs azt akkor nem láttam rendesen. Csak mert nekem is ilyen procim van, csak a lapomat garanciáztatni kellett ezért még nem tudtam installálni semmit. Nekem meg van a 4G ram és kíváncsi vagyok a x64 vs x86 közötti különbségre. Szerintem simán megeshet, hogy 64 bites Vista gyorsabb lesz a 32bites kiadásnál.
-
sonar
addikt
válasz
Blindmouse #27 üzenetére
Ez a kijelentés kicsit vicces és hiányos tudásra vall. Ezt az elméletedet ne reklámozd
Legtöbb esetben nagyon nem mindegy, hogy 60 v 160 az a bizonyos mérőszám. -
sonar
addikt
Egy kérdés ezek hány bites OS-ek voltak?
-
samfishR
senior tag
Grat az írásodhoz, yó sok meló lehetett vele.. Engem a cod4 eredmény nem lep meg, cod2ben még cifrább lett volna.. nem tudom miért, vista alatt nagyon belassul a quake engine
-
Killing
addikt
Jók a grafikonok.
A Win7 egy kicsit leszerepelt (kivéve a játékokban). -
Sárpac
nagyúr
Mellesleg most teszteltem 64bites rarra win7 alatt:
3.80 vs 3.9b tömörített anyag 3.80GB 90% exe fájl metód best.3.80: 18.50 perc
3.90b: 13.18 percEhhem egy icipicit gyorsabb.
-
Biomokus
tag
Nagyon jó írás, sok hasznos infóval. Köszi és gratulálok!
Üdv: Biomokus
UI: hadd mutassam be a vasat
-
pete_21
addikt
Ennek megfelelően járj el, és ha nem írná, akkor a tálcán állítsd be, hogy kis ikonokat használjon. Illetve amit létrehozol gyorsindítást, ott is állítsd be, hogy rejtse el a címkéket, és kis ikonokat használjon. Tegnap kipróbáltam, ugyanolyan lett a tálca, mint a Vistában.
-
Sárpac
nagyúr
Jó teszt, de dx10-nél a min fps cirka 10fps-el több az azért nem elhanyagolható.
-
CsíkosMókus
aktív tag
a puszta rendszer gépigényét is nézve egyértelmű, hogy még mindig az xp a nyerő..
a végleges 7-es megszívathatja azért. -
D@ni88
addikt
hát nem tudom, én win7et használok a 6956os build óta, a 7000-s build sztem gyorsabb volt ennél. de hátha csak beletettek pár dolgot és nincs még optimalizálva...
pl 7077nél ugyan olyan beállításokkal 66volt GIRDben az avgFPS, most meg 54körül van...
-
Put2
tag
Hali!
Arrol nem is szólt senki,h milyen iegesítő dolgok vannak a Winfos7 ben!
Pl.:nekem nagyon nem tetszik, h nem lehet a klasszikus starmenüt nasználni!
2. az is idegesít, h csoportosítja az aktuális programokat... Ez pl csak a sok Explorer és az msn-használatakor idegesít... Hogy 1 ikon alá teszi, mindig rá kell menni, és csak akkor lehet láti, h k-iírt, vagy pl melyik explorer-t akarom használni! Ez nagyon belasítja a dolgokat! És mivel nem lehet választani, h hogyan akarod, tehát ráderöltetik,h ezt használd! Lehet, h ez csak engem zavar, de ez nagyon! -
pete_21
addikt
Én is gratulálok a teszthez, sok munkád lehet benne.
Írnék azért én is néhány észrevételt. Nekem is szemet szúrt, hogyha minden progiból frissebbet használnál, akkor az újabb oprendszereken barátibb eredményt kapnál. Illetve szerintem megérné kipróbálni egy 64 bites Vistát, illetve Win7-et. Sokan írták, hogy sokszor még 2 Gb rammal is gyorsabb a 64 bit. (ha már a processzorok is 64 bitesek, legyen már az oprendszer is...)
Plusz ha ehhez keresel 64 bites progikat, szerintem meg lesz a gyorsulás az újabb oprendszerek alatt. Például ahogy már írták is, a Winrarból is most adtak ki új bétát (64 bitre is!), sok optimalizációval, illetve sebességjavító technológiákkal.
A ramhasználatot már írták előttem is, nem mérvadóak a számok. Azért van a ram, hogy használja, nyugodtan superfetchelhet, ha ettől gyorsabb lesz a rendszer.Ha szükség van rá, úgyis felszabadítja.
Továbbá írtad, hogy mindenhez ugyanazt a drivert és programot használtad. Szerintem pont nem így mérvadó! Mivel a programokat és drivereket nem véletlenül fejlesztik. Egyre többet próbálnak meg kihozni belőle, és ez sokszor sikerül is.
Ha te adott konfigon szeretnéd tesztelni az oprendszereket, akkor pont hogy mindenből a legújabbat, és néha eltérőeket kell használni. Ami XP-n gyors volt, közel sem biztos, hogy W7-en is az lesz a nyerő. Teljesen más oprendszer, könnyen lehet, hogy tök más programot és drivert követel meg a megfelelő műküdéshez.
PS.: Bocsi, ha hosszú lett a hsz.MOD: Silenzio: pü megy.
-
Polllen
félisten
válasz
Speeedfire #50 üzenetére
Persze, hogy mérvadó, csak én nem a puszta számok alapján választanék, nekem vannak más preferenciám is...
-
4sal3
aktív tag
gyárilag win xp volt a notimhoz. meguntam, felraktam a win7et.. elszállt a biosom..
szerencsére garos volt a gép, és megcsinálták (1hét alatt visszajött Csehországból) - Acer -
megvárom a win7 megjelenését, és majd utána váltok. addig vistát használok.grat a teszthez, jó lett
-
Silenzio
addikt
Alapos írás, gratulálok!
Néhány észrevétel, hadd kukacoskodjak. Nem szabadulok a gondolattól, hogy a teszteredményeid teljesen "gépspecifikusak". A P31-es chipset azért nem a ph!-s standard, mondhatni sikerült megvenned a piac legolcsóbb, még valamire való lapját. Előző gépemen, 6000+-os Athlon X2-vel és Radeon 2900 pro-val (Gigabyte AMD770 DS3 lap) a Far Cry 2 pl. 10-15%-kal gyorsabb volt Win 7 alatt, mint XP alatt high detalen, dx10 módban még very high-ra állítva is gyorsabb tudott maradni, mint XP alatt high-on. Win 7-ben a lemezműveletek is gyorsabbak lettek (20-30%!). Azt gondolom, vagy a nem megfelelő driverek miatt, vagy az alaplap gyengeségei és a nem megfelelően kihajtott proci miatt maradhatott alul a Win 7 az általad készített mérésekben. Kaptál pár eredményt, aminek egyszerűen nincs értelme (F.E.A.R. 2 szereplése), no meg az Everest fpu eredményei. Ekkora eltérésre nem lehet mit mondani, mint hogy nonszensz.
-
Dr. Romano
veterán
A Fear eredménye meglepett... Vajon miért volt ilyen lassú XP-n?
-
^Clown
addikt
Nem semmi kis teszt, gratulálok, biztosan nagyon sokat dolgoztál vele. Én spec. Vista-t használok (32 bit), és elégedett vagyok vele. Tegnap tettem fel egy MSI Wind-re Windows 7-et, ráadásul a gépben 1 giga memória van, és nagyon szépen fut rajta. Meg is lepődtem
-
Szép munka, grat
Igaz engem nem érint a téma (Ubuntu POWA) de érdekes látni a különbségeket Bill bácsi csodái között
-
Speeedfire
félisten
catalyst 9.4-et használtam, javítom a cikkben is mert kimaradt
a kezelőfelület meg a support azért maradt ki mert mint írtam is a cikkben engem a rendszer gyorsasága érdekelt
használok ubuntut istöbben is írták h régebbi programokkal teszteltem és h ez így nem igazán jó
szerintem meg így is mérvadó lehet a cikk, ugyanis mind1iknél azt a programot használtamsatás vinyó +2gb memória cpu tuning folyamatban van csak mindenhez zseton kell és mostanában eléggé kevés van belőle
-
-
dudi
senior tag
hát nekem 8510w-vel vista 4:10, xp-vel meg 5óra felett van kicsivel minimum terhelés mellett az akkuidő.
Úgyhogy nálam ez a megállapítás nagyon nem igaz. Win7-tel még nem próbáltam, majd idővel -
mob_zzz
aktív tag
Szerintem a cím pontosabb lenne így: Windowsok harca.
Plusz elég fontos még oprendszereknél, hogy hogyan alakul az akkuidő (tudom ez asztalival nem tesztelhető). Érdekes, hogy a Vistát mindenki ostorozza, hogy sok erőforrást feleslegesen foglal le, az eddig hallott beszámolók alapján viszont minimum 10-20%-kal tovább bírja akkuról egy laptop vele...
szerk.: XP-vel összehasonlítva
-
Polllen
félisten
Üdv!
Sztem is jó kis írás lett és sok munka volt vele, de így (nekem) kevés az összehasonlítás, ez alapján nem tudnék dönteni... (pl. telepítési idő, fájlműveletek, boot idő, program indulások, stb...)
A végkövetkeztetéssel sem értek teljesen egyet, pont azért mert szvsz túl sok tényezőt hagysz ki. (ide már belepakolnám a kezelőfelülettől kezdve a supportot is)
Csak én nem találtam meg, hogy milyen vga drivereket használtál a játékokhoz? No meg a progiknál tényleg használhattál volna mindenből aktuális verziót, így picit csalóka is lehet a mért eredmény.
És ha tényleg csak ennyire a számok, akkor próbálj ki legalább egy ubuntut-t is
-
-
_ocsisajt
őstag
(enis elolvstam a marketing rizsat errol a "remek" ficsorrol...)
enmeg nem hallottam, hanem hasznalom es joval porgosebb a rendszer igy... amig be volt kapcsolva a superfetch, "darabosabb" volt a rendszer... allandoan egett a HD ledecske...(baromi idegesito) meg total IDLE-ben is!(ps:meg SSD elott "tesztelgettem" hogyan is jo a rendszer... ugyanugy szar volt, lassu... mostmar jo(bb)
)
-
Chapell
aktív tag
Ne felejtsük azért el, hogy XP-re 8 év volt rendes drivereket írni, Windows7-el egyelőre még a VGA driverek is hadilábon állnak. (példaként a win7-hez készült wddm 1.1 driverek kb ötödére csökkentik a memóriafelhasználását a grafikus alrendszernek, mint a wddm 1.0-vista/xp driverek ugyanúgy win7 alatt)
-
orionstar
csendes tag
Grat a teszthez a készítőnek! Én a Vistával is teljesen elégedett voltam, a 7-essel meg pláne... máj. 5-én végleg lecserélem a vistát, amint lesz RC mindenkinek
----------------------------------------------
Lehet, hogy a játékok nagy része nem használja ki a 4GB ram adta lehetőségeket, de nem csak játék fut a gépeken kérem, pl nekem szokásom, hogy nyitva hagyok mindenfélét a gépen: media player miközben hd-s videó van benne, zenelejátszó, photoshop néha több ezerszer több ezer pixeles képekkel, weblapszerkesztő progi és hasonlók... A lényeg az, hogy jó az a négy giga játékhoz is, ilyen esetekben... ugyan nem a játék használja fel, de legalább több marad neki... -
Dr. Akula
félisten
memória használatban az Xp jócskán kevesebbet használt fel, míg a Vista és a Win 7 rendszereknek plusz 300 MB-ra volt szükségük.
Nem használ fel többet, csak mivel más a memória kezelésük, ez így látszik. A Vista és a Win7 az üres memóriát is felhasználja, előre betölt fileokat amit úgy vél hogy használni fogsz, de ez csak cache, bármikor dobható, felszabadítható memória.---
batnor:
Jah és ne vegyél plusz 2 giga ramot mert amedig egy játékgyártócég sem ír 64bites játékot addig a játékok maximálisan 4 gigabájtot tudnak megcímezni
Viszont lehet memóriába swappelni, amivel kijátszhatod a 4 GB-os memória limitet 32 bites programoknál is. -
dudo
tag
Jó lesz ez a W7, ha minden jól alakul szert tehet olyan megbecsülésre mint az XP.
-
batnor
csendes tag
Teszt némelyik rész érdekes volt,de a memóriakezeléssel én is vitába szállok, ugyanis a vista és 7 lefoglal magának egy kevéske memóriát attól függöen mennyi a maximális fizikai memóriád tehát 2gb 600mb-t 4gb-nál már 1,2gb-t fog lefoglalni,de ezt a játék indulásánál azonnal felszabadítja amit meg is lehet tekinteni.
Az írás attól függetlenül tetszett bár tényleg némelyik progi régi volt.
ui.: Jah és ne vegyél plusz 2 giga ramot mert amedig egy játékgyártócég sem ír 64bites játékot addig a játékok maximálisan 4 gigabájtot tudnak megcímezni, ami a memória(ram) és a videókártya ramjából adódik össze tehát 512-s vidkari mellé 3,5 gb ramot tehetsz utána már csak felesleg lesz és sajna manapság kevés a 64 bites játék de még programok terén sem állunk valami fényesen.
-
garferi
csendes tag
Szia! Grat az íráshoz! Egy tanács: ha szeretnéd a legtöbbet kihozni a gépedből akkor tegyél be egy SATA-s vinyót az oprendszer számára. Üdv!
-
leviske
veterán
Köszönjük!
Végre egy mérvadó összehasonlítás. Bár a konklúzióval én sem értek teljes mértékben egyet..
-
Speeedfire
félisten
köszönöm a dicsérő "szavakat"
pár válasz 1 hsz-be ömlesztve
-32 bites volt mind3 rendszer (2 giga ramom van, ezért nekem elég a 32 bit)
-azért vettem 1*2 gb ramot mert később akarok hozzá venni még 2őt és a hivatalos oldalon ezt írták h nem támogatja az alaplap a 4*1gb-ot
-boot time-ot azért nem csináltam mert néhány másodperc eltérés nem annyira zavaró számomra
-ut 3 dx10 kérdése, én neten találtam hozzás benchmark progit és ott be lehetett állítani h dx 10, játék alatt nem tudom hogy oldható meg
-valószínű azért volt gyorsabb nálad a memória kezelés mert 2*1 gb ramot használsz 1000+os órajellel
-driver kérdésben igazatok van minden rendszerre más driver a jobb de akkor nem lett volna hiteles a teszt ha mindegyikhez másikat használtam volnaremélem mindenkinek válaszoltam
-
_ocsisajt
őstag
Jo kis teszt!
Engedj meg egy kis kukacoskodast... Ha kikapcsolod a "Superfetch"-t vistan, akkor maris kulturaltabban "zabalja" fel a memoriat az OS...
Tobbieknek is jotanacs
-
nLite
vLite
7Lite? -
M@trixfan
addikt
Ez nagyon f@sza írás! Látszik, hogy játékra sokkal jobb a Win 7 induláskor mint a Vista volt ugyanekkor. Szeritem 7 lesz a játék oprendszer amint lehet.
-
Des1gnR
őstag
Jó írás!
Speeedfire ment egy pü! -
bozont
veterán
Köszi az írást nagyon jó lett és pont aktuális.
Nagyon kíváncsi vagyok már a Win 7-re, de játék szempontjából a 2 giga ram miatt még hezitáltam kicsit, viszont úgy tűnik nem lassul sokat (sőt néha a min fps az új rendszernél a legmagasabb és az sem mindegy). Már csak azt remélem lesz az alaplapomhoz megfelelő driver.
Ja igen, itt már nem kell az a dual core optimizer amd processzor esetén mint az xp-nél ugye?
-
Blindmouse
senior tag
Kár hogy a mérések egy része rossz koncepciójú. A böngésző processzorterhelését így nem lehet mérni, mert ugrál 0-5% között, az hogy mit kapsz el, szerencse kérdése. Ugyanígy az, hogy az xp-ben 160-as max fps-t kapsz, 7-ben pedig csak 61-et, az nem jelenti azt hogy az xp jobb lenne. Van egy tft monitorod, ami megjelenít 60 képkockát másodpercenként, mindegy mennyit küldesz neki. szóval 60fps felett az átlag sokkal fontossabb részemről.
-
whiz
aktív tag
Engem az lepett meg, hogy mennyire lemaradt a vista (meg a 7 is) az everest processzortesztekben. Talán ennek köszönhető a winrar bench hasonló eredménye is? Mert azért elég durva különbségeket mutat...
-
serwer
csendes tag
Mint minden hasonló cikknél, itt is a történet továbbfűzése jelenik meg a posztokban. Pedig a lényeg az, hogy adott hardveren melyik oprendszer teljesít jobban cikkíráskor. Következő havi teszteket a következő hónapban lehet megcsinálni.
Egyébként köszönöm az írást, alátámasztottad azt a véleményemet, hogy ma még mindig az XP a nyerő. -
KINKY_007
aktív tag
A mindennapi használatnál még annyi kiegészítés nem ártana, hogy a WinRAR 3.71-es változata is már kissé régi, már a 3.90-nél tart a számozás, ami jónéhány sebességet befolyásoló újítást tartalmaz:
Újítások a WinRAR 3.90-benAz operációs rendszer választásnál a konfig is nagyban befolyásol, mert azért 4 GB RAM felett már nem 32 bites rendszert illik használni...
-
dragonfx
veterán
mindent elmond hogy régi rendszer akármiben is jobb tud lenni mint 2 újabb társa....amiből vistát vagy win7et vesz valaki vesz egy combosabb vga.t és el van intézve a játék gond is azonos körülmények között.ennyi.
-
Taranti
senior tag
Sztem szerencsésebb lett volna 2*1GB RAM-ot használnod, a P31-es rendszert úgysem tudod bővíteni +2GB-vel (ha ez volt az eredeti szándékod).
Ugyanúgy, a P31-hez használt ICH7 déli híd öreg darab, de hát ezt adja hozzá az Intel, és lehet, hogy ez már hátráltatja az újabb oprendszereket (csak elméleti felvetés, ilyen irányú tesztet nem láttam).
Gyanítom, kicsi plusz befektetés árán (~5000), jobban járhatsz egy p43-as Giga lappal.
-
tcp
tag
a drivereknél azért ne felejtsük el, hogy az igazán w7-re optimalizált cuccok még nem jöttek ki. Persze, a w7 rengeteg modern eszközhöz tartalmaz natív drivert, és a vistás cuccokkal is elgurul, vagy akár már vannak is w7-es driverek, de azért az igazán w7-re kihegyezettek majd bőven az oprendszer megjelenése után fognak jönni (az első körben ugye a hardver gyártók arra koncentrálnak, hogy fusson minden, aztán amikor ez megvan, akkor kezdenek el apróságokat finomhangolni a meghajtókon).
-
pincehely
addikt
Én csak Win 7 boot időről számolhatok be.
C2D E 8200@3400mhz
4giga Geil ultra@1090mhz
Sapphire 4850
Asus P5QL-Pro
Samsung F1 640gA mért idő: 22 sec
Ez feldriverezve, programokkal telitűzdelve, játékokkal megtoldva, 3 hete használva elsődleges oprendszerként használva.
mod: kb 6sec a leállási idő.
-
aero.
veterán
ha érdekel valakit itt a saját boot time:
p4 2.77ghz
1,5gb ddr
seagate 120gb 2mbxp: 1m 7s
vista: 1m 34s
win7: 1m 4segyébként jó cikk, grat
-
wednesday
őstag
Jó kis teszt, gratulálok.
Abba tényleg van igazság, hogy minden program eltérő lehet az egyes Win verzióknál. De a kérdésre megadja a választ. Hiszen az a végső kérdés, hogy melyik rendszer a gyorsabb? És ez az OS-hez használt programokat és drivereket is jelenti. Mivel így használjuk a való életben is.
Logikus, hogy nem lehet Xp-hez win 7 beta drivert feltenni.
De én is a Win7-tel megelégedők táborát gyarapítom. Használható és megbízható, ennyi elég.Egy kérdés? Mind három OS 32bites volt?
-
30z.Samu
titán
Majd csinálj egy tesztet a végleges hetessel is!
Egy Boot Time-ra én is kíváncsi lettem volna.
-
vPhis
tag
nincs bootup idő. hát kéremszépen csak arra voltam kiváncsi
-
CreMindES
csendes tag
Én Windows 7 Rc (built 7100) használok. És szerintem ez a legtutibb (a bétából hiányzik 2 dolog eddig). Nagyon szerettem az XP-t, (és emlékezzünk vissza, hogy utáltuk, amikor kijött, és szépen lassan hogyan szerettük meg), de egy idő után az ember megunja, és többet szeretne. Azért nem szabad elfelejtkezni, hogy a Windows 7 mennyivel többet kínál az XP-nél, az lenne a fura, ha ezt ugyanolyan forrásból meg tudná csinálni. Ha azt szeretnéd, hogy az alap rendszer keveset egyen, tegyél fel 98-at. Egyébként tényleg szép munka az összehasonlítást megcsinálni. Csak picit szubjektív lett, egy oprendszer ettől sokkal sokkal több, majd rájössz
-
Hunter2
addikt
Vista alá kicsit sovány az az 1x2Gb memória. Egyébként jó cikk.
-
Sok meló lehetett, a következtetéssel nem értek egyet, de a cikk jó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jó kis írás
Egy dolgot megkérdeznék, hogy hogy hoztál ki az UT3-ból DX10-et? Mert ezt már sok helyen megkérdeztem, de sehol sem kapok rá választ
Mert én akármit csináltam vele, rivatuner mindig d3d9-et írt, akármit átírtam a cfg-ben (allow d3d10 pl), akkor is d3d9-ben futott. Szal erre kíváncsi lennék
-
sagesz93
addikt
Szép írás, elég sok munkádba kerülhetett
Nekem vistám van, nem bántam meg hogy fél éve felraktam, és semmi bajom nincs vele.(azé nekem sincs bika gépem.)
Majd megvárom hogy kijöjjön a végleges win7 és akkor majd azt rakom fel. A bétával nem szenvedek. -
luw2win
őstag
Én amikor feltettem a win7-et és egy 700mb-os iso-t csomagoltam ki, akkor a win7 győzött 10mp-vel a winXP SP2 ellen.
Amúgy grat az íráshoz
-
LLKobe
veterán
Gratula szép írás
Az a baj hogy rengeteg mindentől függenek az eredmények. Pl. driverektől sokminden függ, mert ha ugyanazokat használtad mind3 rendszernél az a hiteles összehasonlítható eredmény, viszont minden oprendszerhez más driver verzió a leggyorsabb... Én speciel nagyon elégedett vagyok a Vistával, (egy apróságtól eltekintve...) és ha lesz Win7 szerintem váltok is arra....
Ja és egy megjegyzés: a gépeden van még mit állítgatni mert ugyanolyan lapunk van, neked jobb a procid, a tesztekben mégis elég gyengén teljesít, még az én gagyibb gépem is gyorsabb... Olvass utána
-
Hedgehanter
őstag
Szerintem is rengeteg munka lehetett vele.. Minden elismeresem....
-
Kleroo
veterán
ÜDV!
Rengeteg munkád lehetett vele. Először: GRATULÁLOK!
A konklúzióiddal én speciel nem értek egyet több esetben.
Az a nehéz az oprendszerek tesztelésénél, hogy a legtöbb a rajta futtatott szoftverektől függ.
Lás pl a játékok. Sok újabb fejlesztésű játék már le se xarja az xp-t, más sokáig fejlesztett játékok(pl UT3) pedig még profitálnak is belőle.
Vagy ottvan pl a memóriahasználat is. Az Xp-nek a Vistához képest sokkal kevesebb biztonsági, kényelmi funkicója van.A viste pedig fölig van velük(ami engem spec eszméletlenül idegesít(ett) de sok laiusnak biztos segítség)
Az én konklúzióm az lenne, hogy nincs érteleme már az Xp-vel vacakolni(főleg a 4giga ram korlát miatt) hisz alig-alig van előnye a vistával szemben, ami lassan megkapja az sp2-t.
A vista jó oprendszer lenne mindenkinek, ha a telepítésnél be lehetne pipálni hogy mi kell majd neki a későbbiekben és akkor nem lesz tele felesleges vacakságokkal.
De ha útólag kiszedjük belőle őket, akkor SZVSZ sokkal jobb, szebb, funkciógazdagabb oprenszert kapunk
A win7 pedig már béta állapotban is felveszi a versenyt Pityuskával a grafikokonkon, de átlag használatban a legtöbb user szerint az Xp-nél is kényelmesebb, jobb. -
Nem kis munka lehetett ezt összerakni! Gratula!
Nekem is hasonló álláspontom volt eddig (csak tesztek nélkül, érzetre): munkára-netezni-filmezni jó az XP. Játékra (ha más nem a DX10 és a 3 GB-nál több memória miatt) 64bites Vista...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest