Új hozzászólás Aktív témák
-
karicska
tag
Már lefordul és fut is
NVidia SDK: ha a bináris fájl betöltést kikommentezem akkor semmi gond.
ATI Stream SDK 2.0 beta3: ha kikommentezem a bináris fájl betöltést akkor problémázik a program végén, hogy a binary változó nem ment át a run-time checken. Nem láttam még életemben ezt a hibaüzenetet.
Este ha visszaértem utána járok. Már így is 1 órával többet foglalkoztam vele, mint kellett volna
-
karicska
tag
Piszkálta a fantáziám a dolog, úgyhog megnéztem, de nem nyert, röpke 102 error + 45 warninggal fordult :S
Az első hiba: error C2275: 'cl_platform_id' : illegal use of this type as an expression
Visszaérek este valamikor aztán megnézem pontosan.
Az én kódom eddig tök ugyanez (van egy két kiiratás de az nem zavar be ) és nekem lefordul. Ugyanabba a környezetbe raktam be, amiben az enyém van. Még dolgozom este rajta.
-
karicska
tag
Egy kis javítás a cikkhez:
a parameter cannot be allocated in a named address space -t dob a clBuildProgram ha az "a" paramétert nem __private címtérbe kerül ( ATI Stream SDK-ban, NVidia sdk alatt megy a dolog )Utána olvastam az OpenCL doksiban (Khronos_OpenCL_Specification.pdf 149 oldal ) és azt írják, hogy a __kernel függvények bemenő paramétereinek mindnek __private address space-ben kell lennie, viszont ha pointer a bemenő paraméter az lehet __global, __constant, __local és a címterek közti castolás nem lehetséges.
Tehát a példa progi jól megy NVidia sdk-val viszont Ati sdk-val nem.
Kérdés: tud valaki valami olyan eszközt amivel jól lehet profilozni a futó kódot?
-
karicska
tag
Ha asztalid van akkor egy 9600GT-t belehet szerezni 20Ft környékén már simán. Nekem is az van. 9600GT-t használom koprocesszornak
3DMark Vantage-ban így a procim 10000 helyett 21000 pontot kapott!
Törések szimulálásáról a grafikában és ezt gpu-n akarom számoltatni, dióhéjban erről szól a diploma munkám.
Egyébként érdekes lesz ez az openCL-s dolog, ugyanis ma szórakoztam a dologgal egy kicsit.
Feltettem Ati Stream sdk-t és az NVidia-s NBody projektet nem sikerült az Ati -s opencl.dll -l műküödésre bírni (újra fordítottam a projektet és az Ati-s headereket valamint librarykat használtam, majd az Ati-s opencl.dll -t ette meg). Valami felszabadító függvény még nem került bele az AMD-s opencl dll-be. Mellesleg a Stream SDK 2.0 beta-ban jelenleg még csak CPU támogatás van.
-
karicska
tag
2 napja letölthető NVidia driver OpenCL-hez: [link]
Nagyon jó a cikk, már egyébként is foglalkoztatott a dolog, valamint a diplomamunkámhoz is kelleni fog. Amint lesz időm meló és suli mellett rögtön alkotok valamit
Feldobta ez a cikk a napom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Filmgyűjtés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged