Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz crixtm #5108 üzenetére

Az ilyen applikációk csak becsülik az aksi kapacitását, szóval nem szabad rájuk támaszkodni.

Korábban már volt róla szó, hogy a Lítium-XY (Po, Ion, stb.) aksik eleve nem állandó maximális kapacitást nyújtanak, illetve a "kijelzett" érték nem valós, hiszen az aksi elektronikája igyekszik védeni az telepet például a teljes lemerüléstől (ami nagyon káros nekik). Emiatt eleve nem nagyon lehet megbízni a kijelzett, becsült teljesítményben / töltöttségben.

De most tegyük fel, hogy normális az appod által kimutatott érték. Ez ~13%-os teljesítménycsökkenés. Ennyi miatt biztos nem fognak garizni... Ha tippelnem kellene legalább 50%-os szint lehet az, ahol garanciaidőn belül cserélhetik az aksit.

Még szélsőséges használat (ez első sorban egyébként túlzott melegedést illetve túlzott lemerítést jelent) mellett is 1-1,5 év után kezdenek el a modern aksik haldoklani, kíméletesebb használat mellett 3-5 év után. Egy olyan telefonnál, amely még egy éve sincs a piacon, legfeljebb gyártási hibás aksinál fordulhat elő szerintem, hogy valóban garis ügy legyen belőle. Én eddig a Oneplus 3/3T fórumain nem nagyon találkoztam egyébként komolyabb aksi problémával. Folyamatosan felmerül a kérdés, hogy a DASH / VOOC vajon káros-e az aksinak, de eddig valóban alátámasztottan nem nagyon sikerült ebben sem pro és kontra dűlőre jutni.

Új hozzászólás Aktív témák