Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz MC Pite #134 üzenetére

Kjóóóó szétröhögtem az agyam :D :D :D Még a hangok is :D A vége epic :D

törölt tag

válasz k1csi #50 üzenetére

Nem tudom, a ferdén beeső fény mennyire gond m4/3-nál, A7-nél már az. Itt talán kisebb a szög, de a bázistávról gőzöm sincs, lehet az még a Sony A7 szériánál is kisebb. Bayer helyett bármi is lenne, támogassa rendesen az Adobe. Ez tart-tartana vissza a Fujitól is..

A kiolvasás és az erősítés, meg ami azután megy, az Oly-n múlik sztem. Mennyibe kerülne iso100-ra optimalizálni egy szenzort ? Annyi van belőle mint a nyű, szomszédéknál, APS-C és fullframe-nél is. Csak körbe kell vágni egy "kisollóval" :D (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) m4/3 méretre és kész. Szerintem nem technikai oka van az iso200 natívnak, hanem szimplán nem akarnak újratervezni, vagy venni licenszeket, vagy passzolok.. de már a Nikon is leállt az ISO200 alapról, Canon régóta 100-ason ül, Sony-k is, itt is lehetne. Vagy úgy gondolták, nem elég fényérzékeny / nincs elég dinamika benne 100-on, ilyen pixelsűrűséggel ?

törölt tag

válasz Duree #45 üzenetére

A következő OM-D széria szerintem a szenzortilitoliról fog szólni és pár új fícsörről, de számottevően nem lesz jobb sem a video képesség (amit én nem bánok, de ez ízlés dolga), sem a szenzor nem megy át komolyabb fejlődésen. Majd a mark III-ak. :D Sokáig fog a meglévő E-M10 szolgálni - engem legalábbis. A cikk nagyon jó, de nem forradalom a mark II és a maradék két OM-D mark II-je sem lesz az sztem.

törölt tag

válasz Parci #43 üzenetére

:K Eléggé sweet spot. A cserélhető szenzor omg, durva lenne. Vagy egy pixel binning technológia, bár erre inkább a fullframe nagyfelbontású vázaknál csorgatnám a nyálam.. onnan van hova "visszaesni", bár pixel binninges fullhd-re (picit nagyobbra, de croppolva később) még a mostani OM-D széria is képes lenne.

A Canon most ugye 50MP körül jár, hát .. az sem kéne. A natív 8K UHD felbontás 16:9-en 33.2 MP, a Nikonra is mérges voltam, miért nem tudta a D800 szériában legalább a szélességet a 8K 7680-jára tenni (D800: 7360 pixel), ha már ilyen ipari trendek vannak + a 4K és fullhd egészséges kerek törtrészei ennek (szoftver resize esetén, vagy natív felbontáson video esetén, stb)..

Van egy rakás jó tech vagy ötlet, de értelmes újítás kevésbé jön. Az M5-II-vel már stúdió is nyűgös, ha a modell haját meg akarjuk fújni egy ventillátorral. Azonnal mozog .. Szóval ilyen vegyes kép nekem.. Tökstatikusra szuper, ha nálam az állvány, vagy ki tudom stabilan támasztani, kőre, akármire. :D Na, szóval nem a szent grál (valszeg nem is annak készült).

Kiv leszek az E-M1 mk2-re (az jön igencsak) és a végén az új E-M10 mk2-re. Reméljük, legutóbbi kiskütyü is egy sweet spot marad, nekem pl. az öttengelyes stabi hiánya nem fáj, de tök jó, hogy nincs AA filter, borotva a kép és szenzorilag azt tudja, mint a nagytesó E-M1 (leszámítva a PDAF-et).

E-M10 for president. :K

Szerk.: még valami: esélyes, hogy ha az M5 mk2-ben nincs natív iso 100, akkor ezt a szenzort meghagyják még a másik két OM-D mk2-ben is majd. Örülnék, ha mégis tévednék, és újat kapnának, de erre nem tudom, mennyi esély van. Kevés sztem.

törölt tag

válasz MrChris #40 üzenetére

Hát igen, az igazi profik a Várkert lépcsőin tesztelik a stabit video közben, háttérben mondjuk a bejárati kis csobogó, előtte 4 meztelen Playboy nyuszi. Minimum... ;]

@ schawo: +1 hegyek, engem is hülyére bosszantana a mostani 40MP mód. Elmegyek nyaralni tengerre, Maldívra, mozog minden... a belógó pálma, a tenger felszíne.. csak egy példa a sok közül, ahol én spec. nagyon akarnám a nagy megapixelt kihasználni. Szóval ez így még elég limitált felhasználású. Első fecskének nem rossz, de kevés ahhoz, hogy dobjam az E-M10-et..

A másik az iso 100 natív érzékenység dolog. ISO 200 és 1/4000 (a mostani vázban) elég nagy handycap sokszor, lehetne inkább ezirányban is gyúrni kicsit, pixelszámnövelés helyett. (Így is 60MP körüli fullframe-nek felel meg a pixelsűrűség, nem csoda, hogy már az alap iso is "zajos").

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés