Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy76

addikt

válasz fattyu #113 üzenetére

Hát, én töredelmesen bevallom, hogy ezt a tesztet el sem olvastam... Én pár hónapja adtam el mindent (nikon), és em10-et veszek helyette. Robin Wong írásait olvasva tetszett meg nagyon ez az obi, Steve Huff is meggyőző volt, Roboter lelkesedése dobott egyet a szándékon, hogy ezt meg fogom venni. Mire ez a teszt megjelent, már túl voltam azon, hogy kell... És tényleg el sem olvastam, a képeket sem néztem meg. Amúgy igazad van, de valahogy ezek a tesztképek még nem győztek meg, hogy tévedés lenne az obi megvétele... És konkrétan te voltál az egyetlen, aki értelmes kritikát fogalmazott meg.

Ez pedig nem neked, csak úgy általában:

Bajom csak azzal van, hogy minden m4/3 cucc tesztjénél jön: túlárazott, vacak, nem jó, ki veszi ezt, canikonon ugyanez olcsóbban van. A hozzászólások rendre ugyanazoktól származnak, Ijk szerintem már csak kopipészteli, amit a legutóbbi hasonló cikkhez írt. Kíváncsi lennék, hogy szedtek volna szét a fanok, ha a d800 alá beírom, hogy túlárazott szar, meg kell a fenének a 36 megapixel (mondjuk a d800-ról tényleg ezt is gondolom...), vagy a pentax k3-hoz beböfögöm, hogy ki a csuda veszi egy haldokló rendszer gépét ennyiért (amit amúgy tényleg nem értek), vagy éppen kiakadok azon, hogy mi kerül a canon 24-70-en 600e forintba, esetleg azon, hogy ki az a láma, aki hobbistaként kirándulásra cipeli a 70-200/2.8 obikat (amit megint csak szívesen megkérdeznék)....

Ez egy új rendszer, nincs hozzá kismillió obi, nem jöttek be a 3rd party gyártók, nincs nagy használtpiac. Vázat már most is könnyen lehet venni olcsón használtat, obik esetében szűkebb a kínálat, de létezik. Majd ha elterjedtebb lesz, és lesz 15 éves múltja, nyílván ez is fog mozdulni valamerre. Akinek nem tetszik, ne vegye. Ez ilyen egyszerű.

• Stauffenberg

nagyúr

válasz fattyu #92 üzenetére

Nem akarom Lacát bántani, de a múltkor simán lement a Nikon új 35mm FX objektívének a tesztje frontfocus hibával. Ilyen szempontból kár az itteni tesztfotókból messzemenő következtetéseket levonni.

• ROBOTER

addikt

válasz fattyu #95 üzenetére

Hát ezzel úgy vagyok, hogy egyszerűen ennek az egész mai technikának a maximális kihasználásához kell egy erős technikai háttér.

Nem véletlenül makrózok és repcsizek, két olyan műfaj, amiben számít a háttérismeret. Nem fogok szociofotózni, mert hülye vagyok hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák