- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- Súlyos hibát javít az iOS 18.3.1
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Ilyen "pöcsömnyi" szenzorra fizikai képtelenség, hogy kiterjeszd a látószöget a gömb effektus nélkül. Ezek csak előtétlencsék, nem objektívek. Ráadásul egyenestartó nagylátószög nagyjából 1milliós kategória a DSLR világában is. Ráadásul mivel a szenzorméret fix képarányú (3:2), ilyen képet soha nem fog neked adni semmilyen eszköz utólagos vágás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
-
Keem1
veterán
Újabb ékes példája annak, hogy nem egy drága (vagy lehet felőlem olcsó is) kiegészítő kell, hanem egy normális méretű képérzékelő, normális lencserendszerrel. Utána jöhet a kiegészítő. Oh wait.. ez egyelőre a DSLR-ek kiváltsága... A többi pedig max bohóckodásra jó... Vagy eleve elhatározzuk, hogy a telefonok kamerája 1-2 tucatfotó, bulifotó készítésére alkalmas és nem is várunk tőle többet.
-
Imi1981
veterán
Igazad van, nem oltani akartam csak hülyén fogalmaztam. Régebben benne voltam a fényképezés témában (volt pentax k200D-m is) igaz csak nagyon amatőr szinten fényképeztem, de már akkor se tudtam elképzelni, hogy halszem obit vegyek. De ne haragudj nem kötözködni akartam csak véleményem írtam.
[ Szerkesztve ]
-
waccamár
senior tag
-
beefjeez
senior tag
válasz
callmeakos #12 üzenetére
nélkülözhetetlen
nem irónia -
Bass
addikt
válasz
alkatraz3000 #28 üzenetére
Pl Nikon D3100 :-)
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Imi1981
veterán
Ezeket a halszem obikat sose értettem miért jó. Tök idióta képek készülnek vele. Mire jó de most komolyan?
-
Bass
addikt
5ft-t nem ér :-) Borzalmas képek. Aki jó képeket akar vegyen tükrös gépet ,(egy iphone árából 3ra is fussaaaaa :-) ) ne ilyen kétpálcás megoldásokban gondolkodjon :-)
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
kameraman77
tag
Jók a feltöltött képek az olcsó lencsékkel! Igazából egy kis otthoni barkácsolással simán bármelyik telefonhoz készíthető makrólencse (a halszem és a nagylátószög már nagyobb kihívás). Nekem "csak" egy ezer éves Nokia C7-esem van, fix fókusszal, de egy házi készítésű - magyarul megfelelően választott szemétből túrt nagyítólencsével is ilyen eredményeket lehet elérni. Persze nem tökéletes, de ingyen van...
-
boncser
aktív tag
válasz
cezarlacrone #19 üzenetére
-
waccamár
senior tag
válasz
cezarlacrone #19 üzenetére
Én egészen pontosan ezt.
-
maximilian4
addikt
lel
Maxi
-
waccamár
senior tag
Kínából rendelt kb. 1000 Ft-os lencsével készült képek: 1 2
Persze, jó ez az OlloClip is, de azért ez nem egy olyan rocket science, hogy megérje az árát.A halszem is kifejezetten jó, beltéri fotózásra egy buliban, összejövetelen, stb. nagyon jó szolgálatot tesz. Nyilván nem ezzel fog NatGeo-nyertes kép készülni, de a célnak megfelel.
-
Csapoati
nagyúr
Tehát drága, viszont ezért cserébe... szar. Oké.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
NGA
addikt
válasz
Szergely83 #6 üzenetére
Én is 600 Ft-os kinait vettem. Pont ugyanezt tudja.
-
Cilindrik
aktív tag
Jól van alakul. úgy tudtam hogy itt is a szifon áránál kötünk ki előbb utóbb, pedig jelen esetben a szerencsétlen telefon csak arról tehet hogy ezt a kügyüt, illetve a tartószerkezetet hozzá tervezték.
[ Szerkesztve ]
-
Ez a halszem optika. Számomra értelmezhetetlen.
All→M8
-
juan88
tag
Most komolyan, egy szifon árához képest hogy lenne már sok 21k? Kb. 10%. Mintha a halászlé mellé elgondolkodnál, hogy veszel-e kenyeret. Ha valakinek szifonja van, nem hiszem, hogy pont az ára fogja visszatartan, ha bármilyen homályos indokkal megkívánna egy ilyet.
Az egy másik dolog, hogy abszolút értékben mind a két termék rohadt drága. Döbbenetes, hogy vannak emberek, akik képesek ekkora összeget költeni egy telefonra. Soha nem fogok napirendre térni ezen. Bár amíg két napos sorbanállás van érte, vagy képesek egyesek havi 3-4 ezer forinttal magasabb előfizetési díjat fizetni a "kamatmentes" részletfizetésért, addig emelkedni fognak az árak. -
Legendd
senior tag
válasz
Szergely83 #6 üzenetére
Jó az a pókos kép
mondjuk annyira azért nem találkoznék vele élőben.
Amúgy totál igaz, hogy van olcsóbban is, de ez prémium, fémből, jó anyaghasználattal, más felhasználókra lett lőve.
YouTube: https://www.youtube.com/@tamzso
-
boncser
aktív tag
21 ezer ft?
ez egy rossz vicc.
Lumia 625-höz rendeltem Kínából lencse szettet kb 500 ft-ért, hasonló minőséget produkál az is. Csak az telefonnal együtt ér 21 ezret.
Ez a cucc a tipusspecifikus kialakítása miatt kényelmesebben használható az biztos, de szerintem 3-4 ezernél többet nem ér.[ Szerkesztve ]
-
motoflug
őstag
Jó cucc persze, de ennél jobb alternatívák vannak töredék áron.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Olloclip újfent iPhone-okhoz tervezett lencsékkel rukkolt elő, a legújabb generációs készülékekhez kapcsolható csomag négyféle lehetőséget tartalmaz.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest