- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frequence
tag
Sziasztok,
Pc összeállítás előtt állok, és kb ezekre a játékokra szeretném majd használni:
Max payne 3, Mortal kombat 1, Forza 5,
Mit gondoltok erről a konfigról? Elég lesz a vga?
1 x GIGABYTE B650 EAGLE AX
1 x AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz AM5 BOX 100-100000593WO
1 x DARKFLASH DS900 Aquarium Type-C számítógépház fehér
1 x GIGABYTE GV-R76XTGAMING OC-16GD Radeon RX 7600 XT 16GB GDDR6 GAMING OC PCIE
1 x KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MHz CL36 KIT KF560C36BBEK2-32
1 x CHIEFTEC BPX-850-S VITA 850W
1 x KINGSTON 1TB NV3 M.2 PCIe M.2 2280 SNV3S/1000G
1 x BE QUIET! Dark Rock 5
1 x ASUS TUF Gaming VG249Q3AElőre is köszi, ha segítesz
Soul and Style!
-
bobalazs
nagyúr
5700X3D mellé tök mindegy hogy 3200 Mhz vagy 3600 lesz a RAM. Eddig két játékkal néztem azonos fpst kaptam 2666 mellett mint 3600 mellett.
-
Azért ez a Ryzen 5 8600G nem rossz! Van mellette egy Hynix Platinum P41 ssd. Adtam a gpu-nak 4GB memóriát, fhd-ben viszi a Gta4-et max grafikával, Gta5-öt is magas beállításokkal. Egyelőre nem kell vga kártya nekem. Ezek régi játékok, tudom, de anno bika vga kellett hozzájuk. Most meg egy kis integrált gpu is elviszi őket lazán. Minden cucc hardveraprós, vagy Alza bontott/használt, elég sokat lehet spórolni így.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
válasz Dilikutya #48 üzenetére
Ezzel a kártyával is elindul a spirál. A 8GB és 16GB memória között nincs nagy eltérés az árban.
Meg kellene nézni a teszteket. De felmerül a kérdés, hogy hasonló árban lehetséges jobb választás. Inkább nem fogok bele.
Majd ha desktop gépre lesz szükségem játékra alkalmasat rakok össze.
Az utolsó asztali gépem a C2D korszakból való volt. Mára már csak a tápegysége maradt meg. Nyilvánvalóan az is veszélyes hulladékká vált mára.Viszont a 4K monitor csábító. Nem a játék, hanem az asztalméret miatt.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Dilikutya
félisten
válasz Hieronymus #46 üzenetére
Nem annyira. A 4K Ultra jócskán feláras, de az 1440p, 1080p rögtön nem kér annyit. Egy RX7600 is visz mindent. 32 colos 240Hz-es 4K monitort nem kell venni, és nincs baj.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Gyuri27
félisten
válasz Hieronymus #46 üzenetére
Szerintem most nincsenek embertelen árak.
Persze a 80k egy 5700x3d-re nem kevés. Nyilván 5500-5600x3d és egy 70k körüli összeg jobb lenne.
De nem is kötelező egyből ezt venni.5500-5600 verziói 40k alatt. A lap is kb ennyi. Ram 25k. Ez 105k.
Boltból új 3 év garis. Ház ha nagy igények nincsenek kb mindegy, ha nincs aprón 10k körül (procit is lehet vadászni, ramot, lapot nem éri meg az aprórol). Ez 115k. Táp ha nincs az 17k+, cpu hűtő kb 13k.
145k legyen 150. Ez eddig nem embertelen.A kérdés a vga. 6700-6750 12GB kb 130k.
300k alatt megvagyunk. Ha próról nézünk, találunk ramot, házat, cpu hűtőt, (garis) vga-t. Meg még olcsóbb.
Van egy használható upgradelhető gépünk.Nyilván jó dolog a konzol csak ha másra is kell a vas, vagy nem csak konzolon akarsz játszani akkor nem opció.
Amd - Radeon - Ryzen
-
válasz Victoryus #45 üzenetére
Igen. Drága a PC-s játszadozás.
A témanyitó írás megmozgatta a fantáziámat. Mi lenne ha összerakok egy játékra alkalmas gépet. Nem felső kategóriás, hanem butget gépet.Ahogy átnéztem az alkatrész listát. Elkezdetem korrigálni időtállóbb alkatrészekkel, némileg gyorsabb felállásban.
A gép költsége akkora lett, amit nem akarok megfizetni.
Új pécére még nincs szükségem. Ha nagyon rám jön a játszhatnék, akkor veszek egy konzolt.[ Szerkesztve ]
-
Az alap megvan, aztán majd veszek egyszer vga-t is. 2x8GB ram lett végül. GTA5-öt viszi az igpu is.
Kicsit trollkodok, nem kell komolyan venni.
Így is, úgy is drága, pedig még a közép kategóriáig se jutottam el.[ Szerkesztve ]
-
Ok
Én meg veszek egy Ryzen 8600G-t, 65e-ért egy alaplapot, meg 8GB ramot 13e, 512GB ssd 14e aprón.
147000 kereken, és kész is vagyok. A régi félkonfig meg csak elmegy 20 körül.
Ha alaptop is elmegy, akkor nagyjából 30e-ből kijöttem.
Igaz a ház meg a táp 10 éves, de az újabbak se tudnak semmi többet, csak tele vannak nyomva leddel. Na jó tápot kéne venni másikat, biztos ami biztos. Akkor az még plussz 20e.[ Szerkesztve ]
-
ZN1980
csendes újonc
válasz Dilikutya #36 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Mert ha esetleg 5-6 év múlva jut egy AM5-ös tulajnak eszébe fejleszteni, lehet hogy elég lesz egy procicsere és nem kell új alaplap meg minden.
De ha most kicsivel kevesebbért AM4-et vesz akkor ez az esély nem lesz meg.
Gyakorlati előnye nem sok van, majd kiderül hogy az AI mit hoz még. Plusz nemrég jött ki hogy egy Windows frissítés dob valamennyit az újabb AMD procik sebességén.
-
Dilikutya
félisten
Valójában, ha árban jól jössz ki, semmi baj az AM4-el. A többség úgyse cserél pl. processzort a gép élettartama alatt, így nekik mindegy, lehet-e bele tenni újabbat. A PCIE3 sem olyan szűk keresztmetszet talán. Én egy dolog miatt nem vennék AM4-et: van újabb. Valószínűleg gyakorlati előny nem olyan sok van. De aki nem úgy ért hozzá, vagy nem érdekli, annak is jó az AM4.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Nyilván nem olyan alaplapra gondoltam, ami rosszabbá teszi a konfigot.
Viszont a használható AM5-ös alaplapok kb 60-tól kezdődnek. A RAM sem úgy megy AM5-nél, mint AM4-nél. Utóbbinál szinte bármelyiket megveheted, és menni fog, az AM5 sokkal válogatósabb, és eleve 6000-es memóriát érdemes venni, amiből egy 32GB-s kit 50-60 ezer forint.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
ZN1980
csendes újonc
Olcsóbb lenne ha olyan AM4-es lapot veszel ami nem tudja a PCIE4-et, de gondolom nem ilyet ajánlanál.
Azt írtad tetszőleges alaplap, miért tetszőleges? Ha olyat vesz vki ami PCIE3-as akkor szűk keresztmetszet lesz a videokártyáknál...nem értem..van olyan AM4-es CPU ami szintén csak PCIE3-at tud....Ha már PCIE4-es AM4 alaplapot veszel, néztem a PCX-en a legolcsóbb AM4 B550M 29900Ft, ennyiért már kapsz olcsó AM5-ös lapot is. Nem éri meg spórolni.
Memóriánál lehet hogy a DDR5 10 ezerrel drágább ha 32GB-ot veszel. Ami nem nagy különbség lévén hogy az egész konfig drága.
Processzornál a 7600 kb ugyanannyi pontot kap mint az 5700X3d, értem hogy ez utóbbi játékra jobb.
Én kizárt hogy ennyi pénzt egy AM4-es platformba tennék, inkább vennék 10-20-30 ezer forinttal drágább AM5-ös konfigot és nyugodtan hátradőlve várnám hogy milyen újdonságok jönnek az AM5 platformra.
Hozzáteszem még1x, ha AM4-em lenne, nem váltanék!!!! Új gépről van szó, ott nem észszerű az AM4 már.
Ne érezze rosszul magát akinek már eleve AM4-e van, nem kell váltani még egy ideig. Új gép más történet..
[ Szerkesztve ]
-
Pontosan ez az alapvető kérdés a nyitóírásban lévő összeállítással.
Az AM4 már zsákutca. Nem lehet processzor cserével feljavítani a teljesítményt.
Nyilván ezért "olcsó" most.Azt viszont mindenki maga dönti el, bevállalja vagy sem.
-
ZN1980
csendes újonc
Ha ennyi pénzt kiadnék gépért semmi szín alatt nem vennék AM4-es konfigot, kizárt.
Zöldmezős beruházás esetén csak AM5-öt vennék AMD vonalon.
Más a helyzet ha már van egy AM4 konfigom, akkor inkább még azt bővítgetném gyorsabb CPU-val.....már ha támogatja az alaplap a PCIE 4-et, ugye ez a videokártyák esetében fontos. -
válasz adrian360 #27 üzenetére
És tényleg. De mindegy, mert ár szerint középkategória az 5700X3D. Különben is, mit kéne helyette venni középkategóriában? 12600K-t, amivel mondjuk 30-40%-kal kevesebb azt FPS?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
freeapro
senior tag
Szerintem ez a konfig inkább a középkategória teteje, mint alja. Nemrég ez a proci volt a csúcs.
-
Dilikutya
félisten
16GB-os nem csak a 4060Ti-ből van? Csak azt meg nem igazán éri meg, az olcsóbbak egy árban vannak a Radeon 7700XT-vel, 7800XT-vel, a drágább meg majdnem beéri árban a 4070-et.
-
válasz adrian360 #20 üzenetére
Mert 8GB-s kártyát már nem szabad középkategóriában venni, és a legtöbb Nvidia kártyán az van a korábbi szériákból, kivéve 3080/3090. 4060-asból is csak a 16GB-s jó, bár annak a teljesítménye is már elég gyatra.
-
janeszgol
félisten
válasz Krugszvele #1 üzenetére
A 4070 FHD 60-ban jó. Az egy FHD-s kártya. Esetleg még QHD, de a 4K kilőve. Sajnos látszik, hogy kimaradt (csúszott) az 5000-es széria, a játékok hardverigénye meg nőtt.
-
Dilikutya
félisten
Valójában ami teljesen fölösleges, pláne alsó-középkategóriában, az az i7.
-
8th
addikt
válasz adrian360 #10 üzenetére
Ez van, a pc gaming sosem volt olcsó hobbi. 2005-ben a teljes havi fizetésemet úgy ahogy volt otthagytam a boltban egy X800XT kártyáért ami akkor erős középkategóriásnak számított, voltak nála nagyobb teljesítményű már SM3.0-t is támogató kártyák alig valamivel drágábban. Ahogy én látom az elmúlt két évtizedben nem változott semmi csak én lettem öregebb. Egy jobb középkategóriás videokártya ma is kb. egy magyar havi átlagkeresetbe kerül pont mint akkor. Annak azért "kicsit" örülök, hogy rég dobtam ezt a vonalat és nem kell félmillióért gépet építenem majd további súlyos pénzekért időről-időre frissítenem a hardvert benne. ez a része nem hiányzik a dolognak. De a lanpartik azért igen!
Bontatlan Parkside kárpittisztító gépet keresek!
-
válasz adrian360 #14 üzenetére
AM4-ben az X3D processzorok a csúcsok. Egy 7600-as AM5-ös konfig többe kerül, és nem jobb.
Egy nagyságrenddel jobb az 5700X3D egy RTX 4070-nel, mint a 7600 egy RTX 4060-nal (árban kb egy szinten van a kettő, ha alaplapokat és ramot is hozzávesszük).[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Az LC POWER nálam a gagyi kategória volt, és maradt is.
Komolyan nem tudom minek került ez a bejegyzés ki, hacsak nem valami saját napló, de akkor meg maradt volna inkább offline.
Gold tápegység? Akkor miért nem Platinum?
Kicsit elbaszták valamerre a kalapácsnyelet valahol, mert eléggé fogalmatlannak tűnik az az író; csak dobálózik a szavakkal amit valahol olvasott.
Ez a nesze semmi fogd meg jól esete.
Amúgy meg van Milyen asztali gépet topik: [link]
Ott konkrét elképzelésekre ajánlanak gépet, nem csak a levegőbe feldobva a nagy általánosságot.
Ez így elég csúfondáros, de mondhatnám, hogy trollkodás az egész irományszerűség.
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
válasz adrian360 #10 üzenetére
Igen, a 4070 egy középkategóriás kártya. Van belőle 4 féle, a sima 4070 az leglassabb. A Covid alatt rosszabb volt.
A 4060 meg a legolcsóbb a jelenlegi Nvidia szériából.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Ezek már csak az alsó-közepet jelentik? Akkor jól lecsúsztak a dolgok idő közben.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Alsó-középként a középkategória alját értem. A 4060 Ti az alsó kategória teteje, a 4070 a középkategória alja.
-
"LC POWER"
Évekkel ezelőtt a tápok legalja volt. Kiemelt helyen kezelték a veszélyes tápok listáján.
Lehet, megváltozott a gyártott minőség, bár nem hiszek benne.Az 1TB SSD indulásnak elég. Később lehet bele tenni még SSD-t és/vagy HDD-t.
Filmeket, képeket nem kell gyors háttértáron tartani. A gép összerakáskor ezt lehet legjobban kompromisszumozni.
Szerintem.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Ryzen 7 5700X3D ~88000Ft
2x16GB 3200/3600 CL15/16 DDR4 ~37000Ft
alaplap atx ~60000Ft
RTX 4060Ti 16GB ~214000FtJó drága... félmillió
-
Paxker315
addikt
kérdés inkább: ki gyártja ezeknek a tápoknak a belsejét? A System Power 9 CVT-s volt, a SyP 10 már HEC belsős.
A Seasonic ajánlata nem játékos ennyiért?
[ Szerkesztve ]
-
Krugszvele
senior tag
legolcsóbb gold táp (LC POWER) 21 840 Ft
Be quiet! - 450W 80+ Bronze 20 670 FtSzerintem egy nevesebb bronz jobb, mint a legolcsóbb gold. Bár árakat nem írtál
a 4060TI/4070 most az alsó-középkategória? Sokan fognak ezzel vitatkozni Szerintem az már bőven a középkategória közepe. Néha teteje.Bár nem játszok, de úgy gondolom, hogy az 1TB tárhely naaaagyon kevés egy gamer gépbe.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest