- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neovenator
senior tag
"Erre reagálva az NVIDIA gyorsan átgondolta stratégiáját, amit Nadeem Mohammad nyilatkozata is alátámaszt..."
Az S3 hajdani PR főnöke most az NVidia sorait erősítené?!
Hát srácok, akkor egy-két légbőlkapott infóra biztos számítani lehet a közeljövőben, mivel Mohammad úr az S3-nál is akkor ténykedett leginkább, mikor szar colt a cég helyzete és palástolni kellett a csúszásokat/ferdítéseket... -
Abból ítélve, hogy az nV karik közelebb állnak a GPGPU felépítéshez, mint az ATi kártyák, valószínűleg az nV-nek fog jobban menni a fizikai számítás, vagyis kevesebbet fog esni az FPS a fizika hatására. A fizikához meg ugye inkább GPGPU felépítés passzol, ha nem tévedek.
De lehet, hogy ez csak az én logikám szerint van így. -
válasz
TESCO-Zsömle #33 üzenetére
jáááj... a lényeget kihagytam... egy ATI párosra gondoltam...
-
Én abban reménykedem, hogy ez egy olyan harc lesz aminek nem lesz vesztese... egyik ebben jobb másik abban előnyösebb... szal remélem a két dolog szépen megfér majd egymás mellett...és ki-ki eldöntheti melyiket használja az adott progijában/játékában... mint ahogy a különböző márkák is szépen megférnek egymás mellet a boltok polcain, vagy tomén
a legnagyobb az lenne ha egy integrált vga számolná a fizikát(ha másnem legalább segítsen befele a CPU-nak) a VGA kártya meg a képet
álom?
-
L Balázs
tag
Gondolkodom rajta, hogy megismerkedem egy programozási nyelvvel és ezen keresztül a 3D programozással. Gondolom egy idő után szükségem lesz fizikai számításokra, és ilyen esetben az ingyenes PhysX mellett döntenék. Ez azért lehet fontos, mert mire ez a korosztály (most vagyok gimis) felnő, pont kiforrja magát mindkét rendszer, és mindenki azt fogja előnyben részesíteni, amit már ismer. Vagy van valami ingyenes "tanuló" verziója a Havoknak
-
tsii_H
tag
nah vegre valami udito hir jon fizika teren. ezzel kellett volna kezdeni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kb. ugyanarra képes mindkettő. A folyadék és ruhaanimációban van a Havok-nak némi előnye, de a demók alapján annyira nem sok. A Physx viszont jobban szereti a robbanásokat és a particle számításokat, valamivel valósághűbb is az eredmény. Persze nem sokkal. Bár ezeket a dolgokat inkább egyéni megítélés alapján mondom.
A CPU oldali támogatásban sokkal jobb a Havok ... a Physx nagy gyengéje, hogy a proci felé csak egy programszál üzemel, így egy mag számolja a fizikát. A Havok nagyon jól párhuzamosítható, akár 8 programszálig is lineáris a skálázódás.Ezenkívül a Physx teljesen ingyenes, a Havokért viszont különböző konstrukciók alapján fizetni kell. Ehhez természetesen majd terméktámogatás is jár.
-
Ezek szerint szabad a pálya? Végre megint mi nyertünk(felhasználók)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
totyax
aktív tag
Egyszerűen röhej hogy ott tartunk 2009-ben hogy a két GPU gyártó cégnek kétféle megoldása van, aminek az eredménye a játákosok szívatása, hiszen míg az egyik játék simán fut majd az egyik vga-n a másikon meg akadni fog. Nincs valami szervezet ami kicsit beleverné a fejüket a földbe hogy felébredjenek? Mi lenne ha nem 2 nagy, hanem mondjuk 20 kisebb ilyen cég lenne? Mindenki venne 20 VGA-t?
-
P.e.t.ya.
senior tag
-
shteer
titán
Abu, priviben pls a jövő heti lottószámokat ez alapján
-
válasz
TESCO-Zsömle #10 üzenetére
De úgy értettem, hogy az Ati karik is támogathatnák a Cuda-t, nem? Anyagilag nemtom, hogy jönne ki, de tudomásom szerint az nV akarja, hogy mások is mozduljanak el Cuda irányba. Rosszul tudom?
Ha jó az infó, akkor már csak műszaki okokra tudok gondolni, pl. működne, de nem lenne túl gyors, vagy ilyesmi. Az is lehet, hogy az AMD fél, hogy az nV olyan irányba menne el a Cudával, amit az AMD nem akar/tud követni. -
CsendesMark
aktív tag
Itt Havok (intel) vs PhyzX (nV) meccs van
ha az nV nem nyomatja a szabványait széles körökbe, kiszorul a piacról...Az csak neki lesz jó ha OCL alá beteszi az PhyzX-et
meg persze nekünk Radeon tulajoknak ^^ -
schwartz
addikt
-
TESCO-Zsömle
titán
(#4) Sanyix: Vállalati körökben elterjedhet.
(#9) Bici: Azért, mert nem kompatibilis az ő HW-eikkel. Ha a CUDA terjedne el az OpenCL helyett, akkor AMD mehetne licenszelni azt is, meg a PhysX-et is nV-hoz.
Ha viszont belerakják OpenCL-be, akkor ATI "kvázi" kiesik a játékvól és onnantól már csak a kát API harcol majd egymással. A játékfejlesztők döntése lesz, melyiket használják, ATI-nak meg csak OpenCL-kompatibilis HW-t kell gyártani.
-
Abu: Miért baj a cuda elterjedése az AMD szemszögéből?
Azért, mert az nV fejleszti a saját kártyáira optimalizálva? -
_Toka_
senior tag
válasz
zsirfecske #7 üzenetére
-
zsirfecske
addikt
gyávák!
-
tome.jr
addikt
Jó hír
pedig már mindenki leírta a Physx-et
-
gfefe
őstag
Na végre a hír alapján én azt veszem ki, hogy most már menni fog a Physix az ati karikon is ez örömteli hír szerintem az ati karikkal rendelkezőknek is....
Viszlát társkártya ezek után akkor
-
emmm
őstag
Na igen, most akkor hogy is áll a helyzet? Mert nekem úgy tűnik, semmi sincs lefutva...
-
tzsolesz
nagyúr
Az AMD egyelőre nem reagált a friss fejleményekre, de a vörösöket elsősorban a CUDA platform esetleges elterjedése zavarja
Igen, mert akkor gondolom új stratégiát kellene felállítani. Az AMD meg gondolom már nem úgy rendezkedett be.
Érdekes hír ez egyébként.Azt hittem fordított helyzet van, és az AMD szorongatja ezen a téren az NV-ét. De akkor ez még nem dőlt el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest