Új hozzászólás Aktív témák
-
5h4rK
tag
-
dabadab
titán
"mit tudunk a két gépről a specifikációkon kívül?"
Mit allitottam a gepekrol, ami ne lenne benne a specifikaciokban?... Oke, az nincs odairva, hogy a Presario tejfolospoharmuanyagbol keszult, de az arabol ez egyertelmuen latszik, csodak nincsenek, ebben az arkategoriaban mind ilyen.
"a hosszú üzemidő általános használat mellett (pl netezés, szövegszerkesztés stb) pedig kis túlzással eddig is megoldott volt az atomokkal, arm központi egységekkel."
Ugye te is eszrevetted, hogy hirtelen temat valtottal?
ARM CPU-s netbook meg eddig nem volt, ebben tobbek kozott az a nagy szam, hogy ez az
"max teljesítményben és/vagy árban tűnhetne ki a többiek közül"
A fentiek fenyeben nem igazan errol van szo
"az ellenpéldának felhozott presario mindkét szempont alapján versenyképes vele"
Ezer masikon meg csunyan elverzik, ahogy mar egyszer irtam
Az a konkret gep tenyleg surolja az ipari hulladek kategoriajat, nem veletlenul fikaztak.
-
Ayg0
senior tag
hagy szálljak veled vitába: mit tudunk a két gépről a specifikációkon kívül? semmit. a gyenge anyagminőség is csak tipp (gondolom), a hosszú üzemidő általános használat mellett (pl netezés, szövegszerkesztés stb) pedig kis túlzással eddig is megoldott volt az atomokkal, arm központi egységekkel. ez akkor mitől nagyszám? max teljesítményben és/vagy árban tűnhetne ki a többiek közül, de az ellenpéldának felhozott presario mindkét szempont alapján versenyképes vele, sőt teljesítmeny több mint valószinű, hogy megeszi reggelire. akkor miről beszélünk?
-
dabadab
titán
Ebből is látszik, hogy a teljesítmény nem minden. A szóbanforgó Presario a lényegesen rövidebb akkus üzemmódon túl nehezebb, ormótlanul nagy és nyilván a legalja anyagokból készült, ami a nagy mérettel kombinálva nyeklő-nyakló, törésre és repedésre hajlamos házat eredményez.
Szóval az a hordozható kütyü, amit súlya és mérete miatt nehézkes hordozni és amúgy sem bírja az ezzel járó mechanikai terhelést plusz gyorsan lemerül, az tényleg nem egy jó hordozható kütyü -
Ayg0
senior tag
bírom, hogy istenítitek ezt "csodát". bezzeg amikor compaq piacra dobta presario cq61z-t... agyon lett fikázva a szerencsétlen gép a 45nm-es sempronjával (x86), hd4200 igp-vel (dx10.1), 15,6" kijelzővel stb pedig annak is reál 80-90k körül mozgott az ára.
üzemidőben biztos, hogy gyengébb mint a marvell-es masina, de teljesítményben oda-vissza végignyalná a padlót a hírben szereplő kütyüvel az holtbiztos.kár, hogy a compaqra nem volt keret novemberben.
-
8nemesis8
veterán
Kecsegtetően hangzik. Várjuk.
-
simonzé
addikt
200 USD... Ja. Emlékszem milyen hírek voltak az EEEPC megjelenése előtt. Akkor még az is 200 USD-s volt. Mire megjelent már 380-400 USD-be került.
Csak nehogy ez is így járjon!
Ha valóban 200 USD-s lesz, akkor a netbookoknak vége. Az Ubuntu nagyon jó, és az XP-s netbookok összes megkötését el lehet végre felejteni! Éljen a 13 coll!!! -
dabadab
titán
Csak én asszociáltam a címről a Compaq Armadákra?
Érdekes lesz látni, hogy hogyan fognak teljesíteni a piacon a nem x86-os cuccok.
-
nbg
senior tag
Hmm... az ott Quake a hatterben, jobbra?
-
rtom
senior tag
Jól rémlik, hogy az Intel is tervezett/gyártott korábban ARM alapú CPU-kat, csak az egészet eladták a MARWELL-nek? Mert akkor öngól
Ha tényleg ennyiért tudja a leírtakat, akkor jöhet az ATOMhulladék kora?
Vagy már eljött, csak az Intelnek jók a marketingesei?
-
.mf
veterán
Az Armada500 egymagos, nem? Igazán tehettek volna bele két magot is, az akku elbírja, a monitor panelje úgyis sokkal többet fogyaszt; és egy kétmagossal sokkal gördülékenyebb lenne a gép is. Na mindegy, talán majd a Tegra2-s notebookok.
Off: is dat sum Quake 3 in the background? (Mögötte a monitoron)
-
gliskard
senior tag
na ebből egy kisebb kijelzős változat nekem pont megfelelne...
-
P00By
nagyúr
Nagyon jól hangzik!
-
Zeratul
addikt
200 dollár még önköltségi árnak is nagyon sovány. 13 colos display, aksi, váz, burkolat, keyboard, alaplap és sallangjai, háttértár stb. és akkor szó nincs még gyártó vagy a forgalmazó hasznáról.
-
-
iSonic
addikt
Na igen és ebből megmondom mi lesz kint 50-60 ezer forint.. M.o-n meg 110-120..
-
Ennyi pénzért egyből megveszem, még csak nem is egy kisgépről van szó, 13 hüvelykes kijelzővel egész jól hangzik, és amennyit látok belőle, az tetszik is. Aztán meg amúgy is Ubuntut raknék rá, így az nem gond. Persze ilyen alapokon még nem használtam ezt a rendszert, azért kíváncsi vagyok, hogy mennyi program van lefordítva rá.
"A Marvell ARMADA termékcsaládról már korábban írunk" - de jó neked Abu, hogy most megtudod írni a korábban megjelent cikket, csak a dátumot kell jól beállítani. -
FRENK1988
veterán
Hahó Magyarországon vagyunk
-
Pubszon
veterán
Ez a 200-250 dolláros árcédula nem lenne rossz.
-
-
Bluegene
addikt
50 ezerért teljesen jó
elég vékony, hmmm
a notit úgyse játékra, hanem netre filmnézésre szövegszerkesztésre hasznljuk, második gépként tökéletes
sőt, gondolom az ubuntura is van játék
mondjuk én iphone 3G/3GS-t veszek majd, mert elég jól lehet vele netezni, ráadásul nem macerás(mindig a zsebemben van) hordozni
-
Móci
addikt
200 dollárért az bizony jó is lenne! De nagyon!
Szerintem ez a reális egy apró, inkább netezésre használható készülékért. Ha jó lesz, ennyiért akár még veszek is egyet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest