Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Hm érdekes, akkor ez is inkonzisztens.
Amennyire tippelem(kevés a minta) a nem HMP-snél az A15 órajelet írja(link, link, link), a HMP-snél meg a A7-est(link). Exynos 5420-ról nem találok képet, ami Antutu 4. Ott jól látszódna, hogy a 4.3 alappal még nincs HMP, csak utána jött egy update, amivel aktiválták.
Akkor mivel ez HMP-s tényleg a A53-at mutatja. -
vicze
félisten
Az én agyam is 20nm-et mond egyértelműen, csak olyan nagyon kussol erről a Samsung, hogy a fene se tudja. Az hogy DDR-t gyártanak vele nem jelent semmit, Apple se véletlen nézelődik másfelé. FD-SOI-val meg a ST-Ericsson megmutatta hogy lehet csodát csinálni, és a tavalyi szájkaratéjuk után is úgy gondoltam, hogy ezzel lehet úgy egyáltalán.
A 1,3 elvileg mindenre vonatkozik, ha HMP és elvileg az, többi b.L-nél is az Antutu a nagy magok órajelét mutatja végértéknek.Allwinner-eset láttam 1 hete az hatalmas.
-
vicze
félisten
Az A53-as magok nagyon nem számítanak, sőt könnyen lehet hogy csak azok mellett lehetséges, hiszen kb. A9 teljesítményének felelnek meg meg és nagyon az A57-re nincs szükség mellettük. FD-SOI-val elvileg meg lehet 28nm is csinálni. A7 is kb. egy A57-nek felel meg és "szépen"(később szabályoz le mint egy S800) elvan 28nm-en, szóval két mag nem gond.
Az A15 elbaszott architektúra, igazából már mindenki A17-re kellett volna váltson a fenébe.
A57-nek az a baja leginkább hogy nagy a fogyasztása és brutál nagyok a magok, ezen sokat segítene az FD-SOI és a 4mag akár mag is valósítható 28nm-en, egyetlen gond a giga méret, amitől a kihozatal nem lesz túl jó. -
vicze
félisten
A kérdés számomra leginkább az, hogy 28nm vagy 20nm? Ha 28nm akkor grat a 4db A57-ért még ha csak 1,3-on is mennek, ha 20nm, akkor viszont gáz az 1,3.
Mali-T760 MP8-nak néz ki talán, de az órajelk nélkül ugye kb. semmit nem ér, kb. lehet 4/6/8 is órajeltől függően.Az azért vicces, hogy az Antutu most már tényleg 0 mértékben mutatja a valós SoC teljesítményt. A szépen kiugró 40-30%-kal erősebb CPU szinte elveszik az egészben.
@AS: Fenét. Már a Note 3 Neo is HMP-s kernelt kapott ahogy a Note 3 is rég megkapta a frissítés a HMP-hez. (S4 HW-san nem tudja.) Szóval elég rég egyszerre megy az a 8 mag. Aki meg nem érti miért vannak, olvasson utána, azt se tudom hányszor írtam le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest