- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
flatcoke
csendes tag
Szia,
Picit csodálkoztam amikor láttam, hogy rászereltél egy ventit, mivel gyárilag van egy venti a tápban, amit a specifikációknál Te is bemásoltál a cikkbe. SZvsz teljesen felesleges a venti, mert ha túlmelegedne a táp, a belső venti ugyis lehűti. Saját tapasztalat, mivel nekem is ilyen tápom van, és simán visz egy c2d 6600@3,2 GHz+8800GTX-et.
Üdv,
Edu
-
Nippon
őstag
Nem gondolod jól
Kétféle keringető motor van, a szarok és a Laing D5 (sárgaréz tetős)és a Laing DDC hozzávaló hangszigetelt dobozban
Azért vannak még halk szivattyúk pl az XSPC X2O szivattyúja ami tartály is egyben és még olcsó is. A D5-öt szinte mindenki kettes fokozatban használja (öt fokozat van) és itt teljesen hangtalan. Komolyan!
Különben meg tényleg nem kell félni a víztől, sokan eláztatták már a gépüket, és nem mind ment tönkre.Csak jól ki kell fújkálni a cuccokat kompresszorral a vizet mindenhonnan.
Én nem is szoktam szivárgásvizsgálatot csinálni. Van akik összerakják a rendszert és nyomnak rá egy 24 órás szivárgás tesztet, ha jó akkor beteszik a gépbe. Ez igazából felesleges a mostani cuccokkal, soha nem volt gondom semmivel. -
Nippon
őstag
Ebből meg az látszik, hogy nem láttál még normális vízhűtést közelről...
Nagyon lámának kell lenni ahhoz, hogy eláztasd a géped, oda kell figyelni a szerelésnél, mint minden másnál. Ha a csövek a helyükre kerültek, akkor nem fognak sem lecsúszni, sem ereszteni.
Léteznek passzív hőcserélők is, ergo megvalósítható a teljes ventimentes üzem, másrészről meg egy jó tripla radi 3 halk ventivel az összes komponens hűtésére alkalmas. -
vfo7
senior tag
BTX ready, de most inverted ATX-ként van összerakva, mert ATX-es alkatrészeket használok. De van olyan nem inverted ATX ház is, ami normál elrendezésű, csak a táp az aljában van, nem felül. Az ilyenek a táp hőháztartása szempontjából jobbak, mert kívülről kapják a levegőt, ezért mindig hidegebbek, mint a felülre beépített táp.
Nekem alul egy FSP Bluestorm van, amiben lecseréltem egy Arctic Cooling 12-esre az eredeti ventit, és lényegében hangtalan, még játék közben is, ugyanis alulról mindig kap annyi hideg levegőt, hogy ne kelljen felpörögni a propellernek.
Amúgy az én házamnál eredetileg a videokártya szellőzése nem volt jó, mert fordított lévén, felülre kerültek a kártyaslotok, és ott nem volt, ami kihúzza a levegőt. Ezért oldalra, a videokártya magasságába beépítettem egy 8 cm-es ventit, 7 voltról járatva, és a videokártya fölötti slotlemezt kicseréltem lyuggatottra. Az oldalról befújó venti huzata ezen keresztül távozik, úgyhogy kiválóan lehűti a 3850-est. Annyira, hogy 50-55 fok fölé soha nem megy, pedig a Zalman minimumon jár. A teljes rendszeremben amúgy elöl-hátul van 1-1 12-es, 6 voltról járatva, és oldalt 1db. 8 cm-es, 7 voltról. Emellett a videokártyának és a procinak is vannak ventijei, utóbbi PWM-es. Ez összesen 5 darab propeller, de az egész rendszer annyira zajtalan, hogy éjszaka, amikor csönd van, éppenhogy hallani egy kis surrogást, de ha bekapcsol a hűtőszekrény (amerikai konyha, tehát halk gép kellett), szó szerint túlharsogja
-
vfo7
senior tag
"Ahoz kellene egy BTX-es ház."
Nem feltétlenül. Az adataimnál láthatod, hogy nekem egy Aerocool Baydream van, ami inverted ATX. De van a Cooler Masternek, meg másoknak is olyan háza, ami normál ATX, csak a tápot nem fölülre, hanem a ház aljára teszik, és a hideg levegőt kintről-alulról szívja be. Az ok pontosan az, hogy pl. passzív tápokat is lehessen nagyteljesítményű rendszerekben úgy használni, hogy az egyéb komponensek ne melegítsék jobban fel, mint amennyi hőt ő maga termel.
Azzal semmi gond, hogy feltettél rá egy lassú ventit, és így kifogástalan, de ez nem sorozatban megvalósítható megoldás, mert egyedileg, a te konfigodhoz kísérletezted ki a hűtést. Más alaplap/proci/videókártyához biztos, hogy más egyedi megoldás kellene. A passzív tápoknak amúgy az a bajuk, hogy egy nem túl jól szellőző házból nem távozik az általuk termelt hő, ami növeli a belső átlaghőmérsékletet. Adott teljesítményhez ugyanis nagyjából kiszámítható a hőtermelés is, aminek mindenképpen el kell távoznia a tápból, különben megfő.
Erre ad megoldást, ha a táp alul van, mert ott több levegőhöz jut az egyéb komponensek melegítése nélkül. Amúgy gratula a cikkhez
-
twollah
nagyúr
"felesleges pézpazarlás lenne lecserélni őket"
A majdnem passziv tap 20 ezer local creditert nem volt penz pazalas... ...de ettol fuggetlenul tovabbra is hangos a geped.A Scythe Quiet Drive SQD-1000 vagy a Scythe SBX-1000 Silent Box allitolag csendesit es hut is.
Az aruk 10 es 20 ezer local credit korul van.Ugy 100 ezer local creditbol mar szepen le tudnad csendesiteni a geped...
Amugy egyszerubb lenne az egesz gepet atrakni a masik szobaba a falat atfurni a kabeleknek aztan annyit hangoskodhat a gep amennyit akar.
-
msgt.fubar
senior tag
Nem kötekedni akartam, bocsi ha ugy jött le. Végigolvastam az egészet, csak fura volt számomra a váltogatás
Abban meg lehet vmi hogy a csifi nem bírta volna, tényleg nem arra tervezték. (mondjuk vele együtt semmi nem égett volna, mert épp attól csifi a csifi hogy megvédi a gépet, de ettől még nem kell szénnéégetni
)
Sry tényleg, grat a táphoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elden Ring
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Asus Rog Strix G16
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest