- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Rendereken a Motorola Razr 60 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ufff
senior tag
válasz
KKoppány #2475 üzenetére
Nem hinném, hogy 1500 név akasztja meg. Az manapság nem számít extrém soknak. Igaz nekem ritkítás után maradt kb. 700, de semmi akadás.
Naptárbejegyzésem meg nincs több ezer (el sem tudom képzelni, hogy mi a szart tudsz ennyit bepötyögni oda).
Szerintem továbbra sem ezzel van gond. Nem telepítettél valami hacket? Vagy valami progit, ami nem áruházból való?
Ugye a biztonsági mentésből nem tetted vissza a beállításokat? Mert az viszont tud ilyet produkálni!"És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak, boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak.˝
-
jacis
nagyúr
válasz
KKoppány #1865 üzenetére
Szia,
Pedig hidd el nekem, hogy vslami progi okozza, mert én tegnap este letöröltem az utoljàra leszedett 5 progit és tàdàm reggel óta 65%-on van most az akksi. Volt köztük egy paint hasonmàs egy reboot egy hàtteres és még kettö haszontalan valami.
Biztos vagyok benne, hogy ezek közül valami volt a ludas.
Majd holnap meglàtjuk mi lesz.....iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
-
Liberatore
tag
válasz
KKoppány #1752 üzenetére
Köszi a választ
valahogy így vagyok vele én is... Mind a két telefon gyönyörű a maga módján. Mikor kézbe veszem a nokiát eszembe se jut, hogy lecseréljem, de máskor elég sűrűn. Egyik pont, hogy a nokiát vettem az a kijelző volt. Attól tartottam, hogy 4,7colon keves lesz a 800x480 de úgylátszik tévedtem
gyönyörű képe van a kijelzőnek... az akku viszont a nokián jobban bírja, bár igyekszem leszokni erről az akkus dologról...
-
presley68
csendes tag
válasz
KKoppány #1680 üzenetére
We tried searching online for the probable release date of the 1.2 firmware; but it seems that Nokia’s keeping mum. Our best estimate is that the firmware will be officially released by the end of this month in select regions across the world and global launch will follow 2 weeks later.
Akkor várjuk....!!
-
Zozzy
aktív tag
válasz
KKoppány #1681 üzenetére
Én is pushban vagyok egy Gmail fiókkal, Exchange-en keresztül.
Nem szavakon lovagolok, nem nehéz kikeresni, egészen pontosan ezt írtad:
Azt azonban jelzi - az SMS buborék aljában -, ha az üzenet elment. Olvasási/kézbesítési jelentés az, ami nincs. De az tényleg nincs.
Konkrétan erre reagáltam, de tényleg no offense! -
Zozzy
aktív tag
válasz
KKoppány #1671 üzenetére
Igazat kell, hogy adjak Neked, valóban kiforratlan a készülék.
A szaggatást én is akkor tapasztalom, mikor a webinfókat, vagy a push üzeneteket figyeli illetve frissíti (nekem 11 hírcsatorna van beállítva, közte a nagyforgalmú HVG és Index, ki is fogom szedni őket, mert én még a 30%-át sem vagyok képes elolvasni, egyszerűen annyi idő a világon nincs.)
De ez a szaggatás mindössze annyiból áll, hogy kb 1-2 másodpercre mondjuk az Angry Birds (csak szemléltetésképp, írhatnám a böngészőt is) olyan 4-5 fps-re redukálódik.
A naptárnál még nem tapasztaltam ilyet. (mondjuk az is igaz, hogy az új bejegyzéseket a Google naptárban hozom létre, aztán csak leszinkronizálom, utána meg az egész látszik az értesítéseknél, tehát magát a naptár alkalmazást nem túl gyakran kell használnom).
Fiókokból nekem is be van állítva az összes, ami létezik szinte, persze ez nem azt jelenti, hogy mindet aktívan is használom, de van közte 2-3, amit fél óránként, vagy akár folyamatosan frissít.
A félrevezetést az SMS kézbesítési jelentéssel kapcsolatos megnyilatkozásodra írtam. Félreérthetetlenül még ki is hangsúlyoztad, hogy nincs ilyen, holott van, csak nem az általad megszokott, illetve igényelt formában. Egyébként, annyiból sokkal jobb, mint az eddigi Nokiák (vagyis azok közül amik nekem voltak), hogy ez a tényleges kézbesítés idejét írja oda, nem úgy mint a többi, hogy kézbesítéskor ugyan jeleztek (a Symbianosok csak sípolással és push-sal), de időpontnak a küldés ideje volt a jelentésben. Tegnap direkt leteszteltem ezt is. Tehát nem kell kifolynia a szemednek, hogy pontosan megtudd, mikor kapcsolt be a fogadó fél, igaz nem biztos, hogy azonnal értesülni is fogsz róla. De átverni nem fog tudni.
Más: Sport Trackert használtad? Szerintem próbáld ki, állítólag pont arra találták ki, amire Neked kell, nem tudok erről nyilatkozni, mert én nem sportolok. Csak egy tipp, hátha nem próbáltad még.Kuszalnak: hogy mire jó a FB, Skype, MSN, stb? Manapság, ha lehet kerülöm az SMS használatát, főleg net előfizetés mellett. Próbálom is leszoktatni aktívan róla azokat, akikkel napi szinten tartok kapcsolatot. Teszek az állapotfrissítésekre, meg a mindenféle hírek és baromságok linkelgetésére, de kapcsolattartásra megfelelő mindegyik, kivétel nélkül.
A Twitteren rengeteg infót megtudhatsz szinte azonnal, ha a megfelelő csiripelőket követed. Picasa fiók beállításával a galériából egyből fel is töltheted a képeidet oda, a Youtube meg gondolom nem szorul magyarázatra.Még valami mindenkinek: ma kikapcsoltam a GPS-nél a saját helymeghatározás engedélyét, és az akku azóta megtáltosodott, jóval lassabban merült ma a telefonom, mint azt eddig megszoktam.
-
kuszal
tag
válasz
KKoppány #1671 üzenetére
Érdekes :-(((
Nekem nem szaggat a telefon, még a Need for Speed sem, mert most próbáltam (eddig még nem indítottam el soha) Nagyon nagyon furcsa dolgokat írsz le, mert ilyet én nem tapasztaltam.
Olyan van, hogy egy pillanatra megakad, ha mondjuk netezek és a háttérben még tölt egy pár oldalt. Olyan is volt már, hogy az RSS olvasó görgetése is megakadt egy pillanatra, de ekkor 8 nyitott böngésző ablak volt és azokban mind töltött be egy-egy oldal a voda mobilnet alatt. De, hogy a naptár vagy más alkalmazások szaggassanak...
Ezzel persze nem téged akarlak kétségbe vonni, csak lehet tényleg le kellene adni azt a telefont a szervizbe, mert ez nem természetes. Másik telefonod meg van, ahogy olvastam, tehát ez nem jelenthet akadályt :-D
Mondjuk én hozzád képes nem is használom ezt a telefont. "Négy e-mail fiók, valamint FB, gmail, twitter, LinkedIn és Foursquare fiókok vannak még beállítva". Gondolom a telefon folyamatosan a neten van és figyeli ezeknek az állapotát. Ehhez képest nekem összesen 6 RSS webinfó van betéve és kész, azok is csak manuálisan frissítve :-) Lehet, hogy ez a folyamatos készenlét nem tetszik a telefonnak? Mindenesetre érdekes a problémád.
MÁS TÉMA
Valaki leírhatná, hogy Ő személy szerint miért is tart 2-3 telefont magánál és ezeken miért fut folyamatosan több (3-4) e-mail fiók, Facebook, Twitter, Foursquare, Gtalk, Yahoo messenger, Skype, stb. Én néha az RSS infókkal sem bírok, pedig csak egy hírportált (Index) és 5 blogot (Velemenyvezer, Vastagbor, Varanus, Origo Komment és Tota W.-t) "figyelek" úgy, hogy az Index RSS-ről csak a 20-30%-át olvasom el. Nem mintha irigy lennék, csak néha úgy tűnik, hogy én vagyok itt az egyetlen olyan ember aki nincs folyamatosan "online" állapotban és szeretném tudni, hogy miről is maradok le :-D
Azt tudjuk, hogy mi lesz, de addig mi lesz!?
-
Zozzy
aktív tag
válasz
KKoppány #1642 üzenetére
PR 1.1 van a telefonodon?
Részleteket légyszi, hogy kb. milyen terheltség mellett szaggat a naptár? Most direkt hozzáadtam névnap, ünnepnap, napkelte-napnyugta információkat Google naptárból, ami több ezer bejegyzés. De nem szaggat tőle. MfE és két CalDav naptárat szinkronizálok vele, és nem akar szaggatni.
Az SMS kézbesítési jelentést meg linkeltem képen korábban, most nem fogom mégegyszer. De azután kijelenteni, hogy nincs... Mielőtt valakit félrevezetsz azzal, hogy valami nem működik, vagy rosszul, legalább győződj meg róla, hátha csak Neked nem passzol valami.
A félreértések elkerülése végett: nem vitát szándékoztam nyitni, és a telefon egyéb hibáit, hülye megoldásait jómagam is részleteztem korábban; de pont ezekkel egyelőre úgy néz ki, hogy csak Neked van gondod. Legalábbis én nem tudtam a hibát reprodukálni.#1656 Just486: kösz a tippet, az NFC bekapcsolása után már nekem is gyorsan indul az Angry Birds.
[ Szerkesztve ]
-
BobTail
őstag
válasz
KKoppány #1653 üzenetére
Nem dobott ki, mert úgy szoktam, hogy egyszerre frissítem az időjárásjelzőt, a webinfót, és megnyitom külön a fb-ot is, az üzenetek végett, és még soha nem kellett újra bejelentkeznem! ... viszont reggel a szokásos frissítésre most bejöttek a fb bejegyzések, viszont az időjárásjelző nem frissült a webinfó oldalon, hiába mutatta a megnyitott program
m1, ez legyen a legkevesebb!
@ Just486 az NFC tényleg megoldotta a dolgot, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
malor
aktív tag
válasz
KKoppány #1642 üzenetére
Ha elsőszámú telenfoként használnád, akkor talán tudnád is hogyan kell
SMS értesítés van: ha kézbesítve van az üzenet, akkor az üzenet alá van írva (Kézbesítve| dátum|idő - a dátum csak akkor ha nem az nap lett kézvbesítve), egyébként csak azt írja ki mikor lett elküldve (ismét az üzenet alatt).
A telefon meg egyáltalán nem fagyogat. Ha a Tiéd mégis, akkor ott valami gond van, mert ez nem általános. Jobb lenne ha foglalkoznál vele, még akkoris ha ez a telefon Neked másodrangú
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
válasz
KKoppány #1642 üzenetére
"De minden szakad és fagyogat ezen a telefonon... Meg-megakad, vár - te vársz -,"
Ne haragudj, de azért ezzel nagyon nem értek egyet. Szerintem egy nagyon sima működésű rendszerről van szó bár én egész sokáig voltam droid vonalon és lehet azért mondom ezt....
Nekem nagyon bejön a rendszer és szerintem nagyon jól használható is. Nekem a gyorsasága is teljesen elfogadható kategóriába tartozik.[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
KKoppány #1467 üzenetére
Elolvastam, minden hozzászólásodat.
Először a más OS-ekben lévő smartdialert hiányoltad, és erre kérdeztél rá. Válaszoltam rá, hogy nincs jelenleg benne ilyen, nem is olvastam ilyen tervekről, és leírtam, hogy ennek egyik oka, hogy a tárcsázó mellett ott van a névjegyzék is egy kattintásra.
Válaszoltál rá: "Te hogy keresel a névjegyzékben?"
A kérdés ismeretében szerintem a válaszom teljesen érthető: "Felül ott a keresés, vagy jobb oldalon lehúzod a betühőz." -
Arthuro_Adam
őstag
válasz
KKoppány #1313 üzenetére
Szerintem valami gond lehet nálad, mert néha-néha valóban elgondolkodik, de amit írtál az nem tűnik normálisnak. Esetleg egy videót tudsz róla linkelni?
Facebook kliens miben különbözik a többitől? Én csak Androidos Honeycomb-féle Facebook progit használtam, de az nekem nem annyira tetszett, az N9-é könnyebben használható nekem.
-
válasz
KKoppány #1313 üzenetére
Ezt szoktam regélni én is, pont ezt tapasztaltam az N950-nel. Bár én már akkor kicsit nyugodtabb lettem volna, ha van visszajelzés, hogy a telefon gondolkozik valamin, és nem csak karácsonykor elindul a hívásnapló, böngésző, mérges madarak...
“All nothings are not equal.”
-
Zozzy
aktív tag
válasz
KKoppány #1231 üzenetére
Általában ezeken az oldalakon szoktam nézelődni:
N9 Apps (gyűjtőoldal, sok letöltés az áruházba visz)
My-MeeGo (gyűjtőoldal, sok letöltés az áruházba visz)
MeeGo handset forum
N9 Fanclub (blog)
Everything N9 (blog)
Apps for MeeGo (innen le kell tölteni egy klienst, ami hasonlóan működik, mint az áruház. Egyelőre össz-vissz 5 alkalmazás érhető el ezen keresztül, de tesztelés/elfogadás alatt áll még egynéhány, ami ígéretesnek tűnik. Az elfogadás előtt álló alkalmazások letöltésének módja részletesen le van írva az oldalon).
Na meg természetesen az áruházat is böngészgetem, szűrve a megjelenés szerint. -
BobTail
őstag
válasz
KKoppány #1205 üzenetére
telenoros vagyok, és ott volna a legjobb, mert már több éve vagyok előfizetőjük és biztos kapnék kedvezményt is, de ott csak feketében van... viszont épp ma néztem hogy az extreme digital vmi kapcsolatba lépett a telenorral, és így kedvezményesen lehet a cyanhoz hozzájutni, csak az a gond ezzel, h csap BP-en lehet vmiért ezt lebonyolítani...
-
-
Liberatore
tag
válasz
KKoppány #1110 üzenetére
akkor nyirva van rendesen, nekem a net szok rajta menni, kekfog, meg zene elwg surun... 100% on van a fenyero?? Nekem azon igen zavarta a szemem... Le is vettem 50re, mondjuk az ipod touchom hibajabol mar tanultam, ott 100% on volt nekem is, masfel ev alatt jol lezabalta az akksit...
-
-
kuszal
tag
válasz
KKoppány #1053 üzenetére
Most már nekem is működik, legalábbis amire rákerestem azt megtalálta az ország négy sarkában :-) és az útvonalat is jól ajánlotta fel. Szerintem az volt a baj, hogy előre volt telepítve egy pár térkép és azok hibásak voltak vagy hiányosak.
Amúgy nagyon úgy tűnik, hogy a leggyorsabb utat kalkulálja ki. Sajnálom, hogy kivették az egyéb navigációs beállításokat, mert a leggyorsabb út nem minden esetben a leggyorsabb :-)
-
dz1989
senior tag
válasz
KKoppány #1007 üzenetére
Szerintem a Nokia tudna nagyobbat is alkotni (hány szór beszéltük ez barátnömmel )
Az N97-ről annyit az tény hogy a procit és a ramot tényleg eléggé alul méretezték és az oprencert (a 9.4-et) jobban meglehetet volna csinálni. Nekem az N97 ettől fűggetlenűl a szivemhez nőtt.Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
kuszal
tag
válasz
KKoppány #1007 üzenetére
Hidd el, az én "tigrises buli"-mat nem fogod elrontani, hitvitába meg biztos nem fogunk bonyolódni mert ha ilyenekre akár csak egy kicsit is adnék/hajlamos lennék, akkor nem Nokiát használnék és nem egy Suzuki Swifttel járnék :-D
A használati eszközeim kiválasztásakor igyekszem arra törekedni, hogy az NEKEM a legoptimálisabb választás legyen. Az, hogy másnak nem tetszik vagy más nézőpontjából nézve lehetett volna egy jobb, praktikusabb választás is, hát az csak másodlagos szempont :-D
Sajnos a Nokiáról írtakkal egyet kell értenem. Csak tátott szájjal lehetett bámulni, hogy elment mellettük a világ, pedig annak idején azért néhány évig ők "sz..ták a spanyol viaszt".
De ami elmúlt, az elmúlt :-(
-
-
kuszal
tag
válasz
KKoppány #948 üzenetére
Köszönöm a válaszokat :-)
De most vegyük át újra, mert van egy kis zavar az erőben :-)
Ti az elsőt javasoljátok, ha jól értem, azaz a "Calendar Feed by Denis Kormalev"-et,
mert a másik, a "Calendar Feed by Philip Lorenz" nincs még kész és nem is sikerült feltenni.
Ha ez így van, akkor az azért érdekes, mert én a "Calendar Feed by Philip Lorenz"-et raktam fel és tökéletesen működik, fel is ment elsőre. Mutatja a naptárbejegyzéseket és ha dolgozok a naptárban, akkor utána rögtön frissíti az értesítések között mutatott naptári eseményeket is :-)
Amúgy melyik mondatban írja, hogy "egy csomó funkció még nem működik"? Ennyire nem lehet szar az angolom :-(
-
kuszal
tag
válasz
KKoppány #941 üzenetére
Látod, látod, még ha kompromisszumokkal is, de megoldódott a probléma :-D
Amúgy azt meg tudja mondani valaki, hogy ezen két alkalmazás között mi a különbség?
Biztos az én angol tudásommal van baj, de nem értem miben különböznek :-(
Egyik apps: Calendar Feed
Másik apps: Calendar Feed 2
Melyiket telepítsem fel ha azt szeretném, hogy az értesítések képernyőn látszanak a naptárbejegyzések? Mert az én értelmezésem szerint mindkettő erre való. De akkor mi a különbség?
Előre is köszönöm!
-
válasz
KKoppány #931 üzenetére
A Boldbeastre ne alapozz, Symbianon van API a hanghivas rogzitesere, Harmattanon meg nincs. A Recaller, ami N900-ra volt, se hozhato at, hiszen Python kene hozza, meg egy egy kupac modul, valamint egzakt DBUS hivasok, amihez konnyen lehet, hogy az Aegis nem ad ogot. Szoval en nem varnek ra.
“All nothings are not equal.”
-
kuszal
tag
válasz
KKoppány #924 üzenetére
Szerintem azért "nem váltott ki heves érzelmi és egyéb reakciókat" a problémád, mert nincs rá megoldás. Egyenlőre nagyon úgy néz, ki, hogy nincs ilyen hangrögzítő program.
Arra a kérdésre, hogy lesz-e, pedig nem lehet válaszolni, mert elvileg ez volt az első és utolsó Meego-s telefon. Lehet, hogy valaki hobbiból majd fejleszt rá, de az is lehet, hogy nem. Sajnos ez van.
Én pl.: nagyon szeretném ha lenne a telefonra Opera Mini vagy Mobil. De sajnos nincs. Opera Mobil-t még nagyjából lehet is feltenni, de azért ahhoz is bűvészkedni kell (fejlesztő módban a terminál ablakban kell "varázsolni"), de azért valljuk be, hogy ez nem üzemszerű használat és akkor azt még nem is mondom, hogy az így feltett Opera Mobil, nem működik tökéletesen :-( Sajnos ezt el kell fogadnom, de ezt tudtam amikor megvettem a telefont :-)
Végső megoldásként megpróbálhatod feltúrni a netet, de nem hiszem, hogy sikered lesz :-(
Reméljük/remélem, hogy azért idővel több alkalmazás lesz a telefonhoz, de bevallom őszintén, hogy nekem most is bőven megfelel, mert én csak az alábbiakra használom:
- beszéd
- sms
- internet (hírek, blogok)
- navigálás
- profi naptárkezelésÉn még a Facebook és Twitter fiókokat sem állítottam be, mert nem érzem a szükségességét (a Facebook-ot amúgy is csak arra használom, hogy a West Wars cowboy-t tuningoljam :-D ) Ez csak azt mutatja, hogy ha ezek a szolgáltatások nem lennének benne, akkor én még tökéletesnek találnám ezt a telefont, de sokan meg ezért a keresztvizet is leszednék a Nokiáról.
Utolsó megoldásként max azt tudom javasolni (és most tényleg nem bunkó akarok lenni), hogy ha van affinitásod hozzá, akkor írj egy programot a problémádra. Ha jól tudom, akkor ez egy nyitott rendszer és a lehetőség mindenki előtt adott :-)
Új hozzászólás Aktív témák
ma És az utolsó mohikán is egy személyben, hiszen nem kizárt, hogy a világ egyetlen kereskedelmi forgalomba került MeeGo rendszerű telefonjáról van szó.
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest