- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Nagyot mentek a Xiaomi tabletek 2024-ben
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
válasz Polarstar #4278 üzenetére
Nem akarok vallásháborút, így inkább technikai oldalról írom le.
A PenTile egy szubpixel-elrendezési technika. Ügye a pixel a képernyő legkisebb megcímezhető pontja (egy képpont), ideális esetben egy képernyő bármely képpontja bármely színt meg tudja jeleníteni. Ezt úgy csinálják, hogy minden képpont három alképpontból, subpixelből áll, ezek rendre piros, zöld és kék szinűek (RGB), ebből a háromból bármely színt ki lehet keverni. A PenTile esetében viszont a piros és kék subpixeleken mindig két szomszédos pixel osztozik, azaz egy képpont önmagában nem tud bármilyen színt megjeleníteni, csak a mellette lévővel együtt. Erre azért van szükség, mert az AMOLED-ben a kék subpixelek nagyon hamar elromlanak, és minél kisebb a méretük, annál gyorsabban. Ha simán megnövelnék minden pixel méretét, a képernyő felbontása lenne kicsi, tehát csak a kék és a piros subpixeleket növelik meg duplájukra, és a zöld subpixelek maradnak az eredeti méretben, azaz minden képpontban van zöld, de csak minden másodikban piros vagy kék (RGBG). Ennek az az eredménye, hogy a képernyő nem tud tiszta színeket keverni, egyféle rácsos "sakktábla" van mindenhol, például a fehér színt sárga és cián színű pixelekből keveri ki.
Az, hogy kinek felel meg, kinek nem a személye válogatja, nekem úgy tűnik jó szemem van, mert 30 centiről látom rajta olvasás közben és fárasztja a szememet.Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Jamesb2
aktív tag
válasz Polarstar #4278 üzenetére
Van aki hisztérikus sikítófrászt kap az említésétől. Én sem értem miért. Kicsit kockás, de élesebb, ennyi.
Itt virít nálam egy mezei Neo, képpontsűsűsége nagyon magas, fényereje viszont kicsi. SGS3 nem lenne rossz, de olyan mint egy erősen elállított első generációs Videoton színestévé. Rajzfilmek jól mutatnak rajta.
SXS az tényleg szép.Kinek a papné, kinek a paplan....
[ Szerkesztve ]
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Vizsgálja a driver frissítés után leálló GeForce-okat az NVIDIA
- Futás, futópályák
- Path of Exile 2
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Béta iOS-t használók topikja
- Kutya topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- További aktív témák...