- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frosttide
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy a "Zene" alkalmazás mi miatt lép vissza akárhányszor új zeneszámot szeretnék indítani/keresni? Folyton visszalép a menübe ha onnan indítom, ha kezdőképernyőről indítom, akkor oda. Visszanyíl közelében sincs az ujjam.
Akku 30%-on van, viszont nincs bekapcsolva takarékos üzemmód.
Roppant idegesítő, hogy folyton kidob az appból és nem tdok más előadó zenéjét indítani. -
Frosttide
tag
Is-is.
Igazából a telefoné, nem tudom a sok rázkódás, hőingás (miután leveszem a kormányról és bemegyek egy épületbe) mennyire viselné meg a telefont. Esőálló kerékpáros tartót már láttam ebay-en, csak az ugye hidegtől és rázkódástól nem véd, no meg elhagyni se szeretném (tehát a rögzítésnek is erősen tartania kellene). -
Frosttide
tag
Sziasztok!
Valaki használja a telefont kerékpáros tartóval, van valakinek tapasztalata vele ilyen téren? Milyet érdemes venni, amiből nem esik ki, de nem is sérül benne?
Erősen gondolkodom, hogy be kellene szerezni egyet, csak nem tudom, hogy mennyire bírná a "gyűrődést" (jobban mondva rázkódást, hideget, szelet). -
Frosttide
tag
válasz
Latitude1023 #1935 üzenetére
Nálam is előfordul, csak nálam akkor, ha első indításnál elfelejtem bekapcsolni a netet. Indítsd újra a telefont, hátha az segít, ha nem, akkor várni kell, míg az app észhez tér. Én egyébként részben ezért, részben az üzenetek appból való teljes likvidálásáért, már csak böngészőn keresztül lépek be fb-ra.
-
Frosttide
tag
válasz
TotoThomas #1919 üzenetére
Én bementem a helyi Nokia Care üzletbe, ott vettem. 2 db van benne, egy fényes és egy matt. Ráadásul azonnal fel is pattintották rá, a fényesnél szinte nem is látni, hogy fóliázva van. 1500 Ft volt a csomag.
-
Frosttide
tag
válasz
Kaneven #1913 üzenetére
- Vibert használtam párszor, más platformhoz képest nincs benne több bug. Egyszer volt, hogy nem tudtam letenni, mert ha hozzáértem a kijelzőhöz elsötétült,majd visszaadta a képet,majd újbóli érintésnél megint elsötétült, valamint beszélgetések alatt van amikor olyannyira lehalkul a másik fél, mintha suttogna.
- Skype-ot videóra nem, csak chatre használtam, ott nemvolt gond. Vagyis de, mert időnként nem hajlandó elindulni, visszadob a főképernyőre.
- Facebookot nem kérdezted, de azt is leírom. Van amikor az is nehezen indul, ha elindul, akkor stabil. Viszont mivel az összes üzenetküldési lehetőséget kivették az appból és telepíteni kellene a Messengert (Androidos platformon használom, de utálom), én szépen lassan átszokok a böngészőn keresztüli Facebookra.
Mindhárom appnál gyakran megesik sajnos, hogy a beállítások ellenére b.sznak jelezni/értesíteni, ha pl új üzenet érkezik.
A strapabírást nem tudom mire érted, a GG3 elvileg védi a kijelzőt a karcoktól, de érdemes fóliát tenni rá, hogy biztosra menjen az ember. Mivel nem strapamobil, ezért a földhöz vágást nem viseli jól, a leejtés/beáztatás pedig mind egyéni szerencse függő. Nekem egy elejtés után semmi baja nincs, de pl. másik itteni kollégának a lányának készüléke úgy nézett ki, mintha egy kozák néptánccsoport vonult volna rajta keresztül.
Üzemidő használattól függ. Nekem közepes fényerőnél, kikapcsolt net, helymeghatározás, kevés telefonálás mellett 3 napot is simán hoz. GPS használattal, erős fénnyel, sok fotózással 1-1,5 napot hozta.
Még vannak a rendszernek gyerekbetegségei, de nekem így is jobban bevált, mint a droidos cuccaim. Ha faterod nem droid vagy ios fan akkor jó eséllyel bejön a telefon, ha viszont másik két platform valamelyikének elkötelezett híve, akkor nézz más után.
Ja meg egy fórumtársat zavar, hogy bevilágítanak a ledek és közepes fényerőn, fehér háttér mellett látszanak. Mindenki más b.szik rá, de a korrektség kedvéért megemlítem. -
Frosttide
tag
Sziasztok!
Milyen fóliát tudnátok ajánlani,
- amit szinte 0 kézügyességgel is fel lehet tenni
- megvédi a kijelzőt a karcoktól, zsebben lévő másik telefontól
- zsebben hordva sem válik fel egyhamar.Történt ugyanis, hogy a hátlapra helyezhető back cover miatt vastagabb lett a telefon, amit így éppen hogy belelehet szuszakolni a tokjába, amitől viszont kikapcsolt net és lezárt képernyő (0 használat) mellett is leszívja az akksit. Tokból kivéve ugyanígy 9 óra alatt 5%-ot merült, szóval csak a szoros tokra (és véletlen gombnyomódásra) tudok gondolni.
-
Frosttide
tag
válasz
Mr. Nimbus #1806 üzenetére
Semmivel nem rosszabb a zenei hangzás nálam, mint mondjuk az LG l4 II-n volt (induló ára annak is 40 körül mozgott). Hozza az átlagot.
-
Frosttide
tag
válasz
namsdrowseht #1802 üzenetére
Akkor nekem kivételes verzióm lehet, mert offline módban ütöttem be egy olyan címet (házszámmal együtt), ahol ma jártam és ott mutatta a végcélt, ahol valóban is áll a ház. És még ezen kívül másik ötöt, mondjuk vagy két hete frissítettem a térképet benne.
-
Frosttide
tag
válasz
namsdrowseht #1797 üzenetére
Hat, általam jól ismert címet kerestettem vele, mind a hatot megtalálta, házszám szerint.
-
-
Frosttide
tag
válasz
atti0808 #1754 üzenetére
Ha gmail fiókot hozzárendeled, tökéletesen működik a beépített levelező app. Youtube-ot én böngészőn keresztül hallgatok. A beépített zenelejátszóhoz pedig már a 3. frissítés jött meg, én tudok albumonként, előadónként és utoljára hallgatott számonként is megjeleníteni.
A telefonnak különösebb baja nincs, egy kollega van belebetegedve a látszó ledekbe, időnként valakinél előfordult, hogy rosszul érzékelte a jack érintkezést és fagyott, de erről már rég nem hallottam. Egy másik, hangszórót érintő hibára érkezett hibajavítás. Másról nem nagyon tudok, olyanról meg, ami típushiba lenne, meg pláne.
Árához képest jó telefon a 630-as, persze nem prémiumkategória, de ha reálisan nézzük, akkor megéri az árát.@Blackhole13
Nálam rendesen le lehet húzni, nem lépett még fel ilyen hiba,az enyémen.
-
Frosttide
tag
Totál szerencse, hogy csak ezt az egyet tudod szajkózni róla. Csak azt nem értem, hogyha ennyire bele vagy szerelmesedve a kijelzőkbe, akkor miért nem nézted meg élőben, működés közben, ha meg megnézted élőben és nem vetted észre, akkor meg minek a rinya.
Ebben semmi mundér becsület védés nincs, csak pusztán meglehet, hogy minket a funkciók helyes működése jobban érdekel, mint néhány biszem-baszom led. -
Frosttide
tag
Miért, ha átállítja fehérre a hátteret és megnézi felül figyelmesen, akkor kiakad a telefon és nem tud hívást fogadni rajta, vagy mi? A funkcióit a telefon ellátja, ami a mostani készülékéről nem mondható el.
Nem mindenki hal bele, hogy fehér háttérnél látja a ledeket. Fekete háttéren meg észre se veszem, világos hátterű appnál meg nem arra figyelek. -
Frosttide
tag
"én akadás alatt olyat értek, amikor egy alkalmazáson belül megakad mondjuk a görgetés vagy ha jön egy hívás, akkor csak rezeg a telefon, de nincs hivásfogadás képernyő (Sola-n maradtam már le így fontos hívásról...konkrétan addig szenvedtem, hogy már átirányította hangpostára) - tehát ezek már a használhatóságba is beleszólnak, nem csak az időt húzzák. hogy mennyi idő alatt indul el egy app, az részemről talán másodlagos."
Hasonló akadással amióta WP-m van nem találkoztam. Én is a hívásfogadás akadozása miatt váltottam, csak nálam a kijelző felébresztése/képernyőfeloldása nem ment.
Vissza nyílra eddig még mindig kilépett a programból, felvenni meg mindig fel tudtam a telefont.MÁS:
Megjött Angliából az új "hátlap", igazából a hátlapra kell rátenni.Megtekinteni [ITT] lehet.
-
Frosttide
tag
Rokonnak is 625 van, tapiztam, de az egyáltalán nem jött be. A 630-amon elvétve kell néznem "betöltést" vagy "folytatást", míg 625-ön igen. Emellett furcsán hathat, de nekem az a 0,2" méretkülönbség számít, mert míg a 625-öt nagynak találom, a 630-at tökéletesen átérem és kényelmes a használata. És ami a legnagyobb lényeg, hogy amikor vettem ez volt az egyetlen dualsimes wp-s telefon. Azon meg csak röhögni tudok, hogy a 625 nagyon jól néz ki, de a többi kínai hatást kelt. Én "pirosban" láttam 625-őt, semmivel sem néz ki jobban, mint mondjuk egy piros 520-as vagy pláne nem, mint egy fekete 630-as.
@Blackhole13
A Viber és FB app Androidon is takonysz.r. WP-s telefon mellett Androidos tablet is van és ezen programok (nemlétező) minősége platformfüggetlen.
-
Frosttide
tag
Ha ringtones mappás dolog nem jön össze, akkor le kell szedni az asztali windows phone alkalmazást, ott pár kattintás és látni fogja a listában a saját számot.
Viber kijelzésnél fontos, hogy ne tilsd le a háttérben való futást, ekkor megjelenik a "Beállítások-> értesítések és műveletek" menüpontban, ott is be tudod állítani miképp jelezzen. Viszont sajnos ahogy HKorn mondta, vagy jelez vagy nem, de ez más platformon is ilyen. -
Frosttide
tag
Magyarul sajnos még nincs, angol hangnál van utcanév bemondó verzió. Egyébként, ha elindítod a Here Drive+ appot, ott beállítások, Navigációs hang, új letöltése, ott van olyan angol verzió, ami alatt oda van írva "announced street name", na ez az utcanév bemondó verzió. Hogy hogy boldogul magyar utcanevekkel passzolom.
-
Frosttide
tag
válasz
pr1mzejEE #1657 üzenetére
Le kell tölteni a térképet, ahhoz kell net. Miután letöltötted, telepíti (Here Drive+ esetén a navi hangot külön letölteni), utána működik offline (ha a helymeghatározás is be van kapcsolva). A helymeghatározást az app indítás előtt érdemes bekapcsolni, ezt én mindig elfelejtem és utólag meg macera.
-
Frosttide
tag
válasz
TotoThomas #1645 üzenetére
Nem tudom hogy vagy vele, de ha a fájlok ide-oda másolása megy, szinkronizálásra és csengőhang beállításra ott a asztali wp alkalmazás, akkor nem lényegtelen, hogy felrakja-e a drivert vagy nem?
No offense, nem kötekedésnek szánom, csak kérdezem, hogy mi hátrány fakad abból nincs driver, ha a fentiek működnek. -
Frosttide
tag
válasz
bagkri01 #1615 üzenetére
Szia!
Névjegyre áttérés nem bonyolult, létrehozol egy szűz outlook fiókot (amit csak erre használsz), utána importálsz névjegyeket sim-ről és kész is.
512 RAM semmit nem gátol nálam, a rendszer is és az alkalmazások is gond nélkül futnak. Egyedül a skype és fb szarakodik, de szerintem ez inkább app hiba.
WIFI nálam rendben van, ott is erősebb a jel,ahol más telóval aligvolt fogható. GPS is rendben van, első elindítás kivételével gyorsan pozicionál és pontos.
Közelségérzékelő hiányából semmit nem vettem észre, pláne, hogyha a kijelző felső része nagy felületen érintést érzékel (fül), akkor elsötétül a kijelző.
Nálam az elején fura volt a WP, meg kellett szokni, de aztán én beleszerettem. Családtag is most tért át WP-re, ő is beleszeretett. Ha nyitott vagy és nem mindent az androidhoz hasonlítasz (netán ha csalódtál androidban), akkor tetszhet a rendszer, de ha mindent androidhoz hasonlítasz vagy "fan" vagy, akkor meglehet nem a te rendszered a WP. -
Frosttide
tag
válasz
kimi101 #1471 üzenetére
"meg ha izzadok, akkor olyan lesz a képernyő, és szinte lehetetlen lerakni."
Azért ez ne a rendszer/telefon hibája legyen már.
Androidos tablet, játék közben 3 perc után nem érzékeli, hogy húzom az ujjam a kijelzőn. Szóval ez nem platformfüggő.
Az látszik, hogy az Androidot kedveled. Nincs ezzel baj, csak akkor nem WP-t kellett volna venned. -
-
Frosttide
tag
válasz
Schlagsahne #1390 üzenetére
Az én 630-am simán látja a TP-LINK TL-WR1043ND routerem. Szóval lehet a készülékedben van a hiba.
-
Frosttide
tag
válasz
SzDavid99 #1300 üzenetére
Szia!
Appokat leírták, mivel én is androidról váltottam, így kérdésed ezen részére válaszolok. Eleinte kicsit fura, főképp beállítani, de miután elbíbelődsz vele már nincs gond. Eleinte nekem a legfurcsább az outlook-al való névjegy szinkronizálás volt, vagyis hogy nem simről éred el a kontaktokat, hanem importálni kell őket. Húztam a számat, de csináltam egy outlook fiókot, hátrányát eddig nem érzem.
Ezen túl viszont maximális felüdülés a rendszer. Nekem eddig még nem akad, az appok (a legelső indulást és néha 1-1 alkalmat kivéve) szinte pöccre indulnak. Androiddal szemben nem kell azzal bajlódnom, hogy bezárás után a feladatkezelőben is kilőjem a programokat és nem akadt még meg egyik sem használat közben. Nekem nagyon bejön és ha tovább fejlesztik, hogy bizonyos pontjain még jobban testre szabható legyen, illetve egyszerűsítenek néhány funkció ki-be kapcsolásán, akkor nem is fogok többet elgondolkodni, hogy visszatérjek-e Androidra. Mondjuk így se tervezem.Többiektől kérdezném:
Ha már felhoztam a névjegyeket, ha új névjegyet mentek, akkor az automatikusan sim-re is rákerül vagy csak az outlookra? Ha csak outlookra, akkor hogyan tudom sim-re is menteni őket?
-
Frosttide
tag
Egyenlőre el kell fogadni, hogy ez egy friss rendszer. Vannak gyerekbetegségei és hiányosságai. Ha így vesszük, akkor az Androidnál sem volt minden funkció elérhető a 2.2 és 2.3 verziókban, ami mondjuk a 4.2-ben vagy a mostani 4.4-ben már jelen vannak. Számomra már az is valami, hogy a 630-am stabilabb és "akadás mentesebb", mint a 4.1.2-es LG-m volt.
A régi telefonokkal meg nem nagyon érdemes összevetni a mai okostelefonokat. -
Frosttide
tag
Szia!
- Ha a beállítások--> mobilhálózat + SIM kártya menüpontban átállítod az adatkapcsolatra használt SIM kártyát, akkor az adatforgalmi segédben tudod a másik kártyára is beállítani a határt.
Tehát nekem SIM2-ön van mobilnet, azon van a korlát, átállítottam az adatkapcsolatra használt kártyát SIM1-re, azután beállíthattam korlátot az adatkapcsolati segédben, majd amikor visszaállítottam SIM2-re, akkor beadta annak az adatait.
- Amikor átállítod, ne ijedj meg, átvált repülő üzemmódba és kis idő múlva (kb. 1 perc) adja vissza a térerőket. Míg ez nem következik be, addig a régi korlátot mutathatja.- Sajnos nem tudsz a két simhez külön csengőhangot állítani.
-
Frosttide
tag
válasz
Blackhole13 #1259 üzenetére
- Beállítások--> értesítések és műveletek menüpontban tudod változtatni az ikonokat.
- Hangerőgomb lefelé nyomásával le tudod némítani, amint eléri a 0-át rezzen egy kicsit és kész, ha meg kikapcsolod a rezgést, akkor még azt se csinálja.
- Ezt már megválaszolták. Van egyébként repülő mód is, ekkor se kapsz semmiféle értesítést. -
Frosttide
tag
4 hete használom a telefont és sose okozott gondot, hogy nincs közelítésérzékelő, észre se vettem hiányát. Persze mindenki maga tudja, hogy mekkora lapát fülei vannak, de nálunk 4 különböző ember is bonyolított rajta hívást és senkinek nem okozott galibát.
Egyébként ennek a közelítésérzékelőnek nagyobb a füstje, mint a lángja, akárcsak a vaku hiányának és a "csak" 512 MB RAM-nak.
MM-ben (hacsak le nem merülnek) működnek, ott meg tudod tapogatni, engem ez a "taperolás" győzött meg végül. -
Frosttide
tag
Örülök ha segíthettem, remélem te is örömöd leled benne, ha beszerzed. Én nagyon megvagyok elégedve a telefonnal és a rendszerrel is, a dualsim miatt esett erre a választásom és nem bántam meg.
Ha a hibák leírása nem volt pontos, akkor majd kijavítanak, de úgy emlékszem, hogy ennyi gond volt még csak vele. -
Frosttide
tag
1. Eddig amiről beszámoltak, az egy hanghiba volt (nem volt tárcsázási hang), de azt egy frissítéssel javították, meg írtak még olyat, hogy fülhallgató mozgatásakor (vagy rossz érintkezés miatt) kifagyott a telefon.
2. Teljesen általános válasz, attól függ mennyit használod. Telefonálás, aktív GPS és net mellett is kibír minimum egy napot. Én 2-3 naponta töltöm.
3. Szintén általános válasz, kérdés szükséged van-e rá,de mivel enni nem kér az üres slot, ezért megérheti.
-
Frosttide
tag
Közben sikerült a Vibert is jelzésre bírnom. Engedélytem a háttérben való futást. Ezután némi idő elteltével megjelenik a beállítások -> "értesítések+műveletek" menüpontban, ott ráböktem a "csempére" és meg lehet adni, hogy hanggal, rezgéssel vagy mindkettővel jelezzen. Persze Viberen belül is beállítottam az értesítéseket. Így nálam ez is működik.
-
Frosttide
tag
válasz
sztikac #1047 üzenetére
Köszönöm az infót, így már azt is nyugodtan használom azt is.
Közben kipróbáltam a Skype chatet. Akkor is küldte az értesítést, ha épp Viberben voltam és ott pötyögtem és akkor is, ha Viber volt fent, de lezártam a kijelzőt. Tehát a Skype értesítése is tökéletesen működik.
-
Frosttide
tag
válasz
sztikac #1044 üzenetére
Ok, köszi a tájékoztatást, legalább ezt is tudom.
Ha már Facebook, amikor belépek mindig feldobja, hogy csatlakozzak az FB-hez a telefonommal, hogy elérjem az Emberek mappát, a naptárat, képalbumot. Az értesítésekhez kell csatlakozni vagy az is elég, ha belépek az appon keresztül és úgy hagyom (nem jelentkezek ki)?
-
Frosttide
tag
Persze, a Viberrel régen is küzdöttem. Nem is nagyon használom, 1 ember miatt van fent. Csak a korrektség kedvéért írtam le, nehogy emiatt érje csalódás.
Pozitívum még a "szóajánlás", nekem megkönnyíti az írást. Általában "ráhibázik" és a megfelelő szó benne van a listában, a csúnya szavaktól sem berzenkedik. Talán a legkorrektebb megoldás, amivel eddig dolgom volt.
-
Frosttide
tag
Általában szemüvegtörlő ruhakendővel letörlöm, ha meg nagyon ganéj, akkor nedves szemüvegtörlővel zsírtalanítom. Mivel használatot nem befolyásolja, így 2-3 naponta törlöm.
@Louis
Más: a Viber egy darab szar rajta. Nem jelzi ha üzenetet kap az ember, hiába van beállítva, nem látod, hogy a másik "látta"-e az üzeneted. Skype-ról és Facebookról nem tudok nyilatkozni, mert azokon még nem kaptam üzenetet lezárt képernyő mellett, de túl sok beállítás (egyenlőre) a Skype-ban sincs.
-
Frosttide
tag
Anno én is elbizonytalanodtam, de amikor benéztem más topicokba és láttam, hogy máshol is mennek az adott modellekre a hibaleírások "megnyugodtam".
Maga a telefon is bejön. Számomra szép a kijelző, kamerája is előrelépés a régi telefonomhoz képest, a matt hátlappal baromi jól néz ki (fekete), a mérete pont jó nekem, kényelmesen tudom használni (szemben a 625-el), közelítésérzékelő nekem nem hiányzik, a vakuval szart se értem előző telefonomon, szóval nekem az sem hiányzik. A Wifi jelet jól veszi, de ha gyengébb is a jel, akkor is jó lehet vele netezni. Beszélgetés közben a hang tiszta, a csörgést általában hallom. Annyi, hogy mivel izzadékony a tenyerem a kijelzőt gyakran kell törölgetnem, mert nagyon ujjlenyomatgyűjtő, de a használatot nem befolyásolja.
-
Frosttide
tag
Ha elnézel bármelyik készülékspecifikus fórumba, ugyanennyi hiba leírást találsz szerintem, főleg egy friss rendszer esetén. Ha ez alapján akarnál telefont venni, egy készülék nem maradna a listádon.
Én is droidról váltottam és nem bántam meg. A 8.1 rendszer bejött, nekem gyors, stabil. GPS gyorsan tájol, pontos, zenei része semmivel nem rosszabb. mint az átlag. Facebookot, netet napi szinten tolom rajta, nekem az is bejön.
Vannak még kisebb hiányosságok, illetve olyan dolgok, amiket lehetne egyszerűsíteni rajta (pl Wifi kapcsolása, testre szabhatóság), de ha nyitott vagy a WP-re és nem zsigerből utasítod el, akkor egy igen jó telefonnal és rendszerrel gazdagodsz. Nekem legalábbis ez a véleményem -
Frosttide
tag
Nem is lenne ezzel baj, ő mást választott, védi, rendben, mondja azt a kínainak jobb a kijelzőfelbontása, több pontot kapott egy benchmarkon, ezt alá is írom.
Inkább az olyan megnyilvánulásokkal van baj, hogy sz.r a rendszer, mert kiadtak hozzá frissítést és mégsz.rabb, mert app kellett ahhoz, hogy csengőhangot állítsak be, míg ő neki erre nem volt szüksége (Android 4.0.4.). Tehát egy okostelefonnál "szemrehányást" teszünk, mert applikációt kell beszerezni hozzá és fikázzuk, mert javítják a hibákat (miközben az általa istenített telefon esetén csak álmodhatunk hibajavításról) WTF!?Apropó remélem, hogy most már semmilyen gond nem merül fel és minden gond nélkül élvezheted, ennek a valóban remek telefonnak a használatát.
-
Frosttide
tag
válasz
-Faceless- #1017 üzenetére
Ha sikerül reprodukálni (márpedig azt veszem ki a szavaidból, hogy igen), akkor érdemes lehet visszavinni a 3 napon belül. Reprodukálod a hibát és megmutatod.
Egyébként én már aludtam is el zenét hallgatva, de semmi hasonló nem történt. -
Frosttide
tag
Nem volt semmi, főleg az "érvrendszere".
@BobTail
Én nem feszegetem inkább. Amikor nem fogadja el, hogy nem 50-ért vettem, hanem 42,5-ért és mindenáron az 50 ezret emlegeti, meg szar, mert frissítés van hozzá és ehhez hasonló megállapítások után én rájöttem, hogy érveknek itt nincs helye. Én elmondtam 7500 Ft-ért (ennyivel drágább a telóm) kaptam két év garit, válasz a telefon eredeti ára 50 ezer és különben is neki is van garancia, visszaküldi Kínába. Ráadásul 50 ezerért nincs rajta vaku (mintha azzal lehetne telefonálni vagy azon futna a rendszer) és a szemét Nokia megfizetteti a nevet és drága szarokat árul, mert bezzeg a kínai telefonok... Ezek után rájöttem, hogyha még fel is robban, akkor is az lesz a menő és az enyém a sz.r.
-
Frosttide
tag
Igen érdekes "beszélgetésnek" voltam ma részese, gondoltam megosztom.
Ma megtudtam, hogy a 630-as szar és a Nokia egy lehúzós, átbaszós cég, mert előfordul némelyeknél egy hiba és milyen szar, hogy frissítést kell kiadni rá, ennyi pénzért legyen hibátlan a rendszer. Bezzeg az a kínai Androidos "csoda", ami időnként furcsa jelenséget produkál és amire nincs itthoni garancia, pláne nem frissítés, az mekkora "überfaszakirályság" és a legjobb telefon. Azt is megtudhattam, hogy a kínai garancia az ugyanolyan fajsúlyos, mint 2 év itthoni gyári gar.
-
Frosttide
tag
válasz
spider80 #997 üzenetére
Viszont amíg a felhasználó nem viszi be, addig ez az egész csak fingreszelés. A felhasználónak csak annyi dolga van (lenne), hogy eldöntse rinyál tovább a hibás készülék fölött és biztosra vesz olyan eseményt, ami még le sem zajlott vagy beviszi szervizbe, ahol be is vizsgálják a készüléket, ne adj Isten megjavítják.
-
Frosttide
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy miként lehetne kikapcsolni, hogy hangerő változtatáskor ne mutassa az utoljára hallgatott zeneszámot?
Zenelejátszóban van kemény 1 darab beállítási lehetőség, az is internetes az zenék mutatására vonatkozik, értesítési felület beállításánál meg nem találtam a zenelejátszóra vonatkozó beállítást. Köszi előre is. -
Frosttide
tag
Nekem azt mondta az edigitálban az eladó, hogy 3 napon belül hozzájuk vigyem vissza a telefont, ha baj van, 3 nap után pedig a Nokia szervizpontba. Egyébként mint minden másról a Nokia szervizről is lehet jót is és rosszat is hallani, valaki ódákat zeng, más meg lehúzza, ami tény gari nélkül horror áron melóznak.
-
Frosttide
tag
Nálam 2 simmel, éjszakára kikapcsolt wifi-vel és adatkapcsolattal merül 1 este alatt kb. 3-5 %-ot.
Ma úgy merült 15-17%-ot, hogy két sim (második mobilnetes), nagy fényerő a kijelzőn, 3x5-6 perc navi, 10 perc facebook, 1 hívás, 5-6 kép ellövése. Igaz, hogy én adatkapcsolatot, wifit mindig használat előtt kapcsolom csak fel, ha végeztem lelövöm.más:
A navi remek, indítás után 1 perccel már mutatja az útvonalat, jelzi a sebességhatárt és az aktuális sebességet. Külön öröm, hogyha "Here"-ben kijelölök egy helyet (mondjuk supermarket), akkor onnan indíthatom a navigációt és egyből ugrik a "Here Drive+"-ra, nagy segítség volt ez ma. Egyre jobban elkápráztat a telefon. -
Frosttide
tag
Fura is lenne, ha egy 42-50 ezres telefonnak ugyanolyan kijelzője lenne, mint egy 95 ezresnek. Én már úgy vagyok vele, hogy inkább a hardware-en spóroljanak (csak persze míg nem ultra gagyit tesznek bele), mint a szoftveroptimalizáción.
-
Frosttide
tag
válasz
tony_snow #821 üzenetére
Én MM-ben láttam kitéve, de az nem "csillogott", nem volt lakkozott hatású. A bright green nem a "világos zöldre" utalna (hacsak nem kétféle hátlappal van)?
Én is zöldben gondolkodtam, de amikor megláttam, maradtam inkább a feketénél, nekem olyan "gagyi zöld"-nek hatott. Vásárlás előtt lehet fel kellene hívnod az extreme digitalt és tőlük megkérdezni, hogy fényes-e. -
-
Frosttide
tag
Nekem annak ellenére (hogy elvileg nem tudta telepíteni) megjelent a tálcán egy fekete mobiltelefont ábrázoló ikon és ott tudtam fájlokat tallózni. Ezen túl, feldobott egy lehetőséget, hogy telepítsek egy "asztali windows phone alkalmazás"-t, azt letöltötte és onnantól ment. És ezen alkalmazással tudtam csengőhangot is felmásolni, amit már látott is a telefon.
-
Frosttide
tag
Ez előtti telefonom (LG L4) amikor kezdett, olyan 38k volt (egymagos 1 GHz proc, 512 ram, 3MP autófókuszmentes kamera leddel, 3,8" 320x480 felb.) utána lett 30k, most 25. A Lumia 630-at vettem 42,5-ért, tehát 4500 forinttal drágábban, mint az Androidos csoda bevezető ára. 4500 forintért kaptam +1 év gyári gart, jobb processzort, jobb kamerát, nagyobb kijelzőt jobb felbontással, a zenei rész semmivel sem rosszabb a Nokiának. Tegnap leteszteltem egy Tchibo-s fejhallgatóval és még így sincs semmi kivetnivaló benne, hozza azt amit ebben a kategóriában kell.
Kérdezem én, hol itt a probléma? Aki meg a led miatt sír, az vegyen pár száz forintért egy ledes kulcstartólámpát és máris meg van oldva a probléma.
-
Frosttide
tag
@HKorn
@BobTailKöszönöm az infókat, megnézem ezeket.
-
Frosttide
tag
Köszönöm.
Még egy kérdésem lenne. Androidnál hozzászoktam, hogy bizonyos appokat (Viber, zene, stb) a bezárás után, a futó alkalmazások közül is ki kell lőni, mert másképp zugiban futott tovább és zabálta az akksit. A kérdésem, hogy WP esetén is van-e ilyen, illetve ha van, akkor 8.1 esetén hogyan tudom kilőni? Sima 8-nál még volt futó alkalmazások menüpont, itt olyat nem találok. Köszi a válaszokat előre is.
-
Frosttide
tag
Közben nagyjából végeztem a beállítással.
Androidról váltva kissé szokatlan a menü, főleg a beállításoknál (PIN kód cserélést percekig kell keresnem), a kijelzőn baromira látszik az ujjlenyomat, eddig 3szor törölgettem át (használatot nem befolyásolja), illetve nekem kissé zavaró, hogy nem sim kártyáról megy kontakt lista, hanem importálni/szinkronizálni kell.
Viszont, nagyon tetszik ez a csempés kezdőképernyő és a testre szabhatósága, előző telefonomhoz képest bitang gyors, meg sem reccen (első beállításoknál kell kicsit várni, de az simán belefér), kamerája számomra szintén előrelépés, WIFI szuper jó (érintés után szinte azonnal csatlakozik is), adatkapcsolat is flottul megy rajta. Nevek mellé kép társítása pikk-pakk megy. Egy sor olyan alkalmazás van "gyárilag", amit androidon vadásztam (pl bevásárlólista egyszerű készítése, adatforgalom figyelés), térkép indítás az előző telefonon volt 5 perc, itt 5 másodperc.
Összegezve már most beleszerettem a telefonba és remélem, hogy nagyon sokáig nyúzhatom.
-
Frosttide
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van-e mód arra, hogy a kontaktokat sim kártyáról használhassam és ne kelljen felmásolni a telefonra? Semmi szükségem arra, hogy az ismerőseim elérhetőségét szinkronizálgassa a neten keresztül, mindenféle fiókokkal, szimplán csak hívni szeretném őket.
-
Frosttide
tag
Én is beszereztem egy fekete DS-t, délután be is üzemelem és írok szubjektív véleményt.
Szolgáltatók bekaphatják, hogy félórákat kell várni, mire ki tudja az ember cseréltetni a sim-t.Kérdés. T-nél az internetes kártyát nem tudták kicserélni micro-ra, kb két éves a kártya, ha beviszem egy sima szervizbe, ott le tudják nekem vágni, hogy használható legyen?
-
Frosttide
tag
A viber másik platformon is használhatatlan. Nálam jó ha hetente egyszer hajlandó működni rendesen. A többi napon nem csatlakozik, ha csatlakozik nem sokra rá "leugrik" (hiába erős a wifi jel), tököm matricaboltot betölti, de a beszélgetést nem, nem hajlandó kiírni, hogy a másik fél elérhető-e, ismerősnél a sima bejövő hívást is úgy jelzi, mintha Viberen hívták volna (holott a másik félnek nincs is vibere), 4-5 alkalommal kell indítani, mire elkezdhetek "csevegni" stb. stb. stb.
-
Frosttide
tag
Ahogy néztem, a kamera hozza egy átlagos kompakt fényképezőgép szintjét. Ha ennél több kell, akkor venni kell egy Lumia 1020-at vagy egy "fotógépet" és kész.
Mondjuk nekem a 630 kamerája is előrelépés, a mostani 3,2 megapixeles, autófókuszt nélkülöző, de vakus fosomhoz képest. Megnézném ki hiányolná a vakut és fanyalogna a kamerán, miután "tesztelt" egy enyémhez hasonló készüléket.
-
Frosttide
tag
Helyi MM-ben én is megtapogattam, feketében nagyon komolyan néz ki. Kijelzője totál rendben, semmiféle csíkozást nem láttam. Kamerája is teljesen korrekt, simán odabassza a mostani vakus, androidos szaromat. A rendszer számomra kellően gyors, szintén előrelépés a jelenlegi telefonomhoz képest.
Ha eddig volt is bennem kétely, az most elszállt, teljesen jó a telefon, amint összejön a rávaló veszek egyet.Kérdés, feketében atom jól néz ki, de zöldben látta már valaki? Mert vagy feketében vagy zöldben gondolkodom.
-
Frosttide
tag
Én is váltás előtt állok, csak én nem csak telefont, hanem platformot is akarok. Egy jól működő, letisztult rendszert szeretnék, ahol nem azon múlik a rendszer minősége és a képernyő feloldhatósága, hogy mennyi volt az árcédulán.
Jönnek itt néhányan a LED hiányával, nos mostani telefonom ledes, de nem autofókuszos. Röviden összefoglalva cseszhetem a villanót, mert autofókusz nélkül csak "takony" képet tudok lőni, nemhogy éjszaka, de még nappal is.
Közelítésérzékelő. Mostanin van, de nem nagyon érezném hiányát. Beszélgetés elején lezárom, ha kell valami, akkor feloldom. Mostani droidon se veszem hasznát, mert mire reagál és használhatnám a funkciókat, addigra magamtól is feloldanám a kijelzőt.Nekem elsősorban egy két sim-es telefonra lenne szükségem, amin gördülékeny a rendszer (és nem droidos). Mivel nem játszok, ezért kis netezésre, telefonálásra, némi navigációra, nagy ritkán fotók készítésére kellene. Ezeknek ahogy olvasom tökéletesen megfelel a lumia 630DS.
Viszont ha van, aki tud dupla simes, nem droidos telefont, ami megfelel a fenti felhasználási célnak, akkor annak szívesen várom a javaslatait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest