- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frosttide
tag
Akkora a lemaradása, hogy hacsak nem tiltják el a többi platformot a fejlesztéstől, akkor mindig megmarad a szakadék. Ennyi idő elteltével már szerintem nem elég az "elég jó" használhatóság. Ahhoz, hogy jó legyen a platform, ahhoz teljes gőzzel kellene fejleszteni (pl: Egyik készüléken készített biztonsági mentést egy másik új készülék is kezelje és ne kelljen mindent elölről állítgatni), hibákat záros határidőn belül javítani, appokat rendszeresen frissíteni (nem úgy hogy míg androidra megjelenik 10 Skype frissítés addig WP-re 1) és motiválni a fejlesztőket, hogy fejlesszenek WP-re. Viszont nemhogy külsős fejlesztőket, még magukat sem tudják rávenni arra, hogy a saját rendszerüket fejlesztsék/, így pedig csak a döglött lovat rugdossák.
Pedig nem voltam hater, sőt azt hittem végre megtalálom a magamnak való egyszerű, letisztult zárt rendszert, de sikerült elvenni a kedvem az egésztől.
-
Frosttide
tag
A 630 jó készülék, ha olyan oldalt böngész az ember, amit tud kezelni és ha nem kell gyorsan és gyakran váltogatni az alkalmazások között. Én a böngészési hibái miatt kénytelen voltam 730-ra váltani, ahol a hibák egy része nem jelentkezik.
Azt nem csodálom, hogy nem adják ki rá a 10-et, valószínűleg ők is látják, hogy valójában min. 1Gb az amire érdemes alapozni. Inkább egy stabilabb előző verziót hagynak meg, mint egy akadozó, új rendszert hegesztgessenek rá. Fájó pont persze, hogy hirtelen tették elavulttá a készüléket, de még az is lehet, hogy olyan sz... lesz a 10, hogy mindenki áldani fogja, hogy nem jött 630-ra.
-
Frosttide
tag
Messengerrel sem jobb a helyzet. Pont annak a személynek az üzeneteiről nem kapok értesítést (vagy csak jóval később), akivel a leggyakrabban beszélek. És a legjobb, hogy amikor chatelek és elolvasok minden üzenetet, akkor a befejezés után 20-25 perccel később elkezd értesíteni a már elolvasott üzenetekről, mintha új lenne.
Arról meg nem beszélve, hogy a program futhat a háttérben, be van kapcsolva a net, de közben a másik fél számára azt jelzi nem vagyok elérhető.
Mondjuk azt sem értem, hogy miért van feedback lehetőség, ha javítás meg nem jön, droidra jóval gyakrabban tolják az appok frissítéseit. -
Frosttide
tag
Eleddig arról szólt a fáma, hogy az összes WP8.1-es készülék megkapja a 10-et is, most meg megszabták a 8GB belső tárhely minimumot, ennyi erővel a memóriának is szabhatnak határt végül, főként mivel mostanában 1GB-al szerelik a telefonokat.
Nem állítom tényként, hogy így lesz. Ami tény, hogy bizonyos készülékeken lesznek funkciók, amik nem lesznek elérhetők és a 8GB-os belső tárhely minimum, mert ezt maga a MS közölte.
-
Frosttide
tag
Év végén frissülnek Windows 10-re a korábbi Lumiák. A 630 megfelel a 8GB-os tárhely feltételnek, így ha a memóriának nem szabtak meg 1GB minimumot, akkor szerintem nyárára meg is érkezik a frissítés. Ennél hamarabb én nem várom
-
Frosttide
tag
Gondoltam megosztom veletek ezt az érdekességet.
Írtam már régebben is, hogy a telefon néhány weblap esetén átvált stroboszkópba és betöltés után a szöveget hol eltünteti, hol megjeleníti mindezt másodpercenként többször. Ezután jön a képeken látható állapot, amikor is nem látható semmi.
Szívesen szidnám a WP-t, hogy sz.r, szívesen ráfognám a gifekre és youtube videókra, amik be vannak ágyazva a topikban de ugyanezen oldal, ugyanezen topikja a L625-ön minden probléma nélkül fut. Tegnap az origó asztali verziójánál a főcímeket nem tudtam elolvasni, mert háromszor is bezárta az explorert és még szerencse, hogy nem indította újra a telefont, ahogy mostanában szokta.
Tehát adva van egy hiba, ami nem állandó (így hiába küldöm szervizbe), más készüléken nem jön elő, de kellően bosszantó ahhoz, hogy egy okos telefonon ne lehessen nyugodtan netezni. Patt helyzet, ahol nem lehet eldönteni, hogy az explorer sz.r, a L630 vagy a WP. -
Frosttide
tag
válasz
Grafirka #3643 üzenetére
Ha mindig ezt csinálja, akkor vidd szervizbe, mert 1-1 alkalommal előfordul, de folyamatosan nem. Nálam hibaként előfordul, hogy "beakad" egy app (ez lehet a böngésző, skype, facebook, messenger stb.), akkor újraindul. Illetve ha két alkalmazás közt váltogatok, akkor egy idő után az egyiket leállítja és jó ideig nem hajlandó újra elindítani.
Böngészőnél némely oldalon a szöveget hol eltünteti, hol megjeleníti (stroboszkópszerűen) és bizonyos esetekben nem is reménykedem abban, hogy vissza nyílra az az előtt olvasott oldalra visz vissza, sokkal inkább egy még régebben megnyitott oldalra.Egyébként nem rossz készülék, csak látszik hogy a rendszeren lenne még mit csiszolni.
-
Frosttide
tag
Rokonom meg egy L735-el csinál rosszabb képeket, mint én a 630-al. Egyszerűen sz.r appot használ hozzá.
Én a (már említett) Lumia Camera appot nyúzom és ha nem használom a dinamikus nagyítást, akkor nem csinálok elmosódott képet. Ha a kijelzőn hosszan tartom az ujjam, ekkor ráfókuszál a tárgyra és szintén nem lesz homályos a képem.
Jó nem egy DSLR géppel készült minőségre kell gondolni, de a Lumia 520-at vagy 530-at mindenképp veri. -
Frosttide
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Az energiatakarékos üzemmódnál bizonyos alkalmazásoknak lehet adni engedélyt, hogy futhasson a háttérben, ez ok. A kérdésem az lenne hogy az (FB) Messenger eleve futhat a háttérben?
Mert sem az appban, sem a "takarékos üzemmód" menüpontban nem találom a beállítást, ami ezt engedélyezné vagy tiltaná. -
Frosttide
tag
válasz
freestailo #3621 üzenetére
Ebben némileg van valami, nálam is tökéletes a WP, ha csak telefonálásra használom, androidnál már olykor a telefonálás is gondot okozott.
Node okostelefont nem csak telefonálásra használja az ember és így már van hiba jócskán. Legutóbb pénteken indult újra, mert nem bírta el, hogy 5 perce ment a navigáció és egyre több az ilyen. Fagyott már Skype hívás közben, chat közben is.Ha weboldalon beágyazott youtube videó van akkor a kijelző stroboszkópot játszik a szöveggel, a látogatott weboldalaim egy része szétesik vagy nem töltődik be, időnként a Explorer nem reagál a bökésre (értsd bárhová bökök reagál a telefon, kivéve az explorer felülete), visszanyílra kattintva még véletlenül sem az az előtt nézett oldal töltődik be, hanem random egy jóval régebben nézett.
Amikor két alkalmazás között váltogatok, akkor egy idő után b.szik beindulni az egyik és kidobál főképernyőre és percekig nem hajlandó újra elindulni stb. stb. Addig míg egy külsős app csinálja ráfogom arra, de amikor már a gyáriak is kiszúrnak a gyári rendszerrel na az már blama.
Értem én, hogy jó elhitetni, hogy 512MB is elég a rendszernek, de a mindennapi gyakorlatban előjön, hogy bizony ez kevés ide.
Összességében még mindig kevesebb gondom van vele, mint androiddal, de bizony be kell látnom, hogy messze áll a tökéletestől. Remélhetőleg a WP10 és egy drágább telefon elhozza a valóban zökkenőmentes működést, mert a belépőszinten, erre nem sok remény van a WP esetén sem.
-
Frosttide
tag
@Tuomas
@jmakkKöszi a választ. Eddig még alkalmazások miatt indult újra a telefon, remélem lassan eljutunk oda, hogy már azért sem fog.
-
Frosttide
tag
Ma kaptam egy frissítést a telefonra, tudja valaki miféle frissítés ez és mit tartalmaz?
-
Frosttide
tag
Életem első Skype videohívása a telefonon tartott kemény 15 másodpercig ( Wifin). Ennyi idő kellett ahhoz, hogy a rendszer összeomoljon és újrainduljon. Remélem a 10 hoz javulást, mert az röhej, hogy az MS rendszerét bedönti az MS alkalmazása.Vagy legalább az alkalmazásokat fejlesszék rendesen.
-
Frosttide
tag
Addig, míg ki nem kapcsolod a Wifit, majd újra vissza nem kapcsolod. Sajnos valamiért az internetre támaszkodó alkalmazások szeretnek behülyülni, főleg, ha a Wifi huzamosabb ideig be van kapcsolva. Skype, Messenger, OneDrive, Office Lens, mindnél tapasztaltam már ezt. A Wifi ki, majd bekapcsolása segíteni szokott.
Másik hiba általában, hogyha elsőre nem röffennek be ezek az alkalmazások, akkor percekig nem tudom megnyitni. Töltés után mindig visszadob kezdőképernyőre és ez akkor is megeshet ha gyorsan akarok váltani két alkalmazás közt vagy kijelző lezáródás után feloldom és az értesítésre bökök.Szóval van még mit javítani.
-
Frosttide
tag
Szia!
- Részben rosszul gondolod. Ha otthon letöltitek rá Magyarország térképét és a navigációs hangot, akkor teljesen offline is tud működni.
- Az útvonaltervezés eddig nálam mindig megbízható volt, a sebességméréssel egyetemben (amit mutatott a sebességmérő, annyi volt a telefonon is), sőt még figyelmeztet is, ha átléped a sebességhatárt. Kipróbáltam, hogy bejáratott helyen mit tervez és azt az útvonalam, ami a valóságban is a legkézenfekvőbb és ha lényeges, akkor szólt melyik sávba menjek.
- GPS-t nálam sose dobta le, az első pozicionálás általában gyors, nagy ritkán van, amikor az induláskor lassabban talál meg, de utána mindvégig tökéletes.
- Térképet rendszeresen frissítik, eddig nálam mindig pontos volt, amikor mondta, hogy fordulni kell, ott valóban lehetett is. Sose vitt erdőbe, tóba, szakadékba.
- POI kezelés is van, én offline használom, mégis kijelzi a helyeket. Otthon beállítottam, hogy milyen típusú hasznos helyet mutasson, net kapcsolatnál kidobta őket és azóta nálam offline is kidobja. Amihez kötelező a net, az az aktuális forgalom kijelzése.
-
Frosttide
tag
válasz
NoOne1976 #3212 üzenetére
Equalizer: Beállítások -> hang
Mappázás: Ujjad ráteszed az egyik mappázni kívánt csempére, nyomva tartod, amikor kiemelkedik a többi közül, akkor egyszerűen ráhúzod a másik csempére, amit szintén mappázni akarsz, amikor megjelenik a négyzetrácsos felosztás, akkor elengeded és kész a mappázás.
-
Frosttide
tag
Nekem is megvan. Cortana valahogy nincs, Cinemagraph meg Storyteller, App Social viszont van és egy alkalmazás nem sok, annyit nem kellett újra letöltenem.
-
Frosttide
tag
Beállítások -> e-mail+fiókok -> fiók hozzáadása, ott ráböksz a Google fiókra és megadod az gmailes címed és voilá, nem kell böngészőből belépned. Ezt gyakorlatilag bármilyen fiókkal meg lehet tenni és egy típusból többet is. Tehát akár 2 Gmailes fiókot is hozzáadhatsz. Problem solved!
-
Frosttide
tag
625 alapján a mappázást úgy képzeld el, hogyha nagy csempéd van, azt felosztja 9 kicsire és ott váltakozva mutatja azokat az elemeket, amik benne vannak. Hol csak egyiket nagyba, hol a másikat nagyba, hol mindkettőt kicsibe, hol egyiket nagyba és a másikat kicsibe. A kis csempeméret esetén pedig 4 részre osztja fel. Ha rákoppintasz akkor csak az üres négyzetek lesznek és alatta két sáv között kijönnek a csoportba tartozó alkalmazáscsempék.
Ennyi, semmi extra.
-
Frosttide
tag
Nem mindenki, itt is előfordulnak gondok, max elfogadjuk, mert általában még így is jobb, mint amiről váltottunk. Én is tudnék hosszú esszét írni, hogy számomra mi hiányzik és min kellene változtatni vagy épp stabilizálni. Ha minden piszlicsáré ügyet beírnánk, itt is pörögne a topik hibalistákkal. "Fogadni mernék", hogy bármilyen random gyártó, bármely típusának topikját nézzük, ott is vannak hibák felsorolva, sőt terméket még nem készítettek a földön, amire ne lenne a felhasználók némely részének panasza.
-
Frosttide
tag
válasz
ciceroo #3075 üzenetére
Csatlakozok az előttem szólókhoz, megéri váltani. Korábban írtam, hogy az 530-nak a 630 mellett elég halovány a színe, na a 730 mellett ugyanez a helyzet a 630-al is. Kamerával nagyon szép képet lehet készíteni (pl egy kis sorjáról is olyan képet tudtam készíteni, amin tisztán látszott, pedig nem volt nagyon szembetűnő). A pár perc alatt míg kezemben volt gyors volt, nem akadt, nem gondolkozott, nem volt betöltés felirat sem.
-
Frosttide
tag
válasz
-Faceless- #3068 üzenetére
Mivel nem áll fenn a "hiba" 10-ből 10-szer, ezért hiába adnám be, visszakapom, hogy hibátlan.
Ezeket a dolgokat úgy kell elképzelni, hogy ma pl OfficeLens esetében, wifi bekapcsol, dokumentumokat lefotóz, majd leokéz, következő készít. A végén nézem csak nem megy fel a fájl, csak dolgozik vele 10 perc múlva is, wifi ki és wifi be egyből elkezdett működni. Viszont utána OneDrive-ba belépve simán továbbította emailben.
Aztán PDF-ek tárolása OneDrive-ban, Wifi be, egyet megnyitok olvasom, majd 5 perc után a következőt, simán megnyitja, ezt olvasom 1 órán át, majd nyitnám a következőt, semmi, azutáni, semmi. Wifi ki és be, simán megnyitja mindet.
Áruház esetén frissítés pöpec, app böngészés eleinte ok, eltelik néhány perc (10-30) és az újabb kategóriát alig nyitja meg, várakozás 2-3 perc, majd nagy nehezen bejön vagy sikertelen csatlakozás. Ezt eljátssza egy ideig, másnap megint rendben.Ezek önmagukban nem nagy dolgok. Viszont van, hogy pont fontos lenne az adott dokumentum megnézése/továbbítása és akkor kezdi a hülyeséget.
Félre értés ne essék még mindig meg vagyok elégedve a telefonnal és még mindig fényévekkel használhatóbb számomra, mint az előzőleg használt rendszer. Csak jó lenne ha valóban gördülékenyen tudnám használni és nem égnék be, hogy dicsérem a rendszert, ennek ellenére a fontos helyzetekben van vele fennakadás. -
Frosttide
tag
válasz
kolosanyi #3062 üzenetére
Ami jól működik, azt én sem szoktam cserélni. Ezért is várom a frissítést, hátha utána már jobban fognak működni azok a dolgok, amik most nem annyira.
Nincsenek pedig nagy elvárásaim, de jelen helyzetben a működésbéli "problémák" (vagy kényelmetlenségek) miatt azokat sem tudja a telefon és a rendszer maradéktalanul teljesíteni. Holott csak azt szeretném, hogy rendesen működjenek legalább a Microsoft által készített appok és ne kelljen folyton a wifivel b.szkódni ha bármelyiket is használni akarom, mert full jelerősség mellett is csatlakozási hibát ír (vagy épp percekig kell várni a működésre pl.: Áruház esetén appok megjelenítése). -
Frosttide
tag
"1. a dual simes lumia cyan-ra mikor lesz denim?"
Ahogy elnézem az európai frissítési listát, még sokáig várni kell rá. Még egyik országban sem adtak ki DS-re Denim frissítést. Se az angoloknál, se németeknél, se a finneknél, de még a franciáknál, osztrákoknál sincs.
Szóval sajnos DS tulajoknak még türelmeseknek kell lennünk, mert még a nagyobb országokban sincs jelen a Denim, hát még hozzánk mikorra érhet majd el.
Mondjuk elképzelni nem tudom, hogy mi okoz akkora problémát az elkészítésében. -
Frosttide
tag
válasz
HAL9001 #3042 üzenetére
Közelség érzékelő nincs benne, bármi mást is állítanak néhányan. A sötétedős trükk nálam működik, a lényeg, hogy hívás közben a virtuális gombok felett van egy "üres" terület. Ha ott több ponton érintést érzékel (rövid "tesztem" szerint már két ujjhegynyi terület is elég), akkor elsötétül.
Meglehet, hogy beszélgetés közben nem az üres felületen érintkezik a telefon, hanem a virtuális gomboknál. Nálam is előfordult egyszer már. Megoldás lehetne, hogy a készülék tetejét a füléhez tartja, az alját viszont kicsit eltartja az arcától/fülétől. Ekkor elsötétedik a kijelző és nincs mi érintkezzen virtuális gombokkal. -
Frosttide
tag
válasz
HAL9001 #3040 üzenetére
Beszélgetés közben (vagy a hívás indítása/fogadása után) nyomja meg a képernyőzár gombot. Ekkor lezárja a kijelzőt és nem fog véletlen érintéseket érzékelni. Ha bontani akarja a hívást, vagy egyéb funkciót szeretne elérni, akkor megint megnyomja és utána feloldja a képernyőt.
-
Frosttide
tag
Vodásokhoz elvileg megérkezett a Denim. A 625-ös modellt alapul véve viszont úgy néz ki, hogy a független telefonok kapják meg legkésőbb a frissítést. Szóval dual simesek és független egy simesek még várhatnak pár hétig.
-
Frosttide
tag
Szerintem nem kell. Törni még (nagy számban) nem lehet a telefont, állítólag a boot metódusnak köszönhetően akkor sem aktiválódhat vírus, makró vírusok elvileg kizárva, mert az Office nem kezeli a makrókat és alkalmazásokat csak az Áruházból, a Microsoft által hitelesítve és aláírva lehet telepíteni.
IE nem támogatja a beépülőket, szóval elvileg onnan sem tud jönni vírus, ráadásul az appok izolálva futnak.
Én nem használok hozzá semmi ilyesmit. -
Frosttide
tag
válasz
jezusom #2943 üzenetére
Kipróbáltam, nem működik.
Hívásnál ugyanúgy a "hangok" menüpontban beállított csengőhangon szólal meg a telefon, hiába állítottam az értesítéseknél a "Telefon- SIM2"-re más értesítési hangot.
Mindkét SIM ugyanazon a csengőhangon szólal meg és ezen nem segít az értesítéseknél való állítás. -
Frosttide
tag
Arról el is felejtkeztem. Vagyis a Denim "gyors" terjedése után, már nem fűzök az érkezéséhez nagy reményeket.
@MarQs
Pont ezen gondolkodtam el én is, hogyha ennyi idő, míg a Denim terjed, hónapokat kell várni majd GDR2-re is, akkor max jövő év közepe lesz, mire a 10-es elérhetővé válik.Azt még értem, hogy Androidra azért kell várni, mert millióféle telefonon van rajta, na de a WP-nek nem az lenne az egyik előnye, hogy kevés (ámbár jól ismert) hardveren fut, ezért az optimalizálás is jobban kivitelezhető/könnyebb, akkor miért tart egy rendszerfrissítésnek hónapokig, míg elterjed (csak úgy mint Androidnak csak jóval többféle készülékre)?!
-
Frosttide
tag
Hardver tekintetében szerintem egyáltalán nincs gond a L630-al, legalábbis arra nekem nincs panaszom. Ha a 3rd party appokat nem veszem figyelembe, akkor csak az IE-vel van bajom, na meg a rendszerre férne rá egy kis "sorba rendezés" illetve a két kártyás megoldáson kellene változtatni (külön csengőhang), valamint ha már van csoport, akkor megtehetnék, hogy csoportra külön csengőhang beállítás, ha úgy akarom, akkor csak bizonyos csoporttól kaphassak hívást/üzenetet.
Remélem a 10-es hoz ilyen téren is változást, mert ezek ma már nem túl nagy elvárások, legalábbis szerintem. -
Frosttide
tag
válasz
Mr. Nimbus #2914 üzenetére
Köszi!
Remélem erre is kitalálnak majd valami frissítést, mert ciki, hogy nem lehet megkülönböztetni a két kártyára jövő hívásokat. -
Frosttide
tag
Sziasztok!
Ha létrehozok egy csoportot a kapcsolatokban, akkor arra lehet külön hangjelzést beállítani, vagy itt is csak az alap csengőhangot képes kezelni?
-
Frosttide
tag
Amit az áruházban mutat nálam:
Angry Birds, Bad Piggies, AB Stella, AB Star Wars, AB Seasons, AB Space, AB Epic, AB Rio, mindegyiket Rovio Entertainment Ltd gyártotta és mindet ingyenesnek írja. Arra a kifejezésre, hogy Angry vagy Angry Birds nem ad ki fizetős játékot nálam. -
Frosttide
tag
Nekem nincs összekötve bankkártyával a fiókom, beírtam áruházba Angry Birds, kiadta, gyártója Rovio Entertainment Ltd és ingyenes. Letöltöttem, elindítottam, sehol nem jelezte, hogy fizetni kellene érte.
Ráadásul a fizetős appoknál kiírja az árat, és "telepítés" helyett "kipróbálás" vagy "vásárlás" opció van. Tehát az Angry Birds nem fizetős, legalábbis nálam nem. -
Frosttide
tag
Csempeméret: Ujját ráteszi a csempére és hosszan rajta tartja, ekkor "kiemelkedik" a csempe, a jobb alsó sarkában lesz egy nyíl, azt kell bögdösni a méretváltáshoz (jobb felső sarokban pedig a kezdőképernyőről tüntetheti el a csempét).
Facebookot meg frissítse, ha van frissítés hozzá. Ha ez sem segít, akkor távolítsa el a telefonról, majd az áruházból telepítse újra.
-
Frosttide
tag
Főleg, hogy az emberek döntő többségének más eszközhöz szokott lenni USB kábel és fülhallgató.
Nálam jelenleg minimum 3 (de lehet 5) USB kábel és 2 headset, na meg 4 fül- illetve fejhallgató van. Éppen nincs szükségem többre.
Ez max azoknak gáz, akiknek ez az első telefonjuk, nincs tablet sem és soha nem volt mp3 lejátszójuk, plusz éjszaka is hangszórón át használják a számítógépet/laptopot vagy a TV-t. -
Frosttide
tag
válasz
FET-MEN #2817 üzenetére
A böngésző nekem is "halálom". Vicces, hogy egy gyári WP-s okostelefonon gyakorlatilag nem lehet internetezni a szintén gyári MS böngészővel.
Legutóbb pont a Denim újításait olvastam, amikor elkezdett eltünögetni a szöveg. Eltűnt, megjelent, eltűnt, megjelent, majd végleg eltűnt, csak a fehér lap maradt. Ezt betudtam az adott oldal "hibájának", de a lassúság, fagyás, oldalon való ugrálás olvasás közben az állandó a böngészőmben. -
Frosttide
tag
válasz
Imilenni #2758 üzenetére
Szia!
Mivel szerintem a legtöbb telefont az 512 MB memóriával szereltekből adják el, így nem valószínű, hogy kevés memo miatt ne mennének az alkalmazások. Meg mintha csk olyan alkalmazások listázódnának, amik futnak az adott készüléken, de ebben nem vagyok biztos.
Én egy Full HD videót próbáltam, azt vitte akadás mentesen.
-
-
Frosttide
tag
válasz
kengyel #2727 üzenetére
Lakásban, autóban gyönyörű is, felhősebb időben (vagy napos időben árnyékban) szintén, viszont ha a nap rásüt a kijelzőre, na akkor már válthatok magas fényerőre, hogy le tudjak olvasni bármit is róla.
Értem én, hogy IPS és gyönyörűnek kell lennie (fenti körülmények között az is), de közvetlenül rásütő napfénynél én nem látom, ezért is kérdeztem, hogy honnan jött a napfény, vetült-e árnyék a kijelzőre. -
Frosttide
tag
válasz
kengyel #2725 üzenetére
Ezt a napsütés dolgot gyakran olvasom, mégis honnan jön konkrétan a fény és világos vagy sötét háttér?
Csak mert az enyémet sötét háttérrel és közepes fényerőnél alig lehet látni, ha rásüt a nap és nem vetül árnyék a kijelzőre, magas fokozaton jobb, de ott se mondanám gyönyörűen olvashatónak. -
Frosttide
tag
Megvolt az első rendszer összeomlás. Viber chat közben, üzenet küldés után először elkezdett kattogó hangot adni a hangszóró, majd bekapcsolt a rezgő motor és úgy rezgett a telefon, mint egy vibrátor.
Kikapcsoló gombra, resetre nem reagált, kénytelen voltam kivenni az akksit, mert másképp nem lehetett leállítani.
Ilyet eddig még sosem láttam semelyik rendszeren. -
Frosttide
tag
válasz
kengyel #2657 üzenetére
Pedig vastagodik, igaz hogy nem vészesen, de érezhetően vastagabb.
Más:
Valaki tudja, hogy mi a helyzet akkor, hogyha SIM2 olyan számokat tartalmaz, ami a SIM1-en is megtalálható?
Duplán fog megjelenni a névjegy vagy "összefésüli"? Illetve ha törlöm SIM2 névjegyeit és hívás jön rá, akkor vajon a számot írja ki csak, vagy a nevet is (merthogy a SIM1-en mentve van a név)? -
Frosttide
tag
válasz
Mr. Nimbus #2647 üzenetére
"Tesztem" alapján már két ujjnyi felületen való érintés is elég ahhoz, hogy lezárjon a kijelző.
1 rohadt idegesítő dolog van benne, ami szerintem app bug, mégpedig, hogy Skype és Viber hívás esetén rengetegszer eljátssza, hogy a képernyő bármely részén egy ujjas érintés esetén is lezár.
Nem nagy gáz, de kellemetlen tud lenni, amikor csinálnék valamit egy hosszabb hívás közben, erre mikor ráböknék a kihangosítóra, lezár, elveszem az ujjam felold, hozzáérek lezár, így semmilyen funkció nem működik, még a letevés sem. Viszont ez eddig csak a Viber és Skype esetén volt így, sima hívásnál rendesen működik. -
Frosttide
tag
Kinek mi. Én akkor is jobban szeretem a 2 év gyári, mint az 1 év "sufni" garanciát.
Egyébként pont vásárlás előtt volt egy ilyen "hitvitám" egy baráttal, aki Kínából rendelt androidos telefont, én neki is azt mondtam, hogy azt vesz, amit akar, de én a kínai 1 év helyett inkább az itthoni 2 év gyárit választom.
Mivel kártyás vagyok ezért nálam a telefonok többet húznak 2 évnél (már amelyik nem adja meg magát) és pont azért váltottam rendszert, mert az előzőnél a készülékek éppenhogy az 1 éves "születésnapjuk" után kezdtek el hülyén viselkedni.Szóval ki mit preferál.
-
Frosttide
tag
Attól függ, hogy honnan nézzük. Ha mindegy csak WP telefon legyen olcsón, akkor mindenképp. Rokonnak rendeltem egyet, hát engem nem győzött meg. Színek elég fakók, kissé vaskos és beállítása alatt párszor nem reagált, plusz egyszer már épp nyomtam volna HR-t, mert lezárt képernyőt nem lehetett feloldani, kijelző sötét mintha ki lenne kapcsolva a telefon. Aztán feléledt.
Én személy szerint Örülök, hogy tesómat 520-ra beszeltem rá, még mielőtt átvette volna a helyét az 530. -
Frosttide
tag
válasz
kiskakas #2583 üzenetére
Ha megcserélnétek a két kártyát a sim foglalatokban?
Nem tudom mennyire beállításfüggő (mert nekem alapból sim1 hívás, sim2 adat), de mintha kontaktoknál mindig az 1-es sim van kijeölve hívásra és sms-re, ha másik kártyáról akarnék hívni, írni, akkor rá kell böknöm a 2-es rublikára.Na szóval. A kapcsolatoknál bökjetek rá egy névre és nézzétek meg hogy a két rublika közül melyik van "bejelölve", ha az egyes (miközben a kettes sim foglalatban van a hívó kártya), akkor kicserélitek a két simet a foglalatokban és onnantól a jó kártyáról hív.
-
Frosttide
tag
válasz
premete #2530 üzenetére
Tehát rossz a rendszer,
- mert elfejted repülő üzemmódba tenni (de kikapcsolni nem felejtenéd el), emellett le se némítod és jelez.
- leveszed töltőről és bekapcsolva hagyod azon funkciókat, amit alvás közben nem használsz, ezért gyorsabbal merül, mint bármely más rendszerű telefon, amin szintén bekapcsolva hagynak minden biz-baszt.
- Továbbá rossz még, hogy amint bekapcsolod a netet rajta, akkor pótolja a jelzést, hogy FB, Skype üzenetet kaptál (amit amúgy másodpercek alatt lehet nézni és értesítést törölni).
Értem.Nincs ezzel gond. Ez is mutatja, hogy miért szoktam minden "jó-e a rendszer/telefon" kérdésre azzal nyitni, ha más rendszer fanja a kérdező, akkor nem.
-
-
Frosttide
tag
válasz
kengyel #2459 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de ha fóliáztatod, "kemény hátlapot" teszel rá, akkor miért rakod tokba? Vagy ha tokba rakod, akkor miért rá a "kemény hátlap"?
Persze te tudod, de én így ezt felesleges pénzköltésnek tartom, ráadásul a műanyag hátlaptól megnőnek a méretei és egy passzentos tokba vagy nem, vagy alig megy bele (és szétnyomja a tokot is).
Én vettem rá egy dizájnos "kemény hátlapot", rakattam rá fóliát és zsebben hordom. Karcolódni úgyis a fólia fog és a műanyag hátlap. -
Frosttide
tag
válasz
tothjozsi96 #2358 üzenetére
Látván az 520-at, nemigen tudnék negatívumot mondani egy váltásról, szerintem a 630 mindenben felülmúlja az 520-at. Habár nincs közelségérzékelő és fényszenzor, de ezek nekem nem is hiányoznak. Sőt, engem megőrjít az automatikus fényerő, van amikor olyan sötétre állítja a kijelzőt, hogy bántja a szemem. Közelségérzékelő helyett meg van "érintésérzékelő", ami elsötétíti a 630 kijelzőjét telefonálás közben.
-
Frosttide
tag
Szia!
Én úgy tudom, hogy hívás közben kikapcsolja a másik kártyát. A Smart Dual Sim annyit tesz, hogy átirányíthatod a használatban lévő Sim-re a hívást, ha a másik kártya nem áll rendelkezésre.
Tehát szerintem egy ilyen átirányítással és hívásvárakoztatással a kikapcsolt Sim-re érkező hívást is észleled, miközben beszélsz az első kártyán. Ha nem így van a többiek megcáfolnak. -
Frosttide
tag
Na tehát, a helyi edigital bolt esetén 9 órakor volt nyitás, odamentem, mert egy nem akciós terméket mindenképp rendelni akartam és a weblap hibája miatt úgy gondoltam jobb személyesen. Én voltam a helyi üzletben az első vásárló. Mikor rákérdeztem a telefonra, közölték, hogy az összeset lefoglalták már az interneten keresztül, tehát megrendelték. Megrendeltem a nem akciós terméket, közben hallottam, miközben a bolt második vásárlója Xbox-ot keresett, a válasz ugyanaz, nincs, mert az összeset lefoglalták az interneten keresztül.
Hogyan kellett volna megvásárolnom a készüléket, ha weblapon nem ment és személyesen közölték az összes készletükön lévő telefont lefoglalták már a neten? -
Frosttide
tag
Itt sem az volt a baj, hogy nem jutott termék, mert azt az ember elfogadja, ha belépek, megrendelném, de kiírja elfogyott, akkor azt mondom oké. A probléma ott van, hogy csoda, ha az ember egyáltalán eljutott a rendelésig vagy hogy egyértelműen jelezte volna mi a gond.
Sokszor elérhetetlen volt, ha sikerült is belépni és kivárta az ember míg megjelent a kosár, akkor az utolsó lépéseknél meghülyült és vagy visszaugrott két lépést, vagy előadott egy eltüntethetetlen üzenetet, hogy mikor hozzák ki a terméket (vagy boltba szállítást kérve nem jelentek meg a boltok lehetőségei) vagy csak szimplán egy üres fehér lapot töltött be. Azt sem lehetett eldönteni, hogy akkor most van-e megrendelésem, vagy nincs.
Aztán mikor az ember a bolti raktárkészletben bízva odament közölték velük, hogy a neten lefoglalták az "összes" jó árasított terméket. Tehát a neten (sok embernek) nem lehetett megrendelni a hibák miatt, személyesen meg nem lehetett megrendelni, mert a keresett termékek (neten keresztül) lefoglaltak, ezért elfogytak.Mint korábban írtam egy ilyen akciónak az lenne a lényege, hogy minél többen elégedettek legyenek és nem az minél több ember megszívja és felhúzza magát és ha már országos médiában, karácsony előtt elkezdem reklámozni, akkor biztosítani kellene azt, hogy a terhelés ne legyen akadály a rendelésben, max a készlethiány.
Ha nem hirdeti ilyen bőszen, akkor elhiszem, hogy nem gondolták ekkora az érdeklődés, de karácsony előtt, országos kampány után, ez vékonyka kifogás. -
Frosttide
tag
-
Frosttide
tag
0:00-01:00 között is próbáltam, akkor sem működött, ma reggel 4-től szintén nem ment. Azt én megértem, hogy nagy a terhelés, de akkor mi a drága jó anyukájukért promózzák 1 hétig, ha nem készülnek fel a rohamra? A másik, hogy a nem akciós terméket szintén nem tudtam megrendelni, szóval azokkal is kicsesznek, akik mást, akciótól független terméket vásárolna.
Személyesen kellett elmennem a bolthoz nyitásra (szerencsére nincs messze és első voltam), hogy a Black Friday keretén kívül eső terméket megrendeljem, telefonra rákérdezvén ( de xbox és minden egyéb nagyon megérős termékre is igaz) a válasz "Az interneten lefoglalták az összes készüléket", persze azután a kérdés után (amit mögöttem állók kórusban tettek fel), miszerint "Hogy azon a weboldalon, ami nem megy éjjfél óta?" persze nagy volt a kuss.
Ez az alkalom kiváló volt arra, hogy kiderüljön, az edigital amatőr módon kezelte ezt a promóciót és már tudom, hogy legközelebb felesleges várnom, mert egy kalap sz.r az egész. Persze úgyis akadtak szerencsések, akik tudtak rendelni, de a nagy többség hoppon maradt.
-
Frosttide
tag
Szerencséd volt, most már szinte semmit nem lehet rendelni, ha akciós, ha nem. Egyszerűen összesz.rta magét az edigital, most épp szürke 530-az mutat rendelhetőnek, másik három színt nem, rokonnak meg kiírta nincs raktáron, törölje a terméket a kosárból.
Azt egyébként baromi gáznak tartom, napokig promózzák, aztán meg egyszerűen nem bírja rendszer a sok rendelést és annyi eszük lehetett volna, hogy azokra gondolnak, akik épp nem akciós terméket akarnak venni, mert az is vicc, hogy egy teljes árú terméket sem tudok megrendelni. -
Frosttide
tag
válasz
fenetikus #2262 üzenetére
Nem lehet a beállítások miatt van? Csak mert a WIFI rész nem gyenge a Lumia 630-ban, nálam ahol a nem 19 ezres android már eldobta a jelet, ott 630-al simán megy a skype. Rokonnál (Lumia 520) a kertben is van jel, pedig két téglafal is a router és a telefon közt van.
-
Frosttide
tag
válasz
#14121216 #2252 üzenetére
"Egyik a kinézet testreszabása: ez a csempés rendszer eléggé primitív"
Wp-nek ez az egyik jellegzetessége, számomra ez letisztult és sallangmentes.
"A másik fájó pont a zenék minősége... Akárhogy is nézzük, messze nincs olyan minőségű zenehallgatás a 630-on mint egy androidos telón..."
Kinek milyenek az igényei illetve kinek milyen a hallása, de nekem két androidos telefonom is volt más gyártóktól (egyik 2.3.6, másik 4.1.2 alapon nyugodott) és az enyémek hangzása nem volt jobb, mint a Lumia 630-nak. Ugyanazzal a fejhallgatóval hallgatom, mint a droidokat és nem rosszabb a Lumia. Rendszeresen frissítem az alkalmazást és elégedett vagyok vele.
Örülök, hogy csak ennyi kifogásolni valód van a telefonban és remélhetőleg tovább fejlődik még a vonal és jobban testre szabhatóvá válik a készülék és kényelmesebb a használata (mert azért némely alap funkciót is kacifántosan lehet kapcsolni jelenleg).
SD kártyára mentést a "tárterületsegédben" láttam, itt van olyan, hogy "Új alkalmazások mentése" és ott vagy telefon vagy SD kártya opció van. Ha másképp nem is a letöltés előtt itt tudsz variálni (habár elég barbár megoldás így, de ha más nem mond jobbat, akkor ez van).
-
Frosttide
tag
válasz
EatSleepPush #2244 üzenetére
Én nem szaroztam, bementem a helyi Nokia Care-be, ott megkérdeztem, hogy ott vásárolt fóliát felteszik-e, mondták igen. Megvettem, gyönyörűen feltették, a csomagban lévő másik fóliát ideadták.
-
Frosttide
tag
válasz
Orient84 #2219 üzenetére
Ha iPhone fan vagy, akkor nem biztos, hogy tetszeni fog, ha nem vagy fan és nem hasonlítgatod folyton össze a kettőt, akkor nyugodtan válthatsz. Nem személyeskedni akarok a fan jelzővel, ne értsd félre, csak akinek tetszik egy rendszer, az nehezen szokik át másikra, mert folyton azon van, hogy "ez a régi kedvencemen nem így volt, nem úgy volt" és a végén jön a konklúzió, hogy a WP "szar", miközben nem az, csak más.
-
Frosttide
tag
Sziasztok!
A "Zene" alkalmazás 80070003 hibakódot dob az összes zeneszámra, ami SD kártyán van. Van valami megoldás rá, hogy újra működjön?
-
Frosttide
tag
Ha nem nyüstölöm 3 napot simán bírja. Nekem a 1,5 éves LG l4 II-höz képest is előrelépés volt, szerintem E52 után te sem fogsz benne csalódni.
Sim kártyát ingyen cserélik a szolgáltatónál, legalábbis T-mobile és Telenor kártyáimat gond nélkül cserélték,igaz szolgáltatónként 1-1,5 órát várattak. Ám ha mégsem cserélik, akkor egy szervizben fél perc alatt levágják neked micro sim méretre. Mobilnetes kártyámat 500 Ft.-ért megvágta a srác és gond nélkül működik a DS 630-ban. -
Frosttide
tag
válasz
Mr. Nimbus #1997 üzenetére
Gyári, de reggel jött rá frissítés és eddig megoldotta a gondokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Need for Speed: Rivals
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest