Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• old rocker

veterán

válasz KaoszTom #2050 üzenetére

Tom. Az én E52-ből kiindulva, be......na,ha papirlapokat kellene alá duggatni. (Mellesleg ez pont azE51 hátlapja esetében volt általános "gyógyír".Van egy vazelin új 6220C-m, a körmömet nem tudom bedugdosni sehova, (nem is nagyon próbáltam) de úgy nyikorog azegész, mint a kenetlen kocsikerék. És bizonyos fogásoknál ott is úgy tűnik: mozdul a kezem alatt a káva,a hátlap, az előlap. A szoftveres hibák meg nem függnek össze a külső lötyögéssel. AZ E66 masszívabb darab, de erről már annyit írtam,hogy "golyóállóbb"...
    De olyan egyszerű a dolog. Bemégy a boltba (márkakereskedésbe) és közlöd, vásárlási szándékaid volnának,egy E52-est óhajtasz megtekinteni. Odahozzák,körbetapogatod, ha lötyög,csuszog, libeg, nyög: azt mondod, meg szeretnél nézni egy másikat. Ha az is olyan,vagy kérsz még egy harmadikat,vagy felállsz és azt mondod,köszönöd, mégsem kéred.
    Ha tetszik,bekapcsolod,belerakatod a PIN kártyádat, ha van saját memóriakártyád,akkor azt is és megnézed,hogyan viselkedik a telefon. Ha már ennél a résznél összezavarodik,ismét csak felkelsz ésazt mondod:köszönöm,nem kérem. Mindezt hűvös eleganciával, pókerarccal.Azeladó fintoroghat, csinálhat,amit akar, ő azért van ott,hogy téged kiszolgáljon.Ezért fizetik,nem pedig azért,hogy te bemenjél és vigyél neki kéttepertőspogácsát meg 1 Amstelt, hogy jól érezze magát. Ha rosszat szól ingerült:ott hagyod.Nemvitatkozol,megköszönöd,esetleg egy ironikus megjegyzés kíséretében kijössz és az utcán,magadban kezded el szidni az anyját. Gyerekek: a vevő a király,nem azeladó és ezt magatoknak kell kivívni. Tapasztalatom szerint magyar mentalitás, hogy az ügyfél, kiszolgáltatottsága tudatában nyuszi lesz.Nem kell agresszívnak lenni,csak enyhén arisztokratikusnak. Szóval, megtetszik,nem lötyög,nem ropog, és nem írja ki a SIMkártyád behelyezésekor:ön a Duna televízió Kodály fél óráját látja.Közlöd a bátlerrel, tetszik a készülék,demielőttténylegesen megvennéd,van egy indiszkrét kérdésed.Igen sok rosszat hallottál a készülékkel kapcsolatban lefagyás, újra indulás és egyéb szoftveres problémákról. Mi van akkor, hatehárom napon belül úgy ítéledmeg, a készülék bizonytalan működésű,neked eznemkell:vissza viheted-e azzal, hogy levásárolva az összeget, de te inkább egy Samsungot szeretnél? Ha aztmondják, semmi probléma,visszaviszed és kicserélik másra,vagy pláne visszaadják apénzedet, akkor megnyugodva fizetsz és rohansz haza a telefonnal.Használatba veszedésvagy áldoda vén woodstocki huligánt, hogy vettél ilyet, vagy szidod az anyámat - neki már nem árt. Ha a kérdésedre kvázi azt a választ kapod,hogy ló....t a vevőnek,majd megy a teló a szervizeldébe,akkor némi udvarias,de határozott ellenvetés kíséretében,hogy ezt te éppenséggel nem így tudod, megköszönöd és nem veszed meg.
    Nem abból kell kiindulni,hogy neked,a vevőnek jó nagy summa, míg az eladónak tök mindegy, eggyel többet vagy kevesebbet ad el,mert ez molylehelet a forgalmához képest.
    Ő, ők belőled,belőlünk élnek.Ami vásárlásaink a biztosítéka az ő megélhetéseiknek.

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

• -Maci-

addikt

válasz KaoszTom #2050 üzenetére

Bele ugatnék, ha lehet.
    Nyáron volt alkalmam pár napig nyúzni egy E66-ot, mobil internettel (tehát nem WIFI-n).
    Nem is tudom hol kezdjem. Nem akarom fikázni, vagy ilyesmi, de koránt sem volt akkora durranás, mint vártam. Szerintem annyit mozog az előlapja (a csúszka fedelét borító keretre gondolok), mint az E52-nél. Szétnyitva már koránt sem annyira golyóálló, mint amennyire annak tűnik összecsukva. Persze nem rossz, szar, vagy ócska, vagy ilyesmi! Nem! Kimondottna jó, csak hasra nem kell tőle esni. Mindezt most az összeszerelési minőségre értem. Csak azért írom, hogy szerintem menj be egy Nokiába és nyomogasd meg, hogy neked mi lesz a saját benyomásod. Engem tutira zavart volna, hogy az egyébként isszonyatosan kényelmes funkció gombok buzerálása közbe nyöszög a keret egy picit (hozzáteszem, egy majdnem új E66 volt a kezemben).
    A kezelhetőséget illetően nekem az akksival nem volt gondom, igaz zenét nem hallgattam rajta és a netezéssel sem akartam rekord adatforgalmat generálni a tuljanak. Mégis azért napi 4-5 netezésem volt, a kamerával szenvedtem és jó alaposan átnyálaztam a menüjét (nekem a Symbian még újdonság). Azt kell hogy mondjam, hogy ahogy Rokker úr is megfogalmazta, széttolva a telefont valahogy "orrnehéz" lesz egy kicsit és talán nem túl kényelmes úgy tartani. Hosszabb netezés közben nekem kényelmetlen volt. Továbbá elforgatva fogni is más érzés mint pl. az E52-t.
    Rám ezeket a "negatív" benyomásokat tette a masina. Egyéb tekintetben ennyi használat után csak dícsérni tudom. Nálam nem fagyott, nem lassult (bár az E52 gyorsabb) és a saját gps progija (tehát nem a NM, mert az nem volt rajta) gyorsan talált jelet stb. Szóval tényleg csak azokat emeltem ki neked, amikbe én bele tudok kötni. :))
    Zárójelben jegyzem meg (mert gőzöm sincs milyen vele WIFI-zni), hogy az E52 wifis netezés tekintetében hiperaktív. Szóval azon már tényleg lehet böngészni, nem csak ha nagyon muszály. Szemben ezzel pl. az E51 ilyen szempontból jóval lassab és szerintem az E66 is, bár ismétlem: ezt nem volt módom kipróbálni.

Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]

Új hozzászólás Aktív témák