- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
Az akksi forrósodásáról mindenki tehet, csak a telefon gyártója nem. Vagyis a telefon gyártója közvetve, mert ő vette, de mégsem mindenki, csak az akku gyártója. Ezért fikázni egy gyártót, akár legyen Nokia, akár Apple, indokolatlan (egyik sem gyárt akkut).
Ami tény, hogy intenzív használatnál melegszik az iPhone a proci miatt, de azért égési sérülésekről én nem hallottam.A 30-as szoft Ázsiában már elérhető (APAC), de már állítólag kint van az EURO1 és MEA (nem EMEA) régiókra is. NSU és FOTA szokás szerint majd jóval később fogja látni, de az okosok már elméletileg a "megfelelő" lelőhelyekről tölthetik.
Üdv!
-
blueMerle
veterán
Hát nem jött átt, bocs. Azt írtad vegye ki az akksit, erre reflektáltam, hogy ez macerás, légyszives még ne te magyarázd nekem hogy én vagyok a helikopter és én nem érzem a feelinget meg hogy mi akart átjönni. Ha azt írod, nem tudtam, hogy kell, kösz Te okoskodó majom hogy megmutattad, nem szólok semmit, de baszki, hát nemár hogy még én legyek a hülyegyerek, akinek nem jön átt...na pffff......
Téma lezárva.
-
zack
nagyúr
válasz
blueMerle #45 üzenetére
Volt a kezembe, több órát használtam, bár tény, aksit nem vettem még ki belőle. Az írásomnak az volt a lényege ha esetleg "nem jött volna át", hogy valahogy áramtalanítsa. Az hogy az aksit macera kivenni, nem kell hogy tudjam. Gondolom ő sem vette ki akkor, de értette hogy mit akarok (ellentétben veled), és lehet elég volt csak kikapcsolni. A fejleményeket nem követtem, csak azt tudom, hogy utána már nem hívott, tehát megvárta míg lehül, és utána gondolom már rendesen működött.
Ettől még, mert nem tudom, hogy kell szétszedni az iPhone-t, maga a szitu jó nagy blamázs az Apple-nek.
Több ilyen aksi forrósodási gondról lehet olvasni a neten. Azóta utánajártam. -
zack
nagyúr
Gondolom az is kacsa, hogy a csajom nővére felhívott pár napja, hogy az iPhone-ja tűz forró lett egyik pillanatról a másikra, és hogy ilyenkor mit csináljon....
Mondtam neki vegye ki az aksit, és várjon amíg lehül...3 hónapos a telcsije, és azóta eléggé megrendült a bizalma az iPhone-ban.
-
-
kp78
addikt
válasz
FoxiestFox #38 üzenetére
Állítólag Ázsiában már kint van, de nekünk még akár 1 hónap is lehet, mire ideér.
-
Ulkesh
őstag
"Az Apple szándékosan 400mhz-re veszi vissza a 600-as órajelet"
Majdnem, 800-ról van visszavéve 600-ra 3GS-nél.
"Nyáron kikapcsol a telefon mert nem olyan szarrul lett kitalálva."
Nem kéne ostoba hírlapi kacsákkal dobálózni. Egyetlen iPhone sem kapcsolt ki a nyári melegbn, csupán pár unatkozó újságíró nagy feneket kerített az Apple által megadott hőmérsékleti tartománynak. Persze, ha a Nokia leírását is elolvasták volna akkor mélyen hallgattak volna, mert a Nokia 15-25 fokig garantálja az üzemszerű működést, ami azt feltételezi, hogy légkondis helységből ki sem viheted a készülékedet
Arról nem beszélve, hogy túlmelegedő iPhone-ról nem nagyon tudok, viszont felforrt aksijú 5800-asról 3-ról tudok a közvetlen ismeretségemben, egyről meg éppen itt olvastam a topicjában.
"nem kötnék a rohadt iTunes-höz ami egyszerűen egy rakat szemét.'
Miért lenne egy rakat szemét? Ennél egyszerűbb megoldást egyik gyártó sem talált még ki, a Nokia PC Suite-ja egy rémálom hozzá képest.
"és akkor még az iPhone navigációs dolgait és amit az Apple művel körülötte nem is említem."
Mesélj, mert semmi ilyesmiről nem tudok....
Gyakorlatilag most jelenik meg az 5. navigációs alkalmazás és teljesen jól használhatók. Sygic-et teszteltük összevetve egy e71-el, de a Nokia folyamatosan késett az iPhone-hoz képest. Navigont meg egy Omnián futó iGO-val mértük össze és ott is az Omnia késett folyamatosan.
Az Apple meg nem tudom mit művelt körülötte, mert semmit nem művelt, egyszerűen a 3.0-hoz készült el a navigációhoz szükséges API-kkal, ezért addig nem volt mit használni hozzá (az alkalmazások kizárólag az Apple SDK-t és az Apple API-jait használhatják, így nem tud egy alkalmazás káoszt és rendszerösszeomlást okozni, mint akár Symbian-on). -
Valami hír? Kint van a cucc? Az enyém nem talál még frissítést...
-
nobika1
tag
Haveromnak ilyen telója volt, nem kell tőle elájulni...:S
-
JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
-
Az App Store és az egész Direct UI is csak hype? Azért jelenik meg a BlackBerry App World, a Microsoft, az LG és a Nokia saját boltja több mint egy év csúszással? Azért lesz majd a Symbian kalap 4 direct UI filozófiájú, és azért törekedik mindenki az ujjal vezérelhetőségre, mert az egész csak egy marketinghype? Nemár.
Persze, a hardverpolitikájuk erősen vitatható, de én amúgy is inkább az operációs rendszerről beszélek. Azért kezelhetőségben és UI sebességben továbbra is az iPhone az etalon.
SlayR: Bocs, én részemről abbahagytam. Csak a ténybeli hibákra akartam ráugrani első körben (ARM verziók).
-
SlayR
senior tag
Egyszer nemtudnátok valami topicot megkimélni a másik gyártók készülékeitől én pl már b*szottul unom az iphoneozást akinek az kell vegyen akinek nem nem én nemtok meghatódni tőle ennyi!
-
McLaca
őstag
Nem, kérlek. Azért próbálja mindenki lemásolni, mert sikerült kb. másfél év alatt 3× csinálnia egy telefont az Apple-nek, elsőre totál bután, másodikra ránc felvarrva, és harmadikra használhatóan, és mind a 3 szériából rövid idő alatt gennyesre kereste magát az amúgy is hagyományosan jó Apple marketing segítségével, mert jókora hype-ot csapott az egész köré. Namármost, a többi gyártó szemében is villognak a dollárjelek, és ők is szeretnék pofátlan húzásokkal rövid idő alatt 3× lehúzni a népet. Itt is csak a lóvé a lényeg, és lesz 4. kiadás is, a nép meg dalolva fizet, mert mindig kell az új, a más, a látványos. Akkor is, ha elő se veszi két hétig, csak ott ül a zsebében. Ez meg már reklámpszichológia.
hegti: nagy a kuss, egyelőre csak azt szellőztetik, hogy lesz. Bár az újításokat elnézve, én meg se jelentetném, jöhetne egyből az 50-es.
Üdv!
-
hegti
aktív tag
sziasztok
én ma délután vettem vodafonnál
mikor lesz elérhető?
még ismerkedem vele -
Kösz a bókot. Egyébként meg igenis megy vele mindenki valamire: még a csökkentett órajelű hardver is bőven elmossa a piacot grafikus teljesítményben (ami amúgy nem is olyan ritka, lásd pl. a G1-et, vagy éppen a hőn szeretett 5800-dat, ugyanaz a Rapido az alapja, mint a magasabb órajelű N97-nek - nézd meg szervizkönyvben). A második pontod meg egyébként nincs megerősítve.
Apropó használhatóság, egy hónapja használok G1-et, és akárhányszor munka közben 5800-át kell fognom, legszívesebben falhoz vágnám. Ma is elég rendesen kiborított. Ez nem az a "meg kell szokni" kategória.
Ha választanom kéne a Pc Suite és az iTunes közül, egyértelműen az utóbbi a nyerő. Mondjuk Macem van, itt az iTunes teljesen más, mint a Windowsos átirat.
McLaca: Nyilván csak a hype a lényeg
Azért próbálja mindenki lemásolni az iPhone-t és a kapcsolódó szolgáltatásokat, mint mondjuk az App Store-t
.
-
utomi
senior tag
Nagyon okos vagy de semmire se mész a szuper hardverrel, ha
1,
Az Apple szándékosan 400mhz-re veszi vissza a 600-as órajelet mert képtelen megoldani a hűtést és
2,
Nyáron kikapcsol a telefon mert nem olyan szarrul lett kitalálva.Egyébként tény, hogy az 5800 nem tökéletes de az Omnia akkor is csak egy WM-es szar ami szerintem messze van a használhatóságtól. A Pixon és tsa. meg zárt rendser tehát nincsen miről beszélni ahogyan ilyen szempontból az LG sem játszik.
Az iPhone meg überkirály lenne ha nem lenne ennyire de ennyire zárt és nem kötnék a rohadt iTunes-höz ami egyszerűen egy rakat szemét.Mondom mindezt úgy, hogy iPhone 3G-ről Omniára arról pedig 5800-ra váltottam. Eleddig ez jött be a legjobban.
u.i
és akkor még az iPhone navigációs dolgait és amit az Apple művel körülötte nem is említem. -
Algoflex rulez
Egyébként majdnem stimmel. A Cortex A8 az ARMv7 családba tartozik, viszont az ARM11 az csak ARMv6, egy generációval öregebb és butább. Bővebben lásd itt. Pl. az N96 meg ARM9-es processzort kapott, ami ARMv5.
És egyetértek, tényleg kár versenyeztetni. Olcsó húsnak híg a leve.
-
"(de mondjuk fejlettebb architektúrájú proci, mint az iPhone 3G S 600MHz-ese)"
Ne kínozz, ez már tényleg fáj. Azt hiszed, hogy az ARM11 fejlettebb a Cortex A8-nál, mert nagyobb benne a szám? Nézegesd meg még egy kicsit az 5800 felszerelését: nincs benne se FPU (a legalapabb iPhone-ban is van) se 3D gyorsítás (a legalapabb iPhone-ban is van, sőt a 3GS-ben sokat fejlődött). Miről is beszélünk?
Az S60 kvázi esélytelen, amíg nem kezdenek el normális hardvert összekapirgálni, nomeg nem vágják ki a halálba az AVKON-t (ld. Symbian-hat-4).
-
McLaca
őstag
A helyzet az, hogy az 5800 vasa nagyon is sokat tud, hiába "csak" 369MHz-es a procija (de mondjuk fejlettebb architektúrájú proci, mint az iPhone 3G S 600MHz-ese), de a szoftverrel gyakorlatilag lebutítja a Nokia. A gyári képmegjelenítője arra jó, hogy legyen. A photo browser látványos, és normálisan követi a telefon forgatását, meg a képek lapozása is használható, a photoflow-ban meg normálisan ki van dolgozva a kinagyítás, és a kinagyított kép huzigálása is folyamatos. Tehát a vas tud, csak valahogy azt a két progit kéne összegyúrni, de ez máshol is jellemző. Simán lehetne belőle iPhone látványú és sebességű gépet csinálni, csak végre normális programozókat kéne felvenni a Nokiának, mert ez az elmúlt 10 évben nemigen sikerült nekik. És akkor ott van a Qt is...
Az, hogy a kijelölést még mindig nem oldják meg a 31-es szoftban sem, egyszerűen vicc, mikor a rutin benne van a szoftban, csak használni kéne a kijelöléshez is! (Lásd SMS küldésénél a címzettek kiválasztása a telefonkönyvből.)
Emlegették itt az Omniát - látványos, de ütni kell a kijelzőjét, meg az LG-t - aki szintén látványos telókat csinál, de butafonokat, és ahhoz viszont pofátlanul drága, az iPhone meg szimplán szabad rablás ahhoz képest, hogy az anyaföldjén mennyibe kerül, úgyhogy pusztán presztízs miatt felejtős.
Én tisztában voltam azzal, mit kapok meg és mit nem az 5800-ával a pénzemért. Összességében az elégedettség felé billen a mérleg nyelve, ha nem is akad ki abba az irányba.Üdv!
-
No-kia
addikt
piiff, tehát mi tényleg a béta telefonokat vesszük meg először
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dr.Anonymus #18 üzenetére
Én magáról a telefonról beszélek. Iphone... Ezt már akkor tudtuk, és lerágott csont volt, hogy a Nokia lemaradt az ilyen típusú telefonjával.
N97 elkapkodott lett, túl korán adták ki, még gyúrni kellett volna. Dehát na, 5800-val szintén ez volt. Az első Iphone sem volt tökéletes, hát ez van.
Most nem akarok vitatkozni itt senkivel sem, valamit mindig csinálnak, semmi sem tökéletes...
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
hackeeeee #17 üzenetére
ez meg az én véleményem:
újdonság?
ezt a szoftvert már az apple iphone első generációjánál fejleszteni kezdték, és rá másfél évre adták ki...
hát ennyi idő alatt azért össze lehetett volna dobni a világ vezető mobil gyártójának
valami értékelhetőbbet, innovatívabbat...nézd meg az n97et, elvileg már csak pofozgatni kellett a meglévő rendszeren, de ez se sikerült úgy mint kellett volna
én sok sok éve nagy nokia fan voltam,
most meg már vagy 5 éve egy nokia telefonom se volt, mert tudom, hogyha nokiát veszek, akkor általában:
- drágább telefont veszek a konkurens termékeknél
- gyengébb anyaghasználattal
- és minden innováció nélküli telefont kapok -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dr.Anonymus #16 üzenetére
Ezt úgy mondjátok, mintha minden újdonság kapásból tök jó lenne...
Majd egyszercsak olyan lesz amilyen, egyik hasonló kategóriás telefon első kiadása sem volt tökéletes, toldozták, foltozták, aztán kiadtak újabb verziót belőle, stb. Na mindegy, ez az én véleményem.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Quasi_modo #14 üzenetére
helyesírás ide vagy oda, volt valami abban amit mondott a második hozzászóló
-
kp78
addikt
Csak már jönne végre vmi...
-
Quasi_modo
nagyúr
Azért ide is beírom, hogy a "helyesírás" című kitétel a 2. hsz-ről szólt és természetesen nem a cikkhez kapcsolódott.
Peace -
bolondember
MODERÁTOR
hát, nem halnék bele, ha a stabilitáson is javítanának (igencsak unom, h hetente egyszer legalább újra kell indítanom a gépet) - meg 1-2 alkalmazás eléggé pazarlóan bánik az erőforrásokkal (amik alapvetőleg megint nem túl bőségesek - ~40 mega szabad RAM jobb esetben restart után; FB widget simán beszlopál 30-at, a böngésző is akár 40-50et (ha tudna), pedig jó cucc...)
mindegy.
jöhetne már - a kibővített gyorstárcsázós résszel együtt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Viktor0610 #10 üzenetére
Ez igaz, és teljesen jogos...
@<NewL>: Hát, talán már van annyi tapasztalatuk a szériával, hogy talán mégse így legyen.
-
nrgia
őstag
válasz
Viktor0610 #10 üzenetére
Jogos a gondolatmenet...
-
-
<NewL>
addikt
rém sokan várják már,de kell még annak a szoftvernek még legalább 2 frissítés mire be fog használhatóvá állni (ahogy mostanság hozzááll a becses nokia konnegting pipöl-fél év
)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Visszatérve, ha már a 2. hsz. (és így elnézve, sztem is arra gondolt)
Az első nagy dobás minden cégnél úgy sikerül ahogy, aztán szépen foltozgatják firmware-ekkel, szoftverekkel. 5800 is behozza magát majd, idővel, ez van.
Nekem tetszik a készülék, én szeretem nyomkodni. Tény, van 1 2 gyerekbetegség, dehát ez van, majd javítják őket.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Viktor0610 #5 üzenetére
Szerintem nem a cikk helyesírására gondolt, hanem a 2. hozzászólásra
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsian várom az új firmware-t. Mert a legutolsóban találtam, tapasztaltam pár bakit azért, és volt olyan menü, amit csak a szoftver "frissítése" hozott vissza, pedig nem volt piszkálva a szoftver. Meg mondjuk, az jó lesz, ha "finomabb" lesz az érintés érzékelése, na meg a görgetés, arra kíváncsi vagyok. Várom.
-
válasz
Quasi_modo #3 üzenetére
Nem egészen értem, mire gondolsz a hosszan kifejtett, építő jellegűnek szánt hozzászólásoddal, de nagyon szeretem, mikor valaki ennyire konstruktívan képes egy cikkhez hozzászólni...
Egy-két elütést javítotam, megkérnélek, ha válaszolsz, privátban tedd.A cikkhez.
Gondoltam, hogy nem lesz az N97 privilégiuma a widget alapú kezelőfelülete. -
joey04
titán
Szinén új funkció lesz az 5530-ban bemutatott kinetikus görgetőrutin átvétele
na végre. számomra most vált használhatóvá ez a rendszer!
vajon más gyártók is beleteszik? pl.: i8910hd, satio? -
Quasi_modo
nagyúr
Helyesírás?
-
saca23
aktív tag
hello mindenki
Nem tom de ez a telefonn nem lett akkora nagyduranás mint ahogy mindenki várta a fojtonos lassusága a befagyások halmaza jellemzi az egész készüléket.
Remélhetőleg ezzel a szoftver frissitéssel valamivel szebben muzsikál majd,mert
ahogy a cikben van irva elég sok hiányossága van ,és ezt nem csak innen veszem.
Nálunk ilyen telok voltak mint céges de nem sokáig mi még rádásul ki foktuk ezt a mikrofon hibát is amit utolag belátot a nokia és gariba cserélt.
Ugy látom hogy a samsung és most már az lg is ránöt a nokia fejére elég csunyán.
Hiszen aki fogott mát omniát vagy pixont és öszevetette ezket a készülékkel az rá jöhetet hogy a nokia nagyon elengette magát fejlesztés téren azt hitték hogy a névböl meg lehet élni vagy én nem is tudom de ez kevés nagyon. -
utomi
senior tag
Mondjuk nekem pont az jött be az 5800-ban, hogy 2x kell kattintani így megkímlem magama igen sok felesleges művelettől. Ha egyébként tényleg megkapja majd az N97 widget kezelőfelületét az igen csak dícséretes lesz a Nokia részéről. Ez eleddig nemigen volt szokásuk. Hajrá. Esetleg valami infó a várható megjelenési időpontról?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ismertté váltak a hamarosan érkező Nokia 5800 firmware újításai.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest