- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
Húú.....remélem a forma 1 is ilyen lesz.
Én a saját véleményemet mondtam el, nekem NEM kell, Te egyből rám akarsz erőltetni egy olyan dolgot, ami még csak nem is létezik. Rengeteg dolog kell ehhez még (nálunk Magyarországon pénz, az embereknek majd, hogy meg tudják venni a technikát, nem ám arra, hogy "autós vidámparka menjenek"
, közel 20 éves gépparkal jár a magyar!). Nem véletlenül írtam, hogy jó lenne már elérni azt a szintet, hogy elektromos autóval járjunk, szerintem per pillanat ez a legégetőbb probléma, de nézzük amerikát, ott lenne rá pénz is, de azért ha egy 67-es Camarot kell újjá építeni és utána bűzöltetni arra senki nem mondd nemet...
-
-
tomcat78
őstag
Remek lesz,mikor mondjuk egy elé kiugrik egy őz,szarvas,Marika néni vagy a macskája,bármi....Még ha autómatán le is tudja valami csoda folytán reagálni a rendszer,enyhén vicces lesz,mikor rá mondjuk órákra ugyanott vészfékezik minden okos autó...Az utasaik legnagyobb örömére.
Csak mert a többi a hálózaton kapja az infót,hogy veszély van.Épp csak azt nem tudják mérlegelni,hogy a dolog csak pillanatnyi volt.
Jó dolog a technika,de azért nem véletlenül van pilóta a repülőgépekbe mai napig.Nem azért,mert a robotpilóta szar,hanem mert van helyzet,amit nem tud kezelni...Képzeld ezt el jelen formában az utakon.Kontroll nélkül gépekben bízni?Attól még szerintem messze vagyunk,hogy ez kivitelezhető legyen.
Az ember tényleg hülye sokszor az utakon is,de van egy felbecsülhetetlen előnye perpill az "okos" járművekkel szemben:tud reagálni,döntést hozni kritikus helyzetben.És elhiheted,ha szélsőséges helyzetben az élete a tét,nem lesz jobb egy gép sem.A gépeknek nincs túlélési ösztöne... -
Gargouille
őstag
Nem kívánom, hogy megtörténjen, de az első szoftverhiba és/vagy üzemzavar miatti tömegszerencsétlenség után majd visszaolvassuk együtt ezt a hozzászólásodat.
Mindazonáltal teljesen igazad van abban, hogy a sofőrök legalább 30%-a alkalmatlan a vezetésre az agresszivitása / nemzörődömsége / stb okán, de ezt másképp kellene inkább kezelni szerintem, nem önvezető járművekkel. És azt se felejtsd el, hogy a szoftvert is csak emberek készítik, meg azt is tedd hozzá, hogy az ember olyan váratlan helyzetben is tud cselekedni, mérlegelni, reagálni amiben egy szoftver nem, és tud figyelni olyan gesztusokra a többi sofőrtől, amiket egy szoftver sosem lesz képes értelmezni.
-
Akula
őstag
2D-ben nehéz lesz megoldani, bár ha önvezetők az autók, akkor 30 cm távolságból is követhetik egymást, mivel mind tudja, hogy mit akar a többi. Nem lesznek dugók. Eleve a vasútkereszteződés is új értelmet nyer, mert ott sem kell ácsorogni, hiszen az intelligens vonat is tudatja a forgalommal, hogy mikor ér oda. Előtte 10 sec lelassulnak az autók, mikor elhaladt a vonat, már fel is veszik egyszerre a tempót.
De én akkor is ebben hiszek: -
bambano
titán
"a gyalogos ácsorgás": közösségi hely. ahol nem az a cél, hogy a közlekedő (legyen akár gyalogos vagy autós) minél hamarabb átjusson, hanem az, hogy oka és kedve legyen megállni és ott maradni, téblábolni.
például Debrecen belvárosát is átalakították sétálóutcának, Miskolc dettó. De Pesten is több olyan közlekedésszervezési döntést hoztak, ami kifejezetten a gyalogosoknak kedvez az autósok kárára. például betömtek gyalogos aluljárókat, hogy ne kelljen lépcsőznie a gyalognak. például a körúti lámpaszinkron a villamoshoz van igazítva, az autós meg dugózik.
tehát az állításoddal ellentétben egyértelműen a közösségi közlekedést és a gyalogosokat (itt-ott a bicikliseket) erőltetik az autósok kárára.
-
bambano
titán
"A városfejlesztések meg életszerűtlen módon abban látják a megoldást, hogy az autós forgalom a csúcs és mindent annak kell alárendelni.": te nagyon el vagy tévedve, ha ezt olvasod ki a változásokból.
a városfejlesztések jelenleg arról szólnak, hogy mindenáron a gyalogos forgalmat és a gyalogos ácsorgást akarják erőltetni az autós forgalom kárára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Hyundai, Kia topik
- Reklámblokkolók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest