Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Úgy látom gyakran előkerül ez a "grafikához jóval komolyabb monitor..." dolog. Lehet, hogy ez évekkel ezelőttről rögzült az emberekben, hogy a grafikusok bizony csak Eizo-kon, meg hasonló csúcs-monitorokon hajlandók dolgozni, mert máson nem is lehet ilyen munkát végezni. // Ide tartozik még az "igazi grafikus MAC-en dolgozik", de ezt már tényleg hagyjuk // Szóval lehet, hogy régen így volt, de mára több tényező megváltoztatta ezt: amik ma átlagos monitorok, azok 10-15 évvel ezelőtt nagyon-nagyon jó monitorok lettek volna, tehát gyakorlatilag nem lehet olyan monitort kapni, ami alkalmatlan ilyen munkára. A másik a pénz... régen egy grafikus, de még egy operátor is magasabb fizetési és megbecsülési sávba esett, ehhez mérten a szabadúszók és a stúdiók is jobban megtehették, hogy profibb cuccokat vásárolnak maguknak. Ma a grafikusi szakmának és a grafikának lement az ára, az operátorokról ne is beszéljünk, annyira telítődött a szakma, hogy lassan árufeltöltőként jobban megéri dolgozni.
A lényeg, hogy otthon is és a munkahelyemen is már lassan 7 éve űzök profi módon ilyen munkát TN paneles monitorokon és ebből fakadóan még nem volt problémám. Persze jobb lenne egy 3-400 ezres Eizo, de nincs rá pénz. Viccesen azt szoktam mondani, hogy monokróm monitoron is tudnánk dolgozni, mert már cmyk vagy rgb kódokból is meg tudom mondani, hogy milyen színről van szó és tudom az egyes színprofilok kimenetre gyakorolt általános hatását, persze ez azért vicc marad... ja és a 3D-nél is pontosan ugyanolyan fontos a színhűség, a betekintési szögek, ilyen szempontból nem külön kategória.#2 Ja és ültem 1 millás softproof Eizo előtt is, nem érzékeltem az árbeli különbséget, de lehet, hogy rossz hozzá a szemem. És az is igaz, hogy nyugatabbra, jobb gazdasági helyzetben lévő országokban tényleg sokkal többen használnak profi cuccokat, de ők is ugyanolyan jót tudnának tervezni olcsó monitoron.
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- RAM topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Hollow Knight és Silksong
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amazon
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Úǰ! Dell S2721HGFA 27" VA 144Hz FHD 1ms
- LG 29WL500-B ultraWide gamer monitor leárazás!!! AkciÓÓ!
- Samsung,Dell,iiyama,LG,BenQ,AOC monitorok,garancia,számla,22-24",IPS,TN,W-LED,HD,FHD,FHD+
- GIGABYTE AORUS FO32U2 Monitor(oled,4k,240hz)+ monitor arm
- Garanciális, számlás LG 25UM58-P ultraWide gamer monitor leárazás!!!AkciÓÓ
- Hibátlan, megkímélt! II Lenovo ThinkPad T540p II i7-4800MQ I GT 730M I 8GB I 240 GB I 15,6" FHD
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest