Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz .mf #55 üzenetére

azért az új nikon 10-100 minden metrika szerint egy durván jó üveg. a pana 14-140 ii is jó, de a nikon azok alapján, amiket én láttam/olvastam róla, még jobbabb. abban viszont igazad van, hogy összességében nincs nagy különbség, ráadásul a vázak egy bizonyos méret alatt megfoghatatlanok. szóval könnyen lehet, hogy az m4/3-os szenzor a "sweet spot" :K

• Vitamincsiga

tag

válasz .mf #45 üzenetére

Macro obi - még - nincs Nikon 1 bajonetthez, adapterrel természetesen széles a választék.

A mindennapos használatnál - amit a kicsi méret, súly, "kisokos" obi, tesz lehetővé - a 24-150 közötti tartomány, az amit használok és kihasználok. Igen, egy f2,8-4,0 fényerős verzió nem lenne rossz, de erről csak ábrándozni lehet :B /Tudom, minőségében nem érné el egy f2,8 24-80-ast, zoomban pedig egy 24-450-est, de a fotózás mindig is a kompromisszumok művészete volt, legyen szó obiról, vagy akár szenzorról. A 28-ról induló ~10x-es zoomátfogást amit szinte minden MILC-en el lehet érni egyfelől, mindig is marketing fogásnak tartottam: mi ilyet is tudunk, másfelől kötelező feladatnak: eszed, nem eszed ez van - máshol is :( /

Ha pedig tényleg valami témát mennék becserkészni, akkor nem lennék rest cipelni :D egy ilyen vagány telezoomot, egy macro-t, és egy nagylátószögűt sem, pár szűrő és egyéb apróság mellett. De itt is azon van a hangsúly, hogy cipelni!

Szerintem jó ez a CX-es formátum, illetve azok az extrák, amit a Nikon ad melléjük.

Ami viszont hiányolok, az az, hogy a független obi gyártók rettenetesen óckódnak beszállni az egész MILC piacra.
    Egyfelől az árak így magasan maradnak, másfelől foghíjas az obi kinálat, még a m4/3-nál is...

Remélem lesz változás :U

Új hozzászólás Aktív témák