- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a dinamika és a szín azért összefügg. de az biztos, hogy nem a gyári tesztképek mutatják meg, hogy mit tud. anno thom hogan azért azt írta, hogy igazából semmiben sem marad el az (eredeti) 1-es szenzor a d200-étól. az meg nem rossz, főleg alapérzékenységen.
de amúgy mindegy, egyikünk sem vesz v3-at 1200 dollárért
-
azért a v3 inkább azt sejteti, hogy fogalma sincs a nikonnak, hogy mi a célja (vagy csak épp most jöttek rá), az 1200 usd meg kinti mércével is extrém sajnos.
de lesz az majd ötvené' is, és azért 20 fps full cd+pd af-fel, 40 képkockás raw pufferrel elég durva. af lockkal 60 fps. videóban akár 1200 fps is. ezek azért mind szintén kreatív eszközök, ugyanúgy, mint a szűk dof. nekem nagyon tetszik a v3, simán bevállalnám az új 10-100-zal, de az ára miatt elég esélytelen sajnos. az ugyanis tény, hogy a sony a6000 is egész jó(nak tűnik) af-ben, miközben árban a töredéke, egy kb. négyszer akkora szenzorral. nem légüres térbe érkezett a v3, és azért egy d7100-zal vagy akár fuji x-t1-gyel egy árban... hááát...
-
azért az új nikon 10-100 minden metrika szerint egy durván jó üveg. a pana 14-140 ii is jó, de a nikon azok alapján, amiket én láttam/olvastam róla, még jobbabb. abban viszont igazad van, hogy összességében nincs nagy különbség, ráadásul a vázak egy bizonyos méret alatt megfoghatatlanok. szóval könnyen lehet, hogy az m4/3-os szenzor a "sweet spot"
-
válasz
Stauffenberg #35 üzenetére
így van. én csak annyit mondtam, hogy pedig lenne érv, hogy miért jó, mert sok szempontól nagyon is jó. sőt, alapvető sebességre, működésre, af-re nincs is jobb, semmi!
-
válasz
Stauffenberg #32 üzenetére
persze, szűk dof-ra még korlátozottabban használható, ez nem is kérdés. de azért fogadjunk, hogy a fórumban többen sírnak a szenzorméret miatt, mint akiknek ez tényleg lényeges szempont a valóságban...
-
hagyjátok már ezt a kicsi a szenzor baromságot. éveken át ez ment az mft-vel, érdekes módon most, hogy elért egy tök jól használható szintet, már nem kicsi. ez sem lesz az. és cserébe bitang az af (nem mindegy ám, mekkora felületen kell hasítania) stb.
az ára, az tényleg az évszázad vicce. de magával a termékkel nincs sok baj szerintem, sőt.
-
meg kell nézni, hogy most mi történik az eddig hasonlóan drága v2 kitek árával. ha beszakad, akkor meg egyszerűen ki kell várni, amíg jön az utód (vagy csődbemegy az egész sorozat). a 70-300 amúgy bitang lett, speckók alapján pro obit gyúrtak belőle. szerintem jó ötlet volt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest