Új hozzászólás Aktív témák
-
-
madgie
titán
"az m43-as vázak nagy részében még mindig elavult érzékelőket használnak, amivel az 1 jelenleg képes felvenni a versenyt"
Sok mindenben nem értettünk mostanában egyet, de ebben száz százalékig igazat adok... sajnos
Kéne már valami újdonság, felőlem csinálhatja más is, nem ragaszkodom a Panához, Oly gépbe mehet más is, Mondjuk egy exr fuji-s oly gép után a pana is jobban ösztökélve lenne a fejlődésre... tudom, nem életszerű az elképzelés, megint sajnos.
-
kis érzékelővel is lehet jó sportfotókat csinálni, nem látom a direkt összefüggést. hogy mást ne mondjak, egy 85/1,4-os obi már nagytele a nikon 1 vázon. az f5,6-ban igazad van, de szerencsére sok obit rakhatsz rá (én csak általában mondtam, hogy egy szuperkompakt 10-100 jót tenne a rendszernek).
-
madgie
titán
Számomra sokkal fontosabb az AF tracking vagy a live histogram, mint a belépő tükrösök keresője, ami a Nikonnál még meg volt fejelve azzal, hogy az AF pontok kivilágítása nem szelektíven történt, hanem vörös fényárba borult a komplett kereső (remélem ez már nincs így az új belépőknél).
-
FEDman
addikt
Ha kicsit visszaolvasol akkor hamar kiderül, hogy most rövid időn belül a komplett MILC koncepciót sajnáltad le úgy ahogy van.
Ijk:
"Valószínűleg az lesz egyszer a vége, hogy veszek egy ilyen kis kacatot, minden kompromisszummal, persze valami használtat, mert az újak mindig pofátlanul túlárazottak. Ez lesz ami sokszor nálam van, lehet vele gyártani a képeket, a fényképezés valódi "fílingjének" teljes hiányával."Ijk:
"És végül a minőségérzet, és ez a legnagyobb problémám, beleértve az egész MILC kategóriát. Ez egy játékszer számomra, nem egy olyan eszköz amit szívesen a kezembe veszek. Ezért az összegért ez az egész teljességgel nevetséges."Nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem az "egész MILC kategóriában" azért található pár EVF is.
-
FEDman
addikt
Nekem nem is a D50-el van gondom!
Inkább azon szoktam kiakadni, hogy az EVF-et sokszor pont olyanok sajnálják le akik nagy boldogan használják a belépő DSLR-ek sötét alagút keresőjét.
Pont ebben a kategóriában ütős dolog, hogy egy csóri kis G3-nak is FF 5D méretű keresője van.
Vagy ha az Olympus-t nézzük akkor ott meg milyen kellemes dolog tud lenni az a tilt-es VF-2!
-
Kleroo
veterán
-
madgie
titán
Ott az LCD, kábé csak hatszor jobban használható kézi élességállításra, mint a D50-ed keresője
(főleg a GF1-é)
szerk: de jól van, OK, ezt elfogadom, hogy valakinek gond lehet. ( mondjuk nekem nem az, hiába itt a GH1-en a nagy méretű EVF, LCD-n szoktam jó kompaktosan komponálni, vakut meg egyáltalán nem használok
) ettől nem lesz kevésbé masszív felépítésű egyik váz sem.
-
nord_
veterán
-
madgie
titán
A D50-et úgy kezeld, hogy a D70 butítása, ami azért volt nagy szám annak idején, mert a kopó festékes, kétpálcás 300D mellett minőséginek hatott. Nekem volt D70-em, használtam D50-et, D40-et, D80-at, D300-at és 700-at és ezek csak Nikon vázak... asszem kicsit kevésbé vagyok szubjektív.
Egyébként nem hiszem, hogy bármi le lenne spórolva egy E-P1-ről, azt meg ötvenezerért hozzád vágják és nem akar csökkentett képességű keresővel többnek tűnni, mint ami (lásd D70-D50, meg egyéb, mostani belépő tükrösök)
Parci: pont veled fogok vitatkozni, mi? Annyira Nikon párti vagy, hogy még a Capture NX-et is imádod
De amúgy egyetérek, a Nikonról leválik a 3M ragasztó a guminál, a G1/G2-n meg nincs minek leválnia
-
FEDman
addikt
Régen Nikonos voltam és volt szerencsém szinte az összes típushoz, de mikor egy D50-es került a kezembe akkor teljesen ledöbbentem. Méretre fogásra nagyon rendben van, mint úgy általában az akkori Nikonok, de pl az anyaghasználat az konkrétan siralmas, még egy full műenyag D80-ashoz képest is. Ennyire gagyi olcsó hatású műanyagot én eddig egyetlen más Nikonnál se tapasztaltam!
Még a D40 is kellemesebb anyagból van! Persze az meg túl kicsi is meg csavarhúzó sincs benne így aztán értem, hogy miért van még mindig D50-ed.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest