Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Biztos nem, de úgy tudom hogy ezek a területek teljesen kiesnek a képalkotásból és ezeknek a helyén lévő infot a hot pixel javításhoz hasonlóan a szomszéd pixelek információiból próbálja minél ügyesebben kikalkulálni. Éppen ezért nem hiszem hogy büntetlenül ki lehetne vonni bármekkora kiterjedésű felületet a képalkotásból.
De persze ezek részemről csak találgatások.
-
FEDman
addikt
Arra is gondoltam, hogy direkt az AF miatt lett a Nikon 1-ben "csak" 10Mp a felbontás. Ugyanis ha jól értelmezem itt bizonyos pixelek helyén vannak elhelyezve azok a bizonyos extra szenzorok a pd-af-hez. No most ha nagyon picik a pixelek akkor gondolom ezek az AF szenzorok se lennének kellően érzékenyek.
Vagy ezt rosszul látom? -
Ijk
nagyúr
Azért van összefüggés az érzékelő méretével, mert itt nyilvánvalóan nem tudod olyan mértékben kompenzálni a fényerő hiányát az érzékenység növelésével, mint egy apsc, de akár egy m43-as érzékelő esetében (attól most tekintsünk el hogy az m43-as vázak nagy részében még mindig elavult érzékelőket használnak, amivel az 1 jelenleg képes felvenni a versenyt).
-
FEDman
addikt
Én imádom az ilyen markolat nélküli vázakat, régen rengeteget fotóztam ilyen filmes vázakkal és nekem konkrétan kínokat okozott átszokni életem első modern markolatos vázának a fogására (filmes Eos5).
Engem is meglepett, hogy mennyire. Eleinte a régi markolatnélküli vázaimmal pl hosszabb záridőt tudtam kitartani. Szóval én imádtam ezeket a fél tégla gépeket!
Persze kicsi obikkal, stabil kétkezes tartás mellett. A gép meg általában a nyakamba lógott, ami azért érdekes mert pl. a lazán jobb kézben lóbálom a gépet című történethez tényleg nem alkalmas egy fél tégla.
Persze nagyon nem mindegy hogy milyen vastag egy ilyen váz, az E-PL3 meg a NEX-esített forma miatt az E-P3-nál is vékonyabb lett. Hozzáteszem teljesen feleslegesen, mert ettől aztán nem fog kisebb helyen elférni.
-
madgie
titán
Hja, való igaz, a mostani gépek nagy része nem úgy van kitalálva, hogy öt-tíz év múlva is fényképezőnek nézzen ki
Egy időben elég brutál minőségérzetű gépeim voltak: E-1, L1, KM Dynax 7D... ezek után kicsit bazárinak tűnt elsőre a 40D is, pedig az már nem belépő-canon szint volt. Egyébként tök fura, de sokat sejtető, hogy Pana volt az első saját digitgépem, most is az van, és ha jól számolom, akkor a tíz eddigi saját gépemből öt Pana volt
-
FEDman
addikt
A G1 teljes felületét valami teljesen szokatlan kicsit gumi szerű anyag borítja, ezt valaki vagy szereti vagy nem. Gondolom nagyon újítani akart a Pana, ami bizony nem mindig jön be!
Ettől függetlenül azért szarnak nem nevezném.Egy E-P1-et viszont számomra tényleg perverz öröm kézbe venni!
Persze akárcsak egy Leica-nál, ez is elsősorban helyes pici fixekkel kerül leginkább egyensúlyba.A D50-en anyaghasználata meg pont azért volt megrázó a számomra, mert jól ismerem és szeretem a többi Nikon vázat!
-
Sza_Sa
senior tag
Nincs ezzel semmi baj, mi más korosztály vagyunk mint ők. Nekik a telefon a mindenes, nálunk még céleszközök vannak. Sokszor látom hogy a telefon kijelzőjét csodálva mondják hogy :ennek naggggyon komoly a kamerája! Meg persze azt is hogy egy koncerten a csilivili telfefonokkal meg persze kompaktokkal fényképeznek 25 métertől is nagyobb távolságról, "konstans" fényviszonyok között, amit a cseppnyi telefon vagy kompakt fénymérése le is tud reagálni
(hirtelen be vagy kikapcsolnak a fények a színpadon)
Ez van, legyen vele boldog, esetleg kérd meg hogy ne itt szítsa a feszültséget. Tudtommal van ájfón topik is. Leírta hogy neki szar, menjen innen Isten hírével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest