- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Biztos nem, de úgy tudom hogy ezek a területek teljesen kiesnek a képalkotásból és ezeknek a helyén lévő infot a hot pixel javításhoz hasonlóan a szomszéd pixelek információiból próbálja minél ügyesebben kikalkulálni. Éppen ezért nem hiszem hogy büntetlenül ki lehetne vonni bármekkora kiterjedésű felületet a képalkotásból.
De persze ezek részemről csak találgatások.
-
FEDman
addikt
Arra is gondoltam, hogy direkt az AF miatt lett a Nikon 1-ben "csak" 10Mp a felbontás. Ugyanis ha jól értelmezem itt bizonyos pixelek helyén vannak elhelyezve azok a bizonyos extra szenzorok a pd-af-hez. No most ha nagyon picik a pixelek akkor gondolom ezek az AF szenzorok se lennének kellően érzékenyek.
Vagy ezt rosszul látom? -
FEDman
addikt
Érdemes megnézni a bringás sorozatot!
Így első körben sok minden nem az én szájízem szerinti ebben az új Nikon 1 rendszerben, de ettől függetlenül meg kell hagyni, hogy amit jó fényben követő AF-ben tud az jelenleg teljesen egyedülálló a mirrorless kategóriában! -
FEDman
addikt
Ha kicsit visszaolvasol akkor hamar kiderül, hogy most rövid időn belül a komplett MILC koncepciót sajnáltad le úgy ahogy van.
Ijk:
"Valószínűleg az lesz egyszer a vége, hogy veszek egy ilyen kis kacatot, minden kompromisszummal, persze valami használtat, mert az újak mindig pofátlanul túlárazottak. Ez lesz ami sokszor nálam van, lehet vele gyártani a képeket, a fényképezés valódi "fílingjének" teljes hiányával."Ijk:
"És végül a minőségérzet, és ez a legnagyobb problémám, beleértve az egész MILC kategóriát. Ez egy játékszer számomra, nem egy olyan eszköz amit szívesen a kezembe veszek. Ezért az összegért ez az egész teljességgel nevetséges."Nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem az "egész MILC kategóriában" azért található pár EVF is.
-
FEDman
addikt
Nekem nem is a D50-el van gondom!
Inkább azon szoktam kiakadni, hogy az EVF-et sokszor pont olyanok sajnálják le akik nagy boldogan használják a belépő DSLR-ek sötét alagút keresőjét.
Pont ebben a kategóriában ütős dolog, hogy egy csóri kis G3-nak is FF 5D méretű keresője van.
Vagy ha az Olympus-t nézzük akkor ott meg milyen kellemes dolog tud lenni az a tilt-es VF-2!
-
FEDman
addikt
Én imádom az ilyen markolat nélküli vázakat, régen rengeteget fotóztam ilyen filmes vázakkal és nekem konkrétan kínokat okozott átszokni életem első modern markolatos vázának a fogására (filmes Eos5).
Engem is meglepett, hogy mennyire. Eleinte a régi markolatnélküli vázaimmal pl hosszabb záridőt tudtam kitartani. Szóval én imádtam ezeket a fél tégla gépeket!
Persze kicsi obikkal, stabil kétkezes tartás mellett. A gép meg általában a nyakamba lógott, ami azért érdekes mert pl. a lazán jobb kézben lóbálom a gépet című történethez tényleg nem alkalmas egy fél tégla.
Persze nagyon nem mindegy hogy milyen vastag egy ilyen váz, az E-PL3 meg a NEX-esített forma miatt az E-P3-nál is vékonyabb lett. Hozzáteszem teljesen feleslegesen, mert ettől aztán nem fog kisebb helyen elférni.
-
FEDman
addikt
A Nikonhoz képest alatt meg azt kell érteni, hogy egy Eos 1000D-hez képest pl. még a D50 anyaghasználata is maga minőség, a belépő Canon DSLR tulajok szerintem pezsgőt bontanának ha csak legalább ehhez hasonlót kapnának.
-
FEDman
addikt
A G1 teljes felületét valami teljesen szokatlan kicsit gumi szerű anyag borítja, ezt valaki vagy szereti vagy nem. Gondolom nagyon újítani akart a Pana, ami bizony nem mindig jön be!
Ettől függetlenül azért szarnak nem nevezném.Egy E-P1-et viszont számomra tényleg perverz öröm kézbe venni!
Persze akárcsak egy Leica-nál, ez is elsősorban helyes pici fixekkel kerül leginkább egyensúlyba.A D50-en anyaghasználata meg pont azért volt megrázó a számomra, mert jól ismerem és szeretem a többi Nikon vázat!
-
FEDman
addikt
Régen Nikonos voltam és volt szerencsém szinte az összes típushoz, de mikor egy D50-es került a kezembe akkor teljesen ledöbbentem. Méretre fogásra nagyon rendben van, mint úgy általában az akkori Nikonok, de pl az anyaghasználat az konkrétan siralmas, még egy full műenyag D80-ashoz képest is. Ennyire gagyi olcsó hatású műanyagot én eddig egyetlen más Nikonnál se tapasztaltam!
Még a D40 is kellemesebb anyagból van! Persze az meg túl kicsi is meg csavarhúzó sincs benne így aztán értem, hogy miért van még mindig D50-ed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hegesztés topic
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- Bluetooth hangszórók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest