- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
energiezolee #673 üzenetére
Luciban állítottad be?
-
suste
veterán
válasz
energiezolee #656 üzenetére
Az usb-core szerintem eleve fent volt, azt kár rátolni.
A hibaüzenetben nem tudok segíteni -
suste
veterán
válasz
energiezolee #652 üzenetére
1: felmész a webre, és megkeresed azt a mappát, ahonnan letöltötte azt a csomagot amit feltettél a force kapcsolóval
2: van egy "package" fájl, amit letöltesz, és belenézel pl totalcommanderrrel, megkeresed a csomagot
3: a "dependencies" sorban ott lesznek a függőségek -
suste
veterán
válasz
energiezolee #650 üzenetére
akkor a függő csomagokat is tedd fel kézzel a force kapcsolóval....
-
suste
veterán
válasz
energiezolee #645 üzenetére
és próbáltad használni a csomagokat?
működik amit szerettél volna?(#646) Vigyorka
és milyen ez az új uboot?
MAC cím csere, cpu tuning meg a többi extra működik? -
suste
veterán
válasz
energiezolee #643 üzenetére
"--force-depends" kapcsolóval próbáld meg kézzel
-
suste
veterán
válasz
fplweb2012 #638 üzenetére
de hát a (#634)-ben lévő képeden már ez az fw volt
akkor mit is csináltál? -
suste
veterán
válasz
fplweb2012 #635 üzenetére
a lényeget nem írtad le, hogy milyen fw-t tettél fel
-
suste
veterán
Mondatonként:
1: igen
2: igen
3: ha teljes parancssort nézzük, akkor igen, mert a wget-nél meg van adva a link, és utána van átadva a madplayer-nek
4: hát én a biztonság kedvéért mindig kilövetem az éppen futót, így van megírva a rádiós oldal is, ha belenézel az "usbaudio.cgi" -be:"Play")killplay;wget -O - $LINK|madplay - &1;load;;
A "killplay" külön funkcióként lelövi a madplay-t és a wget-et:
killplay(){ killall madplay;killall wget;sleep 0.2;}
A "load" meg bejegyzi az indítási időt:
load(){ sleep 0.6;echo $(date +%s)>/tmp/USBaudio-Start;}
-
suste
veterán
Rádió: miért ne lehetne?
Azt is megteheted, hogy (újra)induláskor egyből indítsa el a rádiót az adott csatornán.
Az én általam kreált webes oldalon is van egy "Autostart" beállítás, ami az 1-es helyre beállított csatornát indítja el automatikusan.
És mellette van még egy "StartVolume" is, ahol a kezdő hangerőt álíthatod be. (Default 99%-on indul.) -
suste
veterán
válasz
easy...rider #612 üzenetére
Pennel a legegyszerűbb a fat32, azt minden rendszer látja.
A csatolási pontba meg értelemszerűen be kell lépni (cd /...), hogy tudja honnan kell használni az uboot fájlt.
-
suste
veterán
-
-
suste
veterán
ha bootloader-t nem cseréltél fw felrakás előtt, és nem megy az előbb leírt gombos factoryreset, akkor sajna csak a szétszedés + sorosport marad
(gombos factory = bebootol, vársz pár percet, resetgomb nyomvatart 20mp-ig, elenged, rooter kis idő múlva újraindul magától alapállapotban)
-
-
suste
veterán
válasz
v_norbert #569 üzenetére
első körben, alaphelyzetben:
0: pc-re kötöd a LAN porton keresztül1:leszeded a frissítéseket:[link]
0.8.3-repair-UTF8-2018-01-28.tar.gz
0.8.3.1-repair-2018-02-13.tar.gz
majd ebben a sorrendben felraod őket a luci/rendszer/frissítés/mentés visszatöltés pontban2:9092/setup/switch: quick switch: static, MASTER ROUTER LAN IP:192.168.10.1, SWITCH LAN IP:custom: 192.168.10.3
3:bekötöd a hálózatodba, és így már eléred a 192.168.10.3 címen
-
suste
veterán
válasz
v_norbert #565 üzenetére
az uboot csere csak opciós feladat, ami veszélyesebb mint az fw csere, és egy külön dolog
a normál fw csere van leírva az install-ban, és ezt lehet követni uboot felrakás után is (1: gyári-> CC-factory, 2: CC-> mi BB-sysupgrade -ünk)de mint tapasztatad, az uboot alól is lehet fw-t felrakni
a végeredmény ua
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #559 üzenetére
inkább a gomb ment tönkre
ha uboot-ot nem flashelted, akkor az nem tünhet el, főleg azért sem, mert ha eltünne, akkor semmi nem töltődne be utána -
suste
veterán
válasz
ericssonfan2 #554 üzenetére
Ok, de miért akarod a mi fw-ket használni? Torrent, dlna? Ezekért megéri, másra viszont jóban járnál szűz openwrt/lede -vel, ahol egy csomó szabad helyed van.....
-
suste
veterán
válasz
ericssonfan2 #552 üzenetére
de most akkor melyik fw van rajta?
-
suste
veterán
válasz
ericssonfan2 #550 üzenetére
gyári persze hogy eltünt ha rányomtál bármit is uboot-ból
sajna nem emlékszem már teljesen az uboot menüjére, csak arra hogy többféle menüpont is van az fw felrakásra, és csak az egyik működött nekem is -
suste
veterán
válasz
ericssonfan2 #547 üzenetére
és hogy akarod frissíteni (sysupgrade) az openwrt-t amikor még nem is volt fent???
ráadásul uboot-on a factory kell amúgy is szerintem
szóval valszeg ez lesz a baj, factory fw-t tegyél fel.... -
suste
veterán
válasz
ericssonfan2 #545 üzenetére
Pontosan melyik menüpontban és milyen fw-t próbálsz feltenni?
Gyári webes felületet probaltad elérni?
-
suste
veterán
válasz
ericssonfan2 #543 üzenetére
Ha csak az uboou-ot raktad fel, akkor ha nem nyomod a gombot akkor a gyári felületnek kellene bejönnie. Ez meg volt?
Ha mindig az uboot jön be az olyan mintha beragadt volna a gomb... -
suste
veterán
válasz
ericssonfan2 #532 üzenetére
Nem.
Fw-ből nem tudsz törölni, mert az ROM. -
suste
veterán
huuu, már rég nem nyúltunk a switch oldalhoz
most hozzátettem a kézi konfigot a switch IP-hez is, meg ki is írja a végén
ha megtennéd, hogy leteszteled, azt megköszönném
egyébként a 9092-t felfrissítetted? mennyi szabad helyed van még?
frissítések: 0.8.3-repair-UTF8-2018-01-28.tar.gz + 0.8.3.1-repair-2018-02-12.tar.gz -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
ericssonfan2 #519 üzenetére
Wpad-mini helyett wpad kell, ami a mi fw-nk mellé már nem fér fel, de egy szűz openwrt/lede esetén telepíthető.....
-
suste
veterán
válasz
csasznyidani #511 üzenetére
nem az fw "kevés" (BB/CC/DD/LEDE), hanem a 9092-es weboldalt kell vagy feltenni és frissíteni (CC/DD/LEDE esetén), vagy pedig elég frissíteni (ha a saját BB van fent)
saját BB-nél:[link]
egyéb fw esetén pedig a külön mentések utolsó verziói a frissítések
-
suste
veterán
válasz
csasznyidani #509 üzenetére
ez sajnos ilyen, és nem tudom hogy a wifi chip tehet róla, vagy csak szoftveres hiba
ha a CLIENT aktív, de nem kapcsolódik semmihez, akkor lekapcsol az AP is
erre csináltunk egy kis ellenőrző/kapcsoló scriptet, amit a 9092/wifi-extra/client-off menüben lehet aktiválni
ez annyit csinál, hogy a beállított időközönként leellenőrzi, hogy van-e CLIENT kapcsolat, és ha nnicsen, akkor kikapcsolja a CLIENT wifit, és így az AP bekapcsolszerk:
ez még egy régebbi fajta menü, de ilyesmi a kinézet: [link] -
suste
veterán
válasz
csasznyidani #507 üzenetére
-
suste
veterán
válasz
SteveK88 #503 üzenetére
ez az én FW-mnél van csak, és az idézett elérési út a szervereken lévő elérési utat mutatja
mivel sokat változott a 9092-es oldal, ezért az elsőt frissítést a szerverről letöltve és a LUCI-ban betöltve kell megcsinálni, majd később már mehet a 9092/system/backup oldalon (download/restore) -
suste
veterán
válasz
BloodMax #484 üzenetére
persze hogy lehet, igazából van aki le/fel töltésre is használja, mivel úgyis megy 7/24-ben, így ha nem türelmetlen valaki, akkor egy éjszaka alatt bármit leszed
ennél jóval gyengébb routerekkel is torrenteztünk már....
persze mindig az a kérdés, hogy mekkora sebességgel akarsz le/fel tölteni -
suste
veterán
elvileg az mtd2-ben van a MAC, ami nekem is "4c 28 02"- vel kezdődik a kicserélt uboot-oson (hexdump -C /dev/mtd2)
uboot-ban indítva itt sem lehet kicserélni?
nem tudom, hogy a készítő/átíró emberke a beépített MAC cserélőt egyáltalán megcsinálta-e a nexx-nek megfelelően... asszem én is próbáltam más funkciót az fw feltöltésen kívül és az sem működött -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #449 üzenetére
kipróbálhatnád a Bpi2 -es mentést onnan
persze előtte mentsél! -
suste
veterán
válasz
Lebowski #447 üzenetére
A Bpi -sek BananaPi-re készültek, mert ott valamiért nem bírja a rendszer a teljes mentést, és próbálkozok, hogy mi lehet a baja
.
A "0.8.3-repair-UTF8.tar.gz" az első UTF8-as verzió volt, szóval ez már régi/elavult.
Szóval a helyes sorrend jelen pillanatban már ():
-0.8.3-repair-UTF8-2017-06-28.tar.gz
-0.8.3.1-repair-2017-07-01.tar.gz -
suste
veterán
válasz
Lebowski #445 üzenetére
akkor pont fordítva csináltad, vagyis először raktál fel CC-t (factory verzió), aztán a miénket (sysupgrade)
egyébként ez a helyes sorrend, ha a mienket akartad
és ezt most még frissítheted a "repair" -os mentéssel (0.8.3), és akkor újabb 9092-es webfelületed lesz bővített tudással, és újabb funkciókkal.... -
suste
veterán
még mindig nem érted az okosságot
, mert a 9092-n van a wifi-extra alatt több beállítási mód is (repeater, repeater-relayd, wds), és mindegyik megold mindent magától, nem kell kézzel konfigurálnod semmit, csak az adatkat jól megadni a weboldalon (pl: LAN-IP)
de persze előte érdemes megcsinálni a 9092 frissítését! -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #412 üzenetére
A suste-base alatti összes csomag fent van?
Ellenőrizd le luciban, vagy az "Inslist" gombbal! -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #407 üzenetére
ha jól emlékszem, akkor valamelyik CC-nek nyűgje van az uboot-tal
a LEDE sysupgrade mehet fel simán, és utána mehetnek a 9092-es backupok (basic és ami kell még) -
suste
veterán
A tplink-atheros routerekkel meg lehetett oldalni, hogy repeater esetén klónoztad a wifi MAC-et, de a nexx-mtk chip-pel ez nem sikerült valamiért
.
A config-ba beírhatod, csak sajnos nem érvényesül (macaddr 'új MAC cím').
Gondolom az MTK chipek nem támogatják ezt a funkciót, bár még másik routeren nem teszteltem, csak a NEXX-en. -
suste
veterán
Te írtad, hogy először a 2017.05.03, máj utána 2017.04.28.
A 04.28-ai qa full frissítés! Ezt kell először feltenni.
Aztán ha még jobban aktualizálni akarsz, akkor a legfrissebb napi repair kell.
Az egyedi mentések (pl. basic, format, stbstbstb) pedig azoknak vannak, akik nem a mi fw-nket használják!!! -
suste
veterán
A 20+kliens szerintem már nem SOHO kategória, de ettől még bírhatja, csak azt vedd figyelembe, hogy a 300mbit/s az a full (ideális!) kapcsolati sebesség, és ez osztódik.
Ez minden routerre igaz.
Ugye 300 -ból kb max 120 megy át.
20 kliens felé már csak 6mbit/s megy át egyszerre, ami még webezni bőven elég, de a valóság sosem ennyire "szabályos".....
Az tud erre válaszolni, aki kipróbálja, vagyis várjuk a tapasztalataidat(Nálam is 20-30 ip van kiosztva 2,4ghz-en a 841-esen, de nemtom mennyire egyszerre forgalmaznak és mennyit...)
-
suste
veterán
custom builddel meg lehet csinálni u-boot cserét is
persze, tudom, pont ez a jó az openwrt/lede-ben hogy bármit meg tudsz csinálni
de azért jóval nagyobb macera, ha: gyári->openwrt, openwrt->open"uboot"wrt, uboot-upgrade, és esetleg open"uboot"wrt->openwrt
ahelyett, hogy csak: gyári->uboot-upgrade, gyári->openwrt9092: az utolsó basic mentést feltetted? mert azzal már működik a wifi beálllítás is (9092/setup/basic/wifi)
a többi wifi-extra dolgot még nem próbáltam, de biztosan azokba is bele kell nyúlni a lede uci módosítás miatt... -
suste
veterán
Gearbest:
-a 12$ nagyon jó ár
-az "F" -es biztosan 8MB flash-es, mert az usb-s modem támogatás nem fér el a 4MB-bansuste/headless build:
-konkrétan ezek mind benne vannak(igaz csomag nevek de azért ki lehet bogozni a szolgáltatásokat/programokat, a "luci-app-..." -ok eleve sokat segítenek)
sajnos a kernelszámot elbénáztam amikor csináltam a ramips-es buildeket, így + csomag felrakása elég nagy macera, de elvileg majd csinálok egy újabb buildet valamikor...uboot:
-webje: [link]
-a felrakás annyival másabb mint a linkelt leírás, hogy penről érdemes csinálni a már fentebb leírt változtatással/módon.... -
suste
veterán
válasz
Vigyorka #347 üzenetére
Szerintem jobban jártál volna a pen-es frissítéssel, mint a hálózatossal. Főleg mert a gyári fw-ben ugye nincs md5 ellenörzés.
Ha jól emlékszem "media" mappába csatolja a gyári fw a pent, így csak annyit kellett volna módosítani a leíráson, hogy a /tmp helyett a penbe lépsz be (# cd /media/).......
Hogy most mi van vele azt sajna nemtom. Ha félrement az uboot, akkor csak chip kiforrasztással lehet éleszteni, de elötte még meg kell próbálni a soros portot is, hátha....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest