- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Snapdragon 836? Ha igaz is, természetesen a Samsungra vár az elsőbbség...
-
willope
tag
1. Nem lep meg, évek óta a Note-ok S-pennel felszerelt S-ek..
2. Ki nem sz...ja le? Ha jól mükszik az íriszszkenner nem is kell több.
3. Mert három a magyar igazság. -
Bazi.Joe
tag
válasz
fornettisuti #24 üzenetére
+1
-
Azért hadd jegyezzem meg, hogy az írásodból egyáltalán nem érződni, hogy diszlexiás vagy.
Gondolom az lehet az oka, hogy jobban odafigyelsz, mint az átlag, vagy legalábbis ezt szoktad meg.Egyébként idéntől a diszkalkuliások elvileg nem kapnak felmentést a matek érettségi alól, mert a kormány szerint sok volt a visszaélés, és szorgalommal fejleszthető a matek készség...
Nem tudom, hogy a többi diszesekre is érvényes-e a dolog, de szerintem ez nem ilyen fekete-fehér. -
DraXoN
addikt
válasz
#40359168 #89 üzenetére
Már több mint 10 éve, hogy befejeztem a középiskolát és leérettségiztem ...
Egyszerűen nem tudom meglátni az írásban a nyelvi hibákat.. hallásban viszont észreveszem és zavar is (pl. "ott van a dobozba" ... HOL az N(!) a végéről?! ...) . Ugyan az írásban való nyelvi érzékem majdnem 0, de cserébe a logikai képességeim átlagon felüliek.. Ugyan így matematikából/fizikából, stb. is mindig jó voltam (már ha nem álltam bukásra amiatt mert sose írtam házit ..).
Egyébként manapság tényleg rendkívül gyorsan változik, vagy mondjuk "mutálódik" a nyelv. De nem csak a magyar, a világon valamennyi. Egyszerűen úgy gondolom, hogy ez az online kommunikációk "mellékhatása". De igazából az SMS korszakkal kezdődött.. Emlékszem anno voltak ilyen könyvek, hogy az "SMS hatása a modern nyelvre" vagy valami ilyesmi címmel futott.. Nem is egy írás.Viszont biztos vagyok benne, hogy manapság sokakat diagnosztizálnak valami disz.. holmival (talán hamarabb mint kellene), de sok esetben csak a modern nyelvhasználat kavarhat be.
Egyébként én is észreveszem magamon, hogy néha egy-egy szónak, az angol megfelelőjét használom a magyar helyett (azért nem a hétköznapi tárgyaknak)... Nem szándékos, de az ugrik be.. Fránya programozás, és rengeteg angol nyelvű szakirodalom olvasás...
A disz.. dolgokra visszatérve... nekem diszlexia és diszgráfia van. De sose "törődtem bele" középiskolában olyan osztályba jártam ahova az ilyen "képességű" egyéneket összegyűjtötték. 2 részre bomlottunk az osztályban, voltak akik a "papírt" lobogtatták, és voltak akik azért próbáltak nem "beletörődni". Jómagam az utóbbi csoport közé tartoztam. 4. év végére igen erős különbség volt ezen diákok képességei között.. persze volt átmenet, éles határ nem volt, de még is észrevehető volt (pl. én kb. harmad annyi hibát csináltam helyesírásban, bár messze nem én voltam a "legjobb" az osztályban...).
-
törölt tag
A disz más történet, tanítottam középiskolában, ugyanakkor tendencia, hogy ahogy haladunk a Gutenberg-galaxis felől az elektronikus írás-olvasás felé, egyre siralmasabb a helyzet a helyesírás frontján. Annyi tanulási nehézséggel bíró ember pedig a világon nincs, hogy a dolog csak ezzel magyarázható lenne.
-
-
törölt tag
Igen, pont ez volt a lényeg abban, amit írtam: az élő, beszélt nyelv nem követi az aktuálisan meglévő szabályokat, így a helyesírás folyamatosan változik; ugyanakkor az nem valószínű, hogy az "új lenyomat" és hasonló szintű agyrémek bármikor helyessé váljanak hivatalosan.
-
Robertoq
őstag
Coral Blue Galaxy Note 8 render leaked
we don’t see a fingerprint sensor on the backNa melyik hír az igaz?
-
törölt tag
A nyelv maga jellemzően nem szabálykövető, ott van pl. a "nyitvatartás" szavunk, amit külön kellett írni korábban, de a többség addig írta egybe, amíg végül hivatalosan is az lett a helyes. Erősen kétlem, hogy az "ujjlenyomat" szóról leszoknának a tömegek, amikor jó részük arra se képes, hogy normálisan leírja.
-
-
mg1992mg
őstag
Mit indítottam...
-
Somatom
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #72 üzenetére
Vagy, mint a gyujtáskulcs, ami slusszkulcs lett. A schluss ugyebár zárat, zárást, jelent, vagyis a gyujtáskulcs az zárkulcs, ami sokmindenre utal, de gyújtáskulcsra nem. Avagy, a "kivétel erősíti a szabályt" mondás, ami valójában egy hibás fordítás következménye. Na, akkor most helyes, vagy helytelen?
-
-
mg1992mg
őstag
Grammar nazi mode on:
Nem új lenyomat olvasó, se nem újlenyomatolvasó, UJJLENYOMATOLVASÓ.
Grammar nazi mode offAmúgy, nekem G5-ön hátul van, nagyon kényelmesnek találom, nagyritkán oldom csak fel kóddal a telefont. Nyilván ha majd meglesz a jogsim, máshogy fogok vélekedni.
-
Depression
veterán
Én az újlenyomatolvasót is kikapcsoltam, az is kényelmetlen volt. Jó az mindenféle védelem nélkül is.
-
válasz
whatwhatwhat #50 üzenetére
-
Somatom
veterán
válasz
whatwhatwhat #52 üzenetére
Nekem van BT az autóban. De, az a céges telóval van összelőve, úgyhogy ez a lehetőség kilőve. "Okoskodni" én sem akarnék, de mégis van egy Huawei Talkbandem és imádom. Pont azért vettem, mert nagyon sokat vezetek (kamionozok), és sosem volt nálam a headset, amikor kellett volna. De, ezt a kütyüt nekem találták ki. Ettől függetlenül a smart lockot nem szererném "ráhangolni". Pont azért van az a nyomorult ujjnyomatolvasó, hogy ne kelljen smart lock.
-
válasz
guriga1234 #39 üzenetére
Sajnálom hogy nem ment át az ironikus megjegyzések,laza 1.5 millió km-el a hátam mögött,tudom értékelni a hátlapra szerelt ujjlenyomat olvasót..addig utnem aki oda terveztem amíg van benne szusz...
-
icp1970
senior tag
Szerintem nem is hiányoljuk túl sokan.
-
whatwhatwhat
aktív tag
+ (#56) DraXoN
Hát egyrészt, ha mintával oldom fel, akkor oda az ujjlenyomat olvasó kényelmessége, tehát mintha nem is lenne ilyen feature. Másrészt, ha egyszerű mintát használok, akkor oda a biztonság, ami megint nem örvendetes
Egyébként nekem személy szerint nem az autós dolog a legnagyobb probléma, bár szoktam gps-re használni. Valóban indulás előtt benyomom egyszer a gps-t, és ha közben le is zárom, akkor utána a feloldásnál nem is kér kódot. Mert akkor egyből felhozza a gps-t, és ha abból ki szeretnék lépni akkor kéri a kódot...
Nekem sokkal egyszerűbb a problémám. Munka közben az asztalon van a telefon mellettem, szeretnék zenét váltani, vagy valamit gyorsan megnézni. Nem veszem fel a telefont, simán feloldom, aztán két kattintás és kész vagyok. Innentől kezdve nekem a hátlapi elfogadhatatlan.
Előlapira eddig csak olyan ellenérvet hallottam, hogy a hátsó kényelmesebb. Nem is azt, hogy teljesen kényelmetlen, csak hogy a hátlapi jobb. De ezt is csak azért mondják, mert legalul van a szenzor. Onnantól kezdve, hogy kicsit fejlebb raknák a kijelzőbe, egyszerűen már lehetetlen éretelmes érvet felhozni ellene, úgy gondolom.
DraXoN: tökéletesen megfelel nekem, ha a telefon simán ki van hangosítva. Nem költök 6500 forintot csak azért, hogy ne kelljen feloldalni a telefon ta kocsiban
És nekem teljesen mind1, hogy okosóra, vagy karperec vagy fitness tracker, vagy akármi. Nem használnék semmi ilyesmit, ha ingyen adnák se. Így nem megoldás nekem a problémára. De egy olyan problémára keresünk megoldást, ami alapból nem létezik egy kijelzőbe épített szenzorral.
De értem én, hogy aki alapból használ kézen hordható kütyüt, meg kihangósítót, azoknak ezek ugyanúgy nem létező problémák. De ti akkor se vesztenétek semmit az előlapival.
-
DraXoN
addikt
válasz
Okos órám nekem sincs, nem is akarok, MI Bandem van a legelső generációból [link]
Az autórádióm meg valami kínai bluetoothos fejegység kemény 6500Ft ért véve (2-3 éve).. Olcsó, de használható darab, van kihangosító funkciója is (hasznos ha hívnak az autóban), bár kicsit válogatós a telefonok területén(LG V20al egyből jól megy, nem szakad meg, a korábbi Lenovo K3 Note folyton megszakadt és csak nehezen talált rá a rádióra). Ehhez hasonló, de az enyémnek nincs távirányítója (és "mintás szín" sincs a kijelzőn csak a szövegrész):
[link]Egyébként tényleg egy egyszerű minta is elég, ... és vezetés közbe tényleg hagyjuk a készüléket
.. mindannyiunk érdeke.
Szerk.: Már megírtam, nem törlöm... De a kihangosító funkció is jó dolog ám. Telefon a kézben módon NE vezessünk (meg .. még sok más dolgot se csináljunk... ne nézzünk filmet tableten, vagy olvassunk könyvet menet közben ... mind2 esetet láttam már ... és nem utas volt aki csinálta)
-
.Szaki.
addikt
válasz
.
-
válasz
whatwhatwhat #51 üzenetére
Az sajnos így járt.
Amúgy ebben az esetben kell egy könnyen bevihető minta a feloldáshoz és meg van oldva.
Na de ugye kocsiban vezetés közben nem piszkáljuk a telót! -
Fejvadi
nagyúr
Tehetnék az oldalgombba is. Ott miért nem lenne jó?
-
marcarc
senior tag
Ha apple belerakja vegre jogosan allithatja hogy innovativabbak a tobiieknel. NO offense.
-
DraXoN
addikt
válasz
guriga1234 #39 üzenetére
Lg v20-amon hátul van az új lenyomat olvasó és feloldó/bekapcsoló gomb.
Én ezt úgy oldom meg, hogy képernyőn a dupla koppintásos feloldás engedélyezve van, és az autóm bluetooth rendszere hozzá van adva mint biztonságos eszköz a telefonhoz, így akkor nem kér kódot/mintát vagy mást se... Ugyan így biztonságos eszközként van felvéve a mibandom így asztalon fekve is feltudom oldani hasonlóan.De autóban ha navigálok úgy is megy a kijelző és nem zár le a készülék ...
-
janeszgol
félisten
Jah, az tényleg jó lenne.
Amúgy úgy hoztak le egy Note 8 hírt, hogy az iPhone előtt jelenhet meg. De miért? Aki Note-ot akar venni, azt nem érdekli az iPhone. Vagy a kis tinikre utaznak, hogy melyik a menőbb? Még mindig az alma, szóval tök mindegy mikor hozzák ki. Ésszel kellene kihozni ezeket a drága vackokat és nem lóhalálában, a másik előtt. Ne legyen ebből már verseny vagy erre szorul a Samsung?
-
borand
aktív tag
válasz
tomboy0013 #31 üzenetére
dupla kamera lesz, szóval a legjobb a megoldás, ha a kettő közé suvasztanák oda
-
enonlui
tag
Hát akkor sorry. De nem ruházok be egybe. Kösz szépen samsung!
-
válasz
guriga1234 #39 üzenetére
Nálam erre marha hasznos a Smart Lock,a kocsiban BT-re csatlakozva nincs gond a feloldással,nem kell az ujjlenyomatolvasót piszkálni.
-
guriga1234
addikt
válasz
this is life #38 üzenetére
Vezetés közben kiveszed a tartóból, feloldod és visszateszed? Ez aztán a kényelem csúcsa!
Valld be, hogy még életedben nem vezettél, maximum utas voltál egy autóban. -
Nem ertem miert kenyelmetlen ha hatul van , kiveszed a tartobol felodod es visszeteszed oda ahol volt ..s maris no problem
inkabb orulni kell hogy nem a telefon felso elebe epitik bele , esetleg egy bluetoothos ujlenyomat olvasot mellekelnenek hozza ..
EclipseGT
Az mar nem tenyer hanem peklapat ,vagy zongorista ujjak kerdese ... -
Halkow.
senior tag
Nem is kell, mert kényelmetlen, hátul a legjobb.
-
Matada2.3
veterán
válasz
tomboy0013 #31 üzenetére
Jobb lenne, ha OTG-n keresztül menne külön kábellel.
-
moleculez
veterán
válasz
tomboy0013 #31 üzenetére
az lesz az
vagy az előlapi kamera mellé. -
tomboy0013
veterán
Hátha most a kamera felé teszik a leolvasót, ezzel lehetne az S8 féle borzadályt is überelni
-
cezarlacrone
aktív tag
válasz
Dr. 444Hertz #26 üzenetére
Akkor lesz benne egy 20k+ akksi, mivel vastag lesz.
-
joey04
titán
válasz
inkább ne.
-
blagolf
senior tag
válasz
Csak a Sony telefonokat tartják úgy az emberek, hogy az oldalát fogják. A többi telefont úgy kell fogni hogy csak az elejéhez és a hátúljához érsz hozzá.
Amúgy ez megszokás kérdése. Ki hogy szokta meg.
-
cezarlacrone
aktív tag
Apropó. Várható News2 is?
-
válasz
Azt vastagság nélkül nehéz lesz megoldani.
Bár én is támogatom az ötletet, ha amellett döntenek. -
cezarlacrone
aktív tag
válasz
Ott a pont.
-
fornettisuti
veterán
Lehetne oldalt mint a Sonynál
-
tipuka
addikt
ekkora tepsinél borzasztó lesz hátul tapogatni az ujjlenyomatolvasót majd, visszakerülhetne igazán olyan megoldásként, mint az s7/note7-nél
-
joey04
titán
-
Somatom
veterán
ImpalaElőlapi, vagy semmi! -
cezarlacrone
aktív tag
Ez mérhetetlen és kegyetlen csapás az emberiségre.
-
-
somogyib
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #16 üzenetére
Vagy legyen a kávákon a kijelző, középen meg egy egy 6"-es ujjlenyomat-olvasó.
-
És mi lenne, ha valahogy a tollba integrálják a leolvasót?
Amúgy kár, de ez van.
Inkább később, mint soha. -
guriga1234
addikt
Ha hátul lesz az ujjlenyomatolvasó, akkor kihagyom ezt a Note-ot. Engem nem érdekel két, vagy több kamera a hátlapon, elég lesz csak egy, ami jó is.
-
Kaminski
tag
Oda teszik ahová akarják! Úgyse lesz rá pénzem!
-
MMMMMM
tag
Ezt miből gondolod? elhiszed a megannyi szóbeszedet amik hetente megjelennek h ilyen futurisztikus lesz a kovetkező iphone olyan innovativ lesz ahogyan egyik gyarto sem volt eddig, aztan minden evben ugy nez ki mint egy kozepkategorias telo, ronda kilogo kamerával fél centis kavakkal, semmi nagyratörő technologiaval. De majd a kovetkezo iphone az olyan lesz hogy......
-
h4h01
senior tag
Nem a kijelző alá, itt a kameralencse mögé rakják majd..
-
slimshady
senior tag
Ez szomorú, de akkor ezúttal legalább tegyék normális helyre a hátlapon.
-
janeszgol
félisten
Ó, kár. Ez már az a méret, ahol két kezezik az átlag, szóval az előlapi maradhatott volna. Amúgy az S8 fogása és az ujjlenyomatelérése kényelmes és pontos, de az S8+ már nem az.
-
BeastMode
őstag
válasz
AllTheBest #5 üzenetére
+1
-
AllTheBest
őstag
Ha sikerül normális helyre rakni az olvasót, pl a kamera alá, akkor szerintem teljesen elfogadható lesz, az s8-nál a megdolás nekem nem tetszik
-
hemaka
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
szaraszamszung és szarleszazapple is ha nem ódják meg.
-
whatwhatwhat
aktív tag
-
wozzy
tag
Majd az Apple megoldja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest