- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
#40359168 #89 üzenetére
Már több mint 10 éve, hogy befejeztem a középiskolát és leérettségiztem ...
Egyszerűen nem tudom meglátni az írásban a nyelvi hibákat.. hallásban viszont észreveszem és zavar is (pl. "ott van a dobozba" ... HOL az N(!) a végéről?! ...) . Ugyan az írásban való nyelvi érzékem majdnem 0, de cserébe a logikai képességeim átlagon felüliek.. Ugyan így matematikából/fizikából, stb. is mindig jó voltam (már ha nem álltam bukásra amiatt mert sose írtam házit ..).
Egyébként manapság tényleg rendkívül gyorsan változik, vagy mondjuk "mutálódik" a nyelv. De nem csak a magyar, a világon valamennyi. Egyszerűen úgy gondolom, hogy ez az online kommunikációk "mellékhatása". De igazából az SMS korszakkal kezdődött.. Emlékszem anno voltak ilyen könyvek, hogy az "SMS hatása a modern nyelvre" vagy valami ilyesmi címmel futott.. Nem is egy írás.Viszont biztos vagyok benne, hogy manapság sokakat diagnosztizálnak valami disz.. holmival (talán hamarabb mint kellene), de sok esetben csak a modern nyelvhasználat kavarhat be.
Egyébként én is észreveszem magamon, hogy néha egy-egy szónak, az angol megfelelőjét használom a magyar helyett (azért nem a hétköznapi tárgyaknak)... Nem szándékos, de az ugrik be.. Fránya programozás, és rengeteg angol nyelvű szakirodalom olvasás...
A disz.. dolgokra visszatérve... nekem diszlexia és diszgráfia van. De sose "törődtem bele" középiskolában olyan osztályba jártam ahova az ilyen "képességű" egyéneket összegyűjtötték. 2 részre bomlottunk az osztályban, voltak akik a "papírt" lobogtatták, és voltak akik azért próbáltak nem "beletörődni". Jómagam az utóbbi csoport közé tartoztam. 4. év végére igen erős különbség volt ezen diákok képességei között.. persze volt átmenet, éles határ nem volt, de még is észrevehető volt (pl. én kb. harmad annyi hibát csináltam helyesírásban, bár messze nem én voltam a "legjobb" az osztályban...).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- LEGO klub
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Opel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest