Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DraXoN

addikt

válasz #40359168 #89 üzenetére

Már több mint 10 éve, hogy befejeztem a középiskolát és leérettségiztem ...
    Egyszerűen nem tudom meglátni az írásban a nyelvi hibákat.. hallásban viszont észreveszem és zavar is (pl. "ott van a dobozba" ... HOL az N(!) a végéről?! ...) . Ugyan az írásban való nyelvi érzékem majdnem 0, de cserébe a logikai képességeim átlagon felüliek.. Ugyan így matematikából/fizikából, stb. is mindig jó voltam (már ha nem álltam bukásra amiatt mert sose írtam házit .. ;] ).
    Egyébként manapság tényleg rendkívül gyorsan változik, vagy mondjuk "mutálódik" a nyelv. De nem csak a magyar, a világon valamennyi. Egyszerűen úgy gondolom, hogy ez az online kommunikációk "mellékhatása". De igazából az SMS korszakkal kezdődött.. Emlékszem anno voltak ilyen könyvek, hogy az "SMS hatása a modern nyelvre" vagy valami ilyesmi címmel futott.. Nem is egy írás.

Viszont biztos vagyok benne, hogy manapság sokakat diagnosztizálnak valami disz.. holmival (talán hamarabb mint kellene), de sok esetben csak a modern nyelvhasználat kavarhat be.

Egyébként én is észreveszem magamon, hogy néha egy-egy szónak, az angol megfelelőjét használom a magyar helyett (azért nem a hétköznapi tárgyaknak)... Nem szándékos, de az ugrik be.. Fránya programozás, és rengeteg angol nyelvű szakirodalom olvasás...

A disz.. dolgokra visszatérve... nekem diszlexia és diszgráfia van. De sose "törődtem bele" középiskolában olyan osztályba jártam ahova az ilyen "képességű" egyéneket összegyűjtötték. 2 részre bomlottunk az osztályban, voltak akik a "papírt" lobogtatták, és voltak akik azért próbáltak nem "beletörődni". Jómagam az utóbbi csoport közé tartoztam. 4. év végére igen erős különbség volt ezen diákok képességei között.. persze volt átmenet, éles határ nem volt, de még is észrevehető volt (pl. én kb. harmad annyi hibát csináltam helyesírásban, bár messze nem én voltam a "legjobb" az osztályban...).

• DraXoN

addikt

válasz #40359168 #85 üzenetére

Az említett agyrémért elnézést ... visszanézve én írtam ... nekem nem tűnik fel az ilyen írásmódbeli hiba sokszor .. ez a diszlexia átka.. Próbálok figyelni, de nem tűnik fel, mindent meg nem tudok átnézni szóról-szóra.. mert később újból elrontanám... :(

• DraXoN

addikt

válasz whatwhatwhat #52 üzenetére

Okos órám nekem sincs, nem is akarok, MI Bandem van a legelső generációból [link]
    Az autórádióm meg valami kínai bluetoothos fejegység kemény 6500Ft ért véve (2-3 éve).. Olcsó, de használható darab, van kihangosító funkciója is (hasznos ha hívnak az autóban), bár kicsit válogatós a telefonok területén (LG V20al egyből jól megy, nem szakad meg, a korábbi Lenovo K3 Note folyton megszakadt és csak nehezen talált rá a rádióra). Ehhez hasonló, de az enyémnek nincs távirányítója (és "mintás szín" sincs a kijelzőn csak a szövegrész):
    [link]

Egyébként tényleg egy egyszerű minta is elég, ... és vezetés közbe tényleg hagyjuk a készüléket :) .. mindannyiunk érdeke.

Szerk.: Már megírtam, nem törlöm... De a kihangosító funkció is jó dolog ám. Telefon a kézben módon NE vezessünk (meg .. még sok más dolgot se csináljunk... ne nézzünk filmet tableten, vagy olvassunk könyvet menet közben ... mind2 esetet láttam már ... és nem utas volt aki csinálta)

• DraXoN

addikt

válasz guriga1234 #39 üzenetére

Lg v20-amon hátul van az új lenyomat olvasó és feloldó/bekapcsoló gomb.
    Én ezt úgy oldom meg, hogy képernyőn a dupla koppintásos feloldás engedélyezve van, és az autóm bluetooth rendszere hozzá van adva mint biztonságos eszköz a telefonhoz, így akkor nem kér kódot/mintát vagy mást se... Ugyan így biztonságos eszközként van felvéve a mibandom így asztalon fekve is feltudom oldani hasonlóan.

De autóban ha navigálok úgy is megy a kijelző és nem zár le a készülék ...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés