- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
margithid #49 üzenetére
A Xiaomi-nak pont nagyon hiányozna egy olyan platform, amire nem tudják rátenni a MIUI-t, amivel eredetileg siekresek lettek
Az a baj ezekkel a gyártókkal meg tárgyalásokkal, hogy most is gyárthatnának WP telefonokat, de nem teszik, nem éri meg nekik. Illetve igazából senki nem nagyon érdekelt benne, leszámítva a MS-ot. Ha nem vették volna meg a Nokiát, akkor mostanra kb senki nem készítene talán nekik telefont.Gusztáv: Mert most aztán sokkal előrébb vannak
-
wortz
tag
válasz
margithid #35 üzenetére
Igen, én is hallottam, a 3 Watt TDP-s Core M-ről van szó. A "baj" csak az, hogy az viszont nem épp egy 30 USD-s SOC lesz. Szvsz, ha 100-150 USD-ben meg fog állni az ára, akkor az már "jó".
Erre építeni egy telefont, iszonyat költséges lenne. Kb csak prémium kategóriában focizhatna. Persze nem kizárt, hogy az MS-nek a jövőben inkább ez lesz a célja, a tömegpiacok helyett (hiszen néha belebegtetik ezt az elképzelést), de azért én ezt nem hiszem.
Arról nem is beszélve, hogy szvsz tök felesleges a Core M-et telóba betenni. Az én tabletemben egy Atom Z3740-es SOC van (2W SDP, a tényleges TDP ismeretlen, de szerintem 3 W-nál nem több, a melegedés alapján), és játékon kívül mindenre tökéletesen elég. Okén nem szerkesztek rajta videót sem, és nem is renderelek, de Office, +vállalati progik tök jól elmennek rajta, 10-15 böngésző ablak nem probléma neki, még 2 GB RAM mellett sem. Még photoshop-olni is lehet, ha rákötöd egy nagy kijelzőre. Egér/billcsi BT-al csatlakozik, onnantól kezdve kb egy laptop. És természetesen minden mást is tud, amire egy andoidos tabletet lehet használni. Mondjuk az appkánálat az mind a számokat, mind a minőséget tekintve nulla, de szerintem az egységesített Store ezt is meg fogja dobni. És megy rajta a Halo1.
Meg a NFS: Most Wanted. Meg egy csomó GOG.Ennél több minek egy telóba?? Ha azt nézzük, hogy ez egy 32 USD-s SOC, akkor nem drágább, mint egy 35 USD-s Snapdragon 800. Tehát csúcs telókban semmivel sem lenne drágább egy ilyen, mint egy ARM chip. Inkább az olcsóbb eszközökkel lenne gond, mert ennél olcsóbb Atom már nem nagyon van, viszont egy S400as ARM meg 10-15USD.
(#36) AS
Akkor a részesedésük is marad kb. ugyan ott, ahol van. Egy ennyire zárt OS-el, ennyire korlátozott képességekkel, ennyire ronda és testre szabhatatlan GUI-val, ennyire gyenge App-kánálattal esélyük sincs, hogy értelmezhető szereplővé váljanak.
Ha komolyan gondolják ezt a telefon piaci szereplést, akkor valamit (igazából kb. mindent) komolyan meg kell változtatniuk. -
pengwin
addikt
válasz
margithid #21 üzenetére
Az egységes alkalmazásbolt és az egységesített szoftverfejlesztő környezet nem jelenti azt, hogy szögre ugyanaz lesz a két platform...
Szerintem marketing szempontból nagyon jó döntés, hogy a felhasználók szemében sokszor negatívan csengő WP nevet kukázzák, és a verziószám-ugrás is jól eltalált. -
Воланд
titán
válasz
margithid #21 üzenetére
telefonon nem lesz desktop, elmondtak a bemutaton. de ezeket a koroket mar lefutottuk egy masik topicban egy hettel ezelott, szerintem teljesen felesleges ujrakezdeni.
-
törölt tag
válasz
margithid #19 üzenetére
Az X86-ra írt alkalmazások továbbra sem fognak futni ARM-on, a többit meg szinte már most megteheted, illetve az RT-vel lényegében megtehetted. A rendszer méretéről szerintem nézz körül, az összes Win tablet 32GB-ról indul, nem véletlen, illetve nézd meg abból mennyi elérhető. Ha telefonra teszik, azon is így alakulna.
-
Воланд
titán
-
törölt tag
válasz
margithid #14 üzenetére
Annyira azért nem olcsó az X86. De amúgy nem ezért lenne szerintem marha rossz elgondolás, hanem mert akkor 3 éven belül harmadszor szúrnák tökön a saját vásárlóikat. A WP7-et kukázták, nem kaptak frissítést a tulajok 8-ra, ami főleg az azon a nyáron frissen kijött Nokiáknál votl fájó pont. Akkor az RT is zsákutca, azok a felhasználók is le lesznek szarva, a Nokia X sorozat is zsákutca, és ha most X86 lesz a W10-nél a mindenes platform, akkor hétszentség, hogy a mostani 8-as felhasználók abból semmi frissítést nem kapnak majd meg, ami megint kellemes zsákutca lesz a fokozatos konvergencia jegyében. Most sem állnak még olyan jól részesedésben, de ha a mostani platformot is kukázzák, akkor az nem tudom mennyire jön ki jól hosszabb távon.
Az meg a másik, hogy a W8 az olyan 15GB körül foglal, és az egyéb erőforrásigénye is nagyobb jóval a WP-nál. Nem hiszem, hogy ennél jelentősen kisebb lenne a W10, és azért ilyen méretet feltolni telefonra eléggé necces. Lényegében akkor a 32GB lenne a minimálisan használható méret, amivel elvágnák az olcsó telefonok lehetőségét eléggé. -
törölt tag
Teljesen megoldható lenne ARM-on is, hogy kikötöd perifériákkal monitorra, és asztaliként használod, cask jellemzően win esetében nincsenek megírva az alkalmazások ARM-ra, ami ugye egy jelentős probléma. Bár most javul a helyzet elvileg az újabb verzióknál a
metrómodern felületen.
Az Intel meg hány éve képtelen egy igazán versenyképes SoC-ot letenni az asztalra...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest