- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyon ismerős a Nothing Phone (3a) Lite
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
wortz
tag
válasz
margithid
üzenetére
Igen, én is hallottam, a 3 Watt TDP-s Core M-ről van szó. A "baj" csak az, hogy az viszont nem épp egy 30 USD-s SOC lesz. Szvsz, ha 100-150 USD-ben meg fog állni az ára, akkor az már "jó".
Erre építeni egy telefont, iszonyat költséges lenne. Kb csak prémium kategóriában focizhatna. Persze nem kizárt, hogy az MS-nek a jövőben inkább ez lesz a célja, a tömegpiacok helyett (hiszen néha belebegtetik ezt az elképzelést), de azért én ezt nem hiszem.
Arról nem is beszélve, hogy szvsz tök felesleges a Core M-et telóba betenni. Az én tabletemben egy Atom Z3740-es SOC van (2W SDP, a tényleges TDP ismeretlen, de szerintem 3 W-nál nem több, a melegedés alapján), és játékon kívül mindenre tökéletesen elég. Okén nem szerkesztek rajta videót sem, és nem is renderelek, de Office, +vállalati progik tök jól elmennek rajta, 10-15 böngésző ablak nem probléma neki, még 2 GB RAM mellett sem. Még photoshop-olni is lehet, ha rákötöd egy nagy kijelzőre. Egér/billcsi BT-al csatlakozik, onnantól kezdve kb egy laptop. És természetesen minden mást is tud, amire egy andoidos tabletet lehet használni. Mondjuk az appkánálat az mind a számokat, mind a minőséget tekintve nulla, de szerintem az egységesített Store ezt is meg fogja dobni. És megy rajta a Halo1
.
Meg a NFS: Most Wanted. Meg egy csomó GOG.Ennél több minek egy telóba?? Ha azt nézzük, hogy ez egy 32 USD-s SOC, akkor nem drágább, mint egy 35 USD-s Snapdragon 800. Tehát csúcs telókban semmivel sem lenne drágább egy ilyen, mint egy ARM chip. Inkább az olcsóbb eszközökkel lenne gond, mert ennél olcsóbb Atom már nem nagyon van, viszont egy S400as ARM meg 10-15USD.
(#36) AS
Akkor a részesedésük is marad kb. ugyan ott, ahol van. Egy ennyire zárt OS-el, ennyire korlátozott képességekkel, ennyire ronda és testre szabhatatlan GUI-val, ennyire gyenge App-kánálattal esélyük sincs, hogy értelmezhető szereplővé váljanak.
Ha komolyan gondolják ezt a telefon piaci szereplést, akkor valamit (igazából kb. mindent) komolyan meg kell változtatniuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Windows 11
- One mobilszolgáltatások
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- iPad Air 5 256GB M1 Cellular Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4517
- iPad Mini 6 256GB wifi mint az új 2026.05.16. jótállás akku 99%
- Lenovo Tab4 (TB-8504x) tablet leárazás !!AkciÓÓ!
- Apple iPad Air 2025 11" 1TB Cellular (MCG84HC/A)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.