Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz ctvagyok #22 üzenetére

Ha azt mondom, hogy a G4 kamerája nem jó, akkor mindenki jól félreérti.

A legtöbbeknek a kamera = nyers képminőség.

De a kamera a szenzor, objektív, kezelőszervek, sebesség, fókuszrendszer és feldolgozás összességét jelenti. A G4 nyers képminősége jó, de számos ponton idegesítő lemaradásban van.

Szenzor: Ebben nagyon durván jó a G4, nyers képminőségben nagyon erős. Élvonalbeli, de 2016-ban tudnak már jobbat is gyártani.

Objektív: Felbontóképességben, élességben, fényerőben nagyon jó, de nagyon könnyen fátyolosodik (oldalról beeső fények), meg a szemből jövő erős fényekkel bánik kifejezetten nagyon rusnyán.

Kezelőszervek: Könnyű manuális kezelés, de sok logikátlanság van benne. Nincs HDR manuális módban, nincs félautomata mód (csak telejsen automata amibe legkevésbé sem avatkozhatsz be, meg manuális).

Sebesség: Na ez a legnagyobb baja a G4 kamerájának, lassú mint a bűn. Shuttet Lag akkora, hogy a bécsi gyors oda-vissza megjárja míg végre exponál.

Fókuszrendszer: A lézer csak közelre hatásos, amúgy alapvetően gyors, de könnyű kizökkenteni és olyankor másodpercekig szarakodni kell vele, rég elmegy a témád.

Feldolgozás: Ezzel nincs bajom, nem szűri agyon a zajt, kicsit erősen élesít, de nem vészes. Jók a Jpeg kimenetek.

A G4 kamerája nagyon jó, de leginkább csak a képminősége miatt. Nem minden a képminőség.

A OnePlus X nem nyers képminőségben nyomja le, hanem egy sor egyéb téren. Gyors a kamerája (nekem utcai fotósként, fotóriporterként fontos) és jól kezelhető. Én nem tájképeket lövök amiket aztán nagyítóval nézek vissza. Nem csak a nyers képminőség tesz jóvá egy kamerát. Lásd: iPhone még mindig a fotóriporterek kedvence, mert bitang gyors és álomszerűen egyszerű belőni vele a korrekt expozíciót. Az OPX ezt idézi fel.

• Stauffenberg

nagyúr

válasz ctvagyok #20 üzenetére

Nyilván ez mérlegelés tárgya lett volna, nem tudhatjuk milyen kamera került volna bele. Ha a Sony idei 12 megapixeles szenzora, az egy nagyon jó alap (jobb mint a tavalyi 16 megapixeles garnitúra).

Jó a G4 kamerája. Az OIS a legjobb amit valaha láttam, dinamikában nagyon erős. De a színzaj túl magas és optikai minőségben nem flagship színvonal. A shutter lag meg már említésre sem érdemes, tetű lassú.

BTW nem nehéz ma már felső-középkategóriában hozni a G4 minőségét.

• Stauffenberg

nagyúr

válasz opr #16 üzenetére

Én is azt az álláspontot képviselem, hogy nem vagyok hajlandó szarkodni a ROM-okkal, hosszú leírásokat bemagolni arról, hogyan cselezzem ki a bootloadert meg az egyéb védelmeket, hogy feltrükközzek fél délután alatt valamit, ami aztán lehet be sem válik.

Na de egy szabadon nyitható bootloader mellett egy ROM telepítése gyerekjáték.

1. Zip/Img felmásol, újraindít
    2. Recovery-be belép, flasheled a Zip/Img fájlt, megint újraindít
    3. Ennyi. Örülsz.

---

Hírre visszatérve: Öcsémnek egy OnePlus X van, nem hiszem, hogy bármi más volt a megjelenése idején a kategóriában, ami ennél többet és jobban tudna. Príma összeszerelés, szép kijelző, korrekt majdnem flagship hardver, korrekt kamera és ehhez pofátlanul alacsony ár (amiben már az áfa és minden adó benne van). 85k körül, ebben a méretkategóriában (maximum 5") függetlenül a nagy gyártóktól csak alsó (!) kategóriás vasak vannak (pl: Samsung Galaxy A3), a kínaiak meg sokszor nem tudják a B20 LTE-t.

Nagy kár érte. Szerintem ez ütős ajánlat volt. Pedig gondolkoztam azon, hogy az LG G4 után simán váltanék az OPX majdani utódjára.

Új hozzászólás Aktív témák